perjantai 4. toukokuuta 2012

Vähän Suomea ulkosuomalaisen kodissa...

Sain Hipulta hauskan haasteen,jossa kuvataan 10 ulkosuomalaisen kodista löytyvää suomalaista asiaa.Täällä saa kaikkea niin hyvin,etten pahemmin tuo mitään erikoista Suomesta,mitä  nyt jotain savulohta pariksi kerraksi ja Fazerin suklaata ehkä.Mutta kyllä täältä kodista löytyikin joitakin suomalaisia asioita:)

1. Hapankorput-onneksi niitä saa täällä ja aika hyvin niitä löytää. Niitä saa eri makuisina,mutta suosin aina tuota alkuperäistä,joka on minulle se ainoa oikea hapankorppu.Muitakin suomalaisia elinarvikkeita täältä löytyy:esim.palasokeria,Viola-juustoa,voita (venäläisistä kaupoista) ,Fazerin suklaata ja Halvan lakua.Luulin ennen,että täällä jostain syystä terveyskaupoissa myytävä irtolaku on Fazerin,mutta eräänä päivänä näin miten kauppaan saapui Halvan lakulaatikko täynnä pehmeää ihanaa irtolakua...

2.Mustikkakori-
tämän vanhan ja jo kovin kuluneen puisen mustikkakorin olen tuonut mukanani Suomesta muuton yhteydessä.Se muistuttaa minua mustikkametsästä..





3.Helsinki-viiri-
löytyy eteisen seinältä.














4.Iittalan HotCool-setti
Tämä Iittalan setti ei löytynyt Suomesta,vaan täältä
eräästä kahvifirman tapahtumasta,jossa se oli myytävien tuotteiden joukossa.Kahvinjuontiin en ole sitä käyttänyt, mutta otan sen esille silloin kun glöginjuonti on ajankohtainen.





5.Marjakarhu T-paita

Enemmän kuin reilun kokoinen T-paita löytyi erästä ihanasta kaupasta Mikkelissä. Otin ihan tarkoituksella itselleni liian suuren paidan,jota käytän esim. pilatestunneilla.Ja tuo kuva on niin söpö!







6. Vallilan kankaita - Olenkin aiemmin täällä kertonut,miten Tel Avivin eräältä kangaskauppakadulta löytyy Vallilan kankaita.Edellisten vuosien jäännöseriä,joissain ehkä pieniä virheitä,mutta ne ovat kauniita ja edullisia.Minulla on jonkinlainen heikkous näihin Vallilan kankaisiin,vaikken osaa edes ommella!Yksi on tuossa tuolin päällä ja ruokapöydän päällä on likaa hylkivä pihlaja-aiheinen kangas.

7. Fiskarsin veitsenteroittaja-
Samantapaisia veitsenteroittajia löytyy täälläkin,ja IKEAssakin on sellainen,mutta tämä tuli mukanani Suomesta tänne uudelleen muutettuani.Ja mukaan tulivat myös Fiskarsin sakset,ja juustohöylä....

8.Vanha kulunut Marimekon pitkä raitapyjama
Tämä raitapyjama minulla on ollut iät ja ajat,ja hieman kulunut se jo on,mutta nämä kestävät näköjään ikuisesti;D  Käytän tätä kyllä nykyään aniharvoin;vain silloin jos talvella on todella kylmää.
9.Marimekon essu-
Marimekon ihanan värisen essun sain viime kesänä lahjaksi ihanalta blogiystävältä:)

10. Tiskiharja-No näitä sitten raahaan Suomesta koko vuoden tarpeiksi. IKEAssahan on tiskiharjoja ja joissakin kaupoissa täällä ,mutta eivät ne ole yhtä hyviä kuin Suomesta tuomani harjat. Täällä käytetään enemmän sellaista tiskityynyä,joka minunkin keittiöstäni löytyy,mutta harjaa käytän mieluummin kuin sitä.


Tällä viikolla löytyi Tel Avivin Delicatessen ravintolasta Iittalan kattiloita,mutten sentään ostanut...

Ja olisi kiva tietää,mitä suomalaisia juttuja löytyy Tuulan,MaaMaan ja Allun kotona...

42 kommenttia:

  1. Paljonhan sinulta suomalaisia tavaroita löytyykin.
    Kivoja kuvia ja kivasti kerroit.
    Mustikkakori on suloinen tuulahdus suomalaismetsästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin ensin,ettei löydy ja olisi enemmänkin löytynyt..Kiitos Unelma:) Mustikkakori on aika viehättävä:)

      Poista
  2. Hauska lukea näitä!
    Meiltä löytyy myös noita hapankorppuja, melkeinpä ainoa suomalainen ruokatuote, mitä täältä saa. Noita saa monissa eri mauissa - valkosipuli, jeera jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin löytyy valkosipulin makuisia,ja moniviljaa,mutta tykkään vain tästä original-näkkäristä.

      Poista
  3. Minäkin suosin Suomalaista, tarkoituksella. Ei kuitenkaan liioitellen, vaan juuri noin, pilkkuina siellä täällä. On hauskaa yhdistää perinteinen suomlainen ryijy ja turkkilainen matto:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sama periaate:) Turkkilaiset matot onkin nättejä ja antaa kivan kontrastin ryijylle!

      Poista
  4. Täältä saa myös hapankorppuja ja näkkäriäkin melkein kaikista ruokakaupoista. Kiva juttu, vaikka en usein kumpiakaan syö, niin joskus kuitenkin ja mies tykkää myös. Minä olen myös enempi tiskiharjaihminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hyvin ovat hapankorput osanneet lentää maailmalle;D En kauhean usein niitä osta,mutta aina silloin tällöin.Ja tiskiharja,ehdottomasti!

      Poista
  5. Tämä oli hauska. Otankin viikonloppuna kuvia minun suomalaisista jutuista, jos niitä nyt sitten löytyy... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva olisi nähdä mitä sinunkin kodistasi löytyy..

      Poista
  6. yli 10 vuotta sitten kun olin kipputzilla ollut jo puoli vuotta ja erään suomalaisen vapaaehtosen äiti lähetti hapankorppuja, muistan kuinka imeskeltiin niitä hartaudella ja hitaasti.Kun etsittiin ja pyydettiin Tiberiaassa tummaa leipää tai ruisleipää saatiin vaaleenruskeaa paahtoleipää joka maistu kylläkin vehnälle???

    VastaaPoista
  7. Ennen oli vaikeaa löytää mutta kyllä ainakin itse löysin 10 vuotta sitten kun asuin täällä välillä hieman yli vuoden. Voin ihan kuvitella,että teillä oli kauhea ruisleipähinku;D Tänään ruisleipää löytyy hyvin,tosin ei sellaista hapanta kuin Suomessa.

    VastaaPoista
  8. :) Olpa Suomekas juttu!
    Tulee muuten ostettua tosi harvoin hapankorppuja, vaikka ne onkin hyviä.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;D :En minäkään kauhean usein hapankorppuja osta;itse asiassa välillä ostin vain niitä pyöreitä näkkäreitä,mutta nyt iski taas korppuhimo;D

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Thank you! I used to have a similar one with red berries but don't know what happened to it...

      Poista
  10. Kaunein on mustikkakori ja niin suomalainen! Minullakin on tuollainen Marimekon raitayöpaita, sillä olen yöpalelija. Onneksi tarvitsen sitä vain talviaikaan...Kevätleikki on edelleen suosikkini, ostin taas niitä servettejä.

    Hauska postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikkakori onkin ihana ja minulla oli myös puolukkakori,mutta se on jonnekin hävinnyt. Tänä vuonna käytin maripaitaa ehkä 2 kertaa,sillä vaikka oli suht.viileä talvi,en tuntenut ,että on niin kylmä.Kevätleikki on tosi ihana kuosi:)

      Poista
  11. Eksyin kiertokautta blogiisi ja tykästyin! Täytyypä jäädä enemmänkin lueskelemaan...

    VastaaPoista
  12. Sinullahan on siellä SUomi hyvin edustettuna...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irmastiina:Kun sain HIpulta haasteen ajattelin etten saa 10 asiaa kokoon mutta sain sittenkin;D

      Poista
  13. Kuulostaa mukavalta, että suomalaista tavaraa on siellä kaupoissa.
    Jos pitäisi täältä löytää israelilaisia, ne olisivat hedelmiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etenkin näkkärit ,hapankorput ja lakut joskus ovat ilahdutttaneet täällä:) Ja nyt muistin,että onhan minulla pari pientä Marimekon Unikko-kulhoakin,mutta nekin täältä ostettu (tai sain lahjaksi.)

      Poista
  14. Hauska postaus. Meillä pääs just loppumaan hapankorput, niitä pitää hakea lisää Scandinavia kaupasta, rupes niin tekemään niitä mieli, kun näin ton laatikon. Pitää varmaan laittaa tiskiharja toivelistalle Suomesta, olen tyytynyt Ikean harjaan, mutta se ei tosiaa ole yhtä hyvä kuin suomalaiset. ;)

    VastaaPoista
  15. Kiva kun teilläkin on hapankorppuja,täällä niitä on monessa ihan tavallisessa supermarketissa,taitavat olla suosittuja..
    Se IKEAn tiskiharja on ihan kivan näköinen ,muttei se pärjää suomalaiselle harjalle;D Tosin tuo kuvassa on Lidlistä ostettu,joten en ole ihan varma missä se on tehty.Ihan hyvä se joka tapauksessa on..,,

    VastaaPoista
  16. Hih, justiinsa pistelin hapankorppuja poskeeni. Ethän pahastu jos nappaan idean tästä. Tämä on nimittäin hurjan hauska juttu. Tiskiharjoja muuten löydän Ikealta - muuten noista harjoista saa maksaa ihan älyttömästi!

    VastaaPoista
  17. Tämä on kiva, lähden taluttamaan kameraa huusholliimme.

    VastaaPoista
  18. Johanna:Olisikin kivaa tietää teidän Suomi-tavarat;D Täällä on esim, jossain rautakaupassa tiskiharjoja,mutta aika surkeita.Senpä vuoksi matkalaukku aika täynnä tiskiharjoja kun tulen Suomesta takaisin;D

    Allu: Kiva! Jäänkin odottamaan mitä sieltä löytyi..

    VastaaPoista
  19. Kiva postaus.
    Taytyypa katella nyt kodissani,mita suomalaista minulla loytyy.
    Tiskiharjoilla en osaa enaa pesta paitsi Ikean harja on vauvojen tuttipullojen pesuun...

    VastaaPoista
  20. Yllättävän paljon löytyy suomalaista tavaraa, kun alkaa katsella ympärilleen. Teillä vielä saa kaupastakin, meillä ei mitään. Tuo mustikkakori on kyllä ihan paras!

    VastaaPoista
  21. Hauska kurkata kotisi suomalaisjuttuihin :) Sitä aloin itsekin miettiä, mitä multa löytyy..

    VastaaPoista
  22. Hauska postaus :D
    Virtuaalipalkinnot annan marjakarhuille ja mustikkakorille.

    Hyvää viikonloppua! Bambille myös <3

    VastaaPoista
  23. Lisay:Kiva jos sinäkin teet tämän haastepostauksen! Ikean harja oli kerran kun Suomesta tuodut harjat loppuivat...

    Sirokko: Löytyikin enemmän kuin luulin ja lisääkin olisi ollut.. Meiltä saa kivasti ainakin hapankorppuja ja terveyskaupoista lakua;D Ja mustikkakori on ihana mutta minneköhän puolukkakorini hävisi...

    Helmi-Maaria: No tee ihmeessä sinäkin tällainen haastepostaus;D

    Nurkkalintu:olikin kiva haaste:) Marjakarhupaita on ihana ja mustikkakori kanssa:) Ja kiitos toivotuksista,Bambikin kiittää.Rapsutuksia kisulle..

    VastaaPoista
  24. Hauska haaste! Olen huomannut hankkivani enemmän suomalaisia tuotteita nyt kun asun ulkomailla. Ehkä näillä tuotteilla on jokin nostalginen arvo, kun niitä ei näy joka kaupassa ja kodissa.

    VastaaPoista
  25. Minullakin on tuo Fiskarsin veitsenteroittaja. Valilla taalta ostettuja hapankorppuja ja Vaasan nakkileipaa.Kahvinkeitin on tuotu Suomesta. Ja talla hetkella on juhlamokkaakin. Tiskiharjan ostan taalta. Olen onnistunut löytamaan ihan samanlaisia, mita Suomessa. Aina jostain pienemmasta marketista.

    VastaaPoista
  26. Tuo mustikkakori on todella söpö. :-) Olen kateellinen, että sieltä löytyy hapankorppuja kaupasta! Täällä Itävallassa olen löytänyt vain Vaasan näkkileipää.

    VastaaPoista
  27. Kiva, kiva, että läksit mukaan ja löysit vielä noin paljon suomalaisia juttujakin! Sinulla onkin paljon kaikkea ihanaa. Mun suosikki on - ylläri, ylläri - marjakarhu t-paita. ;-D

    Ja muuten, minä olen taas ehdottomasti tiskisieni-ihminen.:-)

    VastaaPoista
  28. Ihania suomijuttuja sulta löytyy!
    Ja kiitos haasteesta -- heti aloin miettimään mitä mulla on :)

    haliterkut <3

    VastaaPoista
  29. Satu;ne suomalaiset tavarat tuntuvat jotenkuten rakkaammilta kun asuu ulkomailla...

    Sateenkaari:Tuo veitsenteroittaja onkin hyvä! Minä en ole onnistunut täältä löytämään samanlaisia tiskiharjoja,mutta olenkin etsinyt niitä suurista kaupoista,pitäisi kai katsoa pienemmistäkin...

    Hippu:tätä olikin hauska tehdä! Heh,markakarhu-T-paita on ihana,multa on monta kertaa kysytty mitä siinä lukee;D
    Ai sä tykkäät tiskisienestä,no makuja on monta;D

    MaaMaa:Kiva jos sultakin löytyy suomijuttuja blogiin! Haliterkut täältäkin!

    VastaaPoista
  30. Jenni:Mustikkakori on ihana,vaikka vähän rikki. Ja ihme,että teillä ei saa hapankorppuja! Täällä sitä kai pidetään jonkinlaisena terveellisenä krakkerina..

    VastaaPoista
  31. FinnCripsilla toimii hyvin markkinointi ulkomaille, sita saa naas myos Saudi-Arabiasta! Just pistelin poskeen viimeset!

    Hyva tietaa et joku muukin on yhta hassu kuin mina (mies aina nauraa mulle) kun tuon suomesta tiskiharjat!
    Vinkki:Sini tiskiharjoja saa suomikaupasta jos ihan hata iskee!

    Hei onko siella IKeaa btw?

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...