tiistai 14. elokuuta 2012

Kuumaa!

Nuori kissa lähellä sydänsairaitten lasten taloa.Joku aika sitten kuvaamani valkoisen ,2-värisilmäisen kissan pentu. Toinen silmä tällä  reppanalla näyttää siltä,että olisi ollut joku tulehdus siinä
Paluuni jälkeen on ollut  niin kuumaa (ja kosteaa) että olen ollut ihan väsähtänyt! Onneksi sentään sain osan tästä kuumasta ajasta olla Suomen viileässä säässä,mutta monta viikkoa on vielä täällä edessä,ennenkuin helpottaa. 
Menin tänään ensimäistä kertaa loman jälkeen S.A.C.H.-taloon,eli sydänsairaitten lasten taloon,jonne menen aina tiistai-iltapäivisin.Kuukauden poissaolon jälkeen olivat kaikki lapset vaihtuneet,samoin kuin siellä lyhyeksi ajaksi tulleet vapaaehtoiset. Onneksi siellä kuitenkin oli vielä tuttu etiopialainen sairaanhoitaja Worke sekä pari tuttua lasta,jotka nyt ovat sairaalassa.Kestää aikansa,ennenkuin oppii uusien lasten nimet.Kuvassa melkein 4-vuotias Nazindeh Tansaniasta.Hän on kovin pieni,ja luulin häntä ensin paljon nuoremmaksi.
Näin suloisia taas ovat kuukausi sitten Ramat Ganin Safari-puistossa syntyneet hietakissan pennut.Kuva on nettilehden sivuilta.

30 kommenttia:

  1. Ai mahoton miten suloisia, niin on tuo sinisilmäkin. Se ei varmaan paljoo viilennä, että oot ollu suomen suvessa :)

    VastaaPoista
  2. Sööttejä kissanpoikia♥
    Meilläkin on kuumaa ja vielä kuumempaa luvassa, kun viikonloppuna tulee olemaan +35C. Onneksi päästään lauantaina pakoon Normandiaan.

    VastaaPoista
  3. Ovatpahan söpöläisiä nuo hietakissan pennut!

    Kotiinpaluu ja arkeen sujahtaminen on siis sujunut sutjakkaasti.

    Lämpö kuulostaa hyvältä, no oli täälläkin tänään vähän :)

    VastaaPoista
  4. Amalia;kissat ovat kyllä niin suloisia kuvattavia,ja jotkut vielä poseeraavatkin hyvin.Noita punavalkoisia on 2 mutta ovat kovin säikkyjä.Joo alan jo unohtaa että oli viileää vielä viikko sitten...

    Allu;nuo hietakisut ovat aika södejä! Huh,teilläkin on niin kuumaa ,onneksi pääsette siitä pakoon.Täällä kuumuutta pahempi juttu on kosteus,rasvatkaan ei pysy naamalla!

    VastaaPoista
  5. Lepis:aika ihania nuo hietakissan pennut,pitäisi joskus mennä katsomaan niitä lähemminkin.Huh,en millään sopeudu tähän kosteaan kuumuuteen!Ottaisin kyllä viileyden ,ainakin öiseen aikaan...

    VastaaPoista
  6. Suloisia kissoja. Ja ihana pienokainen. Teet hyvää työtä, kun käyt lasten luona tiistaisin.

    Voimia helteeseen!

    VastaaPoista
  7. Söpöjä kisuleita ja suloinen pieni nappisilmä...nalle kainalossaan....:)

    VastaaPoista
  8. Uuuuh, kuumuuus. Hietakissoja se ei näytä häiritsevän. Niillä on niin mainiot korvat!

    VastaaPoista
  9. Olipas ihania kuvia sinulla. Tosi kaunis tämä nuori tyttönen. Ja 4-vuotiaaksi todellakin pikkuruinen :).

    Täälläkin alkoi lopultakin kesä ja on päästy tekemään heinää :).

    VastaaPoista
  10. Voi kisuparkaa, kun silmä punottaa. :-(

    Kauanko nuo potilaat yleensä tuolla sydänsairaitten lasten talossa ovat? Olet ehkä aiemmin kertonut, mutta en muista... Ihmettelin vain, kun melkein kaikki potilaat olivat poissaolosi aikana vaihtuneet.

    Todella jännittävän näköisiä nuo hietakissan pennut; en ole koskaan nähnyt tuommoisia! Ihan kuin pieniä ilveksiä tai jotain. :-)

    VastaaPoista

  11. Hgissäkin oli tänään jotain 24 astetta, tuntuu ihan kesältä!

    Siellä tietenkin aika paljon enemmän.

    VastaaPoista
  12. Yritä jaksaa. Voin kyllä kuvitella, että helle tuntuu vielä rankemmalta kun on päässyt jo vähän kuin tottumaan viileäpään. Meillä myös hikoillaan. Syyskuun puolella hellittää. Sitten on sellaista 20 C ja risat lämpöä.

    Onpa totinen pikkuinen. Toivottavasti hyvässä hoidossa löytyy vielä hymykin.

    Ja somat kisut!

    VastaaPoista
  13. Katja:kisut ovat suloisia ja smaoin lapset tuolla S.A.C.H-talossa:)Kiitos,odottelen kovasti että hellittää tämä kuumuus,no ehkä syyskuun lopulla tai lokakuussa...

    Irmastiina:tuo nappisilmä oli tosiaankin hellyttävä.,Kauhean totinen ja hiljainen alussa,mutta kunhan paremmin tutustuttiin,niin jo oli aika vilkas tyttö;D

    Kiiris:kuumuus,kun sitä on liikaa,vie kaikki voimat..Ja nuo hietakissat ovat mainion näköiset!

    Tuula:Niin pieni että kun nostin syliin niin oli höyhenkevyt.Kuin ihan melkein vauva mutta tosiaankin melkein 4 vuotias.Nyt on sydän leikattu ja kunhan voimistuu,niin ehkä se kasvukin sitten alkaa sujuta.

    Hippu:sillä taisi silmä ehkä jäädä tuollaiseksi...Jos ei olisi niin vauhko olisin tarkistanut ja tehnyt jotain asian hyväksi mutta ovat pelokkaita tuon pesueen pennut.
    Lasten olo tuolla talossa vaihtelee.Kun lähdin kuukausi sitten,niin siellä olevat ryhmät (useat lapset tulevat ryhmissä) olivat jo lähdössä kotiin,ja uusia tuli kun olin Suomessa.Näihin sitten tutustutaan nyt.Jotkut ovat kauemmin,jotkut vähemmän. Jotkut lapset ovat tuolla jopa 4 kk tai enemmän,jotkut paljon vähemmän.Esim nyt on sairaalassa leikkauksen jälkeen Suleiman Sansibarista ja Moises Angolasta,Molemmat tulivat ainakin 4 kuukautta sitten,mutta molemmilla veriarvot olivat sen verran huonot (oli tulehduksia)että vasta viime viikolla pääsivät leikkaukseen.Nyt heillä on vielä toipuminen edessä,joten ehkä heillä menee vielä kuukausikin ennenkuin pääsevät kotiin.Isolla osalla lapsia on tullessaan loismatoja elimistössä joten myös matokuurit ja niistä toipuminen vie aikaa.
    Hietakisujen korvat ovatkin jänniä! Nuo kissat ovat itse asiassa tosi pienen kokoisia.

    SusuPetal:ihana kuulla että vielä riitti kesäistä säätä Helsingissä:)Juu täällä on öisinkin 30 asteen paikkeilla lämpöasteet...

    Johanna:kiitos ja samoin sinulle jaksamisia helteiden kanssa.Eniten harmittaa,ettei voi kävellä paljon nyt,totuin siihen taas Helsingissä,Mutta ensi kuun lopulla ehkä täälläkin helpottaa!Tuon kuvan ottamisen jälkeen tyttönen piristyikin jo reippaasti ja tulihan sieltä hymykin:)

    VastaaPoista
  14. Onpa suloisia hietakissanpentuja!<333

    VastaaPoista
  15. söpöjä pentuja, mä en tykkää liian kuumasta...

    VastaaPoista
  16. Aili:nuo kisut ovat uhanalaisia,joten niiden syntymä oli suuri juttu:)

    Hannele:pennut söpöjä enkä minäkään tykkää liian kuumasta,odottelen viileämpiä säitä...

    VastaaPoista
  17. Kuumaa tuntuu sen meren rannoilla olevan. Onneksi on pahin helle ohi, kun syyskuun loppupuolella lentelen saapasmaahan. Teet kyllä upeaa vapaaehtoistyötä. Halaa tuota tyttöstä minunkin puolestani. Voi noita hietakisuja. Kulkuri kun olen, en voi hankkia minkään sortin lemmikkiä, jos villakissoja ei lasketa.

    VastaaPoista
  18. Olen kokenut monesti sikäläisen kuumuuden, paras paikka kesällä on varmaan Carmel.

    VastaaPoista
  19. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  20. Lissu;kuumaa tosiaankin on täällä rannikon alueella,muualla maaassakin kuumaa mutta vähemmän kosteaa.kosteus onkin se pahin juttu.Syyskuun lopussa toivottavasti täälläkin pahimmat helteet ohitse..Ensi tiistaina sitten halaan tyttöstä sinunkin puolesta.Ihastuin häneen heti,niin pieni hentoinen ja meistä tuli heti kaverit:) Eläimet sitoo tosiaankin;aina vähän kysymysmerkki minne Bambin laittaa matkan ajaksi.

    Ari;vuoristoisella alueella ainakin vähemmän kosteaa...Eilatissahan ei tätä kosteutta tunnu,mutta siellä on sitten kuumempaa nyt.Ari,menin klo 5 teehen katsomaan ja en minäkään pääse sinne nyt kommentoimaan.,Laitankin s-postia siitä Elegialle.

    Ninoh:ihan mielettömän söpöjä...

    VastaaPoista
  21. Ari;nyt huomasin etten pääse muuallekaan kommentoimaan,,,

    VastaaPoista
  22. Hirvittää pelkkä ajatuskin helteestä, Algeriassakin on ollut tosi kuuma, neljänkympin yli, toivottavasti viilenee syyskuuksi, onneksi saan vielä nauttia Suomen viileydestä.
    Noi hietakisut on tosi symppiksiä, vähän kuin leijonan pentuja pienoiskoossa.

    VastaaPoista
  23. Ari:taisi olla väliaikainen häikkä,nyt pääsin taas kommentoimaan,myös klo 5 teehen...

    Sirokkko;nauti vaan viileästä niin kauan kuin voit sillä tämä helle on kamalaa! Minäkin kovasti odottelen,että syyskuun lopussa viilenisi...Hietakisun poikaset ovat ihan ekstra suloisia!

    VastaaPoista
  24. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  25. Suloinen ruskesilmäinen ja suklaanruskea ihoinen tenava, tuollaisen olen aina halunut itselleni adoptoida, mutta se ei ole mahdollista.Hellettä on täälläkin suomessa nyt muutama päivä.Kissat ovat söpöjä.Voimia ja jaksamista sinulle siellä kaukana!

    VastaaPoista
  26. Voi söpöliinit!
    Sinulle olisi tunnustus/haaste blogissani :) Ihanaista torstaita!

    VastaaPoista
  27. Liian kuuma ei ole mukavaa, muistan.
    Me saimme tänne muutaman kesänjatkepäivän mutta illalla onkin jo aika viileää.
    Koita jaksaa!

    VastaaPoista
  28. Pepita:tuo pikkuinen on kyllä niin hellyttävä että itsekin ottaisin kotiini jos voisin...Mutta onneksi saan heitä helliä kerran viikossa.Kissanpennut ovat kyllä tosi suloisia,ja noissa on jotain niin hellyttävää!
    Kiitos,ja oikein hyvää elokuuta sinulle!

    Karoliina;todellakin söpöt.Tulenkin katsomaan sitä haastetta....

    BLOGitse:voinkin kuvitella että vielä hyvin muistat nämä elokuun helteet.Sellaiset päivät kuin teillä nyt ovat,niin ovat ihania! Kiitos,yritän kestää...

    VastaaPoista
  29. Suloisia kisuja ja suloinen Nazindeh!

    Koita kestää helteitä - toivottavasti pääset viileisiin tiloihin! :)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...