torstai 24. maaliskuuta 2011

Keltaista melkein silmänkantamattomiin...

Aamulla herättiin oikein talviseen säähän,ja talvitakkikin tuli taas esille,yhdeksi päiväksi,juuri kun olin sen jo pessyt ja laittanut talteen seuraavaa talvea varten.Ehkä tämä nyt sitten olikin viimeinen tällainen päivä,ollaanhan jo melkein huhtikuussa,ja huomenna pitäisi taas olla aurinkoa ja lämpöä. Sadetta tuli eilenkin,mutta tänään oli jo vähän kylmääkin.
Keltaiset kukat lähellä kotia saivat piristysruiskeen sateesta.Niitä on kodin lähellä suurella alueella ja Bambin valjaatkin ovat melkein sävy sävyyn kukkien kanssa;D
Niitä näkyy niiiiin pitkälle.....Kukkien latinalainen nimi on Chrysanthemum coronarium
ja lehtiä voi syödä (sopivat salaattiin) ja terälehdistä keittää teetä.Kasvi sisältää myös pyrethrin nimistä ainetta,mikä on myrkkyä monille hyönteiselle.
Kodin lähellä oleva villiintynyttä luontoa täynnä oleva tontti. Taitaa olla ihan melkein viimeisiä,ja varmaan jossain vaiheessa tämäkin ihanuus talvisin katoaa,kun sinne jotain rakennetaan.Viereiselle tontille alettiin jo rakentaa toimistokolossia.
Kukkasia poimin mukaanikin..
Kävin alkuillasta katsomassa Oscarin voittaneen lyhytdokumentin,"Strangers no more",josta kerroin helmikuussa täällä.Liikuttava dokumentti,jonka toivon näkeväni uudestaan sillä koulun lapset olivat niin äänekkäitä....
Tänään olisi Tel Avivin Rabin-aukiolla  ilmaiskonsertti Earth Hour-tapahtuman kunniaksi  ja valot taas pimennetään tunniksi klo 20,mutta jätin väliin sateen vuoksi. 

21 kommenttia:

  1. Kylläpä on ikävä kukkasia. Täällä pakkasta päivälläkin, ja lunta kainaloihin asti.

    VastaaPoista
  2. Hoover:takatalviko tuli..luulin että lumet olivat jo hyvää vauhtia sulamassa...

    VastaaPoista
  3. Minä tykkään kukkivista tienvarsista, pehmentävät kovaa asfalttia. Ihana keltainen kukkameri, piristävä. Kauniisti kiedottu kukkakimppu, sopii tuohon maljakkoon hyvin.

    VastaaPoista
  4. Voi kun on kauniin keltaista! Tuosta saa jo kyllä hyvää mieltä ja energiaa.

    Meillä oli eilen myös aikamoinen myräkkä ja taivaalta tuli reilunkokoisia rakeita. Tänään on ollut vähän viileämpi, alle 20 C. Olen tyytyväinen, sillä kuumaa sitten jatkuu syyskuulle saakka.

    Bambi on aina yhtä suloinen!

    VastaaPoista
  5. Ihana katsoa kauniita kukkakuvia!! Kiitos!
    Minä myös kaipaan niin kukkia tämän talven keskellä. Pianhan kevät koittaa, mutta sitä ei tahdo jaksaa odottaa.

    VastaaPoista
  6. Arleena:Kukkivat tienvarret ovatkin ihania,tekee mieli poimia kukkasia (nuo keltaiset eivät ole rauhoitettuja),Kohtapuolin on kuitenkin tuo ihanuus ohi,kun sateet loppuvat ja tilalle vaan hiekkaa.Kiitos,tuo on IKEAn pikkuinen maljakko,johon nuo muutamat kukat sopivat kivasti:)

    Johanna:Tuo keltainen toimiikin hyvänä energianlähteenä;) Täälläkin tänään kuulemma tuli rakeita,itse en sitä huomannut.Minäkin odotan en niin innostuneena sitä pitkää kuumaa kautta...

    Kirsti:Kukkia katsoo aina mielellään. Kohta on huhtikuu ja toivottavasti kevät etenee hyvin,jotta teilläkin pian näkyy kukkasia:)

    VastaaPoista
  7. Heti kun kirjoitin blogiini lömpöaallosta, saimmekin lumyräkän. Rakastan lumipyryä!

    Kanadan vieraamme selvitti oman kotipaikkansa sään ja se ilmoitettiin, että -29 astetta, sillä tuuli nosti pakkasen vielä tuohon lukemaan. Hän asuu preeria-alueella, joka on aivan eri kuin esim. Ontario, jossa hänen veljensä asuu.

    Nuo keltaiset muistuttavat kovasti meidän vuohenjuurtamme, joita saamme kaikki paikat täyteen toukokuulla. Jotian mykerökukkaisia kumminkin.

    Pusu Bambille♥

    VastaaPoista
  8. Aikalailla samoissa keleissä täälläkin mennään ja taas niin tutun näköisiä kukkasia. Täälläkin noita kasvaa villiintyneenä. Ne koristaa mukavasti varsinkin moottoriteiden ramppeja, keltaisina tai oranssin värisinä iloisina väriläiskinä.

    Ja tosi kivoilta ne näköjään näyttää maljakossakin. ;)

    VastaaPoista
  9. Mä en kestä enää!!!! ;D
    Meillä vaan hyydyttää.

    VastaaPoista
  10. Ah, annan silmieni levätä näissä ihanissa luontokuvissa :)

    Täällä meillä oli tänään vähän merkillinen sää: välillä tuli lunta sakeanaan tuulen kera ja hetkessä oli kirkas auringonpaiste; tätä vuorotellen aika tovin. (Ja mies oli tien päällä tulossa pääkaupunkiseudulta.)

    Rauhallista viikonloppua sinne teille toivon! (Kuuntelen juuri uutisia.)

    VastaaPoista
  11. Ihan kivasti on sadellut tanaan. Toivotaan etta tulee viela jatkossakin. Lauantaina menen retkelle Gilboan vuorelle ja toivottavasti siellakin on paljon kukkia ja vihreaa.

    VastaaPoista
  12. Leena;takatalviko teille tuli...Onpas Kanadan-vieraan kotiseudulla kylmää,brrr! Piti ihan googlata tuo vuohenjuuri,ja aika lailla samalta näyttikin ,mutta tarkempi haku näytti,että tuo meidän on
    Chrysanthemum coronarium
    ja vuohenjuuren latinalainen nimi taas on doronicum orientale,joten ei ihan sama ole kyseessä. Bambi kiittää;D

    Itkupilli:ihanan näköistä nyt,kun näitä on vähän joka paikassa luontoa kaunistamassa.Ja surullista,ettei se kestä kauan,,,mutta nyt nautin näistä niin kauan kuin kukkivat näin kauniisti;)

    Lepis:Yritän lähettää aurinkoa täältä;D

    Nurkkalintu:Aika mielenkiintoinen sää teillä onkin ollut.ensin oli kaikki sulamassa ja nyt taas lunta! Rauhallista viikonloppua täällä toivon minäkin,kiitos:)

    Anu:Kivasti on vettä tullut ja toivotaan tosiaankin ,että lisää tulee,joka tippa on tarpeen.Siellä Gilboan alueella on varmaankin kukat nyt täydessä loistossaan...

    VastaaPoista
  13. Aivan upea tuo maljakkokuva! Melkein kuin taideteos!

    VastaaPoista
  14. On surullista ja kuitenkin ymmärrettävää, että kaikki ihanat tyhjät kukkien täyttämät tontit jossain vaiheessa rakennetaan. Toivottavasti tuo kukkaketo saa pysyä luonnontilassa vielä pitkän aikaa!

    Minullekin tuli ikävä kukkasia. Täällä tuli takatalvi, kuten Leenakin kirjoitti, ja ainakin meillä kadut ovat ihan täyttä luistinrataa. Oikeasti, luistimilla pääsisi varmaan paremmin kuin kengillä. Pitäisiköhän kokeilla ja testata naapurien reaktioita? ;-)

    VastaaPoista
  15. Ihania kukkia....voih....
    Terveisia -1.4 pakkasesta!
    Aurinko pilkisti mutta ei paljon lohduta.
    Toisaalta.
    Olen ollut sen kasilaakkeen takia viikon kuumeessa ja sangyn pohjassa. Tanaan ekaa kertaa pidempaan ylhaalla. Ei ole hyvin alkanut tama paluu...
    Tosin en kaipaa Casaankaan mutta ei tamakaan mitaan herkkua ole! argh! Toivottavasti tilanne parenee kun mies tulee ens viikon lopussa...

    VastaaPoista
  16. Kaiholla katson, ihanaa kukkaniittyä.... täällä tosiaankin takatalvi yllätti..:(
    No, kyllä se kevät sieltä tulee... ihan varmasti..:))

    VastaaPoista
  17. Pitäähän Bambin olla sävyä sävyä myös kukkien kanssa - muotitietoinen hauva ;))

    Kauniin kimpun keräsit kotiisi pieneksi auringoksi!

    VastaaPoista
  18. Hippu;kiitos:) Joskus jotkun kuvat todella onnistuvat;D

    Katja Lumiomena:Surullista onkin,kun tuollainen kaunis luonnon alue pilataan rakentamalla. Seuraan kaupungin päätöksiä rakennusasioissa ,enkä ainakaan vielä ole nähnyt mitään päätöstä tuon suhteen,joten toivottavasti vielä ainakin yhden talven tuosta kauneudesta voi nauttia.Voihan harmi,että teille tuli takatalvi,kun sulaminen oli päässyt jo niin hyvään vauhtiin.Yleensähän takatalvet eivät kauhean pitkään kestä,toivottavasti ei tälläkään kertaa...huh,kadut luistinratoja,tuollaisia muistikuvia on minullakin ja muisto 2 poikki menneestä kylkiluusta;D Olisi kyllä aika metkaa luistella kaduilla!

    BLOGitse: Kestämisiin,kyllä se kevät sinne kohta tulee.Tuollainen sää ei ole kauhean kivaa,etenkin kun oli kevät jo päässyt alkuun.Paranemisiin,hoidappa itseäsi kunnolla,ja toivottavasti hieman huonon alun jälkeen jatko parempi;D

    Irmastiina:täällä tällaista kun teillä talvi ja sitten kun teillä kesä täällä kaikki kuivaa.Kyllä se kevät teillekin vielä tulee...hieman hitaasti tosin näkyy tulevan..

    Elegia:No tottakai;D Ajattelin mennä keräämään noita kukkia lisää;luin nimittäin syötävien kasvien kirjastani,että kukkia voi käyttää myös kankaan värjäämiseen.Olisi kiva kokeilla!

    VastaaPoista
  19. Tuollaiset villit kukkapientareet ja pellot ovat niin ihania. Nuo ovat kuin pieniä aurinkoja =)

    VastaaPoista
  20. Birgitta:Niin ovatkin,tekee mieli koko ajan mennä katsomaan noita ihania keltaisia kukkia niin kauan kuin se kestää!

    VastaaPoista
  21. Ihana kukkapelto ja kaunis on kukka maljakossakin :)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...