maanantai 5. heinäkuuta 2010

Mikkelin reissu

Saavuin takaisin Helsinkiin eilen illalla ihanan Mikkelissä vietetyn viikonlopun jälkeen. Perjantaina iltapäivällä matkasin junalla Mikkelin suuntaan,ja asemalla olikin ystäväni L (joka myös kävi luonani Israelissa keväällä),jonka lapsuuskotiin  Emolan pientalo-alueelle suuntasimme.Emola on viehättävää aluetta lähellä keskustaa,ja lisää siitä voi lukea täällä.
Seuraavana päivänä eli lauantaina suuntasimme pyörien kanssa Mikkelin keskustaan,muikkuja ostamaan. L toimi hyvänä oppaana ja pääsinkin hyvin tutustumaan Mikkeliin. Aivan tuoreet muikut ostettiin torilta,joka nyt oikean torin remontin (parkkipaikat torin alle) vuoksi on siirretty Kirkkopuistoon.Kollaasissa näkyy muikkujen lisäksi hieman Kirkkopuistoa, Mikkelin komeaa tuomiokirkkoa sekä hieman satamaa. Ruisjauhoilla päällystetyt,grillipannulla paistetut muikut söimme illalla,ja voi että olivat hyviä.Näin hyviä muikkuja en ole tainnut ennen saada, sillä Helsingissä ei ihan sellaisia taida saada,Saimaan kaloja kun olivat.
Iltapäivällä suuntasimme Kenkäveroon,joka on Mikkelin vieressä oleva entinen pappila,ja nykyinen hieno matkailukohde. Saimaata näkyi sielläkin,ja pappilarakennuksessa näkyi olevan hyvän näköinen ravintola,jonne emme kuitenkaan pysähtyneet, sillä muikut odottivat L:n kotona... Kenkäverossa oli ihana puutarha,josta ylimpänä oleva pioni on kuvattu. Kaikenvärisiä pioneja ja muita kukkia,sekä yrttejä vaikka minkälaisia. Kenkäveroon oli juuri myös avattu uusi leipäkauppa,josta kuva kollaasissa.
Eilen sitten matkasimme Tertin kartanoon,sekin Mikkelin vieressä. Ystäväni sekä hänen siskonsa tarjosivat siellä ihanan noutopöytälounaan upeassa kartanomiljöössä. En syö lihaa,mutta noutopöydän kalatarjonta oli niin herkullista,ettei nälkäiseksi jäänyt,nam! Tertin kartanon alueet ovat upeita:siellä on majoituspalvelua,kauppoja,jossa myydään Tertin omia tuotteita sekä vihannes-ja yrttipuutarha,jonka antimia käytetään paikan ravintolassa.
Tertin jälkeen sain vielä tutustua  Mikkelin Naisvuoreen,joka on tuo kuvassa näkyvä korkea torni.Sen alaosassa on vohvelikahvila ,ja alueella on hieno puutarha. Lisää Naisvuoresta täällä

Illalla lähdimme sitten autolla takaisin kohti Helsinkiä.Mikkelin matka oli ihana,ehkä koko Suomen matkani kohokohta,ja kiitos siitä kuuluu ystävälleni L:lle.  Ainoastaan kuumuus häiritsi,huh,kun oli kuumaa! Kohta olen menossa takaisin Israeliin,jossa kuumuutta riittää pitkälle syksyyn,ja pari viileää päivää olisi ollut tarpeen ennen paluuta..Mutta muuten oli mahtava reissu Mikkeliin,ja Järvi-Suomi on niin kaunista,että ei voi kuin ihailla.

20 kommenttia:

  1. Saimaan muikkuja ei voita mikään!

    Minä nautin niitä yleensä kerran suvessa Savonlinnassa, mutta palaamme aina kotiin Mikkelin torin kautta.

    Sinä olet nyt Suomi-oppaani: ensin Hanko ja nyt Kenkävero;-) Me olemme monasti ajaneet siitä ohi ja olen ihmetellyt, että 'mikä ihmeen kenkävero?' Savolaiset tuttavamme yrittivät valistaa, mutta jotenkin meni ohi.

    On aivan liian kuuma! Odotan iltaa, joka tuo ihanan viileyden, sitten uimaan ja puutarhaan.

    VastaaPoista
  2. Leena;muikut olivat oikeaa gourmetherkkua! Ja kiva ,jos olen oppaanasi:D
    Kamalan kuumaa,odotan,että vähän viilenisi...

    VastaaPoista
  3. Synnyinsavolaisena arvostan järvimuikkuja tavattomasti. Ne ovat ihania niin leivitettynä ja paistettuna kuin savustettunakin. Jos joskus liikut Kuopiossa, käy kulttuuriravintolana tunnetussa Sammossa syömässä neulamuikkuja!
    Mikkeli on kaunis kaupunki, mieheni kävi armeijan siellä (samoin isoisäni ennen sotia). En kuitenkaan tunne Mikkeliä kovin hyvin ja olen usein ajatellut pistäytyä Kenkäverossa. Sinne joskus - sinun kuvasi ovat niin ihania, että houkuttavat entisestään.

    Hyvää loman jatkoa :)

    VastaaPoista
  4. Mikkelissä on tullut käytyä, mutta Kenkäveron olen ohittanut -seuraavan kerran pitää pysähtyä. Hurjat helteet tosiaan, minä pysyttelenkin pääosin sisällä. Ihana silti tämä Suomen kesä!

    Hyvää kotimatkaa!

    VastaaPoista
  5. Onpa ihana pioni ja hienoja kuvia kaikki, varmasti antoisa reissu:)

    VastaaPoista
  6. Aivan ihania valokuvia ja nyt tuli kyllä nälkä, kun ei päivällä syönyt kuin jugurtin. Taidanpa lähteä ruokaostoksille. Hyvää loppulomaa.

    VastaaPoista
  7. Paistetut muikut ovat niin ihania!!!

    Kenkäverosta olen kuullut, mutta en ole koskaan käynyt siellä. Mikkelissäkin vain kerran läpikulkumatkalla.
    Kiva, että reissu oli onnistunut!

    VastaaPoista
  8. Mikkelin seutu on kaunista ja juuri nyt kauneimmillaan. Muikut niistä pidän minäkin.
    Tertin kartanon pöytä notkui herkuista, varmasti olivat maittavia.

    VastaaPoista
  9. Tirisevässä voissa paistettuja muikkuja ei voita mikään. Kaksi viikkoa vielä ja sitten minäkin pääsen muikkuja syömään. Hyvää loman jatkoa sinulle.

    VastaaPoista
  10. Sinulla vaikutti olevan tosi mielenkiintoinen reissu! Minäkin haluaisin vierailla Mikkelissä, vielä ei ole tullut käytyä. Kauniita kuvia olet ottanut :)

    VastaaPoista
  11. Argh mitä herkkuja, tahtoo noutopöytään just nyt!
    Upeita paikkoja olet päässyt katsomaan, minulle näissä oli entuudestaan tuttua vain Naisvuori.

    VastaaPoista
  12. Kala on ihanaa, ja näemmä myös Mikkeli. Hienoa saada noita seutuja ihailla kuviesi välityksellä. En ole edes ohi ajanut kuten jotkut muut kommentoijat :)

    Kuumuus minuakin häiritsee niin että melkein tulen helteellä huonovointiseksi. mutta Suomen järvet ja muut vedet viilentävät :)

    VastaaPoista
  13. Lumiomena:Suurta herkkua olivatkin järvimuikut:-) Ja kiitos vinkistä,jos joskus menen uudestaan Kuopioon(olin siellä hiihtolomalla kauan sitten) niin sinne Sampoon sitten.Mikkeli osoittautui oikein viehättäväksi kaupungiksi,ja Kenkäverossa kannattaa käydä,jos niillä seuduilla liikkuu.Kiitos,vielä pari päivää tätä ihanaa lomaa...

    Susadim:kiitos:-) Vähän nihkeää ovat ilmat nyt mutta ihanat kuitenkin,vaikka huh,hiki valuu...Älä sitten ohita Kenkäveroa seuraavalla kerralla...

    Inkivääri: Oli antoisa reissu,ja pionit kukkivat upeasti tuolla Kenkäverossa.

    Allu:toivottavasti lähti nälkä ruokaostosreissun jälkeen;D Kiitos,harmi että loma pian loppuu...

    SusuPetal: reissu oli tosi onnistunut:-) Ja muikut olivat sellaisia joita jää kaipaamaan...

    Arleena;tosi kaunista oli nyt Mikkelin seutu. Ja muikut sekä noutopöytä Tertissä niin herkulliset!

    VihreätNiityt:Niin se on,nyt tuli se nähtyä ja maistettua...Kiitos,ja kiva kun omakin lomasi täälä pian alkaa:-)

    Tuure:kiitos,reissu on ollut tosi hyvä! Ja kyllä varmaan sinäkin vielä pääset Mikkeliin,on viehättävä kaupunki.

    Sirokko:Minäkin tuota kuvaa katsellessa haluaisin toistekin sinne pöytään..oli niin hyvää! Sinäkin siis olet ollut Mikkelissä. Tuolla Naisvuoren alueella oli tosi kaunis puutarha.

    Rita;Hienoa oli ensitutustuminen Mikkelin alueeseen ja järvikalakaan ei ole koskaan paremmalta maistunut.Kuumaa on ja nihkeää,huh...

    VastaaPoista
  14. Vesi herahti kielelle, kun katselin paistettujen muikkujen kuvia.
    Lomamatkasi näyttää sujuneen hyvin. :)

    VastaaPoista
  15. Unelma;minullekin tulee vesi nyt kielelle,kun katselen kuvia;olivat niin herkullisia! Lomamatka on sujunut mitä parhaimmiten.

    VastaaPoista
  16. Wau! Kyllä Suomessakin on niiiiiin paljon upeata nähtävää ja koettavaa; kunhan vain joskus olisi Suomilomalla niin pitkään että kerkisi käydä muuallakin kuin sukuloimassa. ...ehkä vielä joskus! :)

    VastaaPoista
  17. Hannele;en välitä kalakukoista,oli siellä niitäkin tietysti.,

    MaaMaa;Suomi on niin suuri,että siellä on paljon nähtävää.Tällä kertaa sattui vähän enemmän nähtävää,kun pääsin noihin paikkoihin:-)

    VastaaPoista
  18. Moi Yaelian,

    terveisiä tällä hetkellä Keski-Suomesta, Petäjävedeltä. Itse olen "puoliksi" Mikkeliläinen, mies kun on sieltä kotoisin ja asustelemme siellä suunnalla aina lomilla. Rakastan Mikkeliä, ihania ihmisiä ja pieni viehättävä kaupunki :-)

    Hyvää loman jatkoa!

    VastaaPoista
  19. Satu:MIkkeli oli näin ensikertalaiselle oikein ihana kokemus,viehättävä kaupunki tosiaankin.Nyt olen takaisin täällä Israelissa,loma loppui.Sinulle oikein mukavaa loman jatkoa...

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...