tiistai 6. maaliskuuta 2012

Lämpenevää säätä ja naamiaisasuja

Näitä pieniä keltaisia kukkia on puistossa vähän joka puolella
Talvinen sää loppui täällä ja heti alkoi sää lämmetä.Olen tainnut täällä blogissa jo pari kertaa ilmoittaa talven loppumisesta,mutta nyt se kyllä on todellakin loppu.Viikonloppua kohti lämpenee ja sunnuntaina pitäisi olla ihan helleasteita.Tosin 10 päivän säätiedotus näyttää,että ensi viikon puolella viilenisi taas,mutta sellaista kylmää kuin viime viikolla ei kyllä enään tule ennenkuin ensi talvena sitten.
Torstaina täällä on Purim-juhla,ja täällä asuinkaupungissani Holonissa taas vuotuinen suuri Purim-paraati. Naamiointi hepeneitä ei ole vaikeaa löytää,sillä niitä myydään vähän joka paikassa,kuten tässä toripöydässä.
Tänään näin jo tosi monta naamioasuista koululaista;sekä suuria että pieniä.Nämä tytöt tapasin bussipysäkillä,ja he poseerasivat mielellään:)
Naamioasuiset lapset ja nuoret (ja välillä myös aikuiset)ovat hauska näky katukuvassa:)
Nämä "Hamanin korva"-leivonnaiset kuuluvat oleellisesti Purim-juhlaan,ja niitä on nyt joka leipomossa.Klassisin täyte niissä on tehty unikonsiemenistä,mutta tässä leipomossa täytteitä oli vaikka kuinka monta erilaista. Se unikonsiemenistä tehty on kuitenkin paras....

25 kommenttia:

  1. Ai, olisipa jo täälläkin noiden keltaisten kukkien aika! Hamanin korvat näyttävät aika houkuttelevilta. Oletko itse leiponut niitä?

    VastaaPoista
  2. Luin linkistasi, että Purim on iloinen juhla, jolloin on lupa pitää hauskaa. Sellaista juhlaa kaipaisi tännekin. Onhan vappu ja juhannus ja uusi vuosi, mutta koska suomalainen sanonta kertoo, että "ilo ilman viinaa on teeskentelyä vain", niin eivät ne ole mielestäni niin hirmu hauskoja juhlia ;)

    VastaaPoista
  3. Villiviini:Keltaiset kukat ovat ihanan piristäviä,kohta teilläkin. Olen joskus kauan sitten noita leiponut.En ole niihin mitenkään hulluna,mutta tuossa kuvan paikassa ne ovat hyviä,voilla leivottuja. Nuo ovat murotaikinasta,joka on ýleisin versio,mutta myös hiivataikinasta niitä tehdään.

    SusuPetal;Nimenomaan pitää pitää hauskaa tuossa juhlassa;D Tosin en tykkää,kun pojat koko ajan tuossa puistossa paukutteleen jotain paukkuja,se ei ole hauskaa.Mutta torstain paraati on varmaankin hauska,ja toivottavasti saan otettua joitakin kuvia.Kyllä iloinen voi olla ilmankin viinaa....

    VastaaPoista
  4. Hauskaa, että siellä on hauska juhla edessä :) Täällähän olivat kanssa karnevaalit. Näyttävät tosiaan herkuilta nuo Hamamin korvat. Mutta unikkotäyte ei kyllä uppoaisi..täälläkin on kauheasti unikkoa kaikessa, ja siinä on jotenkin liian tuhti maku..

    VastaaPoista
  5. Eikös nuo kukat ole voikukkia??

    Hienoiksi ovat tytöt itsensä laittaneet...:)

    VastaaPoista
  6. Voi, ihan tulee ikävä hamanin korvia ja purim-asuja! Niin usein olen tähän aikaan ollut siellä paikanpäällä.
    Olen syönyt niitä murotaikina-korvia aina, hiivataikinasta tehtyjä en ole koskaan nähnyt.
    Teillä on siellä kohta kevätkukat parhaimmillaan, ihanaa!
    Mukavaa purimia!

    VastaaPoista
  7. Puriminahan on ihan mitzva juoda niin paljon etta ei eroita hyvaa pahasta! Monet suomalaisetkin voisivat pitaa tasta juhlasta.

    Hamanin korvat eivat ole mielestani ollenkaan hyvia. Ihme kun saavatkin sen taikinan aina niin kovaksi ja mauttomaksi.

    Taitaa tulla kaunis ilmakin, yleensahan purimina sataa.

    VastaaPoista
  8. Helmi-Maaria:Kiva juhla tuo onkin ,ja ilo silmille.Karnevaalit yleensänkin ovat mukavia:) Unikkotäyte voi olla hyvääkin,riippuu siitä miten on tehty.

    Irmastiina:Eivät ole voikukkia ,vaan paljon niitä pienempiä kukkia. Ja monet olivat tänään laittaneet itsensä hienoksi:) Tuo leppäkerttuasu oli aika kiva:)

    Eeviregina:Itse en kauheasti välitä noista hamaninkorvista mutta purimasuja on ihana katsella:) Sinulla onkin sitten hyvät muistot tästä juhlasta:) Kiitos,ja mukavaa kevään odotusta!

    Anu:No onneksi sitä eivät monet sentään noudata ja sitäpaitsi wikissä lukee,että sitä ei pyydetäkään kirjaimellisesti noudattamaan..Hamanin korvat monessa paikkaa aika mauttomia ,ainakin se taikina,mutta tuolla Lehamim-leipomossa ovat tosi hyviä,tosin se näkyy sitten hinnassakin...Juu taitaa tulla hyvä sää ,ei sadetta näkyvissä...

    VastaaPoista
  9. Nam, unikonsiemeniä. Tunnen monta, joka ei tykkää niistä, mutta itse pidän kovasti.

    VastaaPoista
  10. Allu;niin minäkin;D Just eilen sait ystävän luona aivan ihanaa ,unikonsiementäytteellä täytettyä kakkua:)

    VastaaPoista
  11. Kyllä saisi tännekin ilojuhlia tulla, jotain fiestaa ja feriaa, tai vaikka mitä kesäpäivän karnevaalia. Varmasti osallistujia riittäisi!

    VastaaPoista
  12. Muistaakseni noita keltaisia kutsutaan italiaksi primula-nimellä, eli esikko :) Millaisia suomalaiset esikot ovat?

    Naamiaiset ovat kyllä hauskoja :)

    VastaaPoista
  13. Kivat tytöt, kun pysähtyivät kuvattaviksi. Somiakin ovat :)

    VastaaPoista
  14. Kiirepakolainen:Mutta vappuhan jo lähestyy...Minusta tuo pukeutuminen on todella mukava näky katukuvassa:)

    Vera:googlasin ja eivät taida ollakaan esikkoja ,vaan tuo on crepis aculeata,hyvin yleinen täällä.Englanniksi hawksbeard;suomalaista nimeä en löytänyt.

    VastaaPoista
  15. Nyt en osaa kuvitella hellettä, täällä liukastellaan jäisillä kaduilla.
    Makoisilta näyttävät nuo Hamanin korvat

    VastaaPoista
  16. Vai tuollaiset "korvapuustit" siellà teillà :D
    Kivaa esimakua saatiin paraatille...haluan sieltàkin sitten kuvia ;)

    VastaaPoista
  17. Minusta niin hauskaa kun kadulla kävele vastaan mitä mielikuvituksellisempia asuja, ihmiset viitsivät nähdä vaivaa asujensa kanssa, kiva.
    Mitä, joko siellä alkaa hellekausi, meillä taas sataa, mutta kaipa se kesä jo kohta hyökkää tännekin..valitettavasti.

    VastaaPoista
  18. Aw, such cute costumes! Love the makeup and everything- They get really into the spirit, huh? :)

    VastaaPoista
  19. Kiitos enkunkielisestä nimestä, selvensi paljon :) Eihän nuo mitään primuloita ole, ei sinne päinkään, vaan niiden nimi on radicchiella vescicosa ja appiukko ja monet muut pohjoisitalialaiset kyvät "metsästämässä" niitä keväisin pelloilta, niiden lehtiä siis syödään salaattina :) Tosin kukaan ei tiedä murreilmaisujen ohella tuota oikeaa nimeä, minäkin sain selville vain tuon enkunkielisen nimen avulla :)

    VastaaPoista
  20. Hellettä jo teille luvassa, wow. Minulla on selvästi kevät jo korvien välissä. Parvekekukat on mietinnässä, mutta ei täällä uskalla vielä mitään laittaa. Kylmää on vielä, vaikka aurinko ilmestyessään ihanasti lämmittääkin. Ei kuitenkaan kauaa enää...

    Israelilaiset ne osaa juhlia! Jään minäkin odottelemaan muita naamiaisasuja.

    VastaaPoista
  21. purim!
    ska du klä ut dig?
    jag har ingen plan än...men vill egentligen gärna klä ut mig. och vara riktigt kreativ med vad jag hittar på! men dagarna går som i ett nafs nuförtiden.
    maskrosor dessutom, vår i luften!

    kramar

    VastaaPoista
  22. Leskenlehdet tosiaankin tuovat kevään! Olisipa niitä täälläkin.

    Hamanin korvat näyttävät hauskoilta - ja houkuttelevilta. Onko ne tehty jonkinlaiseen voitaikinaan?

    VastaaPoista
  23. Nurkkalintu:somia olivat tytöt noissa asuissa ja iloisena poseerasivat;D

    Arleena;pian teilläkin kevät koittaa..Hamanin korvat ovat hyviä,kun tietää mistä niitä ostaa.

    Ciacy:juu tuollaiset korvat. Huomenna sitten yritän taas kuvata..jos vain mahdun,kun on kaunis ilma ja kamalasti katsojia..

    Sirokko.Tosi kivaa on ollut seurata katukuvaa ja nähdä eri asuja:) Tänään tosi lämmintä ja viikonloppua kohden lämpenee,mutta toivottavasti pitkän tähtäimen säätiedotus pitää paikkaansa ja tuo ensi viikolla vähän viileää säätä..

    Hannah:Purim is such a lovely holiday here and the costumes are lovely:)

    Vera;kiva kun selvisi:)Ja harmi,kun tuolta viereisen puiston alueelta tänään ajettiin kaikki luonnonkasvit pois nurmikolta ruohonleikkurin avulla,niin en ehtinyt maistamaan...Tänään kävin tosin poimimassa muita syötäviä luonnonkasveja:)

    Mine:Sunnuntaiksi luvattu 30 astetta! Onneksi sen jälkeen pitäisi viiletä.. Teillä onkin ollut paljon kylmempää kuin täällä,joten kevättä varmaankin odotellaan. Tuo Purim-juhla on kivan visuaalinen,ja toivottavasti saan huomenna kuvattua paljon asuja:)

    Sara:Köpte en cowboy-hatt och en silver peruk;D Hade inte tid att vara tillräckligt kreativ.Ta en bild av dig sen om du klär ut dig..Kramar!

    Katja;nuo muistuttavat paljon leskenlehtiä ,mutta eivät ihan ole niitä.Nuo hamanin korvat on tehty murotaikinaan.Ovat hyviä kun ne on tehty oikein ja voilla leivottuja,mutta joissain paikoissa myydään halvalla tosi kuivataikinaisia tuollaisia.

    VastaaPoista
  24. Muistan viime vuodelta noista juhlista..
    Naamiaiset ja pukeutuminen on aina niin kiehtovaa..
    ihanaa kevään tuoksua sulle♥

    VastaaPoista
  25. Hanne:Tänään kävin kuvaamassa itse paraatia,taas kerran:) Naamiaisasuja onkin tosi ihana katsella! Ja mukavaa kevään odotusta sinulle!

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...