tiistai 3. elokuuta 2010

Kierros Jaffassa blogiystävän kanssa

Viime viikolla tavatessani blogiystäväni Mimi sovimme  samalla uudesta tapaamisesta tälle viikolle koska molemmilla oli sopivasti vapaata aikaa.Olimme alustavasti suunnitelleet,että menemme Jaffaan ,ja vaikka tänään oli kuumaa ja mielettömän kosteaa,suuntasimme sinne. Laitan tänne kuvia tämänpäivän kierroksesta.
Kävelimme rannan puoleista tietä.Yksi hyvä puoli kuumassa ilmassa oli se,että ihmisiä näkyi tosi vähän eikä missään ollut jonoa;kuka hullu nyt meitä kahta lukuunottamatta vapaaehtoisesti kävelee ulkona pitkään,kun voi olla sisällä ilmastoidussa tilassa..
Parilla seinällä kasvoi kaprista:tuossa näkyvät kapriksen nuput ja sen kaunis kukka. Nuo  nuput tuossa olivat vielä liian varhaisessa vaiheessa,joten niitä ei voinut noukkia. Kaprishedelmähän on kukan nuppu.Mimi tietää kaiken kasveista:-)
Nälkä yllätti,ja menimme syömään Mimin suosittelemaan ravintolaan. Ensin pöytään tuotiin alkupalasalaatit ja sen jälkeen grillattu,tänä aamuna merestä pyydetty kala, kultaotsa-ahven (kiitos Allu)Mielettömän hyvää;grillattu kala on herkkua!
Ruuan jälkeen kävelimme Jaffan kirpputorille
Uuden pienen italialaisen ravintolan vieressä valokuvaaja kuvasi annoksia ravintolan nettisivuja varten,ja minä taas valokuvasin valokuvaajaa....Alueelle on muutenkin ilmestynyt uusia kauppoja,ravintoloita ja kahviloita;kirpputori elää muutosten aikaa:viereen on valmistunut useita kalliinpuoleista rakennusta,ja uusien asukkaiden myötä alue on tullut trendikkäämmäksi. Mutta onneksi vanhaakin on sopivasti jäljellä...

Yhdessä uudessa kahvilassa kävimme juomassa kahvit.Aika hieno kuvio tuossa kahvin pinnalla.

Kahvilan vieressä olevan kaupan ikkunassa oli vaikuttavan näköinen puuhevonen.Menimme sisälle katsomaan heppaa tarkemmin ,ja sisältä paljastui yksi upeimmista  täällä näkemistäni huonekalu/sisustuskaupoista.

41 kommenttia:

  1. Oi, enpä tiennyt että kapriksella on noin kaunis kukka! Tuo kahvi näyttää herkulliselta. Mukavan oloinen päivä. Blogiystävien kanssa ne on :)

    VastaaPoista
  2. Yaelian, olipas kiva postaus. Kävin Jaffassa silloin retkelläni pika pikaa, mutta en muista kuin pienen rantaravintolan. Ruokapöytä näytti herkulliselta!

    Yllätyin myös viime talvena, kun törmäsin uutiseen barista-kilpailuista. Kahvien koristelusta voi kilpailla kai jo ihan kansainvälisellä tasollakin. Sinun kahvisi näytti kyllä siltä, että pitää minunkin luikkia kahvinkeittoon.

    VastaaPoista
  3. Enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi, että kapris on kukan nuppu. :)

    Tuolla kirpputorilla olisin halunnut olla mukana ja kyllä tuo kala-ateriakin olisi maistunut.

    Tuon koristelun takia olisi jo kannattanut juoda kuppi kahvia. Juon kahvia hyvin harvoin.

    VastaaPoista
  4. Kivoja kaupunkikierroksia. Rento tunnelma ja hyvää ruokaa, se on parasta ja mukavaa seuraa.
    Tosiaan hienosti kuvioitu kahvi.

    VastaaPoista
  5. Olisipa ihana päästä matkustamaan sinne..Niin paljon kaunista, ihmeellistä katsiottavaa ja koettavaa..
    ehkäpä joskus..
    sit haluisin treffata sut=)

    VastaaPoista
  6. Hieno tuo puuhevonen ja kuva siitä heijastuksineen. Paljon jaksat aina kierrellä.

    VastaaPoista
  7. Mielenkiitnoinen tieto kapriksesta, kiitos :) onkohan jaffa saanut nimen Jaffan mukaan, tuleeko sieltä paljon appelsiineja?

    Grillattu kala on erityisen hyvää!
    Mukavaa tiistai-iltaa sinulle:)

    VastaaPoista
  8. Mielenkiintoista tietaa etta kapris on kukka ja viela mielenkiintoisempaa etta loysitte niita tasta minun kotikulmilta :) Asumme tuon pienen italialaisen ravintolan lahettyvilla, olemme niita 'uusia asukkaita' souqissa ja totta tosiaan tama alue muuttuu joka paiva ihan hurjaa vauhtia! Joka viikko joku vanha verstas menee kiinni ja tilalle aukeaa trendikas butiikki tai baari. Tama 'hevoskauppakin' avattiin vasta pari viikkoa sitten.
    Edelleen muistutan sinua tarkkaileen niita beesseja lastenvaunuja, on meilla sen verran sama reviiri etta varmasti tormataan! ;)

    VastaaPoista
  9. Jännä toi kapris, en ole koskaan nähnyt. Tykkään kovasti kapriksesta.

    VastaaPoista
  10. Lepis;minäkin vasta tänään opin,että kapriksen kukka on tuollainen,tosi nätti!Jeps,blogiystäviä on kiva tavata:-)

    Johanna:Kiitos:-)Jaffassa onkin monta hyvää kalaravintolaa,koska kalastaveneet tulevat sinne.Täälläkin on ollut noita barista-kilpailuja,ja tuo kahvi varmaankin saisi hyvän sijan kilpailussa,sen verran hieno tuo kuvio oli...

    Unelma:Minäkin opin tuon vasta tänään. Tosi kaunis kukka onkin kapriksella. Kala-ateria tosiaankin maistui ja kirpputorilla on mukava käydä.

    Arleena:Kivan rento kierros olikin ,vaikka kuumuus ja kosteus häiritsi jonkun verran(olin ihan hiessä kotiin tultuani...)

    Hanne:täällä onkin tosiaan paljon nähtävää.Ja kiva olisi tavata sinut,ehkä sitten joskus...

    Susadim;tuo puuhevonen,joka on ihan oikean hevosen kokoinen,on aika hieno. Ja sisällä oli vielä puugolffarikin.Tykkään kierrellä Tel Avivissa silloin kun on aikaa,aina löytyy jotain uutta.

    Tuure:minäkin opin tänään lisää kapriksesta! Jaffa-appelsiinit ovat saaneet nimensä Jaffasta,sillä sen satamasta ne aikoinaan lähtivät maailmalle.

    Pilvi:Ihanalla alueella asutkin! Tosiaankin alue muuttuu ihan silmissä!Nuo kaprikset olivat siellä sataman vieressä ,yhden kunnostettavan talon seinässä,Kuulemma kaprikset ovat arvokkaita sen vuoksi,että pensaat ovat piikikkäitä,ja niitä ei ole helppo poimia.Kyllä täytyy pitää silmät auki,jos näkyisi niitä beesejä lastenvaunuja.Sielläkö kirpparin alueella sua näkyy usein niiden vaunujen kanssa?

    Allu;minäkin tykkään kapriksesta,salaateissa on hyvää...

    VastaaPoista
  11. Kapris on herkkua, sopii erityisen hyvin silakkalaatikkoon.

    Vaan ihanan näköinen on tuo kala-annoskin lisukkeineen ja kahvi kruunaa aterian kauneudellaan.

    VastaaPoista
  12. Enpa minakaan ole ajatellut,etta kapris on tuo nuppu.Kiitos mielenkiintoisesta matkasta.
    tuo kahvi varmaan oli tosi hyvaa.Nayttaa ainakin silta.
    Eika uskoisi,etta hevosen takana olisi huonekalukauppa.
    Miksi meilla ei ole kirppareita.

    VastaaPoista
  13. Ihana kuvio tuossa kahvissa. Minà sain kerran capuuccinon johon oli kuvioitu iiiihana sydàn.
    Tosi kiva ettà olet saanut live ystàvià blogin kautta :D

    VastaaPoista
  14. Mahtavia kuvia rannalta! Nyt tekisi pieni lepoloma kyllä terää, asunnonmetsästys yhdistettynä miehen piristämiseen sairaalassa vie hieman henkisesti voimia... :)

    VastaaPoista
  15. Tosi kivoja kuvia ja ihana kertomus päivästänne! Kuulosta ihanalta päivältä!
    Kahvin pinnalla on taidolla tehty kuvio!:) Onko se tavallista kahvia vai cappuccino?

    VastaaPoista
  16. Mukavaa, että pääset tapaamaan paikallisia bloggaajia.

    Bongasin muuten intialaisen käsinuken :)

    VastaaPoista
  17. SusuPetal:Silakkalaatikon kanssa en varmaankaan tule kaprista kokeilemaan,sillä se kuuluu inhokkiruokiini;D Kala oli tosi hyvää;tuoreus oikein tuntui siinä.

    Sateenkaari:minäkin eilen opin kaikkea uutta kapriksesta hyvän asiantuntijan seurassa:-) Mekin ihmettelimme mitä tuon hevosen takana on ja hienoja juttuja sieltä löytyi.Upeita kalusteita ja sisustusesineitä,ja jotkut tuolit selvästi hankittu ensin kirpparilta ja kunnostettu tosi hienoiksi.Harmi kun teillä ei ole kirppareita.

    -S-: Minäkin olen joskus saanut sellaisen sydänmuotoisen,en tajua miten ne tehdään...Blogin kautta onkin tullut tavattua kivoja ihmisiä:-)

    Satu:Tsemppiä,sekä asunnonmetsästykseen sekä miehen terveydelle.

    Susanne:kiitos:-)Oli oikein mukavaa vaikka ilma olikin läkähdyttävä...
    Kahvi on capuccinoa.

    Anna:Kiva tosiaankin on ollut tutustua muihin bloggareihin täällä.Ja tuo intialainen käsinukke on aika hieno:-)

    VastaaPoista
  18. Kiitos kierroksesta! Saapasmaassa nàin kerran TV-ohjelman kapriksista. Keràtyt nuput lajitellaan seitsemààn kokoluokkaan ennen suolaamista 'kapsiksiksi'. Kalleimpia ja arvostetuimpia ovat pienimmàt nuput! Vuoristomajallani kapsiksia kasvaa jokaisen vanhan muurin ja rakennuksen kivien koloissa ja kukkiva kapris on tosiaan kaunis. Joskus pitàisi itse kokeilla 'kapristen' tekemistà.

    VastaaPoista
  19. Maailmassa on paljon kaunista, kun vain huomaa niitä ihan pikkuisiakin asioita. Kuten kapriksen nuppu tai kuvio kahvissa : )

    VastaaPoista
  20. Turun Cafe Art'ssa sain tuon tapaisen kuvion cappuccinooni, mutta kahvila mainitseekin omaavansa useita barista kisojen voittoa.
    Olisin varmaan ilman tätä postausta pitänyt kaprista jonkin lajin krassina!

    VastaaPoista
  21. Me liikutaan vauvan kanssa ihan samoissa maisemissa missa sinunkin blogissa on ollut paljon juttua, enimmakseen Neve Tzedekissa ja rantabulevardilla, vanhalla rautatieasemalla ja tietysti taalla Jaffassa! Nahdaan :)
    Kavitko muuten yo-markkinoilla souqissa nyt heinakuun torstai iltoina? (saattaa jatkua myos elokuussa, en ole varma), ihan HIRVEASTI ihmisia ja tosi kivoja esiintyjia, live musiikkia ja lapsille taikatemppuja yms.

    VastaaPoista
  22. Aina näitä kuviasi katsellessasi tulee tunne että olisi kiva päästä käymään siellä :) Tuntuu maana olevan niin kovin monimuotoinen monessa suhteessa.

    VastaaPoista
  23. Taalla on hirvea nalka ja sina esittelet tuollaisia herkkuja! slurp!
    Voi kun saisikin tuollaista kalaa just nyt!
    Aurinkoa Casasta!

    VastaaPoista
  24. Lissu:Eipä kestä;DMimi tekeekin itse ne kaprikset,ja olisi mielenkiintoista maistaa kotona säilöttyjä sellaisia.

    Taru:Eikös olekin! Ja sinun kuvissasi se tulee niin hyvin esille:-)

    Heljä:en minäkään ilman Mimiä olisi tuota kaprista tunnistanut.Tuo kahvikuvio oli kyllä niin taitava,että varmaan ovat sitä paljonkin harjoitelleet...

    Pilvi:eli juuri niillä alueilla mistä niin tykkään:-) Olisi kiva vaikka nähdä kahvilla joskus,jossain noissa paikoissa... En käynyt niissä yö-tilaisuuksissa;luin kyllä että sellaisia oli.Olisi pitänyt kai mennä,kuulostaa kivalta!

    Marie-Elisabeth:Tosiaankin on monimuotoinen maa,jossa paljon katseltavaa.

    VastaaPoista
  25. BLOGitse:Mullekin tulee uudestaan nälkä kun katson tuota kalan kuvaa...Aurinkoa täältäkin,toivottavasti teillä ei ole hurjan kosteaa kuten täällä,huh!

    VastaaPoista
  26. Tänne ei voi koskaan tulla nälkäisenä kurkkimaan kun aina kaikki näyttää niin herkulliselta ja houkuttelevalta! :)

    VastaaPoista
  27. Juuri eilen pähkäilin olikohan yksi syömäni juttu kaprista ja ilmeisesti oli koska se näytti samalta kuin tuo vihreä pallukka kuvassasi :)

    Tulee kirjaimellisesti vesi suuhun kun katselee kalaasi ja myös tuota kahvikupillista!

    Hah hah, luin ensin viimeisen kuvan vierestä että muka löysitte hevosen sisästä sisutuskaupan... Troijan hevonen:D

    VastaaPoista
  28. Rita: Yleensä laitan kaprista tonnikalasalaattiin,se on siinä hyvää.Kapris kasvoi vanhan talon seinän kolossa! Tuo kala oli niin hyvää että tekis mieli syödä toinenkin..
    Hih,kauppa hevosen sisällä;D Tuo hevonen oli suure,ihan oikean hepan kokoinen.

    VastaaPoista
  29. Israel on minulla vielä näkemättä ja yhä enemmän tulen blogia lukiessani ihmetelleeksi, miksi en ole sinne koskaan eksynyt. Täytyy laittaa tulevien käymiskohteiden listalle.

    VastaaPoista
  30. Kirlah:Kiitos,otan tuon suurena kohteliaisuutena:-)Täällä on vaikka mitä näkemistä...

    VastaaPoista
  31. Onpa kapriksen kukka kaunis.

    Ja tuo kala lisukkeineen näyttää todella herkulliselta. Kävin oikein katsomassa, että mikä kala, mutta ei ollut tuttu;-)

    Olen ollut Veronassa paikassa, joka on oikein erikoistunut noihin capuccinokuvioihin. Juon ulkona vain pelkkää cappuccinoa, jos tiedän, että se on ko. paikassa hyvää. Tuo kupillinen näytti täydelliseltä.

    VastaaPoista
  32. Yomarkkinat (20.00-n. 23.30) jatkuu viela elokuussa torstaisin joten viela kerkeat kaymaan! Tana iltana on ollut erityisen hyvaa musiikkia, minunkin piti ihan tulla kattoterassille kuunteleen.
    Laitan sulle numeron s-postina niin voidaan kayda kahvilla :)

    VastaaPoista
  33. Leena;Tosi kaunis kukka onkin ja hieman muistuttaa kärsimyshedelmän kukkaa.
    Tuon kalan nimeä en löytänytkään suomeksi,mutta Välimeren kala se on ja sinä aamuna oli merestä pyydetty.Ja tuo kahvikin oli erinomaista:-)

    Pilvi: Olis pitänyt netistä katsoa nuo tiedot...Teillä taitaa olla ihan aitiopaikka kotoa ;D
    Kiva jos pistät numeron,olisi tosiaankin mukava tavata kahvilla.

    VastaaPoista
  34. Ihana on tuolla tuo vanha ruusukuvioinen puhelin!

    VastaaPoista
  35. Karoliina;aika kivan näköinen tosiaankin,mutta toimiikohan se;D

    VastaaPoista
  36. Kaprikset on tosi hyviä. Kiva nähdä millainen kasvi on kyseessä. Käy kauniin kukkansa puolesta ihan koristekasvistakin.:) Ja kala-annos on tosi houkuttelevan näköinen. Varmasti on ollut hyvää! Miten ihmeessä noin hienoja kuvioita saa kahvin pinnalle? Ja vieläpä pysymään sen hienona asiakkaalle asti?

    VastaaPoista
  37. Toi kala on muuten kultaotsa-ahven, jota me ostetaan usein. Mun blogissa on siitä reseptikin, joka löytyy googlettamalla. Kultaotsa-ahven on yksi blogini kysytyimpiä hakusanoja eli ilmeisesti se Suomessakin tunnetaan.

    VastaaPoista
  38. Kmsu:Niin ovatkin,tykkään niistä tonnikalasalaatissani.Kukkakin on tosi nätti.Kalakin oli ihanaa,koska oli niin tuoretta.Ja sitä minäkin ihmettelen,miten saavat tuollaiset kuviot aikaiseksi...

    Allu:Kiitos,että laitoit tuon suomenkielisen nimen.Hyvä kala oli ,muutamia tunteja aiemmin pyydystetty.Täytyykin katsoa se sun ohjeesi.

    VastaaPoista
  39. upean näköistä Jaffassa! :)
    Ja olen samaa mieltä, että grillattu kala, tai mikä tahansa ruoka, on super hyvää! Jotenkin grillatessa tulee maku paremmin esille: esim. kana on hyvä esimerkki kuinka paljon enemmän se MAISTUU kun on grillattu. Nami! Nyt tuli nälkä! :... :D

    HEI: mun sananvahvistus on: flaxit! :D
    Ehkä tänään käy sitten flaxi! ;)

    VastaaPoista
  40. MaaMaa:Jaffa onkin mielenkiintoinen kohde,aina löydän sieltä jotain uutta! Ja tuo kala oli mielettömän hyvää,kyllä se grillaaminen saa hyvät maut esille. Heh,oliko flaxit;D

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...