sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Lumpputorilla

NeuletakkiKävin tänään Tel Avivin Karmel-torin (jonka aina vähän väliä mainitsen) läheisyydessä olevalla lumpputorilla.Tai oikeastaan siellä olevat vaatteet eivät oikeastaan ole lumppuja,vaan vaatevalmistajien ja myyjien jäännös-ja virhe-eriä.

IMG_0666 Vaatteita on siellä näin kasoissa,joita pitää tonkia ja sekoittaa löytääkseen jotain sopivaa

IMG_0663 Tai sitten näin siististi henkareilla…..Paitsi vaatteita,torilla on myös taloustarvikkeita, lahjatavaraa, hyvälaatuisia pyyhkeitä halvalla, ja muuta kamaa.IMG_0671Kenkiäkin löytyy ja laukkuja. Jos on kärsivällisyyttä,täällä voi tehdä hyviä löytöjä,Tänään löysin tuon ekassa kuvassa olevan täkäläisen suunnittelijan malliston neuletakin, noin 9 euroa.Näyttää tosin luonnossa paremmalta kuin tuossa kuvassa…Olen tehnyt täällä monta hyvää löytöä….

IMG_0665 Lumppu-tai Bezalel-tori, on ollut olemassa jo 50 vuotta ja nyt sen asema on uhattuna,sillä alueella olevalle parkkiaukiolle halutaan rakentaa kalliita asuintaloja, ja varmasti monet näistä kojuista joutuisivat poisl

IMG_0670 Tontin kaavat ovat olleet valmiina jo 15 vuotta,mutta nyt näyttäisi siltä,että monttu ja sen jälkeen rakennukset pian tulevat parkkipaikan tilalle. Alueen asukkaat ja kauppiaat vastustavat;asukkaiden mielestä alue on muutenkin jo liiaksi tiheään rakennettua.

IMG_0669 Alueella on myös falaffelpaikka, Niitä oli aiemmin 3 vierekkäin,mutta vain yksi on jäljellä. Kuvassa näkyvät salaattikeot ovat lisukkeita,joita saa tunkea pitaleivässä olevien falaffelpullien joukkoon niin paljon kuin haluaa.Sääli on,jos tämä alue häviäisi tai muuttuisi;tunnelma on tuolla aivan omanlaatuisensa

30 kommenttia:

  1. Haifassa oli kanssa yksi vakio falafel paikka, jossa oli aivan ihanan makuiset falafelit. Eika pelkastaan vaan minun m ielesta. Siella oli aina jonoa.

    VastaaPoista
  2. Nuo ulkoilmakojut/torit ovat minun lemppareita - siis etenkin ne, joissa myydään vaatteita. Tykkään kojuvaateputiikeista paljon enemmän kuin vaatekaupoista (siis ainakin hyvällä kelillä;), sillä jotenkin niille tuntuu olevan yhteistä edullisempi hinta ja se tonkimisen ihanuus.

    Itse voin hyvinkin ostaa ns. kakkoslaadun vaatteita. Minulle vaatteet ovat niin kulutustavaraa, etten edes viitsi kovin paljon yksittäisistä paidoista ainakaan maksaa. Näyttää lämpimältä tuo sinun ostamasi neule, tykkään pitkistä malleista neuleissa: Silloin ne oikeasti lämmittävätkin :)

    VastaaPoista
  3. Elegia, olet aivan oikeassa: kakkoslaadun ns. virhe on usein niin olematon, että sitä ei kukaan edes huomaa. Ostamalla kakkoslaatua säästää rahaa sekä estää hyvien tavaroiden joutumisen kaatopaikalle.

    Jael, neuleesi tulee olemaan seuranasi kauan! Hyvä päivä siis.

    VastaaPoista
  4. Mukavan villaneuleen olet löytänyt ja hintakin ihan kohtuullinen.

    Minäkin olen syönyt pitaleipää,falaffelpullia ja salaattia Jerusalemissa. Herkullista se oli vaikka vilkaisu myyjän essuun hieman arveluttikin. Ei tullut kaksiviikkoisen matkan aikana edes vatsa kipeäksi, vaikka mausteet olivatkin melko vahvoja totuttuun verrattuna.

    VastaaPoista
  5. Takalaiset falafelit eivat maistu miltaan. Shwarma oli siella taivaallista, kuten falafelit :).

    Ihana tori, harmillista jos joutuu pois.

    VastaaPoista
  6. àh, ei toi tori tosta minnekààn poistu, jos kaavat on ollu jo 15 vuotta valmiina eikà vielàkààn ole mitààn tapahtunut. Ajatellaan kerrankin positiivisesti kun asiat ei hoidu silloin kun pitàisi :D ....eh...yritàn tààllà psyykata ettei tuo tori poistuis. Ihanaahan sinne on mennà tekemààn lòytòjà, niin naapureiden kun myòs vàhàn kauempaa. Kiva neule :D

    VastaaPoista
  7. Tuula:Falaffeli on joskus tosi hyvää,nykyään lempparini on luomufalaffeli täysjyväpitaleivässä.

    Elegia;minäkin tykkään penkoa tuolla,on aina jännää löytää jotain kivaa halvalla.Tuo neule on lämmin,koska siinä on osittain villaa, tulee varmaan kohtapuolin käyttöön kun ilmat viilenee.Pieni virhe oli toisen hihan suussa, mutta pari ommelta neulalla,ja oli jo ok.Ei yhtään häiritse,jos on joku pieni virhe joka ei osu silmään.

    Leena:Oikeassa olet,ja 9 euroa tuosta villaneuleesta oli tosi hyvä hinta,koska sen oikea hinta on paljon paljon korkeampi jossain putiikissa.

    Unelma;Juu hyvä neule on:-) Falaffeli on hyvää ja kivaa,kun saa itse laittaa niitä täytteitä.Hih,essu oli likainen,varmaan oli soossit tippunut sinne;-)

    Pikkujutut; Falaffeli on hyvää ,joissain paikoissa ihan hurjan hyvää,kuten luomufalaffelipaikassa,jossa kauheasti eri kastikkeita ja pitakin on täysjyvää. Pitää toivoa,ettei tuolle torille tapahtu mitään,sillä on niin kivaa tehdä niitä löytöjä.Mulla on GAPin kylpytakkikin tuolta,joka maksoi vain 15 euroa!

    -S-;Se kaava on ollut jo noin kauan,mutta nyt uhataan alkaa toteuttaa niitä,joten tuollainen psyykkaus on hyvää vaan;-)Neule oli tosi kiva ja ihanan lämmin!

    VastaaPoista
  8. Tuollainen torimeininki on mukavaa. Penkominen varsinkin ja jos vielä tekee löytöjä saa hyvän mielen.
    Herkullinen falaffelpaikka.

    VastaaPoista
  9. Mukavan näköinen neule ja hyvän värinen. Mielelläni kietoutuisin siihen vaikka heti = )

    VastaaPoista
  10. Voi, just tuollaisesta villatakin tyyppisestä vaateesta oon aina haaveillut, mistään vaan ei oo kävellyt vastaan..

    VastaaPoista
  11. Ei kuule ole lumpputori! Suurin osa vaatteitani (ja miehen) taitaa olla sielta. Mahtavia loytoja sielta on tullut, ei tosin aina. Pitaa menna avoimella mielella. Falafelista puheen ollen, Tshernihovski-kadulla no 2 on parempi falafel nimelta Benin Jonny

    VastaaPoista
  12. Arleena:;Se penkominen onkin tosi mukavaa,kun löytää sieltä jotain mukavaa niistä kasoista:-)

    Taru:Tuo neule oli tosiaankin hyvä löytö!

    KTe:Toivottavasti kävelee pian vastaan tuon tapainen neuletakki.

    Anu:leikkimielellähän mä sitä lumpputoriksi kutsun,ja heti ekassa kappaleessa sanotaan ettei siellä mitään lumppuja ole. Mäkin olen sieltä löytänyt tosi paljon hyviä vaatteita ja laukkuja ja vaikka mitä:-)

    VastaaPoista
  13. Anu;ai niin,tiedän sen falafelipaikan,mutta musta kaikista paras nykyään on Ibn Gvirolilla oleva orgaaninen falafelipaikka,ihania kastikkeita!

    VastaaPoista
  14. Meilläkin on noita 'penkomistoreja', sekä vanhaa että uutta, niistä todella tekee joskus aivan mielettömiä löytöjä. Ikävää, jos kojut joutuu pois kerrostalojen alta, tai ehkä sitten vain muuttavat muualle.

    VastaaPoista
  15. vai ratei ja lumpui taalla...

    On surullista jos kaikki tuollaiset luonnolliset (ei lasinen ostoskeskus), ihmislaheiset paikat havitetaan parkkipaikoiksi!

    Juuri tuollaisista voi tehda ihmeellisia loytoja!

    VastaaPoista
  16. Sirokko:Niin säälihän se olisi,jos tuo paikka joutuisi tuolta lähtemään tai lopetettaisiin.Sieltä on löytynyt niin hyviä juttuja!

    BLOGitse:Parkkipaikka on jo olemassa, ja se halutaan muuttaa taloiksi ja ostariksi,siis sen takia halutaan nuo pois. Sääli olis,sillä aina löytyy jotain kivaa tuolta.

    VastaaPoista
  17. Ihana tori ja falafelpaikka!

    Ma testaan tata kommenttilootaa ..ainakin nyt tuntuu toimivan normaalisti.. :)), mutta en uskalla viela innostua...

    VastaaPoista
  18. Onpas hiano lumppu!!! Ei ollenkaan, vaan ihan style! Just tommoinen tori tààllàkin naapurikylàssà on perjantaisin, mutta tuon ruokapuolen korvaa pochetta, vartaassa kypsytetty rosmariinipossu.

    VastaaPoista
  19. Tuolta varmasti tekisi upeita löytyjä, jos tosiaan on kärsivällisyyttä kaivaa ja tonkia ja etsiä ja sovitella. Mä olen aika huono kaivelussa; tykkään että on siististi esillä ja helposti löydettävissä ...

    TUo neule on tosi nätti! Mä ostin vähän samantyylisen jokin aika sitten; tosin siinä on hupussa sellainen karvareunus.

    Toivottavasti toria ei lakkauteta!!

    VastaaPoista
  20. Suuren rahan tieltä tai yleensä varakkaiden lisätienestin toivossa on moni nostalginen ihmisiä miellyttänyt paikka hävinnyt. Jos jollain on rahaa rakentaa jotain komeita taloja minne tahansa, niin kaikki muu kyllä saa väistyä tieltä. Niin on käynyt monessa paikassa. Helsingissäkin rakennettiin aikanaan makkaratalo rautatieasemaa vastapäätä sillä ehdolla, että puisto Ateneumin ympärillä säilyy. Vaan jäljelle jäi sitten pari kolme puuta. Nyt makkaratalo itsessään on tietääkseni myös suojelukohde.

    Suomessa kaikki kirpparit yms. ovat kovasti suosiossa, mutta varsinaisia tehtaanmyymälöitä, joissa pikkuvikaista myydään halvemmalla, ei enää ole montakaan. Arabian tuotteetkin II-laatuna maksavat tehtaanmyymälässä lähes yhtä paljon kuin priima. Monesti kauppojen tarjouksista saa halvemmalla kuin kakkoslaatua tehtailta.

    VastaaPoista
  21. Susa:Tosi kivaa että pystyit jättämään kommentin:-)Luulen,että se musiikkiboksi oli se,joka jumitti,niin otinkin sen pois.Jeps,tuo tori on mahtava!

    Lissu:Hieno on,ja ihan uusi,pieni helposti korjattava virhe oli hihansuussa vaan.Ai teillä paistetaan possuja toritapahtuman kunniaksi;-)

    MaaMaa:Joskus välillä tuonne on kivaa mennä tonkimaan. Sieltä voi löytyä ihan designerikamaakin halvalla.Neule onkin nätti,ja nyt odotan,että kylmenee tarpeeksi,jotta voin sitä pitää.

    VihreätNiityt;joo,tuolla onkin kiva penkoa;-)

    VastaaPoista
  22. Marja-Leena:sääli tosiaankin,että kivat vanhat paikat joutuvat väistymään rahakkaiden projektien tieltä.Mitä siellä Makkarataloa ennen olikaan? Paljon on Helsingistäkin tosiaan tuhottu kauniita taloja;äitin kertoi,miten hän lapsena asui talossa,missä nykyään on Marskin hotelli,joka ei tosiaankaan ole kaunis,kun taas se rakennus oli.

    VastaaPoista
  23. Sinulle nainen on haaste ja tunnustuksia mun blogissa:D

    VastaaPoista
  24. Pinea:-)mahtava onkin!

    -S-:Tulenkin katsomaan......

    VastaaPoista
  25. Kuvista pääsin hyvin torin tunnelmaan. Kun/jos on aikaa, niin on todella mukavaa tehdä löytöjä. Itse tykkään käydä silloin tällöin kirppiskierroksia, vaikkei tällä alueella ole kunnollisia kirpputoreja.
    Neuletakki on paitsi hyvän näköinen, myös syssfiilistelyä.

    VastaaPoista
  26. Aimarii:Tuolla tarvitseekin aikaa,jotta ehtii löytää jotain kivaa.Tuon neuletakin bongasin yhden kasan huipulta ja nappasin heti!

    VastaaPoista
  27. Tuollaisia vaatekasoja on mielenkiintoista tonkia.Monasti sita tekee löytöja tosi halvalla.
    Falaffelpullat ovat minun herkkkuani.

    VastaaPoista
  28. Sateenkaari:Kiva on noita tonkia! Falafelit ovat tosi hyviä,mutta ei tule kauhean usein syötyä,koska ovat myös kovin kaloripitoisia...

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...