maanantai 19. joulukuuta 2011

Hellettä!

Meilläpäin on tänään ollut ihan ihmeellinen sää! Päivällä sää oli selvästi jo hellerajan yläpuolella,ja nyt illalla (noin klo 20) mittari näyttää 20 astetta.Minun muistissani ei kyllä tälläista säätä ole joulukuussa täällä ollut.Odotankin keskiviikkoa,jolloin lämpötilojen pitäisi pudotan reilusti ,normaalin puolelle. Ja kun viime postauksessa harmittelin ,etten ostanut maatilatorilta joulutähden sukulaista,princettiaa,niin eilen illalla IKEAssa sellaisia olikin ,ja vielä tarjouksessa! Noin 4 euroa per ruukku,ja eihän sellaista voinut vastustaa,kun se näin kaunis on. Kotona istutin sen isompaan ruukkuun,jossa toivon sen viihtyvän pitkään. Tänään näin eräässä kukkakaupassa joulutähtiä,jotka maksoivat 3 kertaa enemmän kuin tämä princettiani..
IKEAn ruokakaupasta olivat tainneet Marabout loppua,sillä hyllyt olivat täynnä Fazerin pieniä konvehtirasioita.Geishaa,Fazermintiä  ja liköörikarkkeja. Sorruin pieneen Geisha-rasiaan,ja huomasin taas mitä olin ennenkin huomannut:entinen suuri rakkauteni Geisha-suklaa maistuu suussani nykyään äklömakealta! Niin olen totuttanut itseni ajoittaiseen tummaan suklaaseen,jota usein teen myös itse kotona.
Skientologian suuri keskus Jaffassa;entisessä elokuvateatterissa.Skientologien tuloa Jaffaan vastustettiin kovasti,mutta tuolla tuo keskus on.
Jaffan eräällä kadulla törmäsin yllättäen ihanaan ruotsalaiseen tanssija-Saraan,joka tänään oli lähdössä kotiin Ruotsiin joulunviettoon.
Kiertoajelupaatti Jaffan satamassa.Siitä lähti kova pakokaasun haju satamasta lähtiessä...

28 kommenttia:

  1. Meilla ovat yöt olleet jo tosi kylmia.Lauantaina alkoi satamaan ja eilen oli pavallakin kylma.Mutta illalla aloin ihmettelemaan,kun sisalla tuntui niinb lampöiselta.Kavasin parvekkeella ja ulkonakin oli lamminta.Katsoin lampötilaa vişela klo 24 ja se oli +18 astetta.Mika lie lampöaalto kulki ohi.Tanaan paiva oli lammin,mutta nyt on +13 ja lammittaa pitaa.
    Tuo princettia on oikeastaan kauniimpi,mita joulutahti.
    İhanaa kun teilla on İkea siella.Saas nahda milloinka tulee Antalyaan.İstanbulissa ja İzmirissa on jo ollut kauan.Ja nyt avattiin Ankaraan.

    VastaaPoista
  2. Meillä joulukukkien hinnat ovat kovasti nousseet. Hyasintista joutuu jo maksamaan yli 12 euroa Stocmannilla, mikä on mielestäni aivan ylihintaista. Muistan markka-aikana maksaneeni hyasintista 1,90 mk, mutta viime vuosien hyasinttien hintoja en muista. Eivät ne vielä koskaan mielestäni ole maksaneet yli kymppiä. En tiedä halvempien kauppojen hintoja.

    Nyt kun poden tätä flunssaa taitaa kukkakauppakierros jäädä väliin.

    VastaaPoista
  3. Sateenkaari:Marraskuussa ja joulukuun alussa yöt olivat tosi kylmiä,mutta nyt meillä kyllä on joku väliaikainen lämpöaalto.Ja teilläkin siis oli! Toivottavasti meilläkin kylmenee pian,sillä tämä päivä muistutti kesästä! Princettia on tosiaankin nätimpi kuin joulutähti,tosi kaunis!Ja kiva kun on IKEA,täällä oli kaksi ,mutta toinen paloi viime vuonna eikä uudisrakennus ole vielä valmis.3 valmistuu pohjoiseen jossain vaiheessa.

    Marleena.Kallista tosiaankin kun yli kympin menee. Joulutähdet olivat tänään torin loppupään kaupassa 12 euroa,mutta olivat tosi runsaita ja kauniita. Hyasintista taisin maksaa 5 euroa.Paranemisiin!

    VastaaPoista
  4. Geishaa....aaah.....kàvispà mullekin joskus noin ettà joku maistuu liian makealta, eh...
    Kauniita oli nuokin joulutàhden serkkukukat ja varsinkin tuohon hintaan....Olispa meidànkin Ikeassa noita konvehteja..Tarkoitus olisi kàydà siellà ennen joulua.

    VastaaPoista
  5. Vaikka Geisha maistuu suussasi nyt hivenen liian makealta, oli varmasti hauskaa löytää suomalaisia suklaita Ikeasta. :)

    Joulutähti on äitini suosikkijoulukukka. Itse pidän siitä, mutta rakastan hysinttien tuoksua.

    Kaunista viikkoa sinne lämpimään!

    VastaaPoista
  6. Geisha on ihanaa etenkin jos sitä ei syö helteessä lällineenä vaan pitää vähän aikaa jääkaapissa.

    Sitten pidän belgialaisesta Guylianin 'sea shells'-suklaasta, jota onnistuin edellisyönä syömään salaa yksin koko rasian.

    Naiset tarvitsevat suklaata, se on oikein tutkittu juttu.

    Minulla ei joulutähtiä tänä vuonna, vaan nyt menossa aika ison joulurusun yritys jälleen ja kohta tulee valkoisia amarylliksiä.

    Jos ostan joulutähden, sekin on valkoinen.

    Kunpa tuo helle loppuisi teillä ja meille tulisi kunnon talvi.

    VastaaPoista
  7. Ihailen edelleenkin princettiasi. Olisipa niitä täälläkin, en ainakaan ole nähnyt.
    Minulle myös geisha on nyt liian makeaa ja yleensäkin suklaa on liian makeaa. Mutta jouluna syösn jonkun verran.

    VastaaPoista
  8. Meille ei ole helleaaltoa luvassa ainakaan viikkoon, on suorastaan kylmä jo sisälläkin vaikka lämmitetään. Fazermint tekisi nyt terää, olispa meilläkin Ikea.

    VastaaPoista
  9. Onko nyt maailman säät sekaisin, kun meilläkin joulukuussa tallusteellaan vesisateessa ja lämpöasteissa!
    Joulutähden sukulainen on rehevä ja kaunis. Itse en ole saanut kotona tähteä menestymään, se pudottaa lehtensä aina, siispä hankin vain hyasintteja.
    Koitan välttää parhaan kykyni mukaan kaikkea makeaa, vaikka se tuottaakin vaikeuksia:)

    VastaaPoista
  10. Kaunis tuo joulutähden sukulainen! niinkuin kaikki kukat on kauniita. Ja suklaa on makeeta, ei sitä oikein saa syötyä, kun en muutenkaan suklaasta välitä. Kun olin pikkuinen tyttö, mivulta oli suklaa ja kananmunat ehdottomasti kielletty ja silloin ajattelin, kun kasvan isoksi en muuta syökkään. Kummastakaan en sitten välitä.
    Mukavaa viikkoa sinne lämpimään.

    VastaaPoista
  11. Onko siellä paljon noita scientologeja? Vaan onpa aika hienossa rakennuksessa niillä kokoontumistilat.

    VastaaPoista
  12. Onpa siellä ihanat säät, voi kun täälläkin olisi muuta kuin loskaa:)

    VastaaPoista
  13. Onpa aika epäjouluiset näkymät. ;-)

    Geisha on muuten lempisuklaani; kunpa se alkaisi minustakin joskus maistua liian makealta! :-)

    Tosi upea kukkanen!

    VastaaPoista
  14. Meillä on täällä Ikea. Se ilahdutti meitä Daimeilla ja Maraboun nappisuklaapötköillä. Jouluna konvehtirasioin. Mutta kuinkas nyt kävikään? Menimme naisten kanssa joulusuklaita ostamaan ja suklaaosasto oli kutistunut olemattomaksi. Vain jotain rumapäällysteisiä suklaalevyjä!!! Ei Daimia, ei suklaarasioita, Geishoista tai muista puhumattakaan. Sen sijaan kauppaan oli tullut suuri osasto ruotsalaiselle Votkalle!!!! Sitä riitti hyllytolkulla. Että tälläistä täällä muslimimaailman Ikeassa. Kyllä harmitti!

    VastaaPoista
  15. Mun mies inhoo kanssa maitosuklaata, kun on totutellut siihen tummaan ja terveellisempään suklaaseen. Onpas teillä lämmin, meillä oli yöllä satanut vähän jopa lunta.

    VastaaPoista
  16. Ja tämä täällä kiitti lämpöaallosta-sain sohvan päälliset kuivaksi hetkessä ja siivottua samantien koko kämpän. Nyt vain on sitten hiekkaa jokapaikassa-kiitos maatuulen!

    Mulle kelpaisi nyt kyllä geisha mutta mennään maraboun daimraesuklaalla, löytyi kaupasta.

    VastaaPoista
  17. Hippu, eletään toivossa;-)

    Allu, mun mies kans' haluu syödä vaan tummaa suklaata, mutta jos sitä ei satu olemaan, syö mun Geishat. Minä en perusta mistään itserakennetusita rajoituksista eli kaikki hyvä menee liukaasti alas.

    VastaaPoista
  18. Ciacy;noin se maku muuttuu,nyt kelpaa vaan tumma ei niin makea suklaa. Ja toivottavasti siellä teidän IKEAssa löytyy hyvää suklaata myös.Tuo kasvi olikin tosi halvalla siellä,muualla oli paljon kalliimpi.

    Hannele:Samaa mieltä.Mieluummin Fazer kuin Marabou...

    Katja:siellä oli Finncrispin näkkäreitäkin iso hylly.Yleensähän heillä on muuta näkkäriä,mutta sekin on Suomssa tehty,jos katsoo tarkkaan pienet tekstit. Ja FinnCrispia löytyy useasta marketista muutenkin,mutta IKEAssa se oli kalliimpaa! Joulutähti on kaunis,ja tuo princietta vieläkin kauniimpi.Hyasinttini taas osoittaa jo väsymisen merkkejä...Kiitos,meillä on nyt aika lämmintä mutta huomenna pitäisi viilentyä-

    Leena:Ei täällä niin paljon hellettä nyt ollut että olisi suklaa sulanut.Mutta kyllä se vaan minulle on liian makeaaa.Samoin rakastin ennen just noita belgialaisia simpukkasuklaita,mutta nekin on nyt liian makeita minulle.Juu suklaata tarvitaan,muttei liian makeeta.Ja tykään tehdä sitä myös itse.Onneksi tämä talvihelle on kuitenkin siedettävä eikä kosteaa kuin kesällä.Ihan pitkilläkin hihoilla tänään oli ok.

    Arleena:on se kyllä tosi kaunis kasvi ja nyt voin ihailla sitä kotonakin;:) Suklaa kelpaa minulle kun se ei ole liian makeaa.Esim. Lidlin jotkut tummat suklaat ovat tosi hyviä.

    Sirokko;minäkin haluan sitä kylmää! Ja harmi kun teillä ei IKEAa ole.,,,

    Kiirepakolainen:Taitavat säät olla aika sekaisin monessa paikassa! Toivottavasti saatte siellä pian lunta! Joulutähti viihtyi minulla aika hyvin viime vuonna,saapa nähdä miten tämän princettian kanssa käy.Hyasinttini sen sijaan on jo väsähtänyt..

    Mummeli:kukat ovat kauniita! Ja hyvin sait itsesi vieroitettua suklaasta,vaikkei se varmaankaan lapsena ollut kivaa.Kiitos,mukavaa viikkoa sinullekin!

    Tuula:en tiedä paljonko täällä on,mutta ainakin hieno keskus heillä näkyy olevan.

    Inkivääri:ja minä kun haluan talviset säät! Itse asiassa nämä pari hellepäivää eivät ole niin hyvä juttu,sillä se vaikuttaa myös maatalouteen ja kuivaankin on ollut.

    HIppu;niinpä,just tähän aikaan tuli lämmintä,mutta loppuviikkoa kohden pitäisi muuttua tuo sää.Geisha oli ennen minunkin lemppareitani,muttei enään.
    Tuo princettia on ihan mahtavan kaunis!

    Mine:Yleensä täällä onkin niitä nappsuklaita mutta nyt ei ollut.Vain melkein Fazeria hyllyt täynnä,Eikä Annan piparkakkujakaan ollut! Ja teillä hyllyt täynnä vodkaa,aika yllättävää!

    Allu:Tummaa suklaa on parempaa ja terveellisempääkin:) Oi teille tuli jo lunta!

    Pikkujutut:arvasinkin että sinä iloitsit tästä lämmöstä;:D
    Daimrakeet eivät ole hullumpia;D

    VastaaPoista
  19. Ihana tuo princettia! Täällä on joulutähdet siinä 4 euron paikkeilla, mutta liian isoja meidän pikkuruiselle pöydälle.

    Minäkin hain tänään konvehtirasian, ihan LIDListä tosin vain, ei Ikeaa tällä saarella, harmi kyllä! Geishat ovat kyllä hyviä, samoin ne belgialaiset simpukat (joita lidlissäkin oli).

    Olisipa täälläkin 25 astetta! Ulkona 5 astetta ja jalkarättejä sataa, sisällä 15 astetta kun ilmalämpöpumppujen kanssa on häikkää.

    VastaaPoista
  20. Teitäpä "hellitään" lämmöllä! :)
    Aika erikoisen lämmintä on meilläpäinkin. Lumi taitaa tulla vesisateena tänä jouluna ainakin eteläisessä Suomessa.

    Geishaa maistoin joku aika sitten ja ihmettelin, miten olen ennen voinut tykätä siitä. Onkohan siihen lisätty imelyyttä?

    Käynkin katsomassa, löytyisikö toisesta blogistasi suklaareseptisi :)

    Hyvää hanukka-juhlaa!

    VastaaPoista
  21. Suvi;minustakin se on ihana,ja ihastuin ensisilmäyksellä ja nyt saan ihailla sitä kotona:) Lidlissä on paljon tosi hyviä tuotteita;olispa täälläkin Lidl! 25 astetta meni jo ohi,tänään heräsin harmauteen ja alle 20 asteen lämpöön..

    Nurkkalintu:Hellittiin pari päivää mutta nyt on taas viileämpää ja aurinkokin poissa.,Sopii minulle,olen kotona kipeänä.Kyllä on harmi,ettei teille tule nyt lumista talvea:( Minun makuaistini suklaan suhteen on selvästi muuttunut kun siirryin pelkästään tummaan suklaaseen..Kiitos toivotuksista!

    VastaaPoista
  22. Toivottavasti tautisi on nopeasti ohimenevää.
    Minulla on joku sitkeä virustauti, joka ei hellitä. Olo on ihan puhkinainen eikä mikään innosta. En ole mikään jouluhössöttäjä, joten ei hätää eikä stressiä; - joulu saa tulla omalla painollaan :)
    Enkä välitä vaikkei jouluna olis lunta :)

    Pikaista paranemista ja leppoisaa oloa! Bambille helliä rapsutuksia <3

    VastaaPoista
  23. Nurkkalintu:Tänään hieman parempi olo,mutta edelleenkin heikottaa.Tämä on joku vatsatauti kuumeella,ja vienyt kaikki voimat pois ,mutta nyt pystyin jo syömään pienen leivänpalasen,joten parempaa kohti mennäänä-
    Minähän en joulua vietä,mutta olen kutsuttu suomalaisen ystävän jouluaterilla,saapa nähdä jos voin paremmin,niin että voin mennä.

    Kiitoksia,ja Bambi kiittää rapsutuksista;D

    VastaaPoista
  24. Kun minulla "puhkesi" tuo laktoosi-intoleranssi, aloin saada herkemmin vatsatautitartuntoja :(
    Nykyisin napsin päivittäin maitohappobakteerikapseleita siinä toivossa, että vastustuskyky olisi parempi. Olen huomannut, että ne helpottavat oloani silloinkin, kun olen syönyt laktoosia, sillä aina noista laktoosinhajottajista ei ole täyttä apua.

    Olisihan se mukavaa, jos jaksaisit lähteä ystäväsi joulupöydän ääreen ja edes vähäsen nauttia antimista.
    Lähetän täältä ---> paranemis-tsemppejä!

    VastaaPoista
  25. Nurkkalintu:Tämä taisi olla jonkinlainen virus,sillä minulla oli koko eilisen päivän ja vielä aamullakin kuumetta.En syönyt mitään yli vuorokauteen kun yökötti.Eräs ystävä soitti aamulla ja kertoi samoista oireista,joten virus taitaa olla kyseessä Laktoositabletteja otan minäkin silloin kun otan maitotuotteita,onneksi on niitä:) Mutta tosiaankin,olen huomannut etteivät aina auta;(Pitääkin ehkä hankkia noita maitohappokapseleita,jos noin auttavat.
    Kiitos,toivon kovasti pääseväni huomenna ystävän hyviä jouluruokia maistamaan:D

    VastaaPoista
  26. En ehtinytkààn Ikeaan :( Huominen menee fysiossa ja illalla tulee mun vanhemmat tànne joulunviettoon, jee jee! :D :D :D :D :D

    VastaaPoista
  27. Ciacy:Ihana joulu varmaankin kun vanhempasi saapuvat sinne! Nautinnollista joulun aikaa!

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...