maanantai 14. marraskuuta 2011

Uutta kasvua luonnossa

Viime yönä satoi ja heräsin ukkosen paukuntaan klo 4 aikaan aamuyöllä.
Aamulla koiraa ulkoiluttaessa  puiston vastapäätä olevan omakotitalon mandariinipuussakin näkyi vielä sateen jäljet.
Kaktuspuiston viereisen tyhjän tontin kukkula on suurimman osan vuotta pelkkää hiekkaa,mutta viime sateen jälkeen vihreää oli jo hieman noussut esille.
Näitäkään ei muutama viikko sitten vielä ollut
Sateesta huolimatta puiston kissoilla on aina ruokaa
Lähellä olevan talon komea pihakissa osaa poseerata!

31 kommenttia:

  1. Ihanat kissat. Ja huomasin että oli oikein kissan muroja punaisella kissalla ja tämä musta valkoinen poseeraa kuin kuningatar. upea häntä ja muutekin hyvässä timmissä. tuntui ihan siltä, että siellä on kevät.

    VastaaPoista
  2. Oi, mandariinit omalta pihalta saa naapurisi poimia!

    Komeat on kissa...☺

    VastaaPoista
  3. Aikatherine:Nuo kissat ovat ei-kenenkään kissoja,mutta erittäin hyvin voivia. Etenkin nyt syksylla,kesällä ovat aina hoikempia.Puistossa on iso lauma kissoja,joita käy yksi nuori mies syöttämässä.Jättää jokaiselle kuivaruokakeon. Kissat tietävätkin kun hän tulee ja kaikki kerääntyvät hänen ympärilleen,hieno näky! Komea mustavalkoinen kissa taas asuu lähellä olevan talon pihalla,mutta silläkin on oma syöttäjä. No syksy täällä on melkein kuin Suomen kevät!

    VastaaPoista
  4. Irmastiina: Nuo mandariinit ovat tosi houkuttelevia.En tosin ylety niihin,ja niiden omistaja on onnekas.On myös appelsiini-sitruuna-ja greippipuita samassa puutarhassa. Kisutkin on tosi komeat!

    VastaaPoista
  5. Mun mies (täällä etelä Italiassa) sanoo aina loka- marraskuussa kun vihdoin alkaa vihertää kesän jälkeen että on tullut kevät! Tänä vuonna on saatu odottaa, mutta vihdoin on vihreämpää!

    VastaaPoista
  6. Tea:no melkein keväältä tämä tuntuukin,kun alkaa luonnon vihreää tulla esille;D Kiva kuulla,että teilläkin alkoi vihertää:)

    VastaaPoista
  7. Ihanaa, miten sade muuttaa koko maisemaa. Vihreys tuntuu varmasti upealta.

    Täällä eteläisessä Suomessa on ollut nyt ihan omituisen lämmintä. Eilen ihmettelin marraskuisia pajunkissoja ja meidän pihallamme kukkivat vieläkin krassit ja keijunmekko. Nyt sää on onneksi kylmenemässä, koska luonto tarvitsee oman lepoaikansa jaksaakseen taas keväällä.

    VastaaPoista
  8. Melkein kuin R:n unelmaa: Asua appelsiinipuun alla. Miksei siis mandrariinipuun;-)

    Täällä on hurmaava ja pitkä syksy: Asterini kukkivat täysillä.

    VastaaPoista
  9. Mandariinit tuoksuu niiin hyvälle, olen oman oman puuni jo melkein tyhjentänyt. Vihreys on tosiaan tervetullutta, johan sitä ruskeaa kautta kestikin.

    VastaaPoista
  10. Katja:Rakastan tätä aikaa kun vihreää vihdoinkin tulee esille kaiken sen kuivuuden jälkeen:) Nyt odotan malvojen kasvua,niistä saa tehtyä kaikkea hyvää:)Teillä tosiaankin on ollut ihan mieletön syksy.Toivottavasti kuitenkin kasvit eivät ihan seonneet vaan kehittyvät ihan normaalisti ensi keväänä.Marraskuussa pajunkissoja,uskomatonta!

    Leena:Minusta mandariinipuu on melkein nätimpi...Kuten tuolla jo Katjallekin kirjoitin,ihan uskomaton tuo syksynne!

    Sirokko:Harmi ettei tuo ole minun puuni,mutta pääsen onneksi tarpeeksi lähelle sitä tuoksua haistelemaan;D Ihanaa kun tulee taas vihreää ,sitä ruskeaa kautta tosiaankin kesti taas niin pitkään..

    VastaaPoista
  11. Those little oranges remind me of the orange tree my grandparents used to have! It still exists, but wasn't happy being brought indoors as a potted plant, and doesn't really produce oranges anymore. Brings back wonderful memories, though. :)

    VastaaPoista
  12. Täälläkin alkoi mandariiniaika! Popsimme niitä laatikoittain. Vitamiineja tarvitaankin, kun ilmat viilenee ja muistuttaa siitä miten kurjaa on heillä Vanissa, jossa joutuvat asumaan teltoissa. HRRRR.

    Oikeasti olen kyllä ollut nautiskelemassa viikonlopun naisseurassa. Äitien hemmotteluhetki yön yli. Tuli tarpeeseen meille kaikille:).

    VastaaPoista
  13. Ihastuttava ajatus asua mandariinipuun varjossa.
    Alkaako siellä kohta saada villivihanneksia salaatteihin?

    VastaaPoista
  14. Saitte sadetta, kuten luvattiinkin.
    Aikamoinen mòtikkà tuo alin kissa, se ainakin on ollut ruoka aikaan kotona :D

    VastaaPoista
  15. Toi alin kissa on ihan kuin meidän Marie, täsmälleen samat kuviot, tosi Marie on siro ja pieni. ;)

    VastaaPoista
  16. On se kumma,ei tarvita kovinkaan suurta sadetta,kun kuumien mentya vihrea valtaa alaa.
    Meillakin on satanut ja ollut tanaan todellas kylma,+9 astetta.Mutta ei ole ukkostanuty.Loppuviikosta taas luvassa +18.

    VastaaPoista
  17. Hannah:That mandarine tree is lovely and I just love citrus fruit trees. I had a few potted mini orangetrees growing in my home when still in Finland(grew them from seeds)but they never produced any fruit.Must have been great to have an indoor orange tree with fruit!

    Mine:Mandariinit onkin ihania! Siellä Vanissa on vielä niin kylmäkin että miten oikein selviävät.Sulla taisi olla kiva tauko lapsista;aina joskus tosi tärkeää;D

    Unelma:Vielä pitää odotella että kasvavat villivihannekset kunnolla,nyt ne vasta pistävät päänsä esille;D Malva on suosikkini ja monia muitakin hyviä poimin sitten kun niiden aika on.Nyt illalla on tullut oikein kunnolla vettä:)

    VastaaPoista
  18. Ciacy:Nyt illalla vasta tulikin kunnolla sadetta:) ja olin tietysti mennyt kaupungille ilman sateenvarjoa...
    Tuo alimmainen on tosi komea kisu,suuri varmaan luonnostaankin.

    Itkupilli: muistankin että olet joskus kuvannut Marieta blogiisi.Tosi nätti kuvio molemmilla kisuilla;D

    VastaaPoista
  19. Sateenkaari:näin on,pitää näköjään olla tarpeeksi viileää ja tarpeeksi vettä,niin ne alkavat jo ilmestyä:)Meillä ei ollut kylmää mutta satoi nyt illalla runsaasti,Tännekin luvattu nyt lämpenevää säätä...

    Lissu:Miauskis;D

    VastaaPoista
  20. Meidän puut uinuu. Ihnaa, että sait raikastavaa vettä ja nuo mandariinit näyttävät herkullisilta!

    VastaaPoista
  21. Ihanaa vihreyttä. Mitähän mahtaa ajatella tuo viimeisen kuvan kissa, kun on vähän tuommoinen tympääntyneen näköinen ilme. ;-D

    VastaaPoista
  22. Nam nam herkullisen näköisiä mandariineja ja omasta puutarhasta!

    Kauniita kissoja. Tuo punainen on aivan kuin meidän Mikku! Mikä söpö istuma-asento tuolla musta vakoisella! Kissat ovat aina hyvännäköisiä!

    VastaaPoista
  23. Mandariinit kuin syksyn satoa ja samaan aikaan keväinen vihreys. Sade virkistää sekä luontoa että ihmisiä.
    Eläimistä välittäminen on hyvä juttu, kissat vaikuttavat tyytyväisiltä.

    VastaaPoista
  24. Lepis:Teidän puut on talvilomalla;D
    eilen yöllä satoi ihan hurjasti ja meidän talon puutarhan yhdestä puusta katkesi iso oksakin.


    Hippu:Ihanaa kun vihreys tulee esille pitkän tauon jälkeen. Kisu katsoi minua ja mietti,mitä toi muija mua kuvaa....

    Marleena:olispa mun puutarha! Sitrushedelmät ovat ihania ja niiden tuoksu on ihana,kun ovat juuri poimittuja.Kissat ovat kiehtovia,niihin ei koskaan kyllästy!

    Marjatta:Vihreys on vasta alkua;alkoi puolitoista viikkoa sitten ilmojen kylmetessä,mutta vasta joskus kuukauden kuluttua näkyy sitä kunnolla.Vähän kuin kevät Suomessa! Noilla kissoilla on hyvät olot,kun saavat säännöllisesti ruokaa vaikka eivät olekaan kenenkään kissoja.Meidän talon pihalla asuva Pekka-kissa oli yön myrskyn aikana onnistunut pujahtamaan sisälle ja kun tulin iltapäivällä kotiin niin se maukui minulle portaista (pommmisuojaan menevissä portaissa,alhaalla) muttei suostunut tulemaan pois ennenkuin vein Bambin ulos;D

    VastaaPoista
  25. Minäkin tahtoisin kököttää appelsiinipuun alla. Niin kaunista! Mutta arvaas, minulla kasvaa ikkunalaudalla tammimetsä! Syksyn uudet terhot alkoivat itäjäiset ja nyt jo liehuvat vihreänä.

    VastaaPoista
  26. Kiirepakolainen: Jeps,appelsiinipuun alla on kiva kökötellä;D
    Vau tammimetsä ikkunalaudalla! Varmaan hieno näky!

    VastaaPoista
  27. Allu:Mandariinit onkin nameja.Olispa tuo puu minun...

    VastaaPoista
  28. Komeita ovat molemmat kissat. Olis se iiiihanaa, jos sais suoraan puusta ottaa mandariinia.

    VastaaPoista
  29. Amalia:Täällä ihan puistossakin on joukko mahtavan komeita kissoja:) Niitä sitten ihailen aina! Mandariinit ovat ihania,mutta itse en omista sellaista puuta,joten hedelmät joudun hakemaan marketista...

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...