keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Että sitten pidänkin tällaisesta päivästä.....

Eli sellaisista kun on harmaata,pilvistä ja sateista,kuten tänään. Tosin jos vielä asuisin Suomessa,en varmaan sanoisi näin,mutta olin jo ehtinyt kyllästyä aina aurinkoisiin päiviin...Tänä aamuna aikaisin kuvasin lähialuetta ystävän luona Tel  Avivin eteläpuolella.
Aamusta alkaen on satanut aina välillä,ja aika reilusti:kengätkin kastuivat kun oli vaikeaa välttää kaikkia suuria lätäköitä(taaskaan ei ole huolehdittu että kaikki sadevesi pääsee kaduilta myös nopeasti pois...)
Parvekkeen puolelta  zoomasin hieman tuota kattoasuntoa,jonka takana näkyy Shalom-torni,vuodelta 1965,joka aikoinaan oli  34 kerroksineen koko Lähi-idän korkein rakennus.Ennen tuolla ylhäällä oli näköalapaikka,kaukoputkineen,mutta nyt sen tilalla on asuntoja,ja näköjään vieläkin rakennetaan niitä.Viime vuonna tuolla ylhäällä syttyi tulipalo,onneksi ei kukaan loukkaantunut vakavasti,joten kaiketi sen johdosta tuolla vieläkin rakennetaan.
Kotiin palatessa vihreäsilmäinen kissa tuli vastaan.
Ja vasta nyt illalla huomasin,että aamulehteni kirjallisuusliitteessä oli tällainen kansi!Tove Janssonin Taikatalvi on nyt ilmestynyt uutena käännöksenä hepreaksi;viime vuonnahan ilmestyi Taikurinhattu uutena käännöksenä ,suoraan alkuperäiskielestä ruotsista käännetty,kun taas vanhemmat käännökset oli tehty englanninkielestä.

33 kommenttia:

  1. Todella harmaata, mutta siitäkin voi kai iloita?

    Noin ihana kissa, olikohan tyttö?

    VastaaPoista
  2. Kosteus ilmassa tekee hyvää hiuksille! Ai että minä tykkään katoista:))

    VastaaPoista
  3. Jotenkin niin tutunnakoista asutusta :). Hienoa etta siella sataa. Vetta varmaan tarvitsettekin.

    VastaaPoista
  4. Aili;Kun aurinkoisia päiviä on niin paljon,osaa iloita tällaisista harvinaisista harmaista päivistä.Oikeassa olet,neitikissa on tuo,ja sillä on aivan vihreät silmät!

    Kiirepakolainen;Täällä on suurin osa kesää ja osa syksyäkin kamalan kosteaa...Kattoja on kiva katsella!

    VastaaPoista
  5. Tuula:Viime vuoteen verrattuna on satanut hienosti.VIime vuonnahan oli tosi kuivaa ja satoi vasta vuoden lopulla.Ehkä tulee vihdoinkin kunnon talvi pitkän tauon jälkeen....

    VastaaPoista
  6. Meillä on näyttänyt samanlaiselta pisaroiden suhteen, ja toka kuvan talotkin näyttävät vähän samanlaisilta. Niin ja kisujakin on ilmestynyt meidän kadulle nyt kun naapuri alkoi niitä ruokkimaan. Koirat ei kyllä oikein tykkää että hyppivät pihallammekin.

    VastaaPoista
  7. Minäkin tykkään harmaasta, jos saan silloin tällöin kirkkaan päivän väliin. Harmaa antaa luvan hiljentää. ja olla kynttilöiden ketjupolttaja. Glögiäkin tekisi jo mieli keitellä...

    VastaaPoista
  8. Yöllä voisi olla noin harmaata ja pimeää ;)

    VastaaPoista
  9. Sirokko:Ihanaa kun on tullut sadetta.Eteläisessä osassa kaupunkia on paljon vähän ränsistyneen näköisiä taloja.Toivottavasti ne teidän kisut on leikattu,etteivät ala ihan kauheasti lisääntymään.

    Mine:Just niin! Kun on koko ajan aurinkoa,niin tällainen päivä on ihana!Juu glögiä! Minulla on sitä varten pakkasessa mustaherukoita ja mausteetkin on jo hankittu;:D

    SusuPetal:Täällä voisi taas olla useammin näin..

    VastaaPoista
  10. Jopas sattui :)
    Meillä on ollut uskomattoman monta aurinkoista marraskuun päivää. Nam!

    VastaaPoista
  11. Meilla satoi kolme paivaa ja oli todella kylma +9 astetta.Tanaan aurinko taas lammitti mukavasti.
    Mina myös tykkaan kovastikkin sadepaivista.Ja juuri varsinkin pitkan kuuman kauden jalkeen,kuten sinakin totesit.

    VastaaPoista
  12. Minäkin tykkään, kun ei tarvitse nenäänsä ulos laittaa. Muuten on tuskaa kun kaikki kastuu, nimimerkillä ei me mitään autoa tarvita, kävellään vaan :).

    Tänään tosin tarvitsi väriä että jaksoi, tuli aikainen herätys.

    VastaaPoista
  13. Kaupunkikuviasi on mukava katsella.
    Vesi on teillä siellä kallisarvoista, hienoa, että sitä olette nyt saaneet.

    VastaaPoista
  14. Kiva palata kotiin kun joku/ jotku on vastassa :)

    VastaaPoista
  15. Lepis:Sitä just mietinkin,että teillä pitkään lämmintä ja nyt tuli tänne viileää ja sadetta:)

    Hannele;niinpä;D

    Sateenkaari:kylmää ei kunnolla ole ollut,tosin eilen illalla palelin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan.Tosiaankin on mukavaa kun sataa pitkän kuivan kauden jälkeen:)

    Pikkujutut:Välillä on kiva poltella kynttilöitä sisällä ja juoda kuumaa teetä:) Kengät on nyt kuivumassa,kastui kaikesta sateesta...

    Unelma;Vesi todellakin kullan arvoista täällä,toivottavasti tulee vielä paljon lisää.

    Unelma:Nuo kisut ovat kivoja kun aina tulevat tervehtimään kun lähestyn kotitaloa;D

    VastaaPoista
  16. Jos sade on harvinaista herkkua, niin silloin sateesta osaa kyllä iloita. Tykkään tuosta ekasta kuvasta. :-)

    Mulle tulee noista kaupunkikuvista mieleen ihan Istanbul. Ehkä Välimeren alueen kaupungit on kaikki enemmän tai vähemmän samannäköisiä?

    VastaaPoista
  17. Sadepäivät ja muut koiranilmat on loistavia villasukkapäiviä ja ihminen vaan tarvitsee niitä. Mikä ihana syy laiskotella ;-), vaikka sinä olitkin ollut ahkerana liikkeellä satoikin.

    VastaaPoista
  18. Minä pääsin takaisin Suomeen pakoon noita teidän sateitanne!
    Ymmärrän kyllä, että siellä sateita kaivataan, oli sen verran raskasta kuokkia kivikovaa maata!
    Lähtiessä oli +25 Tel Avivissa ja Hesassa oli +2.5 ja kamala tuuli. Ja kotiin kun pääsin, alkoi satamaan räntää... Oli kiva matka ja mukavat muistot talven ajaksi!

    VastaaPoista
  19. Hippu:Istanbulin olen nähnyt vain lentokoneesta.Tuo kuvaamani alue on vanhaa etelänpuoleista keskustaa,jossa aika tiheää asutusta ja monet talot kaipaavat remonttia. Mutta sitten taustalla näkyy nuo tornitalot..


    Suolaajahunajaa;yleensä tuollaiset päivät ovatkin juuri sellaiselle tarkoitetut.Piti mennä vaikka minne tänään ,asioita järjestämään ja niin edelleen,mutta satoi hurjasti joten se sitten esti sen.

    Eeviregina:Saitkin sitten kivasti nautittua lämmöstä ennen Suomen talvea:) Minusta on ihanaa kun sade kastelee maata ja villikasvit tulevat esille:) Kiva kun sait kokea kivan matkan ja tavata siskojasi:)

    VastaaPoista
  20. Miten tykkäänkään nähdä, kun sataa teillä!

    Tuo kissa ei ole SE erittäin vihreäsilmäinen tai sitten sille on tapahtunut jotain...laihtunut tai muuta.

    Tove sopii kaikkialle. Taikatalvi -muki on jo telineessä ip teetä varten.

    VastaaPoista
  21. Leena;on tuo se sama kissa.,Kuvakulma vaan taitaa olla erilainen.Ihan hyväkuntoinen se on ,ja ne silmät ovat upean väriset!Tove on nyt pop täällä:D

    VastaaPoista
  22. Kivat kuvat! Vaihtelu virkistää, kiva kun välillä vähän sataa. Ilmakin puhdistuu.

    VastaaPoista
  23. Sateesta pidän minäkin....jopa täällä Suomessa...☺☺

    VastaaPoista
  24. Voi vitsi...ymmärrän, että nautit siellä harmaasta ja sateesta mutta kyllä täällä pohjoisessa minä kaipaan valoa. Eilen kun paistoi ihmiset olivat ihan erilaisia kuin harmaina päivinä.
    Onneksi syksy on ollut leuto ja pitkä.
    Eikä aikaakaan kun saamme nauttia keväästä! :)

    VastaaPoista
  25. Ai asuntojako sinne Shalom-torniin rakennetaan, mielenkiintoista... Ei siella viela varmaan ole yhtaan asukasta kun ei sielta illalla ainakaan valoja nay.

    VastaaPoista
  26. Että ootkin osannut kuvata harmaan maiseman hyvin ;), tuli ihan synkkä olo. Voi olla, että jos ite asuisin siellä, nauttisin samoin noista sadepäivistä. Täällä Pohjolassa ne eivät innosta, vaan näyttävät juuri siltä mitä ovatkin: harmaalta :D

    VastaaPoista
  27. Pia;Kun aurinkoa on liikaa niin tuollainen maisema virkistää;D Tänäänkin oli pilvistä ja satoi mutta oiskohan nyt loppunut jo.Paljon sadetta kuitenkin tuli mikä on hyvä juttu!

    Irmastiina;Sateessa on jotain virkistävää...

    BLOGitse:En kyllä Suomessa asuessani pitänyt pilvisestä ja harmaasta,mutta kun varmaan muistat tällä seudulla on liikaa lämpimiä ja aurinkoisia päiviä...Ihana syksy teillä on ollut ja kai lyhentää talveakin..

    Pilvi:asuntoja joo.Ehkä se tulipalo teki sen etteivät vielä ole päässeet muuttamaan..

    Tanja:kiitos:)Noinhan se on,että jos asuisin nyt Suomessa en kaipaisi tuollaista säätä vaan aurinkoa...Mutta täällä tuollaiset päivät ovat harvinaista herkkua joten niistä nauttii:)

    VastaaPoista
  28. Hyvin olet saanut harmaan, sateisen päivän tunnelman kuviin. Varmasti sade piristää kun teillä on niin paljon auringonpaistetta siellä.
    Kaunis kissa!
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  29. Susanne;ystävän parvekkeella saa hyvin otettu kaupungista kuvia:)
    Ja sade piristää täällä ja on toivottua;äsken oli lyhyt sade taas:)
    Mukavaa viikon jatkoa sinullekin!

    VastaaPoista
  30. Voi että tykkään näistä kuulumisistasi Yaelian!Appelsiini puun alla piipahdus on joka kerta kuin pieni ajatusmatka ulkomaille.Virkistyn ,saan ajateltavaa,kiitos sinulle.

    VastaaPoista
  31. Maria;kiitos sanoistasi ja ihanaa,että tykkäät tulla tänne vierailulle:) Kiitos ja rauhallista viikonloppua sinulle:)

    VastaaPoista
  32. Sitten se on se hurmuri, jolla on yhtä upeat silmät kuin oli Even Idalla.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...