perjantai 30. maaliskuuta 2012

Maratoonit (joita en nähnytkään)

Tänään oli Tel Avivin vuotuinen Gillette Marathon,ja halusin mennä sitä katsomaan,mutta kun se alkoi jo hieman ennen klo 7 aamulla,ja kun vielä viime yönä siirryimme kesäaikaan täällä,oli tosi aikaisin lähtö vaikeaa.Normaalisti olisin tullut tuonne alle tunnissa,mutta nyt matkaan olisi mennyt ainakin kaksinkertainen määrä aikaa.
Kaikki Tel Avivin pääkadut oli maratonin vuoksi suljettu,ja näin ollen bussitkin pysähtyivät kauas keskustan alueelta.Voisitteko kuvitella miten olisi jos Helsingin maratonin aikana kaikki päätiet olisi suljettu,niin että keskustaan pääsisi vain kävellen..Matkustin sitten bussilla,jonka  väliaikainen päätepysäkki oli Jaffassa,aika kaukana maratonalueelta.Onneksi aamulla oli miellyttävän viileää,joten hyvin pystyikin kävelemään.Kun tulin lähelle Jaffan vanhaa kaupunkia (kuvassa)ei tuolla näkynyt ristinsielua...Tel Avivin maratonissa oli 25 000 osanottajaa ja juoksijoita 45 eri maasta.
Jaffan satamassa olisi ollut tällainen venekoti myynnissä.
Lähemmäs lähtöpaikkaa tullessa juoksijoiden oransseja paitoja alkoi jo näkyä......
yhä enemmän ja enemmän,mutta maratoonit oli tietysti jo ohi,Täysmaratoonin lisäksi tuolla oli puolimaratooni,10 kilometrin juoksu,lasten maratooni,rullapyöräilijöiden kisa,sekä 4.2 kilometrin juoksu,johon olisin halunnut mennä mukaan.Käyn 3 kertaa viikossa kuntosalissa  juoksumatolla,mutta vaikka otan säännöllisesti astmalääkkeitä,väsähdän aika nopeasti ja tuo 4.2 kilometrin reitti olisi sitten juuri tarpeeksi lyhyt. Ehkä sitten ensi vuonna....Ja koska liikenne palautui normaaliksi vasta klo 13 jälkeen,jouduin kävelemään pitkän reitin myös päästäkseni takaisin kotiin,joten tulihan sitä samalla kuntoiltuakin.

22 kommenttia:

  1. 4,2 km olisi mulle liian pitkä sekin, mutta en kyllä muutenkaan juokse, kun nilkassa on vähän nivelrikkoa eikä juoksu tee hyvää.
    Et sentään ostanut sitä venettä??

    VastaaPoista
  2. Allu;se on tuolla lyhyin lenkki,ja ajattelin että jos kuitenkin jaksaisin.,Aika ei kuitenkaan mulle kauheasti merkitse,saanko hyvän ajan vai ei vaan enemmänkin se itse kokemus.,Saapa nähdä sitten ensi vuonna jos jaksan mennä.
    Katselin sitä venettä aika kauan,näytti hyvältä;D

    VastaaPoista
  3. Jael, ja sitten se sun polvi. Olen sataa varma, että sun ja mun polvi ei kestä edes viitä metriä juoksua;-) Pitkät patikoinnit ovat hirveän tehokkaita. Ja jos muuta haluaa niin uintia, ratsastusta ja ainakin Suomessa murtomaahiihtoa. En voi polveni takia edes lasketella. Jos sitä nyt riskeeraa, käy lopulta huonosti eli Allu on minusta oikeassa.

    Viherlandia ylitti tänään itsensä. Kävin vaatimassa kokilta reseptiä, mutta ei annettu;-) Ammakin oli käynyt kirjamessumatkallaan perheen kanssa siellä ja kovasti kehui.

    VastaaPoista
  4. Leena;mutta käyn juoksumatolla 3 kertaa viikossa....ja ajattelin tehdä vain sen lyhyen lenkin.Mutta siihenhän on vielä aikaa vuosi eli tässä voi sitä miettiä. ja tänään tuon bussittomuuden vuoksi tulikin kunnolla patikoitua;D Ennen olen ollut hyvä juoksemaan. Mitäs söit siellä Viherlandiassa kun halusit vielä reseptinkin;D

    VastaaPoista
  5. Huh, alkaa maratonkuume nousta... Olen ilmoittautunut puolikkaalle; Helsinki City Run juostaan 5.5. Olisi ihanaa juosta Tel Avivissakin!

    Tahtoisin tuon venekodin. Kaunis. Paljonkohan maksaisi? ;)

    VastaaPoista
  6. Meillä autot olisivat jo olleet juoksijoiden seassa...viime keväällä juoksimme autojen seassa oman 10 km.Ei naurattanut.

    Meillä sitruspuut kukkivat nyt todella ja käy henkeen minullakin-olisiko nii, ettei lääkityksen määrä ole tarpeeksi tällä hetkellä?

    VastaaPoista
  7. Minun oli tarkoitus juosta Hlesinkin City Run, mutta en saanut ensi hätään lapselle hoitajaa, ja kun päälle tuli sairastelua ja treenitaukoa, niin päätin sitten unohtaa koko jutun. Tai siis siirtää ensi vuodelle ;)

    VastaaPoista
  8. En ole koskaan juossut maratonia. Pisin matka oli naantalin aurinkohölkkä, olikohan se 14 km.
    Toissa syksynä juoksin vielä 10km Ruissalossa, 1,17,0. Nyt luulen, että se oli viimeinen..Tunnen polv issani kulumisia kun kävelen päivittäin 2-3t Pilkun kanssa. No more running!!

    Ihanat maisemat juoksijoilla siellä oli.

    VastaaPoista
  9. Siellà kyllà tapahtumia aina riittàà :D
    Mulla tuli hauskasti mieleen mun vanhemman pojan minimaratoni, jonka hàn suoritti 4-vuotiaana. Matka oli 400metrià eli stadion kierros. Poika sai mitalin, vaikka kierroksen aikana pààtti hypàtà pituushypyn hiekkaan ja jatkoi sitten siità taas juoksemista. Oli siinà muilla nauramista.

    VastaaPoista
  10. Minusta ei kylla olisi tuonne juoksemaan.
    Meilla oli vuosittainen ja kansainvalinen maratoni jo kuun alussa.
    Mukavaahan sita on toisten juoksua katsella,jos saa sallii.

    VastaaPoista
  11. Ehdottomasti tahtoisin Jaffan satamasta tuon venekodin!! Siirtäisin sen kesäksi tuonne Vanhankaupungin lahdelle kellumaan...

    VastaaPoista
  12. Kati;Olen ihan kateellinen sellaisille jotka voivat juosta pitkän matkan.Ehkä pitää tehdä jonkinlainen tavoite ensi vuodeksi.Ja kiva kun pääset juoksemaan Helsingissä toukokuussa:) Jaa,mitäköhän venekoti maksaa...enpä tiedä..olisi kyllä kiva tuollainen koti!

    Pikkujutut:Ihan älytöntä että autot saavat olla liikkeellä kun on maratoni.Siis täällä suljettiin kaikki kadut,eikä saanut parkkeerata mikä kismitti monia mutta oli hyvä syy eilen kävellä paljon,tykkäsin ja sääkin oli hyvä,ei liian kuuma.Minulla on huomenna taas aika käynnille astmaklinikalla,saapa nähdä mitä sanovat...

    Vera:pystyisinpä minäkin juoksemaan pitkiä matkoja.Tsemppejä että pääset ensi vuonna juoksemaan!

    Hanne:sinäkin olet juossut pitkiä matkoja.Polvet tosiaankin haittaavat;iskin oikean polveni kahdesti ! syksyllä aika pahasti,ja se on ajoittain reistaillut,mutta juoksumatolla en sitä niin pahasti tunne.Vau ,tepäs kävelette paljon Pilkun kanssa!Juoksijoilla oli tosiaankin hyvä reitti tänä vuonna,sitä oli vähän muutettu.

    Ciacy:Täälläkin eilen oli lasten minimaratoni;420 metriä ja saivat sen jälkeen mitalin.Nauratti tuo Benjaminin kokemus maratonista;D

    Sateenkaari:Maratoonia on kiva katsella ja kannustaa juoksijoita.Hieman vaikeea vaan minulle kun asun Tel Avivin ulkopuolella,ja bussit pysähtyvät tapahtuman vuoksi kauas keskustan alueelta,joten joutuu kamalasti kävelemään,jos haluaa nähdä.

    Kiirepakolainen;Joo ei hullumpi kotipaatti tuo;D

    VastaaPoista
  13. Ne on niin sukkelia kintuistaan ;)

    Kävin kuukkeloimassa sitä Earth Hour asiaa ja todella hiljaista on teillä päin. Erikoista! Enemmän kuin erikoista!

    No, sinut on haastettu ja sait näin koko homman harteillesi ;)

    VastaaPoista
  14. Ihania kuvia ja voi kun siellä näyttää lämpimältä ja varmaan onkin :) Osan paikoista tunnistan.

    Nauratti muuten tuo otsikkosi jostain syystä. Maratooni, jota et nähnyt :D :D

    VastaaPoista
  15. Lepis:olivat liian sukkelia minulle tällä kertaa... todellakin kummallista! Ainoastaan paikallisilla partiolaisten sivuilla oli siitä,ja että he ainakin viettävät sitä. Kummaa..

    Elegia;ajattelinkin että tunnistat;hotellinne oli tuolla lähellä;D Joo piti olla vähän erilainen otsikko,mutta kun en ehtinytkään nähdä tuota maratoonia....

    VastaaPoista
  16. marathon!
    då är det bäst att hålla sig borta... :) ser soligt och somrigt ut därnere.
    kramar

    VastaaPoista
  17. Ihania kuvia ja postaus!
    Tuntuu niinkuin olisin itsekkin ollut tuolla:)
    Teillä on niin lämmintä ja kesäistä siellä. Meillä on paksut lumikinokset vielä pihassa.

    VastaaPoista
  18. Sara:Vädret var perfect för en maraton,men jag kom dit för sent,så såg inget.Nu är det ganska varmt,gillar inte:(
    Kram!

    Phivos:kiitos!

    Susanne:Kiitos! Meillä nyt tosiaankin alkoi lämmetä ja takit menivät kaappiin odottelemaan ensi talvea.Samoin vaihdoin jo paksun höyhenpeittoni ohuempaan.Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  19. Huh kuinka kuumalta näyttää! Mutta olisi hauska juosta puolikas Tel-avivissa!
    En ole koskaan ollut juoksija mutta kavereiden yllyttämänä lupasin kokeilla lenkkiä viisi kertaa...ja jos viidennell tuntuisi yhtä pahalta kuin ensimmäisellä..kaikki tunnustaisivat, ettei kroppaani vain ole tarkoitettu juoksemaan.. Neljä ensimmäistä kertaa oli kauheaa. Viideskin oli, MUTTA hieman helpompi..joten siitä se sitten lähti. Tosin - tein sen typerän aloittelijan virheen, että yritin liian nopeasti, liian paljon ja tulin ns. ylikuntoon ja treenasin itseni kipeäksi. Maraton on jäänyt juoksematta, puolikkaita kyllä. Ja kun näin tuon kirjoituksen sekä kevät on tullut, siintää ajatuksissa, että josko sitä voisi alkaa taas harjoittelemaan..mutta maltilla. :)

    VastaaPoista
  20. Tallinnan Sügisjooksun (syysjuoksu) aikana eräänän vuonna kaikki sataman lähellä olevat tiet suljettiin koko iltapäibäksi. ajelepa siinä sitten laivaan.... =)

    VastaaPoista
  21. I hope the future to share this good work. Good information on blog really good collection of information its very useful. tahnks for sharing the information. thanks

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...