sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Pekka ja sitruspuut

Blogin lukijoita ehkä kyllästyttää kun laitan tänne niin usein kissakuvia,mutta kun näitä on täällä lähimaisemissa niin monta ja kissafanina en voi olla ottamatta niistä kuvia;kissat ovat mainioita kuvauskohteita. Tällä kertaa kuvasin taas Pekka-kissaa(joka onkin tyttökissa),jonka kuvia täällä on ollut ihan pennusta asti.Pekka asustelee tässä kotitaloni puutarhassa ja puistossakin,ja usein seuraa Bambia ja minua,kuten tänäänkin iltapäivällä.Vastapäätä puistoa on samarialaisten alue,ja yhdellä pihalla monta sitruspuuta.Pekka hyppeli heti aidalle . Joku on minulle  sanonut ,että itsevarma kissa pitää häntäänsä ylpeästi ylhäällä kuten Pekka;D
Mandariinipuusta on pudonnut monta hedelmää,eikä kukaan näytä niitä korjaavan.Sääli hukkaan menneitä hedelmiä.Samoin on viereisen appelsiinipuun laita. Yhtenä päivänä pihistin mandariinipuusta yhden mandariinin:voi kuinka se oli hyvä!
Onpa mielenkiintoista,mitäköhän nämä ovat...
Sitruunapuun hedelmät ovat vielä vihreitä
Sitruunoiden alla on kiva levätä vaikka ne tuoksuvatkin pahalta..;D (kissat kaihtavat sitruksen tuoksua)
Pitäisköhän jo hypätä alas? Tuo täti joka minua aina silittää ja ottaa syliin ja mun koirakaveri ovat jo menossa puistoon päin.

26 kommenttia:

  1. Ei ole todellistakaan, mandariinit leijuu puissa noin vaan! Voi että....täällä pimeä ja vettä tulla rojottaa aina vaan!
    Siellä on ihania kissoja :) Tuo aikaisemman postauksen musta iso kissa on hieno, luulen että se osaa puhua :)

    VastaaPoista
  2. Minä en ole kissafani vaan pidän pääasiassa koirista, hevosista ja linnuista, mutta muutama kissa on saanut minut värähtelemään: Even Ida ja tämä Pekka. Molemmilla niin vihreät silmät ja itsetietoinen olemus.Oi, taidankin etsiä Idan kuvan ja laittaa yhden Even suomentaman Rilken siihen.

    Suosikkivillieläimeni on kuitenkin lumileopardi.

    VastaaPoista
  3. Johanna;Tuolla ne leijuu ja putoaa alaskin,eikä niitä korjata,joten oli kai ihan ok,että yhden pihistin,Alas se vaan olisi joutunut,.Tóivottavasti saatte pian lunta sinne! Kissat täällä ovatkin ihania kun ovat hyväkuntoisia.Alemman postauksen kisu on vähän surullisen näköinen mutta niin kaunis!

    Leena:Tiedänhän minä;D
    Pekka ei ole se,jolla on vihreät silmät,mutta itsetietoinen se on;) Aina häntä niin pystyssä eikä pelkää mitään;D Lumileopardi onkin upea eläin!

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia taas niin kuin aina ja nyt rupesi tekemään mieleni juuri tuollaisia puusta otettuja tuoreita mandariinejä..huoh <3 Terveisiä lumettomasta Lappeenrannasta!

    VastaaPoista
  5. Pekka näyttää nauttivan! Nuo sitruspuut ovat kyllä kauniita!

    Meillä on ollut ihana joulukuun päivä: lämpöä 20 C, niin että t-paidalla tarkenee ja kaunis auringonpaiste.

    VastaaPoista
  6. Saimme eilen maukkaita mandariineja syödäksemme persialaisilla ystävillämme, Se on fantastinen hedelmä. Miten ihmeellistä nähdä kuvasi niiden alkuperästä!

    Kissojen kuvia ei ole koskaan liikaa. Laita vaan lisää:) Hauska juttu tuo pystyssä oleva häntä.

    VastaaPoista
  7. Ei kyllästytä ollenkaan! Olen Leenan tavoin koiraihminen, mutta kissoissa on jotain kiehtovaa. Niillä on ihan oma mielensä ja ne ovat myös kuvauksellisia. Pekka on aika ihana. :)

    VastaaPoista
  8. Kissathan ovat ihania...laita vain kuvia Pekasta ja kumppaneista...☺

    Kasvaisipa täälläkin mandariinipuita...☺

    VastaaPoista
  9. Sääli tosiaan, etteivät mandariinit kelpaa. En usko, että saat rangaistusta yhden vohkimisesta - meni hyvään tarkoitukseen ;))

    Minä en ainakaan kyllästy kissakuviin! Kaikki eläimet ovat lähellä sydäntäni ja ilokseenhan niiden kuvia katselee! Eläinten touhuja voisi seurata tuntitolkulla. Ja siellähän niitä kulkukisuja piisaa, mikä oli minulle tosi iso yllätys!

    VastaaPoista
  10. Kumma kun ei mandariinit ole kelvanneet, minun puuni on jo melkein tyhjäksi juotu. Paljon niitä silti ehti pudotakin kun kaikki kypsyivät lähes yhtä aikaa ja vaikka niitä jaettiin vieraillekin. Tuosta puusta kyllä riittää sinullekin, siitä vaan.
    Sinulla on sentään siellä kissoja kuvattavaksi, kivahan niitä on seurata. Minulla alkaa jo aiheet loppua kokonaan..

    VastaaPoista
  11. Tämä tahtoo Pekaksi mandariinipuun alle ja sitten lauletaan ..... Lemon tree very pretty and the lemon flower is sweet, but the fruit of the poor lemon is inpossible to eat... vaikkakin kyllä tykkään syödä sitruunaa!

    VastaaPoista
  12. Moi Yaelian!

    Minäkin olen kissafani, ja luen mielelläni kissoista. Kissa on ylpeä ja itsenäinen eläin, joskin ihmisrakas, varsinkin emäntäänsä ja perhettään kohtaan. Sanotaan, ettei kissa kiinny ihmiseen, vaan rakennuksiin ja omaan reviiriinsä. Mielestäni tämä väittämä on väärä, oman kokemukseni pohjalta.

    Kiitos sinulle näistä kivoista kuvakertomuksista alueenne kissoista.;)

    Oikein hyvää viikon alkua sinulle, Yaelian!<3

    VastaaPoista
  13. Completely jealous of your abundant citrus trees here... We hardly get enough sun to grow plain old evergreen trees!

    And such a cute kitty, it seems right at home on that ledge. :)

    VastaaPoista
  14. Olisipa kiva päästä heilumaan korin kanssa tuon mandariinipuun alle.

    VastaaPoista
  15. Ihana Pekka <3 meillä käy terassilla yksi kissa syömässä aterianjäännöksiä. Tai nyt ei ole hetkeen näkynyt, vaan toinen tainnut omia hyvät apajat :) Ei näitä meidän kulkukissoja silittämään pääse, mutta tuijottelevat kyllä ikkunasta sisään silleen vaativasti aina kun on nälkä... ;)

    VastaaPoista
  16. Kissat on ihania, ei niihin kyllästy!

    Kävelen yhden sitrustarhan ohi aina välillä ja harmittaa ne maahan tippuneet sitrukset kun kukaan ei niitä kerää. Mies on pariin otteeseen uhannu käydä ne yöllä keräämässä :)

    Me tehtiin eilen iso kannullinen sitruunamehua oman puun sitruunoista.

    VastaaPoista
  17. Maya;Kiitos;)Suoraan puusta poimittuna sitrukset ovat kyllä ekstra hyviä! Voi kunpa jo saisitte lunta sinne Lappeenrantaan..

    Johanna:Pekka osaakin nauttia,.Tosin sille ei tänään kelvannut sille tarjoamani surimi-puikot,vaikka niissä on kalaa.Taitaa olla nirso...
    Teillähän on päivällä samat asteet kuin meillä:)

    Rita:Mandariinit ovat kyllä tosi ihania ja se tuoksu! Tuo suoraan puusta ottamani hedelmä tuoksui niin hyvälle että halusin sitä vaan nuuhkia;D Kissoja on kiva kuvata ,ja jokainen on erilainen,

    Katja;no kiva:) Minähän olen molempia:D Kissoissa on todellakin jotain kiehtovaa;niiden katse,liikkeet.,..Pekka onkin ihan omaa luokkaansa;D

    Irmastiina:Pekka on kesyin tuolla ja tykkää olla hieman sylissäkin.En aina tykkää kun se seuraa meitä,sillä silloin en uskalla mennä suuren kadun yli,kun pelkään sen jäävän auton alle.

    Elegia:En tiedä miksi tuon talon pihassa on annettu sitrushedelmien pudota maahan. Tekee mieli mennä ja ottaa lisää jos kerran eivät niitä korjaa.Juuri puusta poimittu sitrus on paljon parempi kuin kaupasta ostettu.Muistankin kun kävimme etsimässä kissoja Tel Avivissa,ja aika runsaasti niitä löytykin kuvattavaksi:)

    Sirokko;ajattelinkin että voin ihan hvin mennä muutaman sieltä ottamaan kun eivät näytä' niitä poimivan. Ovat niin kauniita puissa! Kissoja riittää täällä lähiseudulla kuvattavaksi;D Sinulla on ihanat koirasi,kuvaa niitä.

    Kiirepakolainen:Nyt muistinkin tuon laulun,voisin tulla mukaan laulamaan;D minäkin tykkään sitruunoista ja kirpeästä muutenkin.

    Aili:Kiva kuulla että sinäkin olet kissafani.Minähän olin vuosia kissan omistaja;Otto on jo melkein 18-vuotias kolli ja asuu poikani ja kihlattunsa luona Helsingissä,Otto on ihanan seurallinen kissa ja paljon opin sen kautta kissoista;ovat ihastuttavia ja kiehtovia eläimiä ja Ottokin ihan selvästi muistaa minut kun tulen Suomeen:) Samoin sinulle oikein hyvää viikon alkua!

    Hannah:those citrustrees are lovely and I love to look at them,but wish I had one of my own;D And that kitty,although being stray cat ,is very friendly and even likes to sit on my lap here and then.

    Unelma;sanos muuta!

    Vera:Pekka on ihana! Haluaisi nyt kylmällä tulla sisään taloon,mutta se menee pommisuojan rappusille ja sitten siellä maukuu kun haluaa taas heti ulos. Nämä talon ja puiston kissat ovat aika pelottomia ja jotkut niin kesyjä,että tulevat pyytämään huomiota;D

    Elisabeth:Kissojen katselemiseen ei todellakaan kyllästy!
    Harmittaa tosiaankin kun tuolla on maassa ihan turhaan noita hedelmiä (sen sijaan että olisivat keittiössäni;D) Oi onnekkaita joilla on oma sitruunapuu!

    VastaaPoista
  18. Laita vaan kissa kuvia, ne kuuluu asiaan. Etelässä on kissoja joka paikassa ja "pihistetyt" hedelmät maistuu paremmalle. :D

    VastaaPoista
  19. Kerää hyvällä omallatunnolla hedelmät, jos kukaan muu ei niitä huoli!
    Siskoillani kasvaa sitruunapuut ja hedelmät ovat kypsymässä.
    Toisen siskoni pihalle istutettiin appelsiini, mandariini, persikka, aprikoosi ja mansikkapuut. Ja keväällä istutetut rypäle ja kärsimyshedelmä tekevät jo satoa!
    Olis niin ihanaa, jos omalle pihallekin saisi noita puita, mutta saanpahan nauttia niistä siellä Israelissa käydessäni...
    Hyvää Itsenäisyyspäivää, järjestetäänkö siellä Tel Avivissa mitään suomi-juhlia?

    VastaaPoista
  20. Pia;Kissat todellakin kuuluu katukuvaan etelässä,Ja onneksi nämä ovat hyvin syötetyn näköisiä eivätkä mitään ruipeloita:)

    Hannele:Harkitsen tuota vakaasti;D

    Eeviregina:Oi mitä ihanuuksia siskojesi pihoilla kasvaakaan,ja kiva sitten mennä niitä nauttimaan.
    Hyvää itsenäisyyspäivää sinnekin.Eilen oli suomalaisessa kirjastossa itsenäisyyspäivän kunniaksi sinivalkoinen kattaus;suurlähettiläällä on vastaanotto(en saanut kutsua...)

    VastaaPoista
  21. Hyvä Pekka!
    Aika mainiota, että se viihtyy tuossa sitruunoiden alla. Meidän kissa ei siedä sitrushedelmien tuoksua, ei liioin raa'an sipulin eikä valkosipulin hajua.

    VastaaPoista
  22. Nurkkalintu:Pekka onkin aika erikoinen;D Kissathan ei lainkaan tykkää sitruksen tuoksusta ,ja sen vuoksi Suomessa hieroinkin sitruunan kuorta sellaisiin kohtiin, minne en halunnut sen kajoavan.Sama juttu muuten Bambin kanssa;D

    VastaaPoista
  23. Aika eksoottiselta kuulostaa mandariinivarkaissa olo :D

    VastaaPoista
  24. Viime tammikuussa käimme Antalyassa, jossa vuokrasimme auton ja lähdimme ajelemaan jonnekin maaseudulle. Matkan varrella oli useita appelsiinipuu-tarhoja, josta olikin pakko napsaista pari appelsiinia. En tiedä oliko kyse vain pihistetyn hedelmän houkutuksesta, mutta parempaa appelsiinia en ollut koskaan aiemmin syönyt. (Noh, onhan toki silläkin asian kanssa tekemistä, ettei sitä oltu kuljetettu vielä minnekään vaan hedelmä oli suoraan puusta ;)

    VastaaPoista
  25. Suloinen Pekka <3 Jään lukijaksesi...

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...