torstai 22. syyskuuta 2011

Kirpputorilla....

Tällä viikolla kävin Jaffan kirpputorilla yhdessä E:kanssa,Suomesta hänkin. Jaffan kirpputori on todella värikäs ja siellä on mielenkiintoista kierrellä vaikkei mitään ostaisikaan.
Eläintarhakin löytyi sieltä...;D
Joogapaikan ovi eräällä kirpputorin kadulla
Ohitimme täynnä taateleita olevan palmun
Eräässä torin alueella olevassa kalliimman puoleisessa sisustuskaupassa oli jännän näköinen pöytä,johon oli käytetty vanhan näköisiä puukappaleita
Menimme Mosaics-galleriakauppaan,jossa myydään eri etnisten ryhmien tekemiä töitä.Kaupassa myydään reilun kaupan tuotteita.
Ohitimme kuuluisan Abulafia-leipomon,mutta nälästä huolimatta emme siellä pysähtyneet.Abulafia on instituutio ja siitä tehdyn videopätkän voi nähdä BBC:n sivuilla ,täällä.
Meille oli kirpputorilla jaettu mainoslehtinen,jossa mainostettiin lähellä olevaa ravintolaa.Al Matbach (keittiö arabiaksi,hepreaksi keittiö on mitbach) on sosiaalinen yritys, ravintola,jossa iäkkäille jaffalaisille arabiäideille on annettu mahdollisuus tehdä ruokaa kodin ulkopuolella ja myös ansaita rahaa. Ruokalistaa ei ole,vaan päivän ruuat tehdään sen mukaan mitä sinä päivänä on toreilta tai Välimereltä löytynyt. Tel Avivin Carmel-torin läheisyydessä on samantapainen ravintola,jossa tarjotaan Sderotin kaupungista kotoisin olevien mammojen ruokia.
 Otimme lounaan,johon kuului pääruoka ja 3 kuvassa olevaa salaattia /tahnaa. Pääruuaksi otimme sinä aamuna pyydystettyä ,kurkumalla maustettua kalaa bulgurilla. Annos ei ollut kovin kaunis eikä kuvan arvoinen,mutta mielettömän herkullinen.Meitä miellytti myös se,että jos tuolta ostaa ruokaa mukaansa,sen voi laittaa kollaasin oikean ylänurkan kuvassa näkyviin metallisiin säilytysastioihin,ja sitten tuoda ne huuhdeltuna takaisin.Ekologinen valinta!

37 kommenttia:

pikkujutut kirjoitti...

Juuri tälläiset torit ja markkinat olisivat niin minun mieleen- mutta mutta...kun niitä ei täällä ole. pah!
Tosin rahaa säästyy ja paljon :)

Lissu kirjoitti...

Tuolla meikäläinen olisi mennyt ihan sekaisin... ja tuo mammojen ruokaidea on ehdottoman hieno.

A kirjoitti...

Teillä on hieno kirppis!!

Ja tuo ruokapaikka on hieno.:D

Jael kirjoitti...

PIkkujutut:eikö teillä ole sitten mitään kivoja markkinoita,olin kuvitellut että olisi.Juu rahaa säästyy kun ei ole houkutuksia;D

Lissu;helposti meneekin sekaisin,ja tuo alue on iso ja täynnä tavaraa,kuvasin vain pikku pikku osan.Mammojen ruokaidea on mahtava;taisivat nuo Jaffan mammat saada ideansa tuosta edellisestä Carmel-torin vieressä olevasta mammojen paikasta,joka on toiminut jo muutaman vuoden.

Mine kirjoitti...

Mikä karuselliheppa! Jos se olisi sattunut tielleni, olisin ostanut. Kantanut mihin asti olisin jaksanut ja istunut hepan päälle huilaamaan. Melkoinen ihanuus 5-vuotiaalle neidillemme.

Hauska tuo ravintola, varmaan myös tärkeä naisille.

Pilvi kirjoitti...

Yael, juuri tallaisten juttujen vuoksi blogisi on ihana! Kiva oppia omista kotikulmista jotain uutta. Missa tuo Al Matbach on? Haluan sinne ehdottomasti syomaan.

Jos olet markkinoilla joku perjantai kaymassa pirauta ja tule kaymaan kahvilla!

SusuPetal kirjoitti...

Ooh, kierrellä kirpputoreja...katsella näyteikkunoita...ostaa leivoksia...syödä hyvin....kuulostaa ihanalta!

Leena Lumi kirjoitti...

Kirpputorit ohitan, sillä en halua kerätä enää muuta kuin elämyksiä, mutta minulla on joku irtilähtemätön heikkous noihin etnisiin tavaroihin. Sieltä voi tehdä löytöjä. Kuten täälläkin on reilun kaupan liikkeessä, mutta hinnat ovat huikeat. Usein vain katselen, mutta kun se, joka heti näyttää halauvan kotiini, tulee kohdalle, sitten nappaan kiinni.

Mikä helpotus, kun tällä saarella ei ole mitään houkutuksia. Käyn kaupungissakin nykyään tosi harvoin. Säästyy aikaa ja rahaa. Mutta se mikä on aina suuri ilo, on käydä ulkona syömässä. Voiko siihen kyllästyä ikinä!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Voih, pääsisimpä joskus sinne kirppikselle...☺

Akissfromthepast kirjoitti...

OHO mikä kirppis! mulla on sulle jotain mun blogissa :D

Susanne kirjoitti...

Voi valtava miten paljon kaikkea ihanaa, kaunista ja herkullista postauksesi kuvissa on! Noissa paikoissa olisi todella ihana kierrellä ostoksilla ja pysähtyä välillä syömään noita herkkuja.

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Tuon lampaan ottaisin ilomielin meille! Hauskoja juttuja. Kun oikeaan aikaan sattuu oikeaan paikkaan, niin tekee jos minkälaisia löytöjä.

Mikähän siinä on, että ne herkullisimmat ruuat eivät ole oikein kuvauksellisia?

anumorchy kirjoitti...

En olekaan kaynyt tuolla aikoihin. Abulafia on mielestani mennyt aika huonoksi viime vuosina.

Jael kirjoitti...

Aili;Aika kiva se on;D Ja ruoka oli hyvää tuolla,mammat osaa!

Mine:Ajattelin melkein samaa,mutta ei kyllä mahtuisi minnekkään;D Tuollaisesta tykkäisivät pienet ja isommatkin neidit! Minusta myös tuo banaani ja simpanssi oli mainio!Tuollainen ravintola on hyvä juttu,sillä samalla naiset pääsevät kodin ulkopuolelle:)

Pilvi:) Yefet 28 eli taitaa olla ihan teidän lähellä;D En tiedä avaamisaikoja mutta puhelin sinne on 03-5081895 Ja olisi taas kiva tavata,vaihteeksi kotikulmillasi,joten taidanpa pirauttaa joku kerta;D

SusuPetal:Kirppareilla on kyllä aika kiehtova maailmansa,etenkin tuolla torilla.

Leena;En minäkään ostamisaikeissa tuolla ollut,sillä ei ole minne laittaa tavaroita,mutta tuo nimenomainen kirppari on enemmän kuin kirppari,siellä on ravintoloita,kahviloita ,kivoja kauppoja etc.Tuon reilun kaupan tuotteet olivat ihania,mutteivät tosiaankaan mitään halpoja.Mutta ne ovatkin käsityötä ja eivätkä mitään tehdastyötä.NO teillä siellä saarella tosiaankin on se hyvä puoli,ettei tule turhaan tuhlattua rahaa;D Ja ulkona on kiva välillä syödä!

Irmastiina:olisi kivaa sinulle sitä näytellä;D

Akissfromthepast:On se aikamoinen! Tulenkin blogiisi katsomaan...

Susanne;kiva että pidit.Tuolla on niin paljon kaikenlaista ,että saisi montakin postausta aikaiseksi.Ja kivoja ruokapaikkojakin löytyy.

Johanna;lammaskin on aika vetoava;D Suosikkini on tuo banaanissa roikkuva apina;D Joskus tosiaankin jotkut upeat annokset voivat olla mauttomia ja sitten joku ruma annos herkullinen!

Jael kirjoitti...

Anu:minäkään en ollut käynyt pitkään aikaan.Abulafiasta en ole mitään ostanut miesmuistiin kun en oikeastaan syö leipää,joten siitä laadusta en tiedä.Samalta näyttää kuin ennenkin.

Sirokko kirjoitti...

Oi mitä ihania arkkuja näenkään! Tuolta voisi löytää vaikka mitä.
Tuommoinen puupalapöytä sopisi hyvin suomalaiselle mökillekin.
Kiva ravintolaidea mammoille. Meilläkin myydään valmisruokaa samanlaisissa metalliastioissa,tosin on tuotava oma astia tullessaan, eihän niitä kukaan täällä palauttaisi..

Satu kirjoitti...

Kyllä siellä on sitten ihania paikkoja. Minulle olisi erityisesti mieleen tuo etninen kauppa (pitäisi kyllä ehkä jättää rahapussi kotiin, hihii) ja tietenkin tuo leipomo. Nam!

Minä olen muuten kerran tehnyt paperikorin melkein samannäköisistä puunkappaleista kuin tuo pöytä. Ihan itse keksin idean siihen, ja olen siitä aika ylpeä! Se on ahkerassa käytössä vieläkin. :-)

Jael kirjoitti...

Sirokko: kaikenalaisia aarteita tuolta löytyykin.Samassa kaupassa oli muuten muitakin puunkappaleista tehtyä esinettä.Minä muuten ajattelin siellä syödessä että mahtaako kaikki astiat tulla takaisin....

Hippu:Etnisessä kaupassa oli ihania juttuja mutta kyllä aika tyyristä.Ja nuo leivät ovat houkuttelevia mutta onneksi osaan sanoa niille ei...Olet kyllä aika taitava käsistäsi,laitapa sen paperikorin kuva joskus blogiisi.

kati kirjoitti...

Voi kun minä haluaisin tuon kirahvin. Ehkä taaempana olevan karhunkin.

Ja maistuisivat nuo salaatit ja tahnatkin. Hyvä idea muuten tuollainen ekologinen take-away!

Allu kirjoitti...

Jänniä paikkoja teillä.

arleena kirjoitti...

Runsas tarjonta kirpparilla, tuolit olivat kivat. Jos hinta ei ole kova, olisin ostanut tuon kullanvärisen barokkituolin.

Jael kirjoitti...

Tulitassukissa;olivat kyllä jännästi aika aidon näköisiä nuo eläimet siellä,mistäköhän ovat tuonne joutuneet.Minustakin tuo ekologinen take away oli hyvä juttu,toivottavasti ihmiset muistavat palauttaa astiat...

Arleena:Tuolla onkin todella runsas tarjonta,kuvia on vain pienestä osasta tässä.Mitäköhän tuo haluamasi tuoli maksaakaan....minun kotiini se ei sopisi.

Karoliina kirjoitti...

Heti alkuun olisi kylla mun mukaan tarttunut se punertavalla verhoiltu tuoli tuolta alkupaan kuvista :) Miten tuolta paasee koskaan pois, niin kauheesti kaikkea ihanaa!

Heljä kirjoitti...

Mulla varmaan jo olisi karusellihevonen olohuoneessa... ihanat kuvat, paikat ja kaikki.

SaaraBee kirjoitti...

Tuo ruokapaikka on kyllä hieno kesintö. Paljonko aterialle tuli hintaa?

Jael kirjoitti...

Karoliina;Ai tuolin olisit sinäkin ottanut;D Minulle tarttui tuolta vain yksi lautanen kuvausrekvisiitaksi.maksoi alle ½ euroa..

Heljä;Aika ihana se heppa,mistäköhän karusellista sekin on tuonne joutunut.Ihana paikka onkin tuo kirpparitori.

VihreätNiityt:Minustakin hieno! Ateria maksoi euroissa 8 euroa,oli tosi täyttävää (emme jaksaneet syödä lautasta tyhjäksi...)

Jael kirjoitti...

Allu;Onhan niitä;D

Arnoya Ari kirjoitti...

Kirputorit ovat täydellisiä ostopaikkoja, tulee ostettu sellaista mitä ei ole osannut edes kaivata. Tällä saarella on huomennna kirpis saarelaiset tuovat kaiken ylimääräisen myyntiin täytyy varmaan ottaa kottikärryt mukaan;)

Jael kirjoitti...

Ari;MInä en yleensä ostele kirppareilta,kun ei ole tilaa minne laittaa tavaroita.Mutta joku kiva lautanen kuvausrekvisiitaksi on aina kiva löytö:) Mukavaa kirppistä teille sinne huomenna!

Unelma kirjoitti...

Tuolla kirppiksellä olisi mukava käydä tutkimassa tavaroita.

Nuo tahnat näyttävät hyviltä. Mammojen ruoat ovat hyviä. ;-)

Jael kirjoitti...

Unelma;Tuo onkin aika ihana kirppis;) Ja tahnat,hummus,munakoisotahini ja salaatti tahinissa olivat hyviä,mammat ne osaa laittaa ruokaa;D

MaaMaa kirjoitti...

Toi lammas pitää saada! :D

Marja-Leena kirjoitti...

Jaffassa olen käynyt, mutta en siellä kirppiksellä.

Jael kirjoitti...

MaaMaa:Aika oikean näköinen ,eikös olekin;D

Marleena:Tuo Jaffan kirppis on viime vuosina kokenut aikamoisen muodonmuutoksen,siitä on tullut trendikäs.SInne on rakennettu kauniita asuintaloja lähelle ja itse torialueelle tullut uusia kauppoja ja ravintoloita,mutta onneksi kirpparitavaraakin on kivasti.

Elegia kirjoitti...

Voi ei, pyörryn kohta - aivan taivas tuo! Taisimme muuten käydä jossain tuolla päin eikö vain? Minähän olin jo ostamassa beduiinikaapua, mutta sait minut järkiini :D :D

Elegia kirjoitti...

Ja tämä taisi olla lähellä, kun minun kengästä alkoi irrota pohja ja piti etsiä kenkäkauppa :D :D

Ciacy kirjoitti...

Kiva, kun naisillekin on annettu rahanansaitsemismahdollisuus. Oliko tuo ruoka mità he tekivàt ihan perus kotiruokaa vai enemmànkin ravintolaruokaa?