perjantai 4. kesäkuuta 2010

Löytöjä kangaskadulta

Pari postausta sitten valittelin miten turhauttavaa on kun ei osaa ommella,kun kaupungissa kerran on täynnä kangaskauppoja oleva katu.Pikkulinnut olivat kertoneet,että siellä olisi myynnissä jopa suomalaisia kankaita(kiitos vinkistä E.,pidinkin silmäni auki)

Eilen illalla odottelin täällä vierailemassa olevaa saksalaista ystävääni Ullia ja hänen kahta lastaan saman kadun varrella olevassa kahvilassa,kun katseeni kääntyi vastapäätä olevaan kangaskauppaan.Takuulla suomalaisia kankaita,sanoin itselleni,ja tänään sitten suuntasinkin kauppaan.

Siellä sitten olikin aika mukava valikoima Vallila Interiorsin kankaita,ja sorruin ostamaan 3 eri kangasta.Kankaat olivat tämän päivän eurokurssin mukaan 4,25 per metri,eli oletan,että olivat jopa halvempia kuin Suomessa?  Lähellä sattuu vielä olevan kätevästi ompelimo,jossa kantteja nyt ommellaan,ja tiistaina iltapäivällä saan sitten uudet kivat pöytäliinani. Ompelimo oli ikivanhan näköinen ,vanha ompelukone,ja ukkeli,joka sanoi että tämä oli kaupungin halvin ompelimo! En tosin tarvitse ihan näin monta pöytäliinaa,mutta en vaan voinut vastustaa,kun niissä luki Vallila Interiors.Suomalaista tavaraa kun ei ihan kauhean usein löydy.Onneksi osasin hillitä itseäni,sillä olisin helposti voinut ostaa vielä lisääkin näitä kankaita.....

Ystävän ja hänen lastensa vierailu täällä lähenee loppuaan. Maanantaina on jo paluu Mannheimiin. Eilen kutsuin heidät illalliselle luokseni,ja kivaa oli.
Täällä on ollut läkähdyttävän kuumaa viime päivinä. Yleensä kesäkuussa on vielä miellyttävää,etenkin iltaisin,mutta nyt heti kesäkuun alusta alkoi jo olla tukalan kuumaa.Kuulemma viime 6 kuukauden lämpötilat ovat ylittäneet keskiarvion.Töissä sentään on sellainen ilmastointi,että melkein paleltaa....Eilen iltapäivällä käväisin äkkiä torilla ostamassa aineksia illalliseen,ja huomasin pöydän,jota en aimmin ollut huomannut;täynnä rinkeleitä.
Ennen toria olin toisella kadulla ihaillut kukkakaupan ikkunaa.Tässä ei tosin kukkia kauheasti huomaa,ne ovat sisällä,mutta oranssin ja limenvihreän liitto on onnistunut.Tuolla voi kukkien mukana lähetellä muutakin kivaa.
Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!

38 kommenttia:

  1. Jee, uusi kangaspostaus. Huomaan olevani ihastunut kankaisiin vaikka en osaa ommella :D

    Oranssi on puoleensavetävää - samaten lime. Sopivat yhteenkin, mikä yllätys!

    VastaaPoista
  2. Mailläkin läkäddyttävän kuumaa, kaikkea sieltä löytyykin, tyynyn kyllä voit ommella..

    VastaaPoista
  3. P.s.
    sopisivat oranssiin huoneeseeni

    VastaaPoista
  4. Jael, pitkät verhot Vallilan kankaista! Minä käyn aina 'kuolaamassa' noita kankaita ja olen ostanutkin, mutta aina pitää ostaa samalla verhojen ompelu, sillä...;-)

    Tuo oranssi kukkakaupan ikkuna on hauska!

    Miellyttävää viikonloppua, Jael!

    VastaaPoista
  5. Ei se kuumuus mutta se kosteus!!!
    Missa pain katua tuo kauppa suunnilleen on?

    VastaaPoista
  6. Rita:ihan sama täällä, mutta onneksi osasivat neuvoa ompelijan siinä ihan vieressä,Oranssi ja lime todellakin näyttävät hyviltä yhdessä!

    Hannele;en itse osaisi,kun ei ole konetta,mutta noista kankaista saiskin tehtyä kivat tyynyt.

    Leena:Mulla ei ole yhdessäkään huoneessa verhoja,ja kaapissa on Suomesta tuomani verhot,jotka eivät tähän kämppään sovi,mutta nuo kankaat ovatkin kauniita verhokankaita!Sinulle samoin hyvää viikonloppua-.

    Anu:nimenomaan,se KAMALA kosteus,miksi sen piti tulla jo nyt,arghh! Se kauppa on ihan Nahalat Binyaminin alussa,oikealla puolella kun tullaan Allenbyltä,LoveEat-kahvilan vastapäätä.,Tosin huomasin kankaat ostettuani,että viereisissäkin kaupoissa oli samoja kankaita.Oletko hyvä ompelemaan?

    VastaaPoista
  7. İhana erilainen kukkakaupan nayteikkuna.
    Valilla voi löytaa yllattavasti suomalaista tuotetta jostain.
    Mina yllatyin Suomessa pienessa Vaasassa,kun kangaskaupasta löysin turkkilaisia pitsiverhokankaita,seka kerran Kodin Anttilasta Helsingissa samoin.
    İhanaa viikonloppua uusien pöytaliinojen pariin.

    VastaaPoista
  8. Varmasti ollut hauskaa, melkein riemastuttavaa, löytää suomalaisia kankaita sieltä! Ja noissa Vallilan kankaissa on hienot kuosit. Myös hinta kuulostaa edulliselta.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  9. Tanja Orsjoki on suunnitellut Marimekollekin kangaskuoseja. Vallila on tosiaan suomalainen, joka painattaa näköjään suomalaista suunnittelua kankaisiin. Tosin suurin osa heidän kankaistaan on ulkolaisia.
    Kivoija kankaita näyttävät olevan.

    Olipa kivan näköinen kukkakauppa.

    Mukavaa viikonloppua sinulle myös.

    VastaaPoista
  10. Natjale:minustakin tosi hienosti koristeltu kaupan ikkuna!

    Sateenkaari:tosi kivaa löytää jotain suomalaista tuotetta:-)Tuli sitten ostettua vähän enemmän kuin piti,ja tiistaina pitäisi olla valmiit.Kiitos,sinulle samoin hyvää viikonloppua!

    Lumiomena:Tosiaankin oli mukavaa löytää näitä kankaita täällä,ja pidin kovasti niiden kuosista.Hinta tosiaankin edullinen.Sinulle samoin hyvää viikonloppua!

    Arleena:Googletinkin ja näin ,että myös Marimekolla hän on suunnitellut kankaita.Noista kaupoista löytyi hyvän näköisiä hänen suunnittelemiaan kankaita.En tiennytkään,että suurin osa heidän kankaistaan on ulkomailla tehty.,Mutta suomalaisen näköistä suunnittelua kuitenkin:-) Mukavaa viikonloppua Turkuunkin!

    VastaaPoista
  11. Oh, mikä rinkelikoju!
    En yleensä edes rinkeleitä juurikaan syö, mutta kun tuota kuvaa katsoin niin alkoi tehdä kamalasti mieli! :)

    VastaaPoista
  12. En osaa ommella ollenkaan!! Paitsi pudonneen napin paikalleen. Varmaan tuo ompelija seta voisi auttaa minuakin!

    VastaaPoista
  13. Suomessa valmistetaan enää hyvin vähän kangasta,tekstiiliteollisuus on kuolinkorinoissaan, onneksi loppukäsittelyä sentään on vielä. Kivoja malleja olet löytänytkin, verhokankaita pitäisi minunkin lähteä metsästämään.
    Tuo ikkuna on tosi herkku! Olisin heti langennut tuohon oranssiin koriin..

    VastaaPoista
  14. Rinkelikuva voisi olla meidän leipomosta :D

    VastaaPoista
  15. Tanja Orsjoki on yksi lempparisuunnittelijoistani (Marimekolla). Tàytyypà kàydà Jyvàskylàn kangaskaupoissa. Vaikka en minà oikeastaan just nyt mitààn kankaita tartte. Kun saisi nuo entisetkààn kangasvuoret ommelluiksi. Mutta ainahan voi ihailla - ja jàttàà rahapussi luottokortteineen kotiin. Lime-oranssi -yhdistelmà on raikas kesàinen iloplàjàys. Mukavaa viikonloppua sinne helteeseen tààltà viileàstà (mutta ah niin kauniista) Pohjolasta.

    VastaaPoista
  16. Oi ihania kankaita löysit!
    Oranssin ja limenvihreän liitto näyttää tosiaan toimivan hyvin. Kaunis näyteikkuna!

    VastaaPoista
  17. Marika:en minäkään kauheasti rinkeleistä välitä,,mutta oli kivan näköinen koju!

    Anu:eli samat taidot taitaa meillä olla näissä ompeluasioissa.Se pikku ompelimo on siinä samalla puolella katua,Nahalat Binyamin 4 (sisäpihalla)

    Sirokko:ja minä kun luulin että kaikki nämä kankaat tosiaankin tehdään Suomessa.Mutta tosi nättejä malleja oli tuolla,ja näyttivät hyvälaatuisilta kankailta.Tuollaisen oranssin korin haluaisin minäkin,mutta taisivat olla vain rekvisiittaa tuossa kaupassa...

    Mizyena:muistankin sullakin rinkelikuvia;-)

    Lissu:Minulle oli tuntematon suunnittelija ennenkuin näihin kankaisiin törmäsin.Lime-oranssi on tosiaankin ihanan piristävä kombinaatio! Mukavaa viikonloppua sinne viileään Pohjolaan....

    Susanne:tosiaankin löysin! Ja minustakin tuo ikkuna on upeasti sisustettu:-)

    VastaaPoista
  18. Hienoa, ompelimoiden ammattitaitoa on aina kiva käyttää! Helsingissäkin on monta tosi hyvää ompelimoa, eivätkä ne kaikki ole niin järkkykalliitakaan. Mulla on kamalasti kankaita, joista olisi kiva tehdä jotakin, mutta olen aika onneton käsitöissä. Ehkä itsekin uskaltaudun joskus täkäläiseen ompelimoon.
    Pariisissa olen sen sijaan paikkauttanut lempihousuni, ne on 60-luvulta ja hyvää villaa. Ompelijatar vannotti minua, etten heitä niitä pois, vaan että teetän niistä kaavat ja uudet, samanlaiset housut!

    VastaaPoista
  19. Pinea; tuolla olikin niin kätevästi se ompelimo ihan kangaskauppojen vieressä:-) Hyviä ja laadukkaita vaatteita kannattaakin paikata,mulla onkin pari sellaista kun voisikin viedä ompelijalle.Aika hyvä kun vanhoista housuistasi sai uudet housut!

    VastaaPoista
  20. I could use some new tablecloths too one of these days. Those bagels look yummy, they're making me hungry.

    -----------------------------------
    My photography is available for purchase - visit Around the Island Photography and bring home something beautiful today!

    VastaaPoista
  21. Upeaa, että löytyi ompelimo!

    Oranssi ja lime on herkullinen yhdistelmä. Tekisi mieli kuvaamaan ulos. Ehkä selkä pian kuntoutuu.

    VastaaPoista
  22. Robin;they had some really nice fabrics in those shops and the prices were really affordable too.The bagels looked very tempting!


    SusuPetal:toivottavasti selkä pian voi paremmin niin pääset kuvaamaan.

    VastaaPoista
  23. Kiitos vinkeista! Kayn kurkkaamassa seuraavalla Bezalel-torin kierroksella. Siella tykkaan etsia kivoja loytoja.

    VastaaPoista
  24. Anu:joo sieltä olen minäkin monta löytöä tehnyt vuosien varrella....

    VastaaPoista
  25. Verhot tuli ekaksi mieleen, koska Vallilaa mainostetaan ainakin Jyväskylässä etenkin hyvänä verhokankaan ostopaikkana. Minä pidän ylipitkistä sivuverhoista tyyliin Karen Blixen, mutta ei niitä vedetä koskaan eteen. Ei ole tarvetta.

    Lime on yksi lempivärini. Suututti kun KoKo astiasarjan lime vaihdettiin toisenlaiseen vihreään, mistä en pidä ollenkaan ja minulla sekä tyttärellä oli kerääminen kesken.

    Täällä on niin kylmä, että puutarhamyyjäni kehotti kantamaan ruukut, joissa tuoksuhernettä ja verenpisaroita yöksi sisälle!

    VastaaPoista
  26. Siistiä! Ajatella että siellä toisella pallonpuoliskolla on suomalaisia tuotteita... mutta onhan se niin että suomalainen design on todella hyvää!

    Minulla alkoi juuri kesäloma! Täällä on kyllä aika kolea sää. Mutta aurinko sentään paistaa.

    Mukavaa alkuviikkoa!

    VastaaPoista
  27. Leena;Verhoiksi nuo sopivatkin parhaiten.Minulla ei ole lainkaan verhoja nyt,ja Suomesta tuomani kauniit verhoni ovat kaapissa. Joten näistä tuli pöytäliinoja.Olohuoneeseen olin ajatellut laittaa ensin verhot,mutta kivat ikkunapaneelit jäisivät siten peittoon,joten en laittanutkaan,koska ne jo itsessään ovat sisustuselementti. 2 muuhun huoneeseen en vaan saa mitenkään päässäni sopimaan verhoja.
    huh,niin kylmää,puuh,lähetän täältä sitä lämpöä!

    Tuure;Suomalainen design on kyllä kaunista.Marimekonkin astiota olen täältä löytänyt. Kiva kun lomasi alkoi,minkälaisia ovat suunnitelmasi`?Sinulle samoin Tuure oikein hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  28. Sait kyllä tosi edullisesti kankaat. Suolaheinä-kangas näytti pirtsakalta.
    Näyteikkunat houkuttelevat väreillään ja somistuksillaan ja luovat myös iloa kadulla kulkijan silmään.

    VastaaPoista
  29. Aivan ihana onkin tuo kukkakaupan ikkuana ja rinkulat herkullisen näköisiä, samoin kankaat:) Oikein ihanaa kesää sinulle, voi kun voisit pikkuisen sitä lämpöä lähetellä meille päin, täällä kun on himpun liian kylymää8]

    VastaaPoista
  30. Jos jotain niin näissä Lähi-Idän maissa osataan ikkunoiden koristelu ja niitä vaihdetaan ahkeraan.

    Oi, onnekasta.Löytyisiköhän kangasta täältäkin..

    VastaaPoista
  31. Suomea siella ja taalla! :)

    Milloin suunnistat tanne?

    BLOGitse

    VastaaPoista
  32. Taru:aika edullisia olivat kankaat ja tänään hain ne ompelijalta,ei sekään kauheasti maksanut-Tuo näyteikkuna on tosiaankin houkuttelevasti somistettu!

    Inkivääri:kiitos,kohta olenkin tulossa sinne viileämpään ilmastoon.MIelelläni sitä lmämpö lähettäisinkin,on liian kuuma!Olikohan se hellekesä sitten toukokuussa...Kukkakaupan ikkuna tosiaankin on kaunis!

    Pikkujutut:Totta, niitä osataan kauniisti somistella.Olin todellakin innoissani näistä kankaista,on niin kauniit värit ja kuviot!

    Blogitse:Niinpä!'
    Ensi viikolla jo olen tulossa....

    VastaaPoista
  33. Re: Paketti tuli perille sillä aikaa, kun olin Italiassa. Kiitokset! Ja yritän muistaa laittaa kuvan joku päivä. :-)

    VastaaPoista
  34. Kivoja kankaita. Minä en vaan osaa yhtään ommella.

    VastaaPoista
  35. Helena:;kiva tietää että tuli perille:-)

    Allu:Kankaat oli ihania,ja onneksi on ompelija kun ei itse osaa ommella....

    VastaaPoista
  36. Tuossa kukkakaupan ikkunassa on sitä jotakin! Teidän helteissä kukat varmasti nuukahtaisivat ikkunalla alta aika yksikön, mutta viinihän on melkein parempaa kuin kukat ;)

    Vallilan kankaat oli hieno löytö. Meiltä ei tuohon hintaan saa niitä edes alennusmyynnistä. Paitsi Bauhausin poistokorista ;)

    VastaaPoista
  37. Lepis:Aika mahtava on tuo kukkakaupan ikkuna tosiaankin,oikein kutsuva.Ja kukat ,viini ja suklaa ovatkin hyvä kombo,jos haluaa jotakuta ilahduttaa.Joo tässä kuumuudessa kukat lopahtavat aika pian;saamani ruusutkin ihan muutamassa päivässä kun taas talvella kestivät vaikka kuinka kauan.
    Vallilan kankaita vein tänään ystävänkin ostamaan.Nuo kankaat ovat edullisia kun ovat edellisen vuoden mallistoa,mutta eihän se minua haittaa;D

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...