lauantai 16. heinäkuuta 2011

Vähän siellä sun täällä

Lomani Suomessa alkaa lähennellä loppuaan.....Alkuviikosta vietin muutaman päivän serkkuni mökillä Porvoon  lähistöllä;sateen jälkeen järvi oli tyyni kuin peili ja vastapäinen saari heijastui siihen kauniisti.
Tuli poimittua mustikoita,tosin joku oli siellä käynyt systemaattisesti niitä poimimassa marjapoimurilla,joten minulle jäivät vain jämät.Mutta ihanan makeita olivat!
 Ja ahomansikat ovat niin íhanan makuisia!

Keskiviikkona matkustin Mikkeliin,ystävän lapsuudenkotiin.Heti alussa kävimme teellä Päämajamuseon kahvilassa.Kahvilassa on aika pysähtynyt......
Mikkelissä oli viime kesän vierailusta keskusta muuttunut:siellä viime kesänä ollut monttu oli nyt valmis ja tänä viikonloppuna siellä vietetään uudistetun torin avajaisia. Mikkeli on ihastuttava kaupunki ja ensi kesänä varmaankin taas käyn siellä.
 Ehdimme käydä myös Raijan Aitassa;ihastuttavassa käsityön harrastajan aarreaitassa. Paikka on todella kaunis,ja joimme kahvit aitassa olevassa kahvilassa.Raijan Aitassa myydään kaikenlaisia pellavaisia tuotteita.
 Hupia oli myös uuden tiheän aidan kappaleiden maalaus punamultavärillä. Pari päivää ja aita oli jo melkein valmis! Tein myös ensimmäiset muurinpohjalättyni ja kokeilimme ensimäistä kertaa ystäväni uutta savustuslaatikkoa:oi miten hyvää itse savustettu kala onkaan! Tänään palasin Helsinkiin hieman kipeänä;sain vetoa avoinaisesta parvekkeen ovesta mutta eiköhän pieni lepo sitäkin hoida.Järvi-Suomen maisemia on ihana katsella linja-auton tai junan ikkunoista, mutta matkustaminen Suomessa on kamalan kallista!

27 kommenttia:

  1. Sinä oletkin ehtinyt vahan sinne sun tanne lomallasi!

    Sita minakin ihmettelin viime vuonna, etta kylla matkustaminen Suomessa maksaa. Junamatka Helsingista Joensuuhun maksoi paljon enemman kuin lento Norjasta Helsinkiin. Bussilla en olekaan matkustanut Suomessa.

    Hyvaa loppulomaa!

    VastaaPoista
  2. Tuula:Ihan kivasti olen taas nähnyt Suomea.Tulin tänään express.bussilla,joka oli vain muutaman euron junaa halvempi ja kesti paljon kauemmin.Mutta rahat loppuvat äkkiä jos moneen paikkaan täällä matkustaa,

    VastaaPoista
  3. Ihanaa lomaa olet saanutkin viettää....☺

    VastaaPoista
  4. Olet sinä kerinnyt hyvin päästä nauttimaan Suomen suvesta! Mukavaa! Parane pian.

    VastaaPoista
  5. Mulla on vierähtänyt tovi, etten ole kerinnyt blogeja juurikaan lueskella, joten täälläkin oli tosi paljon mielenkiintoista katseltavaa ja lukemista. Tosi ihalta näyttää ja kuullostaa lomasi Suomessa. :)

    VastaaPoista
  6. Sinä olet ahkerasti katsellut paikkoja täällä. On varmasti mukavan raikasta olla Suomessa välillä, ajattelen sitä kuumuutta Israelissa ...

    VastaaPoista
  7. Sinua ovat säät suosineet. Olet saanut nauttia noista kauniista maisemista ja Suomen luonnosta.

    Mukavaa loman jatkoa.

    VastaaPoista
  8. Mikkeli on kiva kaupunki. Onkohan Kenkävero siellä vielä? - Muistinkohan nimen nyt sitten edes oikein.

    Ei ole pitkä aika, kun yritin lapsille kuvailla miltä metsämansikat maistuvat. Maku on vertaansa vailla.

    VastaaPoista
  9. Paljon oletkin ehtinyt näkemään tällä Suomen matkallasi. Meillä tosiaan matkustaminen on tosi kallista. Juna- ja bussiliput ovat kiirineet hulppeisiin hintoihin.
    Tiedätkin varmaan, että Suomi on EU:n kallein maa, myös ruokakaupassa.

    Mukavaa heinäkuun jatkoa!

    VastaaPoista
  10. Oikein hyvää lomasi jatkoa niinkauan kun vielä täällä olet. Se on totta, että matkailu Suomessa on todella kallista, menet sitten millä kyydillä tahansa. omalla autollakin kaikki kulkeminen on tehty kalliiksi, kun nuo polttoaineen hinnat on niin korkeat.

    VastaaPoista
  11. Oikein ihanaa loppulomaa sinulle, Yaelian.:D

    VastaaPoista
  12. Mukavia kuvia sinulle on lomaltasi kertynyt. :-)
    Me ajoimme Mikkelin ohi pysähtymättä, matka oli pitkä. Nyt olemme jo kotona, paljon ehdimme neljän päivän aikana nähdä ja kokea.
    Hyvää loppulomaa sinulle.

    VastaaPoista
  13. Onpa kaunis tuo jarvimaisema.Suomen kesa on todella kaunis,mutta niin lyhyt.
    Onko Mikkelissa viela keskustassa se armeijan alue toiminnassa?

    Todella on Suomessa matkustaminen kallista.Totesin sen talvella parilla junamatkallani.Mutta kaikkihan siella on kallista.
    Mukavia loppuloman paivia sinulle.

    VastaaPoista
  14. Smukke billeder.
    Jeg kan især godt li` det første billede.
    Tak for kigget.

    VastaaPoista
  15. Suomessa on kyllä ihmeen hintavaa. Hotellihuoneiden hinnat on ihan naurettavan kalliita esimerkiksi verrattuna Saksaan.

    VastaaPoista
  16. Metsämansikat on ihania! Minäkin matkustan pian Mikkeliin, Anttolan saaristoon mökille.

    VastaaPoista
  17. Paljon on samanlaisia sattumia tässä sinun blogissa. Porvooseenkin matkustan sitten Mikkelin jälkeen tapaamaan vanhaa ystävääni.Ja sitä sitten Helsinkiin siskon luokse.

    VastaaPoista
  18. Suomi on se mansikka, se mustikka ja paljon muuta mukavaa.
    Muistot kantaa pitkän talven
    niitä kiva muistella,
    eikö vain Yaelian?
    Lämpimiä päiviä tästäkin eteenpäin!

    VastaaPoista
  19. Suomalaisen oloinen loma. :-) Ihana järvimaisema ja Mannerheimin kuva on niin tuttu. Meilläkin roikkui seinällä.

    VastaaPoista
  20. ser så härligt ut, grönskan, blåbären och smultronen!
    ha det fint dina sista dagar och res lungt tillbaka till israel!
    kram

    VastaaPoista
  21. Olet viettänyt varmasti ihanan loman Suomessa. Ja niin totta ja harmillista tuo että matkailu tässä maassa on ihan törkeen kallista :(

    VastaaPoista
  22. Ihanan paljon olet ehtinyt Suomea kierrellä. Mikkeli oli kaunis kaupunki, pitäisikin joskus käydä sekä päämajamuseossa että Kenkäverossa, jossa en ole koskaan pistäytynyt. Aina on muka kiire hieman pohjoisempaan Savoon.

    Suomen kalleus yllätti italialais-amerikkalaisen ystäväpariskuntamme.

    Oletko vielä kauan Suomessa vai oletko jo palaamassa kotiin?

    VastaaPoista
  23. Voi miten upea järvimaisema ja peilityyni pinta! <3

    Matkustaminen Suomen sisällä on tosiaan kallista... harmillista, kun muuten olisi kiva kierrellä joskus oikein kunnolla. Auton vuokraamalla pääsee ehkä halvemmalla...

    Nautinnollista loppulomaa Suomessa ja haliterkut <3

    VastaaPoista
  24. Mikkeli on mulle kaupunki jossa olen viettänyt jonkun tovin opiskelijana ja monesti muuten aikaa kesäisin, odotan mielenkiinnolla miltä Mikkelin tori näyttää tänä kesänä uudistettuna ja palmuineen. :-) Raijan aitassa ei ole tullut käytyä, täytyykin piipahtaa! Kiva että Suomen reissu on ollut virkistävä, ilmat ovat olleet kohtuullisempia kuin viime kesänä mutta lämmintä, lämmintä...
    Siu, Petra

    VastaaPoista
  25. Jännä, että olet käynyt juuri sellaisissa paikoissa Mikkelissä, missä minä en ole vielä koskaan käynyt, vaikka vieressä on asuttu. Läheltä näkee vain kauas :)

    VastaaPoista
  26. Kiitos kaikista kommenteista.Sen verran oli ajanpuutetta viimeisinä päivinä ,etten ehtinyt vastata,joten vastaan tässä kaikille yhteisesti.Nyt olen palannut tänne Israeliin,ja uudet postaukset edessä-Suomessa oli ihanaa olla;kesä on niin kaunis siellä,olisinpa voinut olla viellä kesän loppuun saakka...Ihanaa oli myös käydä Mikkelissä ja Jyväskylän alueella ja Porvoossakin ehdn piipahtaa.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...