torstai 12. elokuuta 2010

Olohuoneen näkymä

Minulla ei ole asunnossani parveketta (vanha talo),mutta valo olohuoneeseen tulee tästä kuvassa näkyvästä osasta,jossa on siirrettävät ikkunapaneelit.Alussa inhosin noita tummanruskean värisiä ruudukoita;ne näyttivät mielestäni toivottoman vanhanaikaisilta. Alussa melkein vaihdoin ne tasaisiin suuriin ikkunalasipaneeleihin,mutta jossain vaiheessa silmäni tottui näihin:niissä on jotain japanimaista.
Lattiasta ikkunapaneeleihin on noin 30-35 senttiä,ja alue on peitetty kuvassa näkyvillä kivilaatoilla.
Välillä mietin,pitäisikö maalauttaa nuo ruskeat ruudukot valkoisiksi,mutta en ole vielä osannut päättää.Mitä mieltä olette,ruskea vai valkoinen?`En pidä näitä paneeleja kuin jonkun verran auki,sillä aurinko porottaa niiden takana voimakkaasti melkein iltaan saakka.Ikkunapaneeleiden takana on liikutettavat sälekaihdinpaneelit. Verhoja ei minun mielestäni tähän juttuun sovi lainkaan,niin kauan kuin nuo ruudukot tuossa ovat.
Jos siirrän paneeleja enemmän ,näkyy siitä heti vieressä oleva puisto. Minulla on tuossa tuollainen hyönteissuojapaneeli,joten yleensä avaan noita muita paneeleja vain sen verran,kunnes loppuu tuon hyönteissuojan alue.Kaiteet ovat korkeat:ne olivat alunperin matalemmat,mutta edelliset asukkaat asensivat korkeamman lisäosan lapsisuojaksi. Tuossa näkyy myös passionhedelmäkäynnös,joka on hieman väsähtäneen näköinen tällä hetkellä.Sohvan nurkka on Bambin lempipaikkoja;se tykkää katsella siitä alas puistoon.

Helenan blogissa muuten on arvonta.Sinne voi vielä laittaa kommentin,ennenkuin arvonta loppuu....

33 kommenttia:

  1. Mustakin toi ikkuna on tosi kaunis ja nimenomaan noiden pikkuisten ruutujen ansiosta. Jos et ole varma varista, niin anna olla tollain. Maalaa vasta, jos olet ihan varma, etta haluat muutosta. Toi sohvatyyny sopii aivan nappiin noiden ikkunoiden kanssa.

    VastaaPoista
  2. Kaunis ikkunahan tuo on ja mikä vihreän vehreä maisema!

    VastaaPoista
  3. Kivan näköistä. Kelpaisi sisustuslehden sivuille :)

    VastaaPoista
  4. Pidän noista kaihtimista, ne tuovat hieman japanilaista ilmettä, kuten sanoit. En maalaisi niitä, enkä myöskään laittaisi verhoja ikkunaan.
    Sinulla on mukava puistonäkymä, uskon Bambin pitävän siitä.
    Saatko passiohedelmiä omasta köynnöksestä.

    VastaaPoista
  5. Hyvin japanilaista! Minä en maalaisi, sillä tuo väri on enemmän luontoa kuin valkoinen ja yksi viherkasvi somistaa sitä kivasti. Verhoja jos kaipaat, NE voivat olla hyvin ohuet ja valkoiset, mutta ehdottomasti ylipitkät tyliin Karen Blixen.

    Miten kiva, että sinulla on puistonkymä.

    VastaaPoista
  6. Ihanan eksoottiset paneelit! Vaikka valkoinen tietysti raikastaa ja avartaa, jotenkin tykkään tuosta alkuperäisestä väristä tosi paljon, se tuo sellaista intiimimpää tunnelmaa ja juuri sellainen luonnonmukainen, mikä sopii varmasti vieressä avautuvaan puistonäkymäänkin tosi hyvin. :) Ihana ihana Bambi!

    VastaaPoista
  7. Ei vanhanaikaista vaan retroa! Ja sehan on MUOTIA! Ja muutenkin olisi varmaan aikaa vaikeata maalata nuo ruskeat alumiini(?)osat siististi ja sopivalla maalilla.
    Sitapaitsi ruudutuksessa on ihan kiva mallikin.

    VastaaPoista
  8. Kätsyt paneelijutut ikkunoissa hyttysverkkoa myöten. Minä tykkään noista ruutuikkunositasi, olen ihastellut aikaisemminkin ja edelleenkin tykkään, tummina niistä tulee tosiaan japanilainen vaikutelma,en maalaisi, mutta ymmärrettävää että saattaa kyllästyttää aina samanlainen.

    VastaaPoista
  9. Ikkunahan on kuin taidetoes! Nyt en osaa enää kuvitella valkoisena kun näin tämän ruskean. Sinulla on kaunis ja vehreä näkymä!

    VastaaPoista
  10. Hannele:kiitos;-)


    Itkis;Niin en ole ihan varma,välillä tekee mieli vaaleaa ja sitten taas ajattelen,että ihan hyvä noin.Silmä tottuu,alusssa musta tuo oli kamala! Tyynyä ostaessa ajattelinkin,että sopii noihin ruutuihin!

    Mizyena:kiitos,maisema on tosiaankin ihana puiston ansiosta,jopa nyt kun on niin kuivaa...

    Rita;no jos on retro aiheena;D

    Arleena;:Nimenomaan japanilaisuus tulee hieman mieleen noista.,Ja verhot eivät tuollaisten lasipaneeleiden kanssa sovi lainkaan.Passionhedelmä kukki vuosi sitten,mutta hedelmiä ei tullut...

    Leena;kai se niin on.Mutta verhoja ja ohuita ei tuohon ainakaan voisi laittaa;tulisi ne ruudut liikaa läpi.Kauniin vehreä puisto on kyllä kiva näkymä ikkunoista:-)

    Karkki:Taitavat tänä päivänä ollakin vähän eksoottiset tuollaiset,kun ne tänä päivänä ovat yleensä aika erilaisia kuin nuo.Kun tulin Suomesta,jossa näin paljon raikasta valkoista,olin heti että pakko saada myös tuo valkoiseksi,mutta nyt alan taas tottua tuohon suklaanruskeaan.Ja totta,se sopiikin aika hyvin tuon puistonäkymän kanssa:-) Kiitos,Bambi on ihana,koska laitat Ruubenin kuvia blogiisi? Olisi kiva nähdä kuvia sinunkin hauvelista..

    Anu:Kai se muotia on.,ja varmaan monet tuollaiset haluavat,jos tykkäävät retrosta.Olen ajatellut sitä maalaamista,että aika vaikea homma siinä olisi,joten taidan jättää nuo noin,toistaiseksi.

    Sirokko; Onhan tuo aika kiva loppujen lopuksi,mutta toin aikoinaan verhoni Suomesta eivätkä lainkaan sovi tuon kanssa tai tuonne.Hyttyspaneeli on tosi hyvä,ei ainakaan niitä tule sisälle:-)

    Johanna:kiitos.Jos maalaisin,olisi siinä aikamoinen homma,kun pitää olla niin tarkkana ja on monen monta ruutua.Vaalea innosti kun näin sitä paljon Suomessa.Näkymä puistoon on tosiaankin ihana:-)

    VastaaPoista
  11. Minustakin tuo ikkuna on hieno ja erilainen. En ehkä maalaisi, mutta ohuet valkoiset verhot reunoissa keventäisi ruudukkonäkymää.

    VastaaPoista
  12. Tyylikäs ikkunanäkymä. Antaisin sen olla ihan tuollaisena, kaunis ruudutus.
    Tärkeintä on se, että viihtyisitte siellä Bambin kanssa. :)

    VastaaPoista
  13. Japanilainen tunnelma niinkuin sanoitkin. Minusta ihana.

    Eiko netissa ole mitaa ohjelmaa, milla voisi "maalata" ne jossakin kuvassa? Siita nakisi millainen siita tulisi. Luulen, etta itse pitaisin ne tummina.

    Verhoista en tieda, kun en ole verhoihminen. Meillakin olisin ollut ilman verhoja, mutta isanta vaati verhot ikkunoiden reunoihin polyttymaan. Taalla kun ei verhoja tarvitse edes nakosuojaksi. Kuka tanne tulisi meidan ikkunoista kurkkimaan...

    VastaaPoista
  14. Aivan ihana ruutuikkuna, en kyllä maalaisi. Täällä Suomessahan tosiaan kaikki mahdollinen maalataan valkoiseksi...itse tykkään valkoisesta vain, jos pinta tehdään vanhan ja kuluneen näköiseksi.

    VastaaPoista
  15. Kaunis tuo ikkuna.Enka minakaan vaihtaisi ruskeaa varia valkoiseen.Mutta se onkin makuasia,mista ei voi kiistella.

    VastaaPoista
  16. Ja tuo kiviseinä on viehättävä. Melkein kuin meidän saunsassa se Reiman taideteos. Haaveilemme nyt aika suureen takkahuoneeseeme uutta takkaa tuollaisella kivellä ja saman tien koko yksi seinä samaa kiveä. Eli ei sun kannata muuttaa tuossa mitään;-) Unohda ne verhotkin, ne oli ehdotus vain siksi, kun ajattelin sulla nyt olevan se Vallila-kausi;-)

    VastaaPoista
  17. Anna:Kiitos vinkistä,pitää miettiä.Sivuverhot voiskin olla kivat tuolla.

    Unelma:Ruudut ovat kivat;alussa en tykännyt,nyt kyllä tykkään.Jos olisi sellaiset tasaiset ikkunalasit,en kuitenkaan pitäisi niitä auki,kun tulee niin kuumaa,joten nuo ovat ihan hyvät.Bambi viihtyy tosi hyvin tuossa nurkassa;D

    Tuula:Enpäs ajatellutkaan tuota,pitää katsoa jos löytyisi joku sellainen ohjelma.Itse asiassa mun kuvankäsittelyohjelmallahan saa kaikki värit pois ja sitten niitä voi taas lisätä,pitää kokeilla tuon kuvan kanssa.Helsingissä mulla oli isot ikkunat ja kivat verhot,ja toin tänne kaikki paitsi pojan huoneen verhot.Ja ei mitään käyttöä niille täällä....

    Susadim:kiitos:-)Tosiaankin näin niin paljon valkoista kesällä Suomessa,että rupesin jo näkemään tuon ruudukkoikkunajutunkin valkoisena.Mutta ehkä se ei siihen sovikkaan,vaan on parempi tuo ruskea väri.

    Sateenkaari:kai se sitten on se ruskea parempi,nyt kun minäkin taas katselin sitä,etenkin illalla,aika kivan näköinen ruudukkohan se on,sisustuselementti oikeastaan.

    VastaaPoista
  18. Leena:mikä mikä Reiman taideteos saunassa??Takkahuoneeseen tuollainen seinä onkin hyvä!Ne Vallilan kankaat ovat ihanat,löysin vielä Havis Amanta-kankaankin,mutta ne eivät tuonne ruudukkoikkunapaneelien kanssa sovi,vaan ovat pöytäliinoina ja sohvan päällysteinä ja sen sellaista.Jotkut vaaleat sivuverhot ehkä kävisivät.

    VastaaPoista
  19. Ja Bambikin niin terhakkaana siellä tutkii maisemia erikoisista ja upeista ikkunoistanne ! Ihana näky, niin erilainen, ei mitään standardia, mitä täällä yleensä harrastetaan (puhun nyt lähinnä kerrostalovuokra-asunnoista, millaisessa itsekin asun).

    VastaaPoista
  20. ser ut som en härlig vrå att sitta och filosofera i!
    brunt eller vitt, tja, det är ju så mycket ljus ändå här och eftersom fönstrena är stora känns det som att du får in nog ljus. men rent estetiskt skulle vitt kanske vara fint men inte nödvändigtvis finare....
    shabat shalom!

    VastaaPoista
  21. Sooloilija;täällä kun on vanhoissa,parvekkeettomissa taloissa tuollaiset ikäänkuin parvekkeen kaidat koko seinän edestä ja sitten nuo liikutettavat paneelit.Vähän erilaista tosiaankin kuin Suomessa.Itse kyllä ottaisin mieluummin parvekkeen,mutta toistaiseksi on tämä.

    Hej Sara:Jag har faktiskt massor med ljus i vardagsrummet,men helst skulle jag vilja ha en balkong! No, tills vidare är det så här,och egentligen inte så illa eftersom.Ha en härlig veckoslut!

    VastaaPoista
  22. Oikein kauniilta näyttää ja voi miten ihana paikka Bambilla siinä on katsella ulos!:)

    VastaaPoista
  23. Susanne:kiitos:-) Bambi tosiaankin rakastaa tuota paikkaa!

    VastaaPoista
  24. Mustakin nuo ikkunat ovat kauniit juuri tuollaisina, valkoiset raamit voisi olla vähän "out-of-place", paitsi riippuu tietysti minkä näköinen loppuosa tuosta huoneesta on ... :) Japanilaistunnelmaa minäkin noissa näen - nyt vielä matala pöytä ja tyynyt istuimiksi lattialle ;)

    Kiva oli päästä vähän kurkkimaan sinun kotiisi :)

    VastaaPoista
  25. Minäkin tykkään paljon tuosta ikkunastasi, etenkin sen alla olevasta tiiliseinästä..
    näin on hyvä..ei maalia ..kaikki on jo viehättävää..

    VastaaPoista
  26. Huikeat ruudukot! Ja todellakin, niissä on säväys japanilaista. Oikein mukavan oloiset. Anna olla vain!

    VastaaPoista
  27. MaaMaa;yritin taas kuvitella tuon valkoisena mutta kyllä se ruskea sittenkin taitaa olla se kunnon vaihtohto.Mun sohvapöytä onkin aika matala,joten sopii tuon seuraksi-Muuten mulla on aika valoisa tuo olohuone,mutta inhoan mustapilkullisia lattialaattojani,jotka hieman rajoittaa sitä sisustamista.

    Hanne;kiitos,sulla onkin niin hyvä taiteellinen silmä että tiedät mikä on hyvä:-)

    Lepis:kiitos,annankin sitten olla...

    VastaaPoista
  28. En maalaisi. Kaunis nakyma olkkaristasi. :)

    VastaaPoista
  29. Susa:en taidakkaan sitten maalata,Kiitos:-)

    VastaaPoista
  30. Ensin ajattelin, että nyt on Yaelian laittanut sisustuslehdestä kuvan, mutta koira sitten paljasti ennen tekstin lukua, että sinunhan tämä ikkunanäkymä onkin.
    Vaikea kuvitella vaaleaksi noita ruudukoita, pitäisi oikein nähdä!

    Tosi kivat nuo laatat!

    VastaaPoista
  31. Hmm. Ehkä maalaisin ne valkoisiksi, tulisi valoisampaa(?).
    Mukavaa alkuviikkoa sinulle !

    VastaaPoista
  32. Taru;hih,sisustuslehdestä,no retro taitaa olla aika suosittua jossain;D

    Tuure;noita ruudukkoja olisi kyllä aika vaikeaa maalata,se olisi sellaista pikkutarkkaa työtä joten täytyy miettiä...

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...