perjantai 23. syyskuuta 2011

Sataa!

Näkymä puistoon päin olevasta ikkunasta
Täksi päiväksi oli luvattu syksyistä ja ensimmäistä kunnon sadetta,mitä hieman epäilin noustessani aamulla aikaisin ylös,sillä ei vielä näyttänyt siltä.Mutta äsken se sitten alkoikin ja nyt tätä kirjoittaessa taitavat tulla viimeiset rippeet. Sopivasti tulikin tämä ensimmäinen kunnon sade,sillä tänään on syyspäivän tasaus. Ensimmäinen sade täällä on tärkeä,ja sillä on ihan oma nimensäkin ,Yoreh. Mutta sade nyt ei tarkoita sitä,että tästä lähtien sitten jo sataa säännöllisesti. Viime vuonna ensimmäinen sade tuli lokakuun 8 päivänä,ja sitä seurasi pitkä,kuuma ja kuiva kausi ,ennenkuin taas satoi.
Ja makuuhuoneen puolen näkymä.Harmaalta näyttää...

Mutta lämmintä vielä on,tosin nyt sade on pudottanut jonkin verran asteita.Toivottavasti saamme vielä paljon sateita (kovin optimistinen toive;D)

Mukavaa viikonloppua kaikille!

30 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Just ehdin toivoa teille sitä sadetta.

ebrufin kirjoitti...

Meilla myös satoi kaksi paivaa, ja viileni sen verran, etta viime yöna ekaa kertaa tarvittiin peitot!

Anna kirjoitti...

Voi onko tuo nurmea tuossa parkin yläpuolella? Sadetta huutaa nurmi ihan totta. Toivottavasti sitä tulee sinnekkin, sillä täällä ei maa ainakaan enäävedä, ja järvissä veden pinta kohoaa.. Se kyllä on hyvä, sillä kaivoissa pojhavesi riittää ainakin jouluun. Sanoi radio äsken..
Hyvää viikonloppua Sinulle..sinne kauas.

Tuula kirjoitti...

Hienoa etta ne sateet tulivat sinne! Taalla onkin ollut pari aurinkoista paivaa nyt.

Oikein ihanaa viikonloppua!

Yaelian kirjoitti...

Allu;kiitos,tulihan sitä mutta nyt tuli aurinkokin jo esille..haaveilen sellaisesta kunnon pilvisestä päivästä....

Ebru;2 viimeistä yötä on täälläkin ollut vähän viileämpää.Peittoa en vielä ole tarvinnut,mutta pussilakana oli tarpeen (ilman peittoa)..jatkuisipa näin..

Anna;Tuo pensasaita on hieman niitä autoja ylempänä.Maa on tosi kuivaa täällä nyt,joten toivottavasti toi hieman helpotusta tuo sade.Teillä sitä on ollut ihan liikaakin jo!Hyvää viikonloppua sinullekin!

Tuula:Toivottavasti vaan ei ole kuin viime vuonna,jolloin ensi sateen jälkeen saatiin seuraavaa odotella jonnekin loppuvuoteen ja oli kuumaa!
Ihanaa viikonloppua sinullekin!

Sirokko kirjoitti...

Kuivaa on täälläkin, mutta en ihan vielä sadetta toivo, kunhan lämpö pysyisi 30 alapuolella niin riittäisi. Sinne puhkun paksuja märkiä pilviä..optimismista ei ole haittaa joten toivotaan.

Norppa kirjoitti...

Olipa taas hienoa oppia uusi sana ja uusi määre. Sateellahan on siellä ajatuksellisesti hieman sama merkitys kuin täällä ensi lumella, joka viime vuonna tuli Lohjalla pyhäinmiesten päivänä 6.11. kun olimme katsomassa tulevaa kotiamme.
Sopivan sateista viikonloppua sinne!

Hippu kirjoitti...

Mukavaa - ja tietenkin myös mahdollisimman sateista :-) - viikonloppua sinullekin!

mummeli kirjoitti...

Kiva kun sinnekkin sadetta riittää. Meillehän sitä on tullut roppakaupalla.

pikkujutut kirjoitti...

Sitä tuli, ja nyt on taas lämmintä ja aurinkoista.Mutta totta, tiputti muutaman asteen ja tuntuu hieman helpommalta olo. Hieman hiljaisempaa sadetta toivon, muuten kastuu ja paljon...

Yaelian kirjoitti...

Norppa;jeps,tuolla sanalla on se merkitystä.Täällähän sade on niin tärkeää kun on puolet vuodesta tai yli sen niin kuivaa ja maa huutaa vettä.Kiitos ja sinullekin mukavaa viikonloppua! Tosin tämä sade taisi sitten olla tässä...

Hippu:kiitos:)

Mummeli:Teille tosiaankin on tullut sitä ihan hurjasti.Meille tuli nyt mutta lisää saisi tulla,ei tämä vielä rutikuivaa maata kastele kunnolla.Mukavaa viikonloppua!

Pikkujutut:Menin heti sateen jälkeen koiran kanssa ulos ja oli tosi kostean kuumaa ,ja kuvittelin,että tulee lisää sadetta,mutta eihän sitä tullut.Nyt on miellyttävää.

Aili-mummo kirjoitti...

Oikein hyvää sadeviikonloppua sinulle, Yaelian<3

Meilläkin on satanut riittävästi viime aikoina.;)

Unelma kirjoitti...

Mukavaa viikonloppua sinne sateeseen.

Johanna / Omamaamansikka kirjoitti...

Mukavaa, saat jo vähän helpotusta helteeseen. Meillä on vedenpinta aivan liian matalalla, vaikka viime päivinä on satanut rivakasti.

Mukavaa viikonloppua!

tea kirjoitti...

Minä NIIN tiedän tunteen!!! Täällä etelä Italiassa on ukkostanut kaukana jossain, mutta meillä ei ole satanut kuin kolme ja puoli pisaraa ja alkaa ihan raivostuttaa! Toisaalta, tiedän että ne ensimmäiset sateet tuovat mukanaan sitten syksyn kärpäset, mutta olisi ihana jos vähän puhdistuis ilma ja tiet ja ... autokin!

pepita kirjoitti...

Se maa tarvitsee sadetta, tämä maa ei niin paljon kuin nyt on satanut, vesi on tärkeä elementti.Siellä on aina kesä,täällä liian lyhyt, talvella tykkään hiihtää paljon pitkiä matkoja.Hyvää viinloppua ihanaan maahan.

Yaelian kirjoitti...

Aili:kiitos,sadetta tuli sen verran kun tuli ja seuraavasta ei sitten tietoa,mutta oli ihanaa että tuli tänään sadetta:) OIkein mukavaa viikonloppua sinullekin!

Unelma:kiitos,samoin sinullekin!

Johanna;Sade tuo tosiaankin helpotusta,vaikka hetkeksi.Jossain osissa maata oli satanut aika reilustikin kuvien perusteella.,ON kuitenkin niin lämmintä,että tunti sateen jälkeen tuskin näki mitään merkkejä siitä,ainakin täällä.Mukavaa viikonloppua sinullekin!

Tea: Niinpä,ensimmäinen sade pitkän kuivan kauden jälkeen raikastuttaa ilmaa ihanasti! Toivottavasti teillekin se sade vihdoinkin tulee! Mukavaa viikonloppua Saapasmaahan!

Yaelian kirjoitti...

Pepita:Teillä onkin satanut tosi reilusti viime aikoina. Täällä vettä todellakin tarvitaan,siitä on aina puutetta. Kiva olisi hiihtää talvella,kerran vaikka. Olin helmikuussa Helsingissä, mutten ehtinyt mennä hiihtämään...Hyvää viikonloppua sinullekin Pepita!

Yaelian kirjoitti...

Sirokko:Toivottavasti teilläkin viilenee ja meilläkin ,nyt just istun enkä välttämättä tarvitse tuuletinta,saapa nähdä miten seuraavina päivinä on. Optimistina on hyvä olla;D Mukavaa viikonloppua!

Nurkkalintu kirjoitti...

Nastaa, että siellä jo satoi! Tilaan heti lisää sadepäiviä kaupunkiinne, - ja samalla sinne muuallekin.

Kiitos samoin, mukavaa viikonloppua!

anumorchy kirjoitti...

Kastuinkin ihan mukavasti kotimatkalla (olin poikkeuksellisesti toissa tanaan).
Ekasta sateesta tulee kiva tuoksu, sellainen kastuneen kuivan maan tai polyn tuoksu, tiedat varmaan mita tarkotan...

hanne virtauksesta kirjoitti...

Ihanaa, että saitte sadetta..
toivottavasti myös tulevana aikana..
sade puhdistaa, rauhoittaa..
Ihanaa viikonloppua sulle ♥

Leena Lumi kirjoitti...

Hanne, on oikeassa: Sade rauhoittaa. Meillä on myös kaikki nyt erittäin vihreää, kun jo kaipaisi ruskaa...ja puro solisee puistomme lävitse niin että kohina käy.

Suloista sateentoiveista viikonloppua sinulle, Jael!

arleena kirjoitti...

Tarpeeseen tuli virkistävä sade.
Mukavaa viikonloppua sinulle.

MaaMaa kirjoitti...

Ei kai tässä muu auta kun laittaa sadetanssiksi sitten vaan :) Täällä oli alkuviikko viileä, mutta nyt taas lämpimät päivä: 24-asteen tienoilla. Mutta kyllä ilmassa on nyt selvästi syksyn tuntua. Jännityksellä odotan millainen talvi täällä meidän korkeusasteella on; lumi- ja pakkasmäärät vaihtelee suuresti ...

Haliterkut !

Eeviregina kirjoitti...

Meillä sataa jo toista viikkoa ja joki tulvii. Voisin lähettää tämän sateen jo sinne teille...
Jaffon kirppiksellä tosiaan menee sekaisin! Ihastuin eniten vanhoihin ikkunanpokiin ja oviin sekä metallisiin ikkunaluukkuihin.
Harmi vaan, ettei niitä voi kuljettaa tänne Suomeeen.

I Love Ski Jumping kirjoitti...

_______*♥*_♥____♥_*♥*
______*♥_*.*.*♥*.*.*._♥*
____*♥_*.*.*.*.*.*.*.*._♥*
____*♥_*.*.*.*DLA*.*.*._♥*
_____*♥__*.*.*.*_*.*.*_♥*
_______*♥_*.(CIEBIE_♥*
_________*♥__*.*.*._♥*
__________*♥_ *._♥*
____________--*♥*.
_-:¦:-_________◊_


Miłego dzionka uśmiechu i słonka...
Buziaczki

Yaelian kirjoitti...

Nurkkalintu:Tänäänkin satoi! Ihana tunne:) Ja kiitos,samoin sinulle ihanaa viikonloppua!

Anu:toivottavasti et kauheasti kastunut...Se tuoksu ekan sateen jälkeen onkin ihana,sellainen maan tuntuinen,tykkään siitä:)

Hanne:Eilen satoi ja nyt joku aika sitten,ei kauheasti mutta kuitenkin.Olen siitä iloinen:) Ihanaa viikonloppua sinullekin!

Leena:Sade tosiaankin rauhoittaa.Siis teillä edelleenkin kesäisen näköistä,varmaankin kaunista,Mutta saisi se ruskakin tulla teille.Kiitos,ja samoin sinulle:)

Arleena;erittäin tarpeeseen mutta lisää tarvitaan.

MaaMaa:Sadetanssisi auttoi sillä äskenkin satoi. Mutta viikonlopun jälkeen taas kuumaa ja muutenkin vielä aika lämmintä täällä,mutta nyt aamulla oli ihanan miellyttävää kun menin Bambin kanssa ulos. Teillä on varmaan sitten tosi nättiä siellä talvella-.Haliterkut sinullekin ja hyvää viikonloppua!

Eeviregina:Teillä on ollut mahdottoman paljon sateita,saisi tulla osa tänne,ei mene tasan nuo sateet...Jaffan kirppis on todellakin ihana,ja harmi kun et voinut niitä ikkunapokia viedä mukanasi;D

Iloveskijumping:Thank you!

Marleena kirjoitti...

Kivat ikkunanäkymät, sateellakin. Toivottavasti saatte runsaat sateet!

Sateenkaari kirjoitti...

Meilla satoi viime torstaina ukkopsen kanssa todella rankasti.Ja myrsky oli ollut aikamoinen kaupungin laidalla.Myrskyja ei normaalisti ole ennenkuin vuodenvaihteen tienoilla aikaisintaan.