maanantai 18. tammikuuta 2010

Talvinen episodi taas vaihteeksi


Talvinen episodi taas täälläpäin.Kutsun näitä lyhyitä talvisia kausia episodeiksi,sillä niitä on joitakin ollut tämän talven aikana,ja niiden jälkeen taas paistaa aurinko,lämpimänä. Tänään ja yöllä on satanut ja ukkostaa,mutta ei kuitenkaan ole mitenkään kylmää.Eteläisessä Israelissa,Negevin alueella, on tulvia,ja ylläolevassa,lehdestä otetusta kuvassa helikopteri etsii veden varaan joutuneita.

26 kommenttia:

  1. Noin lyhyet talvet sopisivat puolisolleni, vaan ei minulle.

    Mikä mahtoi olla myrskyn voimakkuus? 10 m/s? Enemän?

    VastaaPoista
  2. Leena:Talvi on edelleenkin,mutta siinä kokonaisuudessa on vain lyhyitä talvisia kausia aina välillä,En tiedä tuon tuulen voimakkuutta,mutta aika voimakas se varmaan on ollut,tai sade on ollut tosi voimakas, kun tietkin katoavat tuolla tavoin veden alle...

    VastaaPoista
  3. Meillä täällä pohjoisessa on vaan satanut vettä aamuyöstä lähtien eikä sekään mitään rankkasadetta. Ukkosta ei ollenkaan. Ja minä olin jo haaveillut kunnon myrskystä!

    VastaaPoista
  4. Noh, tuskin kerkesin kommentin laittaa kun alkoi ukkonen ja kovempi sade! Vasta nyt kai meille sitten kunnolla tulee...

    VastaaPoista
  5. No episodin mittainen talvi kelpaisi :)

    VastaaPoista
  6. Taalla satoi tanaan HETKEN vetta. Muuten ok kaunis paiva...
    Ihan on sekasin saat tassa maailmassa...

    VastaaPoista
  7. S;tuon kirjoittamisen jälkeen lähdin liikkeelle Tel Aviviin päin ja jouduin kunnon rankkasateeseen. Meillä oli eilen jonkun verran ukkosta, ja koirakin pelkäsi taas....Hyvä että teillekin sitä vettä tulee:-)

    Lepis: Mutta nämä episodit ovat niiin lyhyitä! Jo viikonloppuna kuulemma on kaunista taas....

    BLOGitse:täällä taas satoi kunnolla ja hyvä asia se onkin! Mutta niin lämmintä tänä talvena että ei tätä kunnon talveksi voi kutsua..

    VastaaPoista
  8. Juuri tuossa uutisia katselin,ja kylmenevaa luvattiin.İstanbuliinkin lumisadetta.
    Yöt ovat taalla olleet aikalailla kylmia.Onneksi ei sentaan pakkasta.

    VastaaPoista
  9. Sielläkin talvi näyttää olevan, mutta huurretta ei ole. Kauniin värillinen talvi.

    VastaaPoista
  10. Sateenkaari;täällä taas on parin päivän kuluttua lämpenemään päin.Näin hurjat tulvat tuolla erämään alueella ovat harvinaisia:1 kuollut ja todennäköisesti toinenkin,silta romahti,joten osa asutuksista eristyksissä,mutta huomenna tämä ilma on jo ohi.

    Arleena.Huurrettä ei tuolla erämään alueella ole,pohjoisessa voi olla.

    VastaaPoista
  11. Hurja kuva! Mutta talvi tommoisina episodeina sopisi minulle oikein hyvin : )

    VastaaPoista
  12. glad över regnet?
    jag hoppas det regnar på västbanken där vi var, den wadin befinner sig i en regnskugga och har nästan inte fått något regn alls i år. svårt att tro, när man ser hur det vräker ner här. jag har gummistövlar på mig idag!

    VastaaPoista
  13. Sara:Jag är jätteglad över regnet och hoppas att det kommer mycket mer.Jag njuter annors också av de få gråa dagar vi har här. Hoppas de fick regn också där i wadin.

    VastaaPoista
  14. Taru:Aika hurjaa oli tuolla erämaan puolella tänään. Suomessa talvi on ihana juuri nyt,mutta vähän liian pitkä omaan makuuni....

    VastaaPoista
  15. No kieltämättä on nähtävästi siellä sun täällä ollut poikkeuksellisia ilmoja. Minä olisi kyllä ottanut mieluusti tuon teidän epätavallisen lämpimän kuin tänne tarjoillun epätavallisen kylmän ;) Onneksi sää näyttää täällä asettuneen takaisin normaaliuomiinsa, kai :)

    VastaaPoista
  16. There was some pretty scary flooding yesterday. I'm glad we get a small break today before the rains resume again.

    VastaaPoista
  17. Elegia;ai teille on Lontooseen tulossa epätavallisen kylmää...mutta ei kai se kauan kestä.Täällä tänään jo paistaa aurinko, mutta eilinen ilma teki sen,että tietokone ei aamulla toiminut,ja olin jo paniikissa,mutta sitten kaikenlaisten toimien jälkeen se taas toimikin:-)

    Robin:Yes it was really scary,with 2 people loosing their lives because of the weather.Today it is so different from yesterday!

    VastaaPoista
  18. Katselin teidän puolen ukkosta eilen illalla ja hetken päästä tuli oikein kunnon rankkasade. Lautasantenni kaatui katolla ja sitä klonksutusta kuunnellessa menikin viime yö.

    Nyt paistaa hetkellisesti aurinko mutta tuulee lujaa ja viileämpää on.

    VastaaPoista
  19. Aamu-tv:n uutisissa näytettiin Israelin tulvia.
    Tänne meille on taas luvassa kiristyvää pakkasta :(

    VastaaPoista
  20. Pikkujutut:Täällä taisi ollakin yöllä aika paljon ukkosta,nyt välillä aurinko tulee esille,ja sitten taas menee pois ja tuulee,eli samaa kuin teillä.Ei kuitenkaan kauhean viileää ole.

    Nurkkalintu:Taisi olla niin harvinaisen pahat nämä tulvat,että näytettiin ihan ulkomaillakin.2 ihmistä kuoli ja ikivanhat sillat sortuivat,mutta tänään kaikki on taas melkein ennallaan.

    VastaaPoista
  21. Ei kun täällä se pahin kylmyys meni jo ohi ja nyt näyttäis olevan normaalia :) Täällä siis sateli lunta ja kaikkea!

    VastaaPoista
  22. Elegia;Taitaa vähän joka puolella maailmaa olla ilmat sekaisin;-)

    VastaaPoista
  23. Hurjan näköistä on! Onneksi täällä ei talvi ole tuollainen. Mutta tosiaankin vähän turhan pitkä talvi täällä on. Itselläni on aina tähän aikaan vuodesta veto aivan pois, kun aina on niin pimeää. Tekisi mieli mennä vain talviunille niinkuin karhut.;) Sitten, kun kevätaurinko alkaa taas paistaa ja lämmittää, virtaa löytyy ihan eri tavalla.

    VastaaPoista
  24. Kmsu:Oli se aika hurjaa, ja ihan epätavallista täälläkin.Täällä on yleensä joka talvi pieniä tulvia,muttei tuollaista. Mutta teilläkin onneksi kevät alkaa jo lähestyä:-)

    VastaaPoista
  25. Tanaan paivauutisissa oli İsraelin tulvista.Oliko siella jokin pato murtunut,vai.

    VastaaPoista
  26. No, tietty yritin kysyä, että oliskohan myrsky noin 25 m/s, että olisin saanut kertoa olleeni paatissa niin kovalla myrskyllä;-) Kippari, kova ex-veneilijä (lue: Reima) oli merisairas, vaan minä en yhtään. Eihän noita nopeuksia tiedä ellei seuraa jotain lehtein tai radioiden myrskyvaroituksia.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...