tiistai 12. lokakuuta 2010

Tapaaminen Mimin kanssa

Kioskikahvila Tel Avivin keskustassa kadunkulmassa
Vietin tänään iltapäivän Tel Avivissa Mimin kanssa,johon olen pari vuotta sitten tutustunut blogin välityksellä.Olimme sopineet elokuussa,että tapaamme jälleen pyhien jälkeen,ja tänään oli molemmilla sopivasti aikaa.Ilmat olivat vielä suhteellisen miellyttävän hieman viileämmän viikon jälkeen,mutta nyt on todellakin taas kuumenemassa kunnolla,kun aavikkotuulet alkavat puhaltaa tännepäin viikonloppua kohden mennessä.
Aloitimme käsityöläistorista. Siellä näkee aina nämä musikantit,joita pitäisi olla 4 ,mutta tänään yksi heistä oli sairas,joten kvartetin sijaan oli trio.Tällaisille soittajille annan yleensä aina lantin tai pari,kerjäläiset sitten ovat vähän eri asia;joillekin annan joskus,joillekin en.
Ohitimme karkkikaupan ,mutta meidän oli ihan pakko mennä sisälle,vaikka kummatkin visusti varovat tällä hetkellä sokeria.Mutta saimme kuvata ja ihailla kauppaa,joka itsekin oli kuin karamelli.Nuo kauniit värikkäät rakeet,joissa sisällä pähkinöitä,ovat kuulemma Turkista.
Karkkikaupan jälkeen poikkesimme Buddha Burgerissa,vegaanisessa ravintolassa,jossa olen syönyt monen monta lounasta.Paikassa on ihana vegaaninen lounasbuffetti aina päivisin,ja siellä myös järjestetään parin kuukauden välein vegaaniseen ruokaan liittyviä kurssi-iltoja. Emme syöneet siellä,mutta Mimi,jolle tämä oli ensimmäinen vierailu paikassa,halusi kirjoittaa siitä Green Prophet-sivustolle. Green Prophet on englanninkielinen sivusto,joka käsittelee  ekologisia ja ympäristöystävällisiä tapahtumia Lähi-Idässä.Mimi on yksi sivuston vakituisista kirjoittajista,ja hänen juttunsa siellä yleensä liittyvät ruokaan jollain tavoin.
Potentiaalia olisi tässä hieman röttelöisessa talossa...
Kuvattavia taloja on paljon Tel Avivin vanhemmassa osassa keskustaa. Tuossa oikealla alakulmassa vanha talo vuodelta 1909,ja heti sen takana rakenteilla korkea tornitalo.Tornitalon rakentajat saivat rakentaa tuon tornitalon sillä ehdolla,että entisöivät tuon vanhan talon,joka oli päässyt huonoon kuntoon.
Sitten saavuimmekin jo kadulle,jossa vieri vierin maustekauppoja,pähkinä/kuivahedelmäkauppoja ja muita ihania  ruokakauppoja. Makkaraputiikissa roikkuvat ikkunassa valkosipulit ja makkarat.
Tästä kaupasta ostan usein pähkinäni. Kauppias halusi ehdottomasti päästä kuvaan mukaan...
Kuivattuja sumakkimarjoja. Sumakkia olen yleensä ostanut vain jauhettuna,ensi kertaa taisin nähdä sitä kokonaisina marjoina.Ihana mauste;käytän sitä  paljon salaateissa.
Viimeisenä esittelin Mimille kaupan,josta ostan kaikki mausteeni.Miellyttävä aina hymyilevä maustemyyjämies ei ikävä kyllä ole siellä enään töissä,mutta omistajatyttö oli aivan yhtä ystävällinen!
Mukava iltapäivä tuli vietettyä kivassa seurassa:-)

36 kommenttia:

  1. On teillä ihania kauppoja, kateeksi käy.

    VastaaPoista
  2. Tuosta pahkinakaupastasi minakin teen yleensa isommat ostokset, jos seudulle satun. Nyt kun on tuo Eden market, ei vaan ole niin paljon tarvetta.

    VastaaPoista
  3. Aivan mahtavia kauppoja -- en ois varmaan voinut vastustaa niitä karkkikuulia ... ;) Onneksi ovat niin kauniin värisiä, että silmäkin nauttii vaikka suu ei ;)

    Mahtavaa, että blogistaniasta on löytynyt 'livekavereitakin'.

    haliterkut!

    VastaaPoista
  4. On tosiaan ihmeellisiä kauppoja täynnä tavaraa. Sumakkia en ole koskaan maistanut, täällä ei sitä käytetä.
    Tuo hieman-röttelö-talo näyttää ainakin ulospäin vielä ihan korjattavissa olevalta, nätti kuin mikä. Toivottavasti sillekin löytyy entisöijä.

    VastaaPoista
  5. Jael, potentiaalinen talo on aivan lumoava, kuin sadusta. Ah, kunpa!

    Pähkinöitä menee aivan valtavasti oraville, mustarastaille etc. Tinteille kelpaavat auringonkukan siemenet. Vielä;-)

    VastaaPoista
  6. Allu;aika kivasti on kivoja kauppoja täällä:-)

    Anu:Tuo California-kauppa onkin kiva;ostan sieltä jos lähellä olen tai sitten Edenistä,kuten sinäkin,Mutta tuolla Californiassa on edullisemmat hinnatkin...

    MaaMaa:Tuossa kaupassa oli niin paljon silmänruokaa,että oli pakko katsella vaikkei syökään,Olen päässyt makeanhimosta tosi hyvin eroon;maistoin tässä yhtenä päivänä ihan pienen palan Fasun sinistä,ja se oli mulle äklön makeaa...
    Haliterkut täältäkin!

    Sirokko:Sumakkiin tutustuin vasta pari vuotta sitten,mutta kiva mauste on.Kyssäkaalisalaatissa loistava ja monissa muissakin salaateissa hyvä,Luulin,että sitä käytetään kaikkialla lähi-idässä.
    Kyllä tuolle röttelötalolle varmaan jossain vaiheessa löytyy entisöijiä,on vaan kauhean tyyristä,kun on tarkasti säädetty,miten noita vanhoja taloja saa uudistaa.

    Leena;Eikös olekin.Ihan näen sen silmissäni maalattuna ja ikkunat ehjinä. On se kaunis!
    Onnekkaita ne linnut siellä kun saavat sulta nameja:-)

    VastaaPoista
  7. Nyt palaavat kaikki nuo tuoksut/maut. Tietääkö joku/muistaa miten tuoksut/maut voivat jäädä mieleen. Esimerkki minulta tulee tässä; Olin pieni poika ja äidin tekemä kakkupohja meni pieleen ja sain syödä sen kokonaan. Siinä oli outomaku kuitenkin lusikoin sen hartaasti suuhuni, samaan aikaan luin Korkeajännitystä. Meni melkein 10.v kun löysin samaisen lehden ja vilkaisin sitä ja suuhuni/päähäni tuli voimakas maku. En ensin käsittänyt mistä se tuli niin elävästi mieleen kunnes muistin yhteyden. Onko muilla samanlaisia kokemuksia;)

    VastaaPoista
  8. Aivan ihastuttavia liikkeitä teillä siellä! Tuolla Buddha Burgerissa olisi kiva käydä - hauska nimi ravintolalle.
    Kauniita kuvia olet ottanut :)

    VastaaPoista
  9. Ihania kauppoja, ihania ostettavia. Voi kun saisikin ostaa mausteita tuolla tavalla taallakin.

    VastaaPoista
  10. Ari:Noin se vaan on,että tietyt asiat tuovat mieleen tietyn hajun tai tuoksun.Minulle kanelin ja omenan tuoksuinen tietynlainen huonetuoksu tuo mieleen hotellin Miamissa ja monet muutkin asiat tuovat mieleen tuoksuja.Jännä miten aivot muistavat ja yhdistävät nuo asiat.

    Anna:kiitos! Pidän kovasti tuosta Buddha Burgerista;edistävät siellä lihattomuutta hyvän ruoan lisäksi:)

    Tuula;tuossa maustekaupassa on kieltämättä mukava käydä;mausteet ovat tuoreita ja palvelu hymyllä tuossa kaupassa.

    VastaaPoista
  11. Voi miten mukavan kuuloinen päivä! Ja nuo mauste- ja karkkikaupat, voi jepulis ;D

    VastaaPoista
  12. Tuntuu, että löydät aina uusia kivoja putiikkeja sieltä. Todella iloisen näköinen myyjätär viimeisessä kuvassa.

    Minullakin on tuo Arin mainitsema tuoksumuisti ja aina se jaksaa hämmästyttää millaisia muistoja voikaan tuoksut tuoda.

    VastaaPoista
  13. Lepis;oli oikein mukava kierros tänään:-)

    Susadim: Käveltiin aika paljon ja silloin aina löytää jotain uutta.Tuo myyjätyttö oli tosiaankin hyväntuulinen:-)

    VastaaPoista
  14. Buddha Burger on minunkin suosikki :)
    Missa nuo pahkina ja maustekaupat ovat? Tahan asti olen ostanut pahkinat Meir:lta Sderot Jerushalaimilta, sielta sai ennen maailman parhaat pistaasiat mutta viimeisen vuoden aikana se ei ole enaan onnistunut saamaan Iranilaisia pahkinoita ja kaikki muut on minusta huonoja korvikkeita.

    VastaaPoista
  15. Pilvi:Shuq Levinskillä ostan yleensä pähkinät.Mimi juuri tänään mainitsikin,että niitä iranilaisia pistaaseja ei saakaan vaan esim,amerikkalaisia jotka myös ovat kalliimmat.

    VastaaPoista
  16. Voi, mulle tuli nälkä! Siihen kasvisravintolaan olisi kiva tutustua lähemminkin... Nälkä kurnii ja tästä vain mieliteot yltyivät. Ja entäs sitten se karkkikauppa! Olisipa mukava päästä vähän maistelemaan...

    VastaaPoista
  17. Minun käy kateeksi tuon ravintolan buffet-valikoimaa! Norjassa kun on vaikeaa löytää välillä edes ihan perus kasvisruokaa...

    VastaaPoista
  18. Ihania pikkuputiikkeja teilla siella.
    Nuo talot on hieman samanlaisia kuin taallakin, ero vain siina etteivat tahdo kestaa... 10 vuotta sitten rakennettu talo on jo TODELLA vanha. :(
    Nuo sokerikuorutteiset pahkinat/mantelit on tosi hyvia. Ostin juuri meidan perheelle niita pussillisen. Suurin osa tainnut jo menna. :)

    VastaaPoista
  19. askeinen kommentti siis kuwaitista...

    t. Kuwaitin kaunotar

    VastaaPoista
  20. Johanna;tuo kasvisravintola on kyllä tosi ihana,ja ruokalista hyvä.Tunnelmakin on sellainen hippimäinen;D Olen aika ylpeä itsestäni että pystyin olemaan karkkikaupassa ilman että ostin mitään makeaa!

    Johanna:Tuolla on tosi ihana buffet,ja kauhean edullinen,kun on tuollainen periaatteellinen ravintola.Harmi kun teillä Norjassa ei löydy helposti kasvisravintoloita.Täällä tietenkin raaka-aineetkin on lähellä,joten helpompaa.

    Kuwaitin Kaunotar.Mielenkiintoista kuulla että sielläpäin samantyyppisiä rakennuksia. Ilmasto täälläkin kuluttaa aika lailla taloja,etenkin rannikolla,jossa kosteaa. Mutta ei ehkä ihan noin paljon .Nuo sokerikuorrutteiset pähkinät ovat tosi nättejä,mutta jätän ne kyllä hyllylle,kun vältän sokeria kuin ruttoa....

    VastaaPoista
  21. Voin melkein tuntea tuoksun ja kuulla kaupungin äänet - ihana postaus:)

    VastaaPoista
  22. Parhaat pistaasit olen ostanut Turkissa. Pienia ja vaatimattoman nakosia mutta niin maukkaita! Amerikkalaiset on pahoja.

    VastaaPoista
  23. Voi etta mita kaikenlaisia ihania herkkuja!
    Tuollaiseen burgeri paikkaan minakin voisin pistaytya...
    Terveiset Casasta, taalla taas...

    VastaaPoista
  24. Ihana myymäläkierros Tel Avivissa. Nuo karkkikaupat olisi nyt ohitettava, mutta mausteet, pähkinät, kuivahedelmät ja siemenet, niitä olisi mukava siellä ostella. Makkarat myös jäisivät lankoihinsa roikkumaan.
    Hienoa, että sinulla oli kiva päivä mukavassa seurassa.

    VastaaPoista
  25. Inkivääri:kiitos.Tuoksut olivatkin jossain paikoissa houkuttelevat...


    Anu;käytän paljon pähkinöitä,mutta pistaaseja jostain syystä ei ole tullut paljon ostettua,paitsi kun olen mennyt Suomeen,sillä poikani tykkää niistä tosi paljon.Joten en osaa edes verrata...

    BLOGitse:Aika paljon herkkuja,mutta meilä piti itsekuri,eikä ostettu karkkia;D Terveisiä Casaan!

    Unelma:Mekin vain katselimme ja ihailimme karkkikaupan herkkuja,tai Mimi osti sokeritonta suklaata,minä taas en mitään koska en varmaan osaisi olla syömättä jos ostaisin.Makkaroitahan en minäkään syö mutta kivasti ne roikkuivat kaupan ikkunassa valkosipulien seurassa-

    VastaaPoista
  26. Upeita kuvia!
    Ihania kauppoja siellä on ja uskomattoman laaja valikoima kaikkea ihanaa sieltä löytyy!
    Kiva postaus!

    VastaaPoista
  27. Susanne:kiitos:-) Täältä löytyykin kivasti tosi hyvin ruokaan liittyviä kivoja kauppoja:-)

    VastaaPoista
  28. On aina jotenkin ihastuttavaa lukea, kun joku tapaa toisen blogin kautta. Blogien kautta olen minäkin tutustunut moniin ihmisiin ja osasta heistä on tullut todella läheisiä (sillä ei ole väliä, vaikka ei olisi vielä edes tavannut, tai jos voi tavata niin paljon kuin haluaisi).

    Ihania kuvia jälleen kerran!

    VastaaPoista
  29. Varjo:Jeps,eikös olekin ihmeellinen tämä blogien maailma! Olen tavannut sen kautta ihmisiä sekä täällä että Suomessa.Sinuakin olisi mukava joskus tavata.....

    VastaaPoista
  30. Samaa huokailen kuin muutkin, ihania kauppoja! Ja värejä, kaikki nuo mausteet. Maustekaupan tytön esiliina on myös tosi hieno, tykkään vihreästä.

    VastaaPoista
  31. Lumiomena;Tel Avivissa on tosiaankin ihana tehdä kauppakierroksia:-)
    Minäkin pidän ihan hurjasti tuosta limenvihreästä,jota maustekaupan tytön esiliinassa ja seinässäkin.

    VastaaPoista
  32. Mikä maustekauppa, wau! Ikävä kyllä kunnon kaupunkitunnelma pikku putiikkeineen on monille
    jo 'kotipohjolassakin' harvinaista herkkua-sitä mennään kauppakeskusten ja isojen markettien hyllyrivistöissä jättimäisillä kärryillä ja ostetaan kaupan omaa sarjaa..
    josta on tuollainen tunnelma kaukana. Ihana piristys (ja heti tekee mieli matkalle...:-). Petra

    VastaaPoista
  33. Kiitos ,etta taas sain olla mukanasi talla mielenkiintoisella kierroksella.
    Kun katsoin kuvaa karkkipurkeista ennen tekstin lukemista,niin ajattelin kommentoida,etta taallakin on aivan samanlaisia karkkeja.Sitten luin,etta ne todella olivatkin turkkilaisia.
    Tuota sumakkia minakin kaytan.Enka ole nahnyt sita marjoina koskaan.Saattaa olla taallakin,mutta ei vaan ole osunut kohdalle.

    VastaaPoista
  34. Petra;näinhän se on ,että isoissa kauppakeskuksista puuttuu tuo tunnelma,mikä tuollaisissa pikkukaupoissa on.Suomesta kaupungissa on ihan vaikeaa jo tuollaisia löytää.Täälläkin on monen monta kauppakeskusta jotka ovat johtaneet pikkukauppojen sulkemiseen,mutta onneksi on vielä monta aluetta joissa on tämä ihana "vanha" tunnelma.

    Sateenkaari:kiva että tykkäsit.Nuo turkkilaiset karkit ovat tosi kauniita noissa purkeissa,mutta en ole niitä maistanut.Sumakki sopii kivasti moneen juttuun.Mihin sinä sitä käytät?

    VastaaPoista
  35. Kotikaupunkisi on tosi monikasvoinen ja kaunis! kiitos kierroksesta: )

    Minä en myöskään anna kerjäläisille rahaa - sitä varten meillä on sosilaaiturva. Millainen sosiaaliturva on Israelissa?

    VastaaPoista
  36. Tuure:Kiitos,minäkin pidän sitä juur tuollaisena kuten kuvailit,ja kiva että pidit.
    Sosiaaliturvat ovat täällä aika hyvät;tämänän oli aiemmin melkein sosialistinen valtio.Mutta köyhyyttä on kuitenkin paljon,ja esim, äituíysloma palkallisena vain 4 kuukautta....

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...