maanantai 28. toukokuuta 2012

Toukokuun lopussa

Nyt kukkivat puut,joissa keltaoranssiset pienet kukat. En muista tämän nimeä,mutta se ei kuitenkaan ole keltainen poinciana,joka kukkii myöhemmin kesällä.Jakarandatkin vielä kukkivat ja vasemmalla reunalla näkeekin muutaman.Tällainen puu on kotitaloni ulko-oven edessä sekä myös viereisessä puistossa.
Ja se roskaa aika lailla.Kuin keltaista sadetta!
Bambin kanssa tein eilen lenkin lähi-alueella. Kukat kiinnostivat!
Hmm,tuoksuu mielenkiintoiselle...
Lähialueen ainoassa luonnonkasvialueella on kaikki jo kuivunut. Muutama kuukausi sitten poimin tuolta syötäviä villiyrttejä;se on keväällä täynnä salaattiaineksia. Ja muutama viikko sitten näin tuolla ketun,joka tuijotti minua ja minä sitä.Takana nostokurki,ja rakenteilla oleva uusi toimistokompleksi pienentää ketun asuinaluetta.Aiemmin niitä oli kuulemma paljon tuolla alueella;nyt niitä näkee vain harvoin.
Olispa vielä tällaista kuten oli kevät-talvella ja keväällä,mutta edessä on pitkä kuiva kausi.Maaliskuun lopulla taisi viimeksi sataa kunnolla.

30 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Hyvä kuvakulma tuossa Bambin viestien lukemiskuvassa;-)

Kultaista sadetta! Meilläkin on sitä nyt, mutta se johtuu isojen vaahteroiden kukintojen satamisesta. Koko parveke ja alaterassi ovat keltaista täynnä.

Ja tuon keltaisen takana näkyy vielä vähän sitä uskomatonta lilaa puuta...

Kaunista uutta viikkoa sinulle!

Amalia kirjoitti...

On kyl aika lohduttoman näköistä tuo palanut alue. Puut on kyl kauniita. Mitäs siitä, vaikka vähän roskaakin, eihän se oo mitään vaarallista.

Irmastiina kirjoitti...

Siellä se vehreys katoaa nopeasti....täällä onneksi yleensä kestää koko kesän...:)

mummeli kirjoitti...

Kaunis on tuonkin puun kukka, mutta ei voita mielestäni jakarandaa kuitenkaan. Lehdet vähän samanlaiset.
Kyllä tuo Bambi on ihana!

Rita kirjoitti...

Hauska kuva Bambista kun se alkaa maastoutua maisemaan :D

Hippu kirjoitti...

Voi tuota Bambia, on se vaan niin syötävän suloinen! Taitaa olla aika utelias luonteeltaan? ;-)

Oho, kettuja noin lähellä! Eivät kai ne meinaa rakentaa tuota koko niittyä täyteen, että jäisi vielä ketuille elintilaa ja sinulle villiyrttien poimintapaikkaa?

Mine kirjoitti...

Kuivuupa siellä pikaisesti. Täällä on kuitenkin vehreää pitkälle kesään. Tänäänkin on satanut, kesä tuntuu lähtevän hitaasti käyntiin. Vielä saa yötkin nukkua täkin alla. Mikä lie helteitä pidättelee...

SusuPetal kirjoitti...

Kultaista sadetta, kaunista. Mutta nyt jo niin kuivaa.
Suomessa on nyt ihana aika, kaikki on puhkeamassa kukkaan.

Yaelian kirjoitti...

Leena;Ihan selvästi Bambi halusi haistella kukkasia;D Se keltainen maassa on kyllä kaunista vaikka sitten joutuukin sitä siivoamaan.Lilat vielä kukkivat ja odottelen koko ajan että punaisten vuoro tulee,,,siis poincianat,joilla on kaikkein kaunein kukinta.

Amalia:Ei ole alue palanut,vaan kuivunut sateen puutteesta ja auringon lämmöstä.Puut ovat kyllä kauniita ,niin että sen roskaamisen antaa anteeksi;D

Irmastiina:Täälläkin kesti yhtä kauan kuin Suomen kesässä kestää eli alkoi joskus joulukuussa ja kesti tuonne huhtikuun loppuun melkein.

Mummeli:jakarandalla onkin tosi kauniin väriset kukat:) Tuollakin,mutta se liila vielä kauniimpi:) Bambi onkin hurmaava:)

Rita:ehkä kukat tuoksuivat houkuttelevilta.Piti ihan vetää Bambi pois kukkien luota;D

Hippu:Kiitos,Bambi kiittää! On kovin utelias koiruli luonteeltaan ja valpas! Toivottavasti tuolle alueelle ei rakenneta,sillä sitä kyllä surisin,kettujen vuoksi ja myös ihanien villiyrttien vuoksi.

Mine:teillä on viileämpi ilmasto,täällä ei ole satanut maaliskuun lopun jälkeen...Kunpa meilläkin vielä sataisi....

SusuPetal:aika nättiä se sade;D Teillä onkin nyt kaikkein kauneinta luonnon suhteen,meillä on sellaista täällä talvella kun teillä on kylmää ja lunta. Onneksi tulen Suomeen kesällä niin näen sitten luonnonkasveja sielläkin.

Tanja kirjoitti...

Bambi ja Bambu ovat niin pieniä, että joutuvat tavaamaan sähköpostit ja faxit muilta lajitovereiltaan ;) siinä hetki kestää.
Nuo meitin "kaksoset" taas ovat jo sujuvia lukijoita, nuuh" ja kaikki on luettu. Pikakirjoituslukutaito?

Ciacy kirjoitti...

Ihana Bambi!!! Alkaapas siellà olemaab jo kuivaa. Tààllà meillà ei ole edes kesà vielà. Tànàànkin alle 15 astetta!!!

hanne virtauksesta kirjoitti...

Bambi, aina yhtä suloisena!
kaunista keltaista kukansilppua...
Kuivuus voi varmaan olla kiduttavaa..
kesäsateen kastelema , se on osa kesää..

Yaelian kirjoitti...

Tanja;no teidän kaksoset on sitten lahjakkaita jos ne pikaluvun osaa;D Bambi vielä vasta tavailee;D Ja samoin kai teidän Bambu;D

Ciacy:2 kuukautta viime sateesta ja se näkyy.Tänään oli varmaan kuumin päivä tähän asti,30 astetta!

Hanne:Bambi on kyllä aika suloinen.Täällä on tosi pitkä aika ilman sadetta ,ainakin yli puoli vuotta...

pikkujutut kirjoitti...

Meillä on sinisadetta, jakarandasta, tuota keltaista en ole tavannutkaan. Pitäisi ennätää kukkapellolle ennenkuin on myöhäistä...

Bambin näkeminen ei kyllä helpota koirakuumetta.

Aikatherine kirjoitti...

Siellä on täysi kesä, ihanaa meillä alussa, ihanat kuvat.. rohkenin laittaa sivulleni pieniä sanoja sinulle haasteen, toivon että otat vastaan ja kerrot ajatuksesi sieltä vähän kauempaa, miltä asiat sieltä katsoen tuntuvat? Ihanaa kesäkuuta!

Aili-mummo kirjoitti...

Ikäviä nuo pitkät sateettomat kaudet;/

Bambi nauttii noista hajuviesteistä;))

Egyptissä (Sharm el-Sheikissä) sanoivat yli vuosi sitten, ettei siellä ole satanut neljään vuoteen; mutta sen jälkeen on kyllä satanut. Ja Etiopiassa on myös monen vuoden täysin kuivia kausia; miten siellä voi mitään kasvattaa?

Oikein hyvää viikon alkua, Yaelian.<333

arleena kirjoitti...

Havukasvit pysyvät vihreinä kuivuudesta huolimatta samoin kivikkokasvit.
Täällä Menorcalla näyttää myös olevan pitkä aika siitä, kun on satanut.
Huomenna on tarkoitus tehdä bussimatka saaren halki 45 km suuntaansa.

Nurkkalintu kirjoitti...

Hauskat kuvat Bambista. Minkähänlaiset koirien uutiset noissa kohdin oli luettavissa? :)

Hyvää toukokuun loppua!

pinea kirjoitti...

Ihana tuo kuva, missä Bambin naama on kokonaan kukissa ;D Koirat ovat mainioita olentoja :)

Kiirepakolainen kirjoitti...

Värikkäinä kukkivat puut ovat niin kauniita, tuokin ihana. Tuoksuukohan se?

Hanneles paradis på Hisingen kirjoitti...

Hieno keltainen sade....

Susanne kirjoitti...

Ihana Bambi:)
Kuivalta näyttää maisema siellä. Meillä oli viime yönä lämpötila lähellä nollaa. Nostelin kesäkukkia yöksi sisälle ettei halla vie niitä.

sirokko kirjoitti...

Kukkivat puut on tosi nättejä - ja roskaavia, mutta onneksi ei se kausi kauaa kestä. Ja onhan ne terälehdet nättejä maassakin jonkin aikaa.
Meillä alkaa myös näyttää maa jo ruskealta vaikka kesä ei ole edes kunnolla alkanut. Mutta riittihän sitä vihreyttä lähes koko talven, ja heinäkuussa pääsee katselemaan lisää Suomeen :)

Elisabeth kirjoitti...

Täällä alkaa myös olla kuivaa joka paikassa. Vihreät niityt ovat nyt auringon karrelle polttaneet, keltaiset. Meillä oli kuiva talvi, mutta saimme onneksi sateita keväällä!

Johanna / Omamaamansikka kirjoitti...

Joko se kuivuus taas alkoi? Tiedän, että se osaa välillä tuntua tukalalta. Meillä nähtävästi on tulossa myrskytuulia Atlantilta. Lämpöä on taas 30 ja risat ja ilmankosteus älytön. Ulkona ei juuri viitsi olla. Bambille rapsutuksia!

Yaelian kirjoitti...

Pikkujutut:Tuo syvänkeltaista on tässä ympäristössäni vielä paljon,ja talonkin edessä kaksi sellaista puuta.Jakarandatkin kukkivat vielä kauniisti.Ehkä tekin vielä joskus otatte koiran...

Aili:Kurjaa tosiaankin että noin pitkä kausi on ilman sateita,mutta onneksi täällä on kehitetty hyvä kastelusysteemit joten vihanneksia kasvaa erämaassakin ja istutettuja kukkia voi ihailla ja sellaisia,jotka eivät paljon vettä tarvitse.Bambilla oli tuolla aika paljonkin hajuviestejä,kun se pysähtyi koko ajan niitä nuuhkimaan;D Tämä alue kaipaisi niin paljon sadetta mutta syksyn puolella sitä vasta saadaan,Ja sinullekin hyvää viikonjatkoa!

Arleena:Onneksi on kasveja vaikkei sada-Ja kesällä pitäisi myös löytyä joitakin syötäviä villikasveja,jotka pitävät kuumasta...Toivottavasti oli mukava matka saaren halki,ei ole suuruudella pilattu tuo Menorca.

Nurkkalintu:mielenkiintoisia uutisia taisi olla kun Bambi työnsi päänsä kukkien keskelle;D Kiitos samoin sinulle hyvää toukokuun loppua!

Pinea:nauratti kun Bambi niin innokkaana halusi työntää päänsä tuonne;D Koirat ovat aika ihania olentoja!

Kiirepakolainen:Täällä on loppukeväästä niin monta erilaista kukkivaa puuta ja niitä kelpaa katsella.Nuo kyllä eivät tuoksu,menin taas lähelle kokeilemaan;D

Hannele:aika kivan näköistä onkin!

Susanne:kiitos,Bambi onkin ihana! Huh,teillä tuli takatalvi,toivottavasti pian taas lämpenee..

Sirokko:kukkivat puut ovatkin upeita ja se kukkasade maassakin aika upean näköistä niin kauan kuin se väri on hyvä siinä. Meillä ei ole enään 2 kuukauteen satanut ja se näkyy.Taidamme mennä samoihin aikoihin Suomen vihreyttä katsomaan.,..

Elisabeth:Tosi kuivaa nyt on jo. Tämä talvi oli itse asiassa viime talvia parempi,mutta lisää sadetta olisi saanut tulla,ja se myös alkoi myöhään.

Johanna:ikävä kyllä se taas alkoi.Ja nyt on pari päivää ollut tosi lämmintä ja raskasta,mutta onneksi kuivaa.Se kosteus tulee vasta joskus kuukauden kuluttua enkä lainkaan odota sitä ilolla...Yritetään kestää!

Kirsti kirjoitti...

On niin mielenkiintoista katsoa näitä maisemia sieltä!
Täällä tosiaan sataa myös kukkia vaahteroista. Pidän niistä ja nyt niitä on paljon.
Ensi yöksi luvattiin kylmää. Mustikat ainakin ovat kovasti nyt kukassa!

Yaelian kirjoitti...

Kirsti:kiva tietää että pidät näistä postauksista:) Katselin äsken juuri miten keltaoranssisia kukkia ikäänkuin satoi kadulle..
Toivottavasti eivät nyt mustikankukat paleltuneet.Haluaisin niin poimia mustikoita sitten Suomessa..

Pia kirjoitti...

Olisiko ne ollet ne kukat jotka siellä tuoksuivat:)?

Yaelian kirjoitti...

Pia:kukat ja niissä olleet viestit;D