torstai 3. joulukuuta 2009

Helleaalto!



Tulikin helleaalto vaikka pitäisi olla melkein talvi jo...Parin päivän ajan on ollut tosi lämmintä,ja eilen illallakin oli 20C! Tänään lääkärille kävellessä alkoi ihan hiki valua. Ensi viikolla sitten pitäisi kylmetä..


Vielä pari päivää sitten oli näin pilvistä....tänään täysin pilvetön taivas!


Bussille kävellessä kuljin tällaisen torin lähellä olevan pittoreskin pikkukadun kautta.Kävin torillakin,ja ensimmäinen kuva on sieltä.Eikös olekin maissit ja parsakaalit nätisti järjestetty.......


Torin lähellä oleva kiinalainen kauppa oli muuttanut vastapäiseen taloon.


Ostin sieltä tällaisen päivänvarjon (alle 4 eur).Ostin sieltä kesällä violetin varjon,mutta se oli liian pieni,ja nyt he olivat saaneet isompia varjoja.Auringolle herkkänä pitäisi kävellä tällaisen kanssa...no ehkä ensi kesänä...


Käytin tässä postauksessa muuten ensi kertaa Bloggerin uutta tekstieditoria.Ehdottomasti entistä parempi,nyt on jo hyvä WYSIWYG-(What you see is what you get)toiminto tässä.Kuvien asettelu toimii hyvin ja muitakin hyviä paranneltuja toimintoja on. Videota ei vaan jostain syystä saa uudesta tekstieditorista laitettua.

27 kommenttia:

  1. Ihanan lämmintä. Tuo päivänvarjo on tyylikäs!

    VastaaPoista
  2. Huh, onpas lämmintä. Kauniisti on vihannekset aseteltu, vaikka onhan ne Kauppatorilla Helsingissäkin aina hienosti laitettu.

    VastaaPoista
  3. no hei taallakin on lampoisempi kuin muutama paiva sitten!
    Pyorin tossa pihalla ja tuli hiki kun auringossa vahan aikaa seisoin...kivaa!
    Illat onkin jo viileita, aamulla oli +16...

    VastaaPoista
  4. Tuli kaukokaipuu, kun katsoin näitä lämpimiä kuvia.

    VastaaPoista
  5. Ihanan lämmintä siellä on ja niin suloisesti aurinko paistaa kauniin pikkukadun talon seinään.
    Mukavaa joulukuun jatkoa!

    VastaaPoista
  6. Meillakin oli tosi lamminta vila pari paivaa sitten,ja tanaankin paivalla,mutta taitaa talvi nyt tulla.Viime yön myrskysi ja satoi,ja luvassa lisaa sateita.
    İhania kuvia.

    VastaaPoista
  7. Kivaa, taas nähtävyyksiä esillä parsakaalista kiinakauppaan! Voin yrittää kuvitella, kun tepastelet siellä tuon kauniin päivänvarjon kanssa : )

    VastaaPoista
  8. Minäkin haluaisin nähdä parsakaalit joita ei meillä ole ollenkaan, merkillisitä kyllä. Ja myös sellaisen torin, jolla ihmiset kulkisivat pastellinväriset päivänvarjot keikkuen.. aika tuuleton päivä pitäisi valita, ei näytä kovin vahvalta tuo kapistus.

    VastaaPoista
  9. Meilläkään ei ole parsakaaleja!

    Täältä tulee ensi viikoksi teille kylmää rintamaa..

    VastaaPoista
  10. Hyvässä lykyssä reilun 5 kk:n kuluttua voi meilläpäinkin olla ulkomittarissa +20c :)

    VastaaPoista
  11. SusuPetal;olen vähän heikkona päivänvarjoihin,joita en ikinä käytä...Valkoinen pitsinen,pieni violetti ja nyt tämä....

    Allu:Joo lämmintä tuli,mutta ensi viikolla pitäisi kylmetä.Totta,kauppatorillakin kauniisti asetettu kasvikset ja hedelmät.

    BLOGitse;viime aikoina on yöllä ollut jo sen verran kylmää,että otin paksumman untuvapeiton esille,mutta eilen yöllä oli 20 astetta eli aika lämmintä!

    Arleena:-)

    Susanne:Lämmintä on,mutta haluan vähän talveakin! Tehän kohta menettekin myös lämpimään Teneriffaan:-)

    Sateenkaari: Muistan että aikoinaan oli täällä kylmempää talvella ,silloin kun asuin täällä ensimmäistä kertaa.Nyt on välillä vähän liiankin lämmmintä talvella.

    Taru:Tykkään hurjasti parsakaalista ja ostinkin tuosta kojusta...Päivävarjo taitaa odottaa siihen asti,kunnes kuuma kausi taas tulee ja aurinko porottaa kauemmin per päivä.Nythän tulee pimeetä jo viiden maissa.

    Sirokko:harmi kun teillä ei ole parsakaalia,ehkä sun täytyy ostaa siemeniä sitä varten ensi kerralla Suomessa käydessä. Ei tuo päivänvarjo mikään kauhean vahva olekaan,mutta kai se jonkinlaisen suojan siltä auringolta antaa..

    Mizyena;Pyydä sinäkin niitä parsakaalin siemeniä,onko sulla siellä pieni kotipuutarha missä niitä kasvattaa? Jeps,se kylmä rintama on erittäin tervetullut minun puolestani ainakin...;-)

    VastaaPoista
  12. Nurkkalintu:Vähän pitkä aika siihen vielä mutta tuleehan sekin sieltä sitten keväällä...

    VastaaPoista
  13. Voi nyt maistuisi vihanneskeitto! Parsakaali ja maissi on usein minulla kattilassa, suurta herkkua molemmat.

    VastaaPoista
  14. JOnna;Niin on minunkin herkkua,etenkin parsakaali!

    VastaaPoista
  15. Mulla ei kyllà toimi ollenkaan tuo bloggeri tavalla "WYSIWYG". Kunpa osaisinkin kàyttàà sità hieman paremmin. Kauniita kuvia olet ottanut :D

    VastaaPoista
  16. -S-: Oletko laittanut vaihtoehdoksi sen uuden tekstieditorin (asetuksista)Pitäisi sillä toimia,kuvia ei tarvitse enään ladata niin että viimeinen on ensimmäinen ladattavat kuva,kuvat myös näkyvät klikkaamalla koko ruudusssa ja tekstin kanssa on myös uusia toimintoja. Yritä ,kyllä sen pitäisi toimia...

    VastaaPoista
  17. Meidän "Mediterrian" kauppa on tainnut mennä nurin kun ei ole enää hedelmiä kauniisti järjestettyinä ulkopuolella näkynyt niinkuin teillä.
    Meillä lämpötilat vaihtelevat ja kun tuulee niin, että tukka lähtee niin lämpötila voi olla ihan muuta kuin mitä mittari näyttää tuulen suunnasta riippuen.
    Iloa viikonloppuusi!
    Heljä

    VastaaPoista
  18. Ihana päivänvarjo; tuollaista ei Irlannissa tartte - ellei ole tosi vahva ja kestä kaatosadetta ja tuulen tuiverrusta ;D

    Ihanaista viikonloppua ja sunnuntaista Itsenäisyyspäivää! :)

    VastaaPoista
  19. Vaikka justiinsa kävin syömässä kuudennen jouluaterian tänävuonna, nii silti vesi alkoi kiertämään kun ajattelin noita maisseja grillattuina....slurps!

    Minä tykkään tuommosista kiinalaisista kaupoista!
    Jos vain kohille sattuu, menen sisään!

    VastaaPoista
  20. Meinasin sanoa, etta mika helleaalto mutta onhan meillaollut lamminta. Tosin flunssassa on mennyt arki ja elo vahan sekaisin :).

    VastaaPoista
  21. Rouva H;harmi kun ei enään siellä kaupassa ole hevi-tuotteet kivasti järjestetty,silmänruoka on tärkeää..Hyvää viikonloppua sinnekin!

    Hannele;On ja siellä on paljon kivoja juttuja..

    MaaMaa:ostinkin tuon kesää varten,kai sitten käytän.Täälläkin voi syksyllä ja talvella olla aika tuulista,ja tuo onkin vähän heiveröinen varjo..Ihanaa viikonloppua ja itsenäisyyspäivää sinnekin!

    ArjaAnneli:No sähän olet jo monella jouluaterialla ehtinyt käydä;-) Tommoset kiinalaiset kaupat ovat kivoja!

    PIkkujutut:Toivottavasti ovat flunssat jo ohi!

    VastaaPoista
  22. Oi kiitos. Vàlillà menee hermot oikein kunnolla kun ei sivu tee sità mità ite pyytàà, eh. Pitàà kokeilla tutustua hieman perinpohjaisemmin :D

    VastaaPoista
  23. Jes, onnistuin.Nyt aloin vaan katsomaan tuota. Onko niin, ettà nyt saa vain yhden kuvan kerralla ladattua? Entà mistà saa lisàttyà videon,jos ei siis ole youtube versiota?
    Joskus sulla on ollut jotain tosi erikoisia fontteja sun kirjoituksissa. Pitààkò niità varten ladata joku tietty ohjelma koneelle? Kiitos jo etukàteen helpistà :D

    VastaaPoista
  24. -S-;no hyvä että onnistuit! Yhden kuvan kerralla,mutta kuvat voi kaikki peräkkäin ladata ja ne jää sinne jonkinlaiseen säilöön. Videon ovat tuosta uudesta editorista unohtaneet,joten jos sen lisää,niin pitää mennä vaihtamaan asetuksista siksi ajaksi editori siihen vanhaan versioon,vähän tyhmä juttu.Ne fontit ovat Microsoftin LiveWriter ohjelmasta(voi ladata ilmaiseksi netistä),joita olen käyttänyt etenkin ruokablogin puolella;sillä ohjelmalla on paljon helpompi ollut tehdä näitä postauksia ,mutta nyt kun on tuo uusi editori niin LiveWriter ei enään ole ihan välttämätön.

    VastaaPoista
  25. Kaunis pikkukatu. Helsingin huono puoli on siinä, ettei siellä ole vanhaa kaupunkia, mutkaisia katuja, ikivanhoja seiniä katujen varrela - ikkunoita, tunnelmaa. Tukholmassa taas on kaunis vanha kaupunki.

    VastaaPoista
  26. Tuure,niinhän se on ,sääli kun Helsingin talot olivat muistaakseni puisia ja paloivat silloin
    aikanaan:-( Mutta onhan siellä kaunis pikku Sofiankatu,pienihän se on,mutta edes jotain....

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...