perjantai 19. lokakuuta 2012

Juoksukilpailut puistossa

Nousin tänään taas hyvin aikaisin ja lähdin kävelemään (Bambin kanssa)kohti kaupungin pääpuistoa,josta tänään alkoi suuri juoksutapahtuma.Uudistetun puistotien varrelle istutetuissa  nuorissa puissa oli jo kukkia.
Tässä se pikku puu onkin.Tien varrelle istutetuissa puissa vain muutamassa oli kukkia.Siellä on kolme riviä nuoria puita:kahdella puolella jakarandapuita ja sitten keskellä nämä keltakukkaiset puut.Kun kävelen tuolla,kuvittelen miltä siellä näyttää sitten kun puut ovat jo isoja.
Puistossa on houkutteleva leikkialue.Tekisi mieli kiivetä tuohon ensimmäiseen telineeseen!
Ja se puiston kanaali,joka on niin 80-lukua ja jotenkuten kalsea,vaikka siellä uikin sorsia ja välillä siellä näkee ihmisiä polkuveneissä. Mutta tuonne vasempaan nurkkaan ollaan jotain rakentamassa,joten ehkä tästäkin kohdasta tulee paremman näköinen.
Puistossa alkoikin näkyä joka paikassa juoksijoita.Tämä Saucony juoksutapahtuma on  kaupungin suurin juoksutapahtuma,ja viimeksi tämä järjestettiin 2 vuotta sitten. Tosin mitään maratoonia tässä tapahtumassa ei ollut,sillä pisin reitti oli 10 kilometrin pituinen.
Koululaisille oli erikseen oma juoksukilpailunsa. Puistossa oli myös kaikenlaisia urheiluun liittyviä kojuja. Iso osa kaupungin kaduista suljettiin klo 8 jälkeen muutamaksi tunniksi juoksujen ajaksi.Päivälehteni ja myös puhelimeni väittivät,että kosteus oli alhainen,mutta selvästikin tunsin kosteuden ihollani  enkä sitten jäänyt juoksuja katselemaan sillä minulla oli kuuma!
Lavalla pokaalit odottelivat voittajia.
Ennen puistosta lähtöä jäin kuitenkin Bambin kanssa vilvoittelemaan varjoiseen kohtaan ,josta ilmestyi  suloinen kissanpentu
Mitäköhän tuolla on...
Olen nätti!
Saankohan ruokaa kun poseeraan näin nätisti...

23 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Teillahan on hieno puisto! Pitaisi kai alkaa harrastaa lahimatkailua. Juuri tyokaverin kanssa kuteltiin, kun ei Tel Avivissakaan kayda tarpeeksi, vaikka on tossa vieressa.

Jael kirjoitti...

Anu:onhan tuo hieno puisto,mutta tuohon kanaalialueeseen voisi lisätä jotain;eikös se sinunkin mielestä näytä joltain 80-luvun jäänteeltä...Teilläkin siellä Ramat Ganissa on hieno puisto ja sitten vielä se Safari,,,,,

Satu kirjoitti...

Voi tuota kissaa. On todellakin nätti ja osaa poseeratakin. :-)

Olet varmaan joskus kertonutkin, mutta miten Bambi suhtautuu näihin kissoihin? Ärhenteleekö se, vai kiinnostaako sitä kissat ollenkaan?

Jael kirjoitti...

Hippu:Oli nätti kissa ja tuli melkein lähelle koko ajan.
Bambi on niin tottunut kissoihin,ettei se välitä jos tulevat lähelle.Ei lainkaan ärhentele ja meidän talon kissatkin tulee ihan vierelle eikä pelkää Bambia:)

Mine kirjoitti...

Kanaalin varteen voisi rakentaa vaikka kahviloita. Turkissa siihen olisi jo rakenneltu sellaisia majoja veden päälle.

pikkujutut kirjoitti...

Nyt tekee mieli juoksemaan, 10 km olisi just sopiva. Me jännitämme kuinka käy meidän 10 km pääkaupungissa marraskuussa..

Ja tuo telline, sinne vaan kokeilemaan :).

Sirokko kirjoitti...

Teillä on niin kauniita ja siistejä puistoja siellä. Tuolla kanaalin rannassa olisi sopivasti tilaa terassille, värikkäitä päivänvarjoja ja silleen, johan alkaisi elävöityä. Ylikulkusiltakin voisi kyllä olla kauniimpi tuollaisessa paikassa..
Uh, ja jotkut sitten jaksaa vielä juostakin helteessä. Mieluummin kannattaisi mennä kokeilemaan nitä kiipeilytelineitä :)
En ole ollenkaan kissaihminen, mutta tuo on kyllä tosi hellyttävä, täytyy myöntää.

Tuula kirjoitti...

Ihana kuvapläjäys! Ja vau mikä leikkipuisto! Ja kisu on kyllä ihana.

Hyvää viikonloppua!

arleena kirjoitti...

Olipa mukava katsella lämmintä maisemaa ja palmuja täältä pohjolan perukoilta.
Kissat ovat kovin hellyttäviä, tulee ihan paha mieli, kun ajattelen, että niistä ei huolehdi oikein kukaan. Onneksi niille on lämmintä.

Lissu kirjoitti...

Minà mieluummin vain kàvelisin. Juostessa tulee hiki!!! Voisikohan oppia poseeraamaan kuten kissa: pylly (taka)jalkojen vàliin ja etutassut (kàdet) sirosti siihen etualalle!!! Mukavaa viikonvaihdetta.

BLOGitse kirjoitti...

Voih, kuuma ja hiki. Ja tänne tuli eilen harmaa tihkusadesää. Ei yhtään kivaa. Toisaalta. Lähden kohta lenkille niin on kyllä mukavaa kun ei ole liian kuuma heti aamusta...
Mukavaa viikonloppua!

Hannah kirjoitti...

A pretty kitty indeed! This reminds me of when I was much younger, visiting Italy for the first time. We got so luck as to be there to see the pope make a public speech... All the while, I was taking pictures of pigeons instead. Ha! ;)

Jael kirjoitti...

Mine:kahvila tuolla onkin,toisella puolella,tai oikeastaan sellaine vakiokoju,jossa myydään virvoikkeita.Mutta sekin on jämähtänyt sinne 80-luvulle...Majoja veden päälle?

Pikkujutut:Sä varmaan olisit saanut pokaalin tuolla:;D Toivottavasti nyt se tapaus oli yksittäinen että pääset juoksemaan pääkaupungissa.Olisi kyllä kiva kiipeillä tuolla,mutta kestäisköhän se mua;D
Sirokko:Sulla onkin hyviä ideoita,täytyy viedä eteenpäin kaupungin päättäjille;D Tuo puisto on tosi siisti.Niin on meidänkin tässä vieressä,mutta sitten tulevat viikonloppuna käyjät siellä sotkemaan....En minä ainakaan olisi eilen jaksanut juosta,tänään hieman parempi sää siihen. Ja minähän olen sekä kissa-että koiraihminen ja tuo oli sellainen tosi hellyttävän näköinen kisu.

Tuula:kiitos:)Kisu oli tosi suloinen:) Ja hyvää viikonloppua sinullekin!

Arleena:Palmut ovat nättejä nyt kun niissä on nuo taatelitertut. Näille kissoille täällä kyllä aina löytyy joku syöttäjä ja tuolla olikin joku laittanut juoma-astian ja jotain kuivaruokaa kisuille. Kaupunki on myös pitänyt huolta sterilisoinnista,joten kissakanta lisääntyy maltillisesti.

Lissu:sama juttu.Ja tulihan mun käveltyä tuonne ja takaisin;D Kissat osaavat olla hyviä poseerajia,kuten tuokin;D Mukavaa viikonloppua sinullekin!

BLOGitse:eilen oli hiki,tänään hieman helpottaa,mutta minäkin haluan sadetta,jota vaan ei kuulu! Mukavaa lenkkeilyä ja viikonloppua!

Hannah:that little kitty was so pretty:) I can imagine that the pidgeons were more interesting to a little girl than the pope;D

Kirsti kirjoitti...

Kirjoitan ihan omasta aiheestani. Minua ja meitä harmittaa uutisista kuultu juttu, kuinka suomalaisen lipun alla kulkeva Estelle-laiva pyrki Gazaan tänään lauantaina. Siis provokaatio Israelia vastaan.

Haluaisin tietää esim. sen, mitkä Suomen puolueet ovat Israelin vastaisia. Näin kunnallisvaalien alla se tieto olisi hyvä saada.

Jael kirjoitti...

Kirsti:joko aika naiivia tai provosoivaa toimintaa sillä Gazaan menee kyllä ihan joka päivä tarpeeksi tavaraa.Sekä täältä Israelista monta rekkaa päivässä sekä Egyptin puolelta koko ajan. Minua hieman ärsyttää Suomessa median yksipuolisuus.Siellä ei varmaankaan koskaan kerrota sitä,että tämän asuinkaupunkini sairaalassa leikataan joka viikko useita Gazasta kotoisin olevaa sydänsairasta lasta.He ja heidän mukana olevat vanhempansa saavat mitä parhainta hoitoa ja kohtelua.

Kirsti kirjoitti...

Kiitos hyvästä vastauksesta.
Nimenomaan sekä naiivia että tarkoituksellisesti provosoivaa toimintaa!
Olen nähnyt TV7:sta tavararekkoja Gazaan menossa.
Täällä uutisoidaan niin yksipuolisesti Israelista että tulee tosi huono olo. Tietenkään ei kerrota mitään hyvää. Sydänsairaiden lasten auttaminen tulisi saada julkisuuteen mutta miten.
Kirjoitin tänään sähköpostin ulkoministerillemme ja esitin syvän paheksuntani.

Nurkkalintu kirjoitti...

Hieno puisto; - kiva tuo palmukuvakin.

Minulla olisi siellä vaikeuksia tuollaisten kisumirrien kanssa: "tarttuis mukaan" =)

Jael kirjoitti...

Kirsti:)

Nurkkalintu:palmut ovat nätejä nyt kun niissä on nuo taatelit.Meillä on tässä viereisessä puistossa parikin kissaa jotka ottaisin mielelläni mukaan mutta Bambi ei tykkäisi.

hanne virtauksesta kirjoitti...

Ihana, suloinen kissa!!
Suloista viikonloppua sulle ja bambille♥

Hannele mummun paratiisi kirjoitti...

Olisit sinäkin juossut....

Jael kirjoitti...

Hannele:tuo kisu oli ihana! Mukavaa viikonloppua sinullekin ja Pilkulle!

Hannele:en tykkää juosta helteessä ja muutenkin kunto ei nyt ole parhain tuota varten...

Hannele på Hisingen kirjoitti...

juu, kunto on tuoretta tavaraa...

Jael kirjoitti...

Hannele:näin on...