sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Sunnuntaiklassikko 4.10

Tässä Sosa viime vuoden lokakuussa Tel Avivissa.Hän oli silloin jo aika sairas,eikä jaksanut seistä konsertin aikana. Hän kärsi munuaisongelmista.

Suuren argentiinalaisen laulajattaren ja kansalaisaktivistin Mercedes Sosan vetäessä todennäköisesti viimeisiä henkäyksiään (toivottavasti ei...) haluan laittaa hänen laulamansa kappaleen tänne sunnuntaiklassikoksi.

Mercedes Sosan musiikkiin tutustuin teini-ikäisenä tavatessani joitakin argentiinalaisia. Siitä lähtien olenkin ollut suuri fani ja olen kerran myös ollut hänen konsertissaan;ihana elämys. Sosa on varmaankin sellainen etelä-amerikkalainen laulajatar,jonka monet tuntevat. Hän on voittanut musiikillaan useita Grammyja ja muita palkintoja.

Sosa vietiin sairaalaan syyskuun 20. päivänä maksassa olevien ongelmien vuoksi.Hän on tällä hetkellä kriittisessä tilassa.
Muita klassikkoja löydät täältä

Edit: Mercedes Sosa kuoli tänään, lokakuun 4.päivänä

31 kommenttia:

  1. Mercedes Sosa on ollut jo kauan yksi suosikkejani, upea ääni! En tiennyt tuosta sairaalaan joutumisesta, toivottavasti paranee. Hieno hieno laulaja ja tulkitsija.

    VastaaPoista
  2. Olen ystävällisesti hieman kateellinen tuosta konserttikokemuksestasi, voisit kertoa siitä enemmänkin!

    VastaaPoista
  3. Todella komea ääni! Laulu tosi tuttu, mutta minulle on tuo laulaja tuntemattomampi.

    VastaaPoista
  4. Katsoin juuri muutama päivä sitten tuubista tuon esityksen, on todella väkevä, hieno, upea!

    VastaaPoista
  5. Mercedes on mullekin tuttu laulaja, mutta olen aivan unohtanut hanet vuosiksi. Uskon, etta livekonsertti on ollut elamys.

    Tama on todellakin klassikko.

    En ollut kuullutkaan, etta han on sairastunut, todella ikava uutinen.

    VastaaPoista
  6. Loisto valinta, joka on roikkunut minullakin jonossa. Hyvä tulkitsija.

    VastaaPoista
  7. Tuima:Mercedes Sosa onkin todella suuri artisti. Ikävä kyllä paraneminen näyttää epävarmalta.

    Tuima:Konsertti jossa kävin oli täällä joskus 80-luvulla,muistan vaan että nautin ihan hurjasti ja olin haltioissani ja yleisö oli kovasti mukana.Tänäkin vuonna hän vielä ehti täällä käydä mutta silloin en mennyt.

    Marja-Leena:Luulen että tuota laulua (Kiitos elämälle) on käännetty muille kielille ja artisteille,Sosa on mahtavaääninen artisti!

    Pisara:Niin onkin,upea ääni ja esittäjä.

    Itkupilli:Klassikko onkin. Sääli että hän on nyt niin sairas, ei oikein hyvältä näytä.

    VastaaPoista
  8. Hirlii:Tämä onkin tosi upea kappale ja esiintyjä omaa luokkaansa!

    VastaaPoista
  9. Hieno valinta. Armoitettua ilmaisukykyä.

    VastaaPoista
  10. Meiltä taitais löytyä jostain älppäriltä tämä ihana laulu, tosin Inti Illimanin laulamana.

    VastaaPoista
  11. Ja lauloihan tätä sekä Arja Saijonmaa että Cumulus -> Jag vill tacka livet

    VastaaPoista
  12. Hieno tulkinta.

    Gracias a la vida on itsemurhan tehneen Violetta Parran laulu vuodelta 1966, panee ikäänkuin sanat asiayhteyteensä kun tietää miten hänelle kävi.

    VastaaPoista
  13. tämän hienon kappaleen kuuntelun jälkeen satuin lukemaan espanjalaisesta wikistä, että sosa on valitettavasti menehtynyt tänään 4. lokakuuta argentiinassa..

    VastaaPoista
  14. Vaiheinen:Niin onkin:-)

    Allu;Minäkin taidan muistaa tämän Cumuluksen laulamana..

    Halo Efekti; Niin on:-)Tuossa taitaakin alussa mainita Mercedes laulun chileläisen alkuperän...

    SusuPetal:-)

    VastaaPoista
  15. No Alluhan sen sitten sanoikin, miksi laulu tuntui niin tutulta...eli Arja Saijonmaalta olen tämän kuullut ja varmaan myös Cumulus yhtyeen Ankilta.

    Vahvaa musiikkia sunnuntaille.

    VastaaPoista
  16. Juanita: Minäkin juuri äsken nettilehteä katsoessani näin että hän oli menehtynyt.Surullista,hän oli vielä tänä vuonna täällä esiintymässä ja suht koht hyvässä kunnossa.

    Leena: Vahvaa musiikkia ja nyt kun tietää hänen menehtyneen,niin tuntuu surulliselta.

    VastaaPoista
  17. Minusta Anneli Saariston versio tästä on VALTAVAN HIENO.
    Tämän esittämiseen tarvitaan karismaa.
    Sosa oli ihan omaa luokkaansa.
    Lämmintä ja intohimoista tulkintaa laulussa kuin laulussa.

    VastaaPoista
  18. Paula:-)

    ArjaAnneli:En muista jos olen kuullut Saariston kappaletta. Sosa todellakin oli ihan omaa luokkaansa;hänen äänensä on(oli)niin lämmin ja voimakas.

    VastaaPoista
  19. Tässä oli Tulkinta isolla T:llä. Kiitos!

    VastaaPoista
  20. Viides Rooli: Ihan samaa mieltä:-)

    VastaaPoista
  21. Mercedes Sosasta minulla on hassu juttu kerrottavana. Kavin mieheni kanssa hanen konsertissaan Haifassa joskus yli 10 v sitten, en muista tarkalleen mina vuonna. Olin ostanut kalliit liput hyvalle paikalle Haifan kansainvaliseen kongressikeskukseen missa konsertti oli. Mies oli ollut toissa koko edellisen yon ja myos jatkanut koko aamun ja iltapaivaan asti. Kun konsertti alkoi mies NUKAHTI!! Ja alkoi kuorsata. Yritin herattaa eika onnistunut. Vierella istuvat alkoivat mulkailla meita vihaisena silla mies kuorsasi tosi aanekkaasti. Taukoajalla heratin miehen ja lahetin nukkumaan autoon.. ja niin meni. Mina kuuntelin konsertin loppuun asti ja sitten menin herattamaan miehen joka nukkui autossa ja sanoin etta no niin, voimme ajaa kotiin nukkumaan ja seuraavalla kerralla voin ottaa hanelle samalla rahalla hotellihuoneen ja menen yksin konserttiin. Kun Mercedes kuoli, mies sanoi: "Mercedes varmaan muisti minut. Olen varmaan historian ainoa ihminen joka nukkui hanen konsertissaan."
    Mieheni pystyy nukkumaan missa vain ja jopa seisaallaan. Kun olemme lentokentilla, han aina nukkuu nojaten laukkukarryyn kun odotamme jonossa. :-)

    VastaaPoista
  22. Upea tulkitsija ! Elämälle kiitos ! RIP, Mercedes...

    VastaaPoista
  23. Mikä upea klassikko! Mercedes Sosa kuuluu mun suursuosikkeihini. Täällä kuolemasta kerrottiin iltauutisissa.

    VastaaPoista
  24. S: Voi mikä tarina! Kyllä varmaan miestäsi harmitti että meni pommiin tuo Mercedeksen konsertti ja voin kuvitella,että itse olit aika nolona siellä;D Miehelläsi näkyy olevan ainutlaatuiset unenlahjat....

    VastaaPoista
  25. Hane:Sääli että hän lähti jo pois...

    Mamae:Minunkin suosikki ihan teinistä saakka. Täälläkin oli iso juttu telkkarissa, hän oli täällä usein esiintymässä,piti Israelista ja teki yhteistyötä täkäläisten artistien kanssa.

    VastaaPoista
  26. Joo, ainutlaatuiset unenlahjat. Naita nukkumistarinoita meilla on paljon. Joskus kay kateeksi kun mies niin helposti hyodyntaa odotusajat ym. nukkumiseen. Itse en pysty nukkumaan juuri muualla kuin sangyssa. Nukun hyvin huonosti myos yolennoilla, saatan vaan torkkua ja heraan jatkuvasti.
    Mies lensi kerran yksin Los Angelesiin ja nukkui Air Francen lennolla koko matkan Pariisista Los Angelesiin. Kysyin oliko lennolla hyva ruoka. Sanoi etta ei ollut ruokaa ollenkaan. Hah! Niin, ei varmasti ollenkaan ruokaa niin pitkalla lennolla....eivat vaan saaneet miesta ruoka-aikana hereille! Sanoi etta joskus herasi vahan nolona kun paa olikin vieressa istuvan tuntemattoman olkapaalla....

    VastaaPoista
  27. S:Tosi uskomattomat unenlahjat tosiaankin:D Ihan kateeksi käy... Hauskalta kuulostaa nuo nukahtamisjutut! Itse en edes lennoilla kunnolla osaa nukkua...

    VastaaPoista
  28. Siita kuuluisasta Air Francen lennosta viela: Mies sanoi etta lopultakin han sai nukuttua kunnolla ja pitkaan... ja varsinkin kun mina en ollut siina vieressa jatkuvasti jotain hopottamassa. :-) Aina kun nauramme sille lennolle han sanoo: "Oi, kama tov ani yashanti!"
    Unenlahjat periytyy hanella armeijan ajoilta ja on siita asti ollut puolustusvoimien palveluksessa, paljon yovuoroja ja pitkia operaatioita milloin missakin ja on pakko kayttaa hyvakseen kaikki mahdollinen lepoaika vaikka missa paikassa ja missa asennossa. Ja samaa kykya hyodyntaa myos vapaapaivina ja lomilla.

    VastaaPoista
  29. S: Ei voi muuta kuin kadehtia noita unenlahjoja ;D

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...