maanantai 23. toukokuuta 2011

Terapeuttista puuhaa muovikassien kanssa

Olin nyt illalla tosi terapeuttisessa puuhassa vapaaehtoisryhmäni kanssa. Teimme kuvassa näkyviä muovipussikukkia ,ja se oli niin kivaa,että ihan unohdimme ajankulun,mutta jossain vaiheessa meidän piti tuo homma lopettaa;mutta olimmekin saaneet aika suuren määrän kukkia valmiiksi,jotka teimme pian vietettävää Shavuot-juhlaa varten.
Kukkia teimme muovipussien siitä osasta,josta pussit vedetään irti.Kyseessä ovat ohuet,eri väriset muovipussit,ja koska täällä edelleenkin jaetaan varsin runsaasti ilmaisia muovipusseja eri marketeissa:( on helppo löytää materiaalia muovipussikukkiin.Mutta ainakin noita voi jatkokäyttää,sen sijaan että ne vain heitetään pois.Ihan kateellisena luin Kukkapilli-blogista miten muovipussit oli totaalisesti kielletty Hyderabadissa.
Bussipysäkille huomasin tällaisen puun,josta roikkui pitkiä siemenkotia.Ensin luulin sitä carob-eli Johanneksenleipäpuuksi,mutta ei se sitä kuitenkaan ole.Matkalla bussiasemalle näin risteyksessä monta ambulanssia:pieni puolitoistavuotias poika oli vakavasti loukkaantunut. Näin hänet maassa makaamassa ja siitä tuli surullinen olo. Toivottavasti poika toipuu.

24 kommenttia:

  1. Vau, katsoin ensin, että nuo kukat ovat vastaus värikollaasihaasteeseen, oli niin monta sopivaa väriä!

    Hauskoja kukkia, ei tarvi kastella!

    VastaaPoista
  2. SusuPetal;kappas kun en tullut sitä ajatelleeksi;D kollaasin värejä tosiankin tuossa,,,,Joo ei tarvitse kastella:)

    VastaaPoista
  3. İhkuja kukkia varmasti oli kivaa askarrella!tulee mıeleeni kun maalasin aikoinani yhden seinan sellaisella tekniikalla etta ekaksi telasin sen normi telalla ja seuraava kerros tehtıın tollaisella pussilla töpöttaen..huh siina oli hommaa!!

    VastaaPoista
  4. Voi, toivottavasti pieni poika toipuu. On aina niin järkyttävää ja mieltä liikuttavaa nähdä tai edes ajatella lapsipotilaita. :(

    Mutta kukkasesi ovat ihania! Sopivat hyvin keväiseen juhlaan. Kävinkin lukemassa Wikipedia-artikkelin Shavuot-juhlasta. :)

    VastaaPoista
  5. Onkohan tuo se papu, jota pitkin Jaakko kiipesi?

    Muovipussi taide on upeaa!

    VastaaPoista
  6. Kauniita kukkasia muovipusseista.
    Myös taalla meilla muovipussit ovat kaupoissa ilmaisia.
    Hyötykayttö on tarpeen.
    Surullista nahda tuollainen kolari.Toivotaan,etta pikkupoika toipuu.
    İhanaa alkanutta viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
  7. Ei uskoisi äkkipäätä niitä muovipussikukiksi.
    Nehän ovat hauskoja ja värikkäitä.

    Toivotaan, että pikkupojalla
    on onni matkassa.

    VastaaPoista
  8. Marizu:noita oli kiva näperrellä:)Varmasti siinä maalaamassasi seinässä jälki oli sitten hyvän näköistä;muovipusseista on moneksi:)

    Katja:Nettilehdestä luin että poika oli loukkaantunut vakavasti;oli auto törmännyt lastenvaunuihin ja poika lentänyt kadulle.Tyttö,en tiedä sukulainen vai hoitaja,joka oli hänen kanssaan,oli loukkaanunut myös.Toivottavasti pieni poika toipuu,tuollaista on vaikeaa nähdä.
    Kukista tulikin aika kivoja,ja värikkäitä:)

    Lepis:pakko se noiden on olla,katso nyt miten pitkät ja vahvannäköiset,juuri sellaiset joita Jaakko käytti;D
    Muovipusseista saa kyllä näperreltyä monta eri juttua:)

    Sateenkaari:Kukista tuli kivoja.Täällä saisi kyllä olla vähemmän pusseja jaossa,siitä puhutaan,mutta kuitenkin ilmaisia pusseja tulee jakoon vielä vaikka kuinka paljon.Surullista olikin nähdä tuo kolari ja pitää toivoa ,että pikkuinen toipuu.Hyvää viikkoa sinullekin!

    Sirpa:niistä tulikin tosi kivan ja värikkään näköisiä:)Hakaneulan kun laittaa toiselle puolelle voi laittaa rintapieleen;D
    Toivottavasti tosiaankin se pikkuinen toipuu.

    VastaaPoista
  9. vilka fina blommor, skulle jag gärna lära mig att göra! tillsammans med dom där virkade plastmattorna!

    jag har flyttat lite söderut i yaffo. temporärt. lite långt att gå :) men många fler träd här som gör mig glad!

    VastaaPoista
  10. Kivoja kukkia. Hyvä, että muovipussit tulevat uusiokäyttöön.

    Mikähän papu tuo on? Papujen ystävänä heti ajattelin, että voikohan tuollaista papua syödä.

    VastaaPoista
  11. Tulipa raikkaan näköisiä kukkia.
    Alla olevan puun hedelmät näyttävät pitkiltä herneenpaloilta.

    VastaaPoista
  12. Oi joi, tästä tuli nuoruus mieleen. Joskus vietin pari viikkoa väkertäen paperikukkia lautasliinoista...

    Mielenkiintoisen näköinen puu. Minulla on sellainen olo, että Kalifornian vuosina näin jotain vastaavaa. Muistanko nyt sitten oikein.

    Toivottavasti poika toipuu. Mulla on peukut pystyssä ja sanoin pienen rukouksen.

    VastaaPoista
  13. Tasta tulikin mieleen, etta jossain vaiheessa taalla kaytin melkein vain kangaskasseja kaupoissa. Mulla on niita useita, pieneen tilaan menevia. Nytpa kaivankin ne esiin ja unohdan muovikassit! Kiitos muistutuksesta!

    VastaaPoista
  14. Ihania kukkia!

    Minä olen suhtautunut hieman epäillen tuohon muovipussikieltoon, mutta nyt olen jo nähnyt, että kauppoihin on tullut puuvillakasseja myyntiin, ja lehdetkin ovat kirjoitelleet asiasta aika paljon. Ehkä se saattaa sittenkin onnistua?

    Meillä on samantyyppisiä siemenkotapuita; en tiedä ovatko ihan samoja, mutta ainakin hyvin samanalaisia. Tuuli aina lennättää kuivuneita palkoja, joskus ihan sisälle asti (parvekkeen oven alla on rako).

    VastaaPoista
  15. Ihania kukkia! Täällä tuli ilmaispussien kielto, jos pussin haluaa pitää siitä maksaa. Se on tosin ihan naurettava summa, pieni pussi 2 senttiä, iso 10 senttiä. Kaupat myyvät muovitettuja kestokasseja 50 sentillä ja hyvin moni ne on ottanutkin käyttöön. Mietin vain, että niitäkin tulee aika paljon haalittua, jos se ostoskassi unohtuu kotiin, niinkuin itselleni on monta kertaa käynyt..

    Toivottovsti pieni poika toipuu!

    VastaaPoista
  16. Onpas hyvä idea tehdä kauniita kukkia sen sijaan, että roskiin heittäisi!:) Tosi hienoja, ja muovisethan kestäisi hyvin pihallakin sään armoilla. Harmi, kun ei aika tahdo kaikkeen riittää, varmaan muuten koittaisin tuollaisia kukkiakin tehdä.;)

    Ei ole tullut tännekään vähään aikaan kommenttia jätettyä. Kesäaika.;) Sitä tulee oltua vain ulkona puutarhatöissä. Omakin blogi on taas jäänyt ihan hunningolle. Mutta kesästä pitää nauttia muualla kuin koneen äärellä. Jaksaa sitten taas pitkän talven.:)

    VastaaPoista
  17. Toivotaan, että pikkuinen toipuu ja myös tyttö.

    Hienoja kukkasia olettekin askarrelleet..:)

    VastaaPoista
  18. Kauniin värisiä nuo muovipussit...
    Ois hyvä todella, että muovipussit kiellettäisiin koko maailmassa..
    Ennenkin tultiin toimeen ilman niitä..
    kaikilla oli kauppakassit ja tavarat pakattiin paperiin ja maito maitokannuihin...
    Ei kun paluu menneeseen..=)

    VastaaPoista
  19. Sara:Det var jättelätt att göra de här blommorna;jag kan visa dig om vi träffas.Skönt att du har mera träd där du nu bor:)

    Unelma:Kivoja tosiaankin,mutta kivointa oli niiden tekeminen! En luule,että nuo ovat syötäviä,mutta aika komeita ovat,ja isoja!

    Arleena;kivoja kukkia! Nuo "pavut" ovat tosi valtavan kokoisia...

    Johanna:minäkin olen tehnyt lautasliinoista paperikukkia,vähän sama periaate näissä kukissa;D Tuota puuta en ollut aiemmin huomata,mutta kun odotin kauan bussia ehdin tutustua ympäristöönkin;D Toivon tosiaakin ,että pieni poika toipuu.

    Tuula:Täälläkin jaetaan vaikka missä sellaisia monikäyttöisiä ekokasseja,joita minullakin vaikka kuinka monta ja aina sellainen mukanakin.,Mutta kuitenkin jaetaan liikaa ilmaisia pusseja:(

    Hippu: Meillä on niitä ekopusseja ollut jaossa vaikka kuinka kauan mutta kuitenkin on nuo muovipussitkin jaossa vielä.,Itselläni on aina mukana pari sellaista kangaskassia.
    Aika hassun näköiset nuo pavut tuossa puussa;D

    Elisabeth:Edelleenkin odotan,että nuo ilmaispussit täälläkin kielletään.Niitä monikäyttöpusseja on itsellänikin vaikka muille jakaa...joten käytän niitä aina;laukussa aina mukana.
    Pojasta luki eilen hieman nettiuutisissa mutta nyt ei joten kai voi paremmin jo.

    Kmsu:Minustakin oli kiva idea käyttää nuo muovipussien kannatinosat tuollaisiin kukkiin,
    Ja niitä oli kiva tehdä! Kesällä sitä haluaakin olla ulkona pitkän talven jälkeen,ja teillä vielä kun on niin ihana puutarha!

    Irmastiina:Oli aika paha onnettomuus,mutta olen varma,että saivat ajoissa hyvää hoitoa.Kukkasia oli kiva tehdä!

    BLOGitse:Kivaa loman jatkoa siellä Italiassa!

    Hanne:Niinpä,muovista on niin paljon harmia,että saisivat olla kiellettyjen listalla nuo pussit.Paluuta menneeseen tuskin tulee,mutta kaikki voisivat pitää mukanaan monikäyttökassia..

    VastaaPoista
  20. Täällä jakavat myös surutta ohuita muovipusseja ruokakaupassa; parhaimmillaan toista kymmentä per ostaja ... :( Onneksi myös kangaskasseja saa ostaa kassoilta, mutta ei kovin moni niitä tunnu kuitenkaan käyttävän. Itse mennään aina reppu selässä kauppaan. Irlannissa muutama vuosi sitten laittoivat hinnan niille ohuillekin pusseille, niin ei kaikki niitä hamstrannut enään samaan malliin...

    Voi miten surullista varmasti ollut nähdä pieni poika loukkaantuneena; toivottavasti kaikki kääntyi siinä parhain päin lopulta ...

    haliterkut <3

    VastaaPoista
  21. MaaMaa;täällä monet kaupat antavat ihan ilmaiseksikin niitä ekokasseja,mutta sitten samalla muovikassejakin.Mulla onkin niitä sitten jo kokoelma....Muovipussit on sellainen ongelma,että kyllä saisivat täälläkin laittaa niille hinnan päälle. Oli tosi surullista nähdä se pikkuinen loukkaantuneena,mutta koska enemmän uutisia ei siitä ollut,oletan että paranee kunnolla.Haleja myös sinulle:)

    VastaaPoista
  22. Kivaa askartelua.
    Mitenkähän pienen pojan kävi?

    VastaaPoista
  23. Oliskohan tuo puu Neidon hiuspuu?

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...