lauantai 24. syyskuuta 2011

Pieni kaunis elokuva


Pari postausta sitten laitoin linkin Lisa Kudrowin webbisarjaan;nyt oli ihan pakko laittaa  tänne samalta sivustolta löytämäni pieni kiinalainen elokuva.Vajaan 10 minuutin pituinen elokuva on kaunis ja koruton, ja eikä siinä ole paljon dialogeja.Elokuva kertoo 14-vuotiaasta Maple tytöstä,jota ollaan naittamassa vanhalle miehelle,sillä Maplen äiti on raskaana,ja ennestään on jo 2 tyttöä,ja tulossa poika.Yhdestä tytöstä on siis päästävä eroon. Maple yrittää epätoivoisesti keksiä miten päästä pois epämieluisasta pakkoavioliitosta,mutta muuttaa mielensä viime hetkellä. Pääosaa esittävä tyttö ei puhu sanaakaan,mutta niitä ei edes tarvita,sillä eleet ja liikkeet kertovat kaiken......

14 kommenttia:

  1. Kiitos! Oli ajatuksia herättävä.

    VastaaPoista
  2. mimon mami.Niin minustakin:)

    Maria:)

    VastaaPoista
  3. vilken vacker kortfilm.
    får mig att vilja resa.
    och känna mig tacksam för att jag kan fatta mina egna beslut.

    kram

    VastaaPoista
  4. Sara:just det. Jag tycker också att filmen är så vacker.Du har rätt,vi får faktiskt vara tacksamma:) Kram!

    VastaaPoista
  5. Olemme etuoikeutettuja..
    Surullisia tapahtuu maailmassa..

    VastaaPoista
  6. Hanne>Tosiaankin olemme etuoikeutettuja!

    VastaaPoista
  7. Vaikuttaa mielenkiintoiselta, ehdottomasti katson sen. Sitä ennen menen kuitenkin lenkille, kun on niin ihana ilma :)

    VastaaPoista
  8. Kiitos tästäkin linkistä! Täytyy todellakin katsoa tämä. Kuulostaa melkein ihan joltain intialaiselta tarinalta.

    VastaaPoista
  9. Elegia;tämä oli hyvä ja ajatuksia herättävä lyhytleffa joten toivottavasti ehdit katsoa lenkin jälkeen..

    Hippu: Niinpä ,voisi varmaan olla sielläkin tuttu tilanne. Kiinassahan kun on se lapsimäärärajoitus;tämä koski sitä aika lailla.

    VastaaPoista
  10. Aika riipaiseva filmi. Kauniisti tehty kuitenkin.
    Alkaa haikeat ohjelmat riittää tälle päivälle, sillä iltapäivällä katsoimme TV 7:ltä ohjelman Romanian köyhistä. Kyynelittä en selvinnyt :(

    VastaaPoista
  11. Nurkkalintu:Riipaiseva tuo onkin,surullinen. Mutta niin kaunis.Romanian köyhistä tehty ohjelma takuulla saa kyyneleet silmiin,maailmassa on niin paljon epäarvoisuutta.

    VastaaPoista
  12. Todella taiten tehty lyhytelokuva, johon on saatu mahtumaan suuri tarina. Länsimaisen on helppoa sanoa, että aina on vaihtoehtoja jne. Onhan niitä, tässäkin. Mikään ei vain kovin hyvä sellainen.

    Pakkoavioliittohan on tytölle myös ero perheestä. Mielestäni Maplen ja hänen sisarensa suhdetta oli kuvattu kauniisti. Tiesin, ettei Maple voisi jättää sisartaan jäälle pelastaakseen itsensä liitolta.

    Kiitos tästä linkistä! On muuten sellainen lyhytelokuva, joka kestää useitakin katselukertoja.

    VastaaPoista
  13. Elegia:Jäin melkein sanattomaksi kun katselin tätä ensimmäisen kerran (olen nähnyt 3 kertaa.)Tässä on niin paljon tarinaa todellakin pieneen elokuvaan mahdutettuna.Ja Mapleä esittävä tyttö on niin ilmeikäs;ei sano sanaakaan mutta ei edes tarvitse. Minäkin ajattelin,että hän ei voi vaan jättää sisartaan sinne jäälle. Tuollaista varmaan vieläkin tapahtuu ihan oikeastikin,ikävä kyllä.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...