perjantai 13. tammikuuta 2012

Äänestysreissulla vuoden kylminpänä päivänä

Näkymä suurlähetystön ikkunasta.Vasemmalla näkyy suuren  kauppakeskuksen katto parkkipaikkoineen. Taustalla takan näkyy hieman Välimertakin
Aamulla heräsin aikaisin ja oli kylmää;8 astetta ulkona ja sisällä mittari näytti 13 astetta;tähän asti kylmintä tänä talvena.Täällä keskisessä Israelissa tuollaiset asteet tarkoittavat kunnolla kylmää päivää.Tarkoitus oli mennä äänestämään Suomen suurlähetystöön,sillä tänään täällä oli viimeinen äänestyspäivä;huomenna kun on sapatti niin paikat ovat kiinni.
Aamulla satoi,mutta ensimmäisen bussin kyydissä ollessa näkyi välillä kirkasta taivasta ja aurinkoakin hieman. Vaihdoin bussia Tel Avivin kaupungintalon lähellä ja toista bussia odotellessa palellutti,hatusta,käsineistä ja toppatakista (ei kovin paksu) huolimatta.
Kuva netistä tänään
Pohjoisessa tuli luntakin.Olisi ollut kiva mennä katsomaan.Monet matkustivat pohjoiseen ihan vain lumen vuoksi.
Äänestämisen jälkeen otin bussin toria kohti ja nälkä yllätti:ihanan Olia-oliivikaupan torin pisteessä söin kaksi pientä pincho -tyyppistä voileipää sekä mukana tulleita oliiveja.Punaviiniglögi ei vielä ollut valmista kun siellä olin.
Takaisin tullessakin tihkutti ja äsken satoi hieman.Ulkona on 10 astetta. Olispa tällaisia päiviä enemmän täällä! 

38 kommenttia:

  1. Jerusalemissa +4 astetta ja vetta sataa.Jos lampotila laskisi yolla viela vahan,niin heraisimme aamulla valkoiseen Jerusalemiin.
    Tama kylmyys kylla menee luihin ja ytimiin.Muutaman asteen pakkanenkin olisi parempi...
    En kaynyt aanestamassa...

    VastaaPoista
  2. Lisay:teillä sitten onkin kunnolla kylmä.Taitaa olla pitkä aika siitä,kun viimeksi oli Jerkussa lunta. Mulla on nyt paljon vaatteita päällä,huivi kaulassa mutta mieluummin näin kuin hikoilemassa loppukesän kosteassa kuumuudessa. Sulla oliskin ollut pitkä äänestysmatka....

    VastaaPoista
  3. Olipas kivat nàkymàt konsulaatin ikkunasta. Tààllà oli tosi kylmà joulun ja uudenvuoden vàlissà. Nyt nàyttàà taas làmpenevàn, mutta samoissa lukemissa mennààn...tànààn mittari nàytti pàivàllà +14

    VastaaPoista
  4. Olipas kivat nàkymàt konsulaatin ikkunasta. Tààllà oli tosi kylmà joulun ja uudenvuoden vàlissà. Nyt nàyttàà taas làmpenevàn, mutta samoissa lukemissa mennààn...tànààn mittari nàytti pàivàllà +14

    VastaaPoista
  5. Olipas kivat nàkymàt konsulaatin ikkunasta. Tààllà oli tosi kylmà joulun ja uudenvuoden vàlissà. Nyt nàyttàà taas làmpenevàn, mutta samoissa lukemissa mennààn...tànààn mittari nàytti pàivàllà +14

    VastaaPoista
  6. Olipas kivat nàkymàt konsulaatin ikkunasta. Tààllà oli tosi kylmà joulun ja uudenvuoden vàlissà. Nyt nàyttàà taas làmpenevàn, mutta samoissa lukemissa mennààn...tànààn mittari nàytti pàivàllà +14

    VastaaPoista
  7. Kiva, kun pääsit äänestämään. Olen myös seurannut pressanvaaleja ja mielelläni äänestäisin. Neljän tunnin ajomatka suuntaansa on kuitenkin vähän liikaa. Kirjeäänestystä kaipaisin, kuten niin monella muulla maalla on.

    VastaaPoista
  8. Hyvä, että kävit äänestämässä...☺

    VastaaPoista
  9. Juuri oikeanlainen keli äänestää ;)

    Ihanan näköiset tapas-leivät!!!!

    VastaaPoista
  10. Ciacy: Suurlähetystö on 9. kerroksessa,joten näkymät sen mukaiset:) Teillä on sitten lämpimämpää kuin meillä;just kävin katsomassa,vieläkin 10 astetta.

    Johanna:Harmi kun teiltä on noin pitkä matka äänestämään;kirjeäänestys olisi tarpeellinen.Minulla onneksi vain bussimatka yhdellä vaihdolla.

    Irmastiina:Kansalaisvelvollisuus täytetty;D

    SusuPetal: Niinpä:) Eikä ollut jonoakaan:) Ja tapas leivät olivat herkullisia:) Tosin eivät tarjonneet glögiä tällä kerralla kuten viime viikolla...

    VastaaPoista
  11. Hei Yaelian. Mekin tulimme juuri äänestämästä. Oli samalla ihan vapaapäivä tunnelma, kun sain mieheni matkaani:). Ensin toisen suomalaisperheen kyydissä Euroopan puolella olevaan konsulaattiin. Piirsimme numeron paperiin. Sitten syömään kahdestaan hyvään uuteen löytöravintolaan. Lopuksi vielä vietiin lasten kitara korjattavaksi. Sille sattui pieni onnettomuus poikien pelatessa sählyä:(. Ja käveltiin alas Bosborille laivaan.

    Täytyy toivoa, että tulee vielä uusi äänestyskierros, jotta saan tämän harvinaisen ilon vielä uudestaan:). Arkivapaat kun on täällä aika harvinaista herkkua miesväellä.

    VastaaPoista
  12. Mine:teilläpä oli mukava äänestysretki,ihan tuon vuoksi kannattaakin toivoa sitä toista kierrosta;D Minä tapasin juuri kun olin lähetystöstä pois menossa tutun suomalaisen,jäin odottelemaan häntä ja menimme sitten tuonne ostoskeskukseen kahville,jossa oli varmaankin sään vuoksi niin täyttä ,että ihmiset jonottivat kahviloihin,vaikka niitä siellä on monta.Löysimme onneksi pöydän ilman jonotusta:)

    VastaaPoista
  13. Aika raikkaan näköinen tuo lumikuva ;).

    Mulla jää äänestämättä. Luulen, että lähin äänestyspaikka on Hamarissa ja sinne on tunnin ajomatka. En jaksa. Enkä oikein jaksa innostua asialle muutenkaan. En oikein tunne noita ehdokkaitakaan. Eikö jo pian voisi alkaa äänestämään netissä?

    Shabbat shalom!

    VastaaPoista
  14. Tuula:Kuva on yhdestä moshavista Golanilla.
    Jos on pitkä äänestysmatka,niin vaikeaa mennä,En itsekään mennyt kun asuin pohjoisessa,juuri pitkän matkan vuoksi (olisi ollut 3 tuntia..) Itse olen aika hyvin perillä ehdokkaista. Nettiäänestys olisi kyllä kätevä.

    VastaaPoista
  15. Meillä oli tänään äänestysreissulla Düsseldorfissa niin hieno päivä että, aurinko paistoi ja junan ikkunasta ulkona näytti niin keväältä, kun kaikki on vihreää.

    VastaaPoista
  16. +13 sisällä ei paljoa ole, toivottavasti on paljon lämpimiä flittejä sulle ja Bambille :)

    VastaaPoista
  17. Saisi kyllä tulla nettiäänestys,minä en ole vieläkään saanut äänestyskorttiani.. ei sillä että äänestäisinkään kun lähetystö on 600 km:n päässä.
    Viileys on sitten ehtinyt teillekin, kiva! Meilläkin on ihanteelliset säät, sopivasti aurinkoa ja viileyttä.
    Kivat näkymät. Olispa täälläkin noin hulppeat parkkipaikat..

    VastaaPoista
  18. Muistan Israelin talvet Golanilla, miten voikaan +8/ +4 tuntua kylmältä.
    Sähkölämmittimet päälle ja kuitenkin viileää, yksinkertaiset ikkunat ja ohuet seinät. Ei se muuta tarvitse...tarkene ;)
    Iso myrsky on tulossa lupaan mä. (2vk)

    VastaaPoista
  19. Mä niin ymmärrän ton talven/ruman ilman kaipuun! Täällä on paistanut koko viikon aurinko ja mua ahdistaa!Tarvitsen talvi-ibernaatiotani! Onneks on ollu pohjoistuuli ja aamulla 2,5 astetta! Edes... =)

    VastaaPoista
  20. Kiva olla mukanasi sinun äänestysreissullasi!!
    Muissa kommenteissa kerrottiin, miten erilaisia olosuhteita voi olla äänestyksen kanssa!
    Kävimme eilen paikallisessa postissa ennakkoäänestämässä. Ilma oli huono, räntää satoi kovan tuulen kanssa.

    VastaaPoista
  21. Minäkin tahtoisin äänestää appelsiinipuiden alla! Kymmenessä asteessa.

    VastaaPoista
  22. Hyvä lämpötila kaupunkikierrokselle.
    Ihastelen vehreyttä ja muistelen jo tulevaa kevättä, kun katselen kuviasi.

    VastaaPoista
  23. Voi miten mukavasti kerroit päivästäsi.Me toivomme täällä nuoten kanssa yllätysvoittoa:)ja yhden kerran kierrosta...nuoret ovat kovin ajatuksissaan siitä millainen presidentti meillä on seuraavat kuusi vuotta,Halit.

    VastaaPoista
  24. Allu:no teillä oli sitten erinomainen äänestyssää:)

    Tanja:Filtteja riittää.Itse asiassa tuo astemäärä ei minua häiritse:voi lisätä vaatteita ,laittaa lämmitin päälle.Enemmän minua häiritsee kesällä se kostea yli 30 asteen kuumuus.Eli mieluummin näin.Bambi tosin palelee ja haluaa koko ajan olla peiton alla;D

    Sirokko:Teillä onkin äänestyspaikka jo liian kaukana,joten nettiäänestys olisi hyvä.Viileä sää ehti tännekin,vihdoinkin! Nyt on jo aurinkokin esillä ,mutta edelleen viileää,tykkään:) Ja vasta kuvaa katsoessa huomasin,että tuolla katollakin on parkkipaikkoja,eikä vaan ostokeskuksen alla.

    Ari: Kostea kylmyys tosiaankin tuntuu paljon enemmän.Jo 10 astetta täälläkin on kunnolla kylmää.Minä tarkenen ja tykkäänkin,ei tarvitse kuin ajatella kesän kosteaa kuumuutta kun jo nautin tästä;D Ja myrskykin on ihan tervetullut!

    Tea:no teillä ainakin on kunnolla kylmää.Eikös olekin jännää miten sitä pilvistä rumaa säätä kaipaa kun on enimmäkseen aurinkoista.Harvinaista herkkua josta voi nauttia;D Toivottavasti teillekin tulee vähän vähemmän aurinkoista säätä...

    Kirsti:)Eilen on näköjään ollut suosittu äänestyspäivä eri puolilla maailmaa;D

    Kiirepakolainen:10 astetta varmaan kuulostaa lämpimältä pakkaseen verrattuna mutta ei se näillä seuduilla ole.Minä kuitenkin nautin tästä paljon ja toivon että kestäisi enemmän.

    Arleena;ihan hyvä sää oli,vaikka toista bussia odotellessa palellutti reilusti koska tuuli. Vihreää tulee kivasti enemmän aina sateen jälkeen:)

    Maria:Kiitos:)Saapa nähdä jos ensimmäinen kierros riittää.Pääasia ettöä valitaan sopiva presidentti;D Halit sinullekin!

    VastaaPoista
  25. Sinulla oli mielenkiintoinen äänestysreissu.Kommenttien perusteella joutuu tekemään yllättävänkin pitkiä äänestysmatkoja. Nettiäänestys olisi kätevää ainakin ulkosuomalaisten kannalta ja mikä ettei meille kotimaassakin asuville.
    Koleasta päivästä huolimatta teillä näyttää ainakin keväiseltä, paitsi lumikuvassa.
    Viikonloppua!

    VastaaPoista
  26. No huh, aikamoista säätämistä :) Kiva silti, että oot nähnyt kaiken tuon vaivan !

    VastaaPoista
  27. Meidän olisi pitänyt lähteä Beirutiin äänestämään mutta tässä kelissä homma vesittyi kirjaimellisesti. Joten nyt jäi muiden varaan nämä vaalit.

    Meillä ulkona eilen 8 astetta, tänään 13, sisällä 14 eikä se siitä nouse, kosteusrosentti kylläkin.Ensi viikoksi luvattu vielä kylmempää...ja lisää vettä. Minun puolesta voisi jo riittää.Ainakin meillä, hus etelään kaikki pilvet :).

    VastaaPoista
  28. Marjatta:Kommenteissa on tosiaankin tullut ilmi,että monella ulkosuomalaisella on tosi pitkä matka äänestämään;oma matkani oli aika helppo.Nettiäänestys olisi tosiaankin kiva juttu kaukana asuville.Vihreäähän täällä onkin parhaimmillaan tähän aikaan,koleudesta huolimatta;D

    Rva Ruusunen: Moniin täällä kommentoineen verrattuna oma äänestysmatkani oli tosi helppo.Eikä ollut jonoa äänestyspaikallakaan:)

    Pikkujutut:Teilläkin on aika pitkä äänestysmatka ja keli tosiaankin sellainen,että sitä miettii ennenkuin laittaa päänsä ulos;D Lähetä vaan tänne ne pilvet,minä tykkään vaikka tänään vähän palelinkin:D

    VastaaPoista
  29. Jotenkin erilaiset näkymät kuin yleensä. Onnittelen kansalaisreippaudesta! Mukavaa lauantaita sinulle ja kommentaattoreille :)

    VastaaPoista
  30. Onpa kylmää, kun ei ole lämmityslaitteita!
    En ole vielä äänestänyt, helppoudesta huolimatta.

    VastaaPoista
  31. Oli mukava lukea äänestysmatkastasi. Lueskelin myös blogiystäviesi kokemuksia ulkosuomalaisena äänestämisestä. Ei sitä täällä kotona tule ajatelleeksikaan kuinka hankalan operaation takana monen äänestäjän kansalaisoikeuden käyttäminen voikin olla.
    Kävin jo äänestämässä ennakkoon, meillä helppoa, keskellä kylää sijaitsevassa kirjastossa on ennakkoäänestyspaikka.

    VastaaPoista
  32. Rita:niin tälläiset säät harvinaista iloa täällä.Tänäänkin on kylmää! Mukavaa lauantaita ja viikonloppua sinullekin!

    Marleena;aika kylmää,mutta lämpimillä vaatteilla ja pienellä lämpölaitteella pärjää hyvin:)

    Unelma:Monet ulkosuomalaiset tosiaankin joutuvat tekemään pitkän matkan äänestyspaikalle.Minulla vain 2 bussia ja vähän yli tunti,joten ihan ok. Toista bussia odotellessa vaan oli kamalan kylmä tuuli.Teillä on kivaa kun on lähellä äänestyspaikka:)

    VastaaPoista
  33. Minäkin kävin ennakkoäänestämässä, pääsin kyllä ennakkoäänestämään jo Suomessa niin ei tarvinnut tehdä tuota meiltä reilun tunnin ajomatkaa Hamariin mistä Tuulakin mainitsi. Onko meitä suomalaisia paljonkin siellä lähialueella?

    VastaaPoista
  34. Satu;No sulla meni sitten hyvin tuon äänestämisen kanssa,kun et joutunut tekemään pitkää reissua äänestyspaikalle.En tiedä miten paljon meitaä suomalaisia täällä on,mutta ainakin suomalainen kirjasto täällä (kerran kuussa) on aina täynnä suomalaisia:)

    VastaaPoista
  35. Upea nakyma suurlahetyston ikkunasta. Hyva kun paasit aanestamaan saasta huolimatta.

    Herkullisen nakoinen leipa! :)

    VastaaPoista
  36. Susa:Olisi ollut vielä upeampi jos sää olisi erilainen,nyt oli sellainen kunnon talvinen sää kun olin tuolla. Olian pienet voileivät ovat ihania:)

    VastaaPoista
  37. Voi miten ihanat kelit teillä nyt onkaan: Siellähän voisi selvitä;-)

    Me olemme saanut viime talven veroiset lumet: Ihanaa!

    VastaaPoista
  38. Leena;no tänään oli jo vähän lämpimämpää,eli ulkona 15 astetta.Tämä talvi on ihana mutta niin lyhyt!
    Ja ihanaa,että teillä on kunnolla lumista:)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...