perjantai 8. kesäkuuta 2012

Tapahtumia,kävelyä ja jalkakipuja

Ihan oikeasssa olet rantsu. Ei sun päällä saa tupakoida,sitä varten on tuhkakupit!
Pari viikkoa sitten kävin aikaisin aamulla kunnon lenkillä kävelyryhmän kanssa Tel Avivissa ja  viime viikon perjantainakin oli tarkoitus mennä,mutta heräsin klo 5 aamulla ja painuin takaisin pehkuihin.Tänään sitten ryhdistäydyin,eikä nouseminen tuntunut vaikealta (yleensä nousen klo 6 aikaan..)
Olin laskenut ,että minulla menee noin tunti saapua tapaamispaikalle Tel Avivin satamaan,ja bussi ja kävely pysäkille ja sieltä tapaamispaikalle kestikin noin 50 minuuttia.Nousin kuitenkin liian aikaisin bussiin ja sain odotella muita kävelijöitä yli puoli tuntia,mutta sinä aikana oli ihan kiva katsella koko ajan ohitse juoksevia ,käveleviä ja pyöräileviä ihmisiä.Klo 7.15 muutkin ryhmän jäsenet saapuivat ja alkulämmittelyn jälkeen lähdimme liikkeelle. 
Rantatielle on laitettu pianoja,ja kuka tahansa halukas voi kokeilla soittotaitojaan...
Tunti ja 15 minuuttia tosi reipasta kävelyä alkoi  jo tuntua kropassa,kun aurinko tuli kunnolla esille ja alkoi olla lämmintä.
Vaatteiden vaihdon jälkeen kävelin uudestaan rantatietä kohti,sillä gay pride-paraatin vuoksi monet keskustan kadut oli suljettu ja bussini reitti muutettu.Kävin matkan varrella olevassa maatilatorilla ja ihailin kurpitsakokoelmaa.
Ostin kirsikkatomaatteja ja näin ensimmäistä kertaa pinkkiin vivahtavia kirsikkatomaatteja,Pink Cherryjä (ne ovat toisiksi ylemmässä isossa rasiassa,mutta se pinkkiin vivahtava väri ei oikein tullut kuvassa esille)
Tällä rannalla saivat koiratkin olla leikkimässä.
Tällä rannalla valmisteltiin beach partyä,joka alkoi pride paraatin loputtua.
Meressä oli taas hienoja turkooseja sävyjä
Tässä värikkään julkisivun hotellissa Madonna asui viikko sitten.
Kävelin Gan Meir-puistoon,jossa oli paraatia edeltävä tapahtuma.Vaikka tulin tapahtuman alkuvaiheessa,paikalla oli jo paljon väkeä ja lisää vyöryi sinne koko ajan.Pride-paraati on todella suuri täällä ja valtavan värikäs tapahtuma ,ja olisi ollut mukava jäädä kuvaamaan paraatissa mukana olevia värikkäitä tyyppejä,mutta itse paraatin alkamiseen oli tässä vaiheessa vielä muutama tunti aikaa ja olin jo kävellyt lämpimässä  yli 2 tuntia ja halusin vain kotiin,ja bussillekin oli vielä pitkä kävelymatka.Viime vuonna kuvasin tapahtumaa jonkun verran täällä.
Puiston reunalla eräs kodittomista koirista huolehtiva yhdistys etsi koteja näille koirille.Yleensä yhdistys tuo tuonne pentuja,joita voi katsella ja sitten miettiä,jos haluaa sellaisen adoptoida.Nyt sinne kuitenkin oli tuotu koiria,jotka olivat lopetusuhan alaisia. Vaikka täällä on tosi paljon koiranomistajia;on kodittomia koiria kuitenkin liikaa,eikä kaikille löydy kotia,joten eläinsuojeluyhdistys joutuu lopettamaan koirat tietyn ajanjakson jälkeen. Tuntuu surulliselta ja toivottavasti näistä edes joku löysi tänään uuden kodin.
Tuon paraatitapahtuman vuoksi kävelin niin paljon,että kotiin tullessa jalat olivat ihan väsähtäneet ja vähän kivuliaatkin.Nyt on levätty ja jalatkin taas kunnossa! 

28 kommenttia:

  1. Olipas lenkki. Voin vain kuvitella, kuinka jalat kiittää lopulta päästessään lepoon. Kuumuus itsellä turvottaa helposti jalkoja. Siksi pitää muistuttaa päivän aikana itseä juomisesta ja siitä, että nostaa välillä jalat taivasta kohti.

    VastaaPoista
  2. Mine;juuri noin.Minulla on tosi hyvät lenkkikengät,mutta kuumuus kai turvotti jalkoja niin,että niissäkin alkoi jo tuntua vähän epämiellyttävältä.Oli kyllä ihana heittää ne jaloista kotiin tullessa;D

    VastaaPoista
  3. Ihania rantakuvia, olisi varmaankin mukava käydä tuolla uimassa.

    Nuo surullisen näköiset koirat koskettivat sydäntäni. Eipä ole helppoa koiran elämä tuolla aitaan kytkettynä uutta kotia odottamassa.

    VastaaPoista
  4. Voi kun hauska puhekupla! Ja tällä tavalla viesti menee kyllä perille.

    Olet siis aamuvirkku. Varhainen lintu saa kyllä paljon napattua, kuten kuvistasi näkyy.

    Voi koiraparkoja! Naapurimme kävi viime viikonloppuna pelastamasta eläinsuojasta yhden koiran. On soma kuin mikä, mutta vähän pelokas.

    Kiitos taas retkikuvista!

    VastaaPoista
  5. Unelma:Uimareita tuolla näkikin,minä en ole tuolla pitkään aikaan uinut.Surulliset koirat tosiaankin.Pennuille on helppo löytää koti,mutta tuollaisille jo aikuisille koirille paljon vaikeampaa.

    Johanna:minusta tuo puhekupla on mainio ja toivottavasti tosiaankin viesti menee perille! Olen aamuvirkku mutta tuo klo 5 herääminen,ei ihan helppoa mutta täytyy uhrautua liikunnan vuoksi;D ONnekas koira se,joka sai kodin naapurisi luota,Toivottavasti noistakin sai joku kodin..

    VastaaPoista
  6. Voi apua noita koiria. Ihan sydäntä särkee. En pysty edes katsomaan kuvaa. Nyyh. :-(

    VastaaPoista
  7. Ihana tuo kuva, jossa on juoksijoita ja sadettajia! Kaunis aamun valo. Mainiot kurpitsat ja tomaatit, nuo värit! Ja pidän myös tuosta rantakuvasta, jossa yksi koira kantaa frisbeetä ja toinen seuraa. Loistava tunnelma. Mutta kodittomista koirista tuli äärimmäisen surullinen olo.

    VastaaPoista
  8. Hippu:surullista tosiaankin kun joitakin koiria joudutaan lopettamaan,mutta kaikille vaan ei riitä koteja.Sen vuoksi ärsyttääkin kun jotkut hölmöt sekarotuisten koirien omistajat eivät leikkauta koiriaan ja antavat vielä niiden juosta vapaasti (mikä on kiellettyä) siitä seuraa sitten epätoivottuja pentuja.Tosin pennuille on kysyntää, mutta noita vanhempia koiria käy sääli.Paljon kiinnostuneita tuolla kuitenkin pyöri ympärillä.

    Kati:kiitos:) Aamulla tosi aikaisin valo oli vielä tosi hyvä valokuvia varten:)Ja nuo tomaatit:niin monta eri lajiketta ja aivan ihania.Niitä sai sekoittaa eli ovat saman hintaisia ja minulla onkin nyt oikea tomaattikoktail;D
    Tuo frisbeetä kantava koira oli mainio;näin sen jo rantatiellä juoksemassa isäntänsä perässä,frisbee suussa;D

    VastaaPoista
  9. Minuakin suretti nuo koirat, jotka odottivat...
    Ihana, ihana meri!
    suloista viikonloppua sulle♥

    VastaaPoista
  10. Hah, nain sinut kaukaa huiskimassa sen vihreepaitasen porukan kanssa. Olitte niin vauhdissa etten viitsinyt hairita!
    Gan Meir-puistoon piti minunkin piipahtaa mutta siella oli jo ennen kymmenta niin kova meteli ettei huvittanut. Jatkoin suoraan Carmel-torille, join porkkanamehun, ostin kilon kirsikoita ja menin bussille.

    Muutn, sinne kurpitsakoriin oli oli ilmestynyt viela jotain kivaa, laitankin sen blogiini nyt kohta.

    VastaaPoista
  11. Siellä on niin rennon näköistä, meri, tomaatit, kurpitsat, olisin ostellut kaikkea ja sen jälkeen kantamukset olisivat olleet liian raskaat.
    Aamulla lienee hieman viileämpää kävelyyn.

    VastaaPoista
  12. Voi koiraparkoja! Sielà on kyllà aina tosi kivoja ideoita. Tuo pianoja kadunvarrellakin vaikutti tosi kivalta. Itse olisin kyllà istahtanut soittamaan jotain :D
    Ihanan nàkòinen myòs tuo ensimmàinen kuva. Mielellàànhàn tuola kàvelisi ja katselisi timmissà olevia muita kàvelijòità ja juoksijoita :D

    VastaaPoista
  13. Siellä aina tapahtuu jotain.
    Vau, pianoja kadulla, saavat ilmeisesti olla ihan rauhassa vandaaleilta, hieno juttu.
    Joopa, mielellään sitä istuskelisi tai kävelisi rannalla, jos vaan sopisi unirytmiin, mutta kun ei niin ei.

    VastaaPoista
  14. Kylläpä sinulla olikin reipas aamu!! Mielelläni tallustin kanssasi pitkin rantoja, toreja.
    Tomaattien määrä houkutti nappaamaan pari matkaevääksi.
    Sydän liikahti ja toi surun, kun katsoin noita koiria.....

    VastaaPoista
  15. Nyt alkaa todellakin olla se aika vuodesta, että kuumuus turvottaa jalat pienestäkin matkasta ja se miten se turvottaa, on todella tuskaista. Lenkkeily alkaa olla jo extremeä ja nostan hattua sinulle, että vielä menet ja kävelet. Minä heitin omat lenkkarini nyt jo naulaan, palaan asiaan syyskuussa.Hyötykävelen niin paljon kuin pystyn tässä välissä (siis rannalle ja takaisin :)). Mutta upea tuo, että teillä on tuollaista järjestettyä kävelyä.

    meilläkin löytyy noita vaaleanpunaisia tomaatteja-nyt tiedän mitä ne ovat, tähän asti luulin niitä vain geenimutaatioiksi...

    VastaaPoista
  16. Ihana ja mielenkiintoinen postaus!
    Toivon niin kovasti että noille koirille löytyisi hyvät kodit! Minuakin ne koskettivat sydämeen asti.

    VastaaPoista
  17. Hanne:Surullista tosiaankin ,ettei kaikille koirille ole koteja:( Ja meri on ihana,etenkin kun turkoosit sävyt loistavat kauniina:)
    Ihanaa viikonloppua sinullekin!

    Anu:olisit vaan tullut moikkaamaan;D Aikamoinen meteli siellä puistossa olikin,ihmiset olivat ihan high-tilassa;D Kirsikoita ostin minäkin muutama päivä sitten,ovat tosi hyviä nyt.Ja kuka ihmeessä ehti kaivertaa kurpitsaan sellaisen naaman sillä välin kun minä kävelin lisää;D

    Arleena:Minä ostin vain tomaatteja ,joten ei tullut painavaksi kantamukset ja reppu oli selässä.Aamuisin tosiaankin mukavempi kävellä mutta kesän kuumimpana aikana ei silloinkaan ole tarpeeksi viileää,nyt vielä on.

    Ciacy:Koiraparat tosiaankin,niin hellyydenkipeitä.Ottaisin toisen koiran jos vain voisin,mutten voi. Ja olisi kyllä ollut kiva pimputtaa pianoa,tosin en pahemmin osaa soittaa;D Tuota kävelyä jos tekisin joka aamu niin silloin vasta trimmissä kunnossa olisinkin;D

    Sirokko;kesällä paljon tapahtumia.Tel Avivissa aina muutenkin tapahtuu,muissa kaupungeissa sitten vähemmän. Piano kai on niin painava,ettei kukaan ole vienyt;D Tai sitten se on jotenkuten kiinnitetty tuonne.Vaatii kyllä minultakin vähän ponnistuksia mennä tuonne niin aikaisin...

    Kiiris:mitäpä sitä ei hyvän kunnon eteen tekisi;D Mielelläni olisin näytellyt sinulle kaupunkia.Ja tomaatit makeita,etenkin kirsikkatomaatit,herkkuani! Nuo koirat saavat tosiaankin sydämen liikahtamaan,löytäisivätpä hyvän kodin...

    Pikkujutut:Eilen tosiaankin sattui jalkoihin ja kengät alkoi puristaa yhtäkkiä.Saapa nähdä jos vielä ensi viikolla jaksan kävellä tuolla,mutta nyt alkaa jo olla sen verran lämmintä,että taidan minäkin pitää taukoa...Talvella kävelen tosi paljon mutta nyt sitä ei oikein viitsi kun tulee heti hiki ja aurinkokin porottaa voimakkaasti. Eli kuntosalin kävelymatolle enemmän mutta eihän se ole sama juttu..Ensimmäisen kerran näin noita pinkkiin vivahtavia kirsikkatomaatteja;nättiä kun on salaatissa eri värisiä kirsikkatomaatteja:)

    Susanne:kiitos:) Minäkin kovasti toivon,että löytyisi koti mahdollisimman monelle koiralle.

    Ari;kiva kun pidit:)

    VastaaPoista
  18. Nyt mun tekee tosi pahaa...Nuo koirat, joiden entisten omistajien kuulusi olla kiinni tuossa aidassa.

    "Kalat ovat veljiäni, koska ne eivät osaa puhua turhia sanoja. Erämaan sudet ovat veljiäni ja raatelevat leijonat ovat veljiäni, mutta ei ihminen, koska ihminen tietää, mitä hän tekee."

    - Mika Waltari -

    VastaaPoista
  19. voi koirarassuja ... niin surullista, että niitä hylätään kaduille ja sitten syntyy vaan lisää kodittomia koiria :(

    Kävelylenkki ryhmän kanssa kuulostaa kyllä tosi kivalta; saa enemmän intoa kun ei yksin tarvitse tepastella. :)

    Muistan viimevuotiset kuvasi Gay -paraatista, ja niiden innoittamana menin katsomaan viime kesänä Pariisin vastaavaa - oli kyllä hiano! :) Nyt kohta siitäkin on vuosi, tosiaan!

    haliterkut xx

    VastaaPoista
  20. No olipas todella reipasta menoa ja tapahtumia! Enkä yhtään ihmettele että jalat alkoi jo protestoida. Vähemmästäkin taapertamisesta.. Minulla turpoavat lämpimästä säästä lyhyemmälläkin matkalla..
    Olipa kiva nähdä mitä kesäisiä tapahtumia siellä on vietettykään ja silmänruokaa tällaiselle " vanhemmallekkin" silmälle :-)
    Sää on tärkeä ulkoilmatapahtumille, täällä voidaan viettää tuollaisia tapahtumia vasta elokuussa! Silloinkin, ehkä?

    VastaaPoista
  21. Leena;Surullista kun on niin paljon koiria eikä tarpeeksi omistajia.Kaikille noille soisi hyvän kodin..

    MaaMaa:luulen,että suurimmat syylliset ovat koiranomistajat,jotka eivät leikkauta koiriaan ja antavat niiden kulkea vapaasti,kielloista huolimatta.Sen vuoksi syntyy liikaa ei toivottuja pentuja.Joo,ei varmaan yksin tulisi tuota lenkkiä kuljettua. Mutta saapa nähdä miten jaksan kun lämpenee..
    Oli taas hieno paraati,mutta koska olin jo niin aikaisin liikkeellä,en jaksanut jäädä katsomaan.Mutta matkalla bussipysäkillä törmäsin ruotsalaisryhmään,jotka olivat just menossa puistoon pre-paraatitapahtumaan;D

    Anna:kun on jo lämmintä,niin jalat turpoavat helpommin ja oli jo aika tukala tila kengissä niin pitkän kävelyn jälkeen.Oli tuolla kaikenlaista silmänruokaa,tuo nuorimies kollaasissa on kuin patsas;D Sää onkin tärkeä parametri,ja onneksi suurimman osan vuotta sää täällä on aika suotuisa kaikenlaisille tapahtumille:)

    Hannele:aikaisin aamulla oli paljon juoksijoita,mutta alkaa olla jo aika lämmintä...

    VastaaPoista
  22. Nuo pianot rantatiellä! Uskomaton juttu!

    VastaaPoista
  23. Nuo pianot rantatiellä! Uskomaton juttu!

    VastaaPoista
  24. Sinun jalkasi olisivat varmaan nauttineet koivunlehtihauteesta! Mutta kuvista päätellen jalkaparat veivät sinua moniin ihaniin kokemuksiin. Tuo piano on kyllä kaiken huippu! Soititko?

    VastaaPoista
  25. Tapahtumia tuntuu olevan ympäri maailman enemmän kuin koskaan.
    Helsingissä olisi ähkyyn asti tarjolla vaikka minkälaista viihdykettä. Ihmettelen miten niihin kaikkiin riittää osallistujia.
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  26. Marja-Leena:eilen huomasin lehdestä ,että pianoja oli ollut vähän siellä sun täällä ja se liittyi erääseen viinitarhaan.Taisin huomata pianon vasta viimeisenä päivänä! Mutta kiva idea:)

    Lissu:Oi se koivunlehtihaude olisi tehnyt terää! Minä hieroin jalkaani laventelivoidetta ja se hieman helpotti.En soittanut,sillä näin pianon kaksi kertaa,ensin ilman soittajaa ja sitten soittajan kanssa. Eli kun olisin voinut pysähtyä,niin se oli jo varattu...

    BLOGitse:tuollaiset tapahtumat ovatkin suuren kaupungin hyviä puolia.Mutta sitä ehtii vain joihinkin tapahtumiin;D

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...