torstai 4. lokakuuta 2012

Kissojen syöttäjä

Joulutähtiä oli jo torin kukkakaupassa
Viereisen talon naapurini,jonka kanssa olemme tehneet iltalenkkejä koirinemme,muutti pois viikon alussa .Hän oli myös se,joka iltaisin syötti tämän oman asuintaloni ja siinä melkein kiinni olevan naapuritalon pihan kissoja.Tehtävä siirtyi nyt minulle,vaikken sitä kauheasti halunnutkaan,mutta siihen ei nyt ketään muutakaan löytynyt.Sain puolikkaan ison kissanruokapussin ja kun vien Bambia illalla ulos,syötän ensin kissat. Niitä oli vielä kesällä tosi monta;joskus jopa 12,mutta niiden määrä on vähentynyt ja nyt ruokailemaan tulee korkeintaan 5 kissaa.Täällähän oli joitakin myrkystystapauksia joku aika sitten ,ja se voi olla syynä kissakatoon. Meidän talon puutarhassa asuvaa vanhaa Esmeraldaa en ole nyt nähnyt pariin viikkoon,ja se oli aina siellä,niin kauan kuin olen tässä talossa asunut.. Kuvassa näkyvää ruskehtavan valkoista,kaikkein kesyintä Kartush-kissaa syötän erikseen,sillä se ei tule muiden kissojen joukkoon syömään.Musta,valkotossuinen kissa yritti koko ajan syödä Kartush-kissan ruokaa,vaikka se oli jo saanut oman annoksensa,ja sain hätytellä sitä pois.Olen ajatellut,mitä tapahtuu kun olen poissa ja nämä kissat ovat tottuneet säännölliseen ruokailuun,mutta puistossakin on pari kissojen syöttäjää,jotka jättävät kissoille kuivaruokaa,joten kyllä nämä ruokaa löytävät,vaikka olisin välillä poissa.

Viime postauksessa kerron puiston erään nurkan kivestä,jonne joku oli kuukauden ajan jättänyt joka päivä hedelmiä,leipää ja kynttilöitäkin.Ei kulunut kuin päivä tuosta postauksestani kun sinne ei enään ilmestynytkään mitään.Joten se taisi  jäädä ikuiseksi arvoitukseksi.....

24 kommenttia:

  1. Hienoa, ettà edes sinà olet kissojen kaveri! Mità kaikkea tarkoittaa se, ettà syksy on tullut sinne?

    VastaaPoista
  2. Ohoh, huomasin vasta nyt, ettà syksyjuttu oli edellisessà postauksessasi. Sorry!

    VastaaPoista
  3. Lissu:eihän noihin voi olla suhtautumatta.ne tietävät tasan tarkkaan mihin aikaan tulen ja istuvat siellä odottelemassa...
    Syksy tarkoitti kai sitä,että oli ukkosta ja tuli muutama tippa;D Mutta lämmintä on edelleenkin...Ja kiva kun nyt pystyit kommentoimaan:)

    VastaaPoista
  4. Kiva kun jaksat ruokkia niitä. Minulla on sama tapa välillä villikissojen kanssa...

    VastaaPoista
  5. Mukava, että kissoille on ruokapalvelu. Ressukat ovat niin suloisia ja varmaan kiitollisia ruoasta.

    VastaaPoista
  6. Meidan lahella taalla asuu vanhempi pariskunta, joka ruokkii kotinsa vieressa pienessa puistossa valtavaa kissalaumaa. Ruoka-aikana siella on takuulla ainakin 50 kattia, jos ei enemmankin. Ja ISOJA , jotkut aika lihaviakin. Mahtaa olla heilla aika isot kustannukset ruuasta.

    VastaaPoista
  7. Matkatar:) ON oikeastaan ihan kiva kun ne selvästi kiittävät kun saavat ruokaa;D

    Arleena:Kissat ovat kyllä ihania ja nämä täällä lähelläni aika hyväkuntoisia.Saapa nähdä miten tuo syöttöpalveluni jatkossa sujuu.

    Hannele:ainakin mitä joulutähtiin tulee;D

    Anu:huh,no sellaisesta tuleekin ihan jättikustannukset.Sain puoli pussia,joka riittää ehkä 2 viikoksi,sen jälkeen joudun sitten ostamaan uuden.Ja toivon ,että tuo kissaryhmä pysyy tuon kokoisena.Mielelläni myös jakaisin tätä tehtävää jonkun kanssa...

    VastaaPoista
  8. Joulutähtiä! No, on meilläkin jo muutamassa kaupassa joulukoristeita.

    Voi pieniä nälkäisiä kisuja. Onneksi Sinä olet huolehtimassa. Ja Bambi touhuaa apuna :)

    VastaaPoista
  9. Joulutähtiä, huudahdan minäkin! On se taas niin lähellä. Mutta sen jälkeen saakin aloittaa kevään oottelemisen!

    Eläimistä on hyvä pitää huolta.

    VastaaPoista
  10. Onneksi nyt kumminkin haluat syöttää kisuja. Kun ovat tottuneet jokapäiväiseen syöttämiseen.

    VastaaPoista
  11. Joulutähtiä tosiaankin :-D Hassua! Ja ihanaa kun kissat saavat ruokaa! :-) <3

    VastaaPoista
  12. Täälläkin joulutähdet tulevat hieman liian aikaisin myyntiin. Parhaat on siis jo jouluna mennyt. Niin ja mikä nimi niille onkaan laitettu? Ataturkin kukka:D.

    Meidänkin naapurin täti ruokkii kissoja. Hänellä on aina korkokengät, joten kisut reagoivat korkojen kopinaan. Tädin auto on meidän auton vieressä, joten kun minä kipitän korkoineni meidän autolle, annan kissoille väärän hälytyksen...

    VastaaPoista
  13. Kauniita joulutähtiä. Joka joulu hankin ainakin yhden sellaisen itselleni...tykkään niistä...:)
    Mukava, että ruokit kissoja.

    VastaaPoista
  14. Minäkin kiitän kissojen puolesta, että ruokit niitä.
    Onko taloissa ilmoitustauluja, joihin voisit laittaa apu- ja tukiryhmätoiveitasi kissojen hyväksi? :)

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  15. Tuli mieleen, että onko siellä joulutähti ihan joulukukka, vai pidetäänkö sitä huonekasvina siellä muutenkin?

    Toisaalta kivan tehtävän sait, mutta onhan tuossa myös vastuuta. Mietinkin sitä, että mitä jos olet matkoilla tms.; mitä kissoille sitten käy. Mutta hyvä jos löytävät ruokaa muualtakin.

    VastaaPoista
  16. Mekin ruokittiin Sisiliassa kulkukissoja, olivat niin reppanoita ja osa sairaita. Saavat edes joskus hyvää ruokaa...
    Kissoja ei kylläkään näkynyt paljoa, ehkä niitä hävitetään siellä.

    VastaaPoista
  17. Taitaa kuulua nälkäistä naukunaa, kun tunnistavat askeleesi!

    VastaaPoista
  18. Juutalaiset tuskin juhlivat joulua, varmaan vain kristityt niin tekevät...Hieman etuajassa nuo joulutähdet, mutta ainahan kukat tuovat hyvän mielen;)))

    Hyvä että kodittomia kissoja ruokitaan, pidän paljon kissoista!<33

    VastaaPoista
  19. Meidän puutarhan joulutähdet eivät vielä ole aikeissakaan kukkia, onneksi :)
    Yleensä tuossa ruokinnassa käy niin, että kun yksi sen ottaa hoitaakseen niin muut huoletta pesevät kätensä koko jutusta. Olisi kuitenkin kiva jos voisit jakaa homman (ja kulut) jonkun muun yhtä eläinrakkaan kanssa, olisi sitten vararuokalakin silloin kun olet matkoilla.

    VastaaPoista
  20. Tiskiharjafeministi5. lokakuuta 2012 klo 17.56

    Hauska nimi! HALAVLUV :) Chag sameach!
    Meidan kaupungissamme on alettu kaupungin toimesta pitamaan kissakantaa kurissa, sen huomaa heti, suuri osa kissoista on pulleita ja hyvakuntoisia..

    VastaaPoista
  21. Johanna:oli kiva törmätä joulutähtiin.Minä sen sijaan odottelen löytäväni joulutähden kestävämpää serkkua,jollaisen hankin viime vuonna,mutta tapoin liiallisella veden tarjonnalla...Kissat ovat kyllä herttaisia,ja tulevat juttelemaan kun tulen illallisen kanssa:D Bambikin on niin tottunut kissoihin!

    Kiiris:Venezuelassa niitä kasvoi melkein kaduilla! Kaunis kasvi;tuossa vain punaiinen oli hieman haalea.Eläimistä pitääkin pitää huolta.

    Tuula:toivon vaan,että löydän jonkun partnerin tähän hommaan.Meidänkin talossa on muutama kissojen vihollinen,joten ei ihan helppoa ole.

    Mimosa:joo täällä joulutähtiä jo nyt! Ja kissat ovatkin täällä aika hyvin syötetyn näköisiä:)

    Mine:Ai että Ataturkin kukka.Minua taas hepreankielinen nimi vähän naurattaa,ei tule siitä joulutähti mieleen;D Hih,nauratti tuo että kisut tunnistavat korkojen kopsutuksen;D

    Irmastiina:joulutähdet ovat kauniita.Suomessa en oikein voinut sellaista pitää kissan tähden,mutta nyt voin,Bambi tuskin sitä puree.

    Nurkkalintu:kiitos sinulle:) ON meillä talossa hissin vieressä ilmoitustaulu,mutta koska omassa asuintalossani on muutama kissanvihaaja,en viitsi sitä sinne laittaa.Eräs entinen tässä talossa asunut tyttö on kovin huolissaan kissoista täällä ja haluaisin auttaa,mutta hän asuu nyt todella kaukana,joten se ei riitä.

    Hippu:Joulutähteä ei täällä mielitä joulukukaksi,.Venezuelassa sitä kasvoi ihan luonnossakin.Niin ,se juuri että mitä sitten jos olen matkoilla.Ja tämä homma tieysti maksaakin ,ruokasäkkki kuluu aika nopeasti. Mutta onneksi puistossakin on pari ruokkijaa.

    Eeviregina:kiva kun niitä syötitte:) Niistä ei ehkä pidetä yhtä hyvää huolta kuin täällä;oman alueen kissat ovat kaikki hyväkuntoisen näköisiä-

    SusuPetal;D

    Aili:eivät juhlikaan ,mutta täällähän on myös paljon kristittyä väestöä.Minäkin pidän paljon kissoista ja sen vuoksi en voinutkaan kieltäytyä.

    Sirokko;Ai teillä on sitä ihan omassa puutarhassa kasvamassa:) NÄinhän se on.Pois muuttanut naapurini syötti niitä,sitä ennen tässä minun asuintalossa asuva tyttö,joka muutti pois ja nyt siis minä,mutta todellakin haluaisin jakaa homman jonkun kanssa.Toivottavasti löydän sellaisen.

    Tiskiharjafeministi:joo minuakin nauratti tuo nimi,ei tuo yhtään joulutähteä mieleen;D Täällä Holonissakin kaupunki on jo vuosia pitänyt sterilisoimisoperaatioita,aina eri kaupunginosassa.,Se on sitten reilusti vähentänyt kissakantaa ,mutta täälläkin ne ovat todella hyväkuntoisen näköisiä.Chag Sameah sinullekin!

    VastaaPoista
  22. On se vaan hienoo, että viitit huolehtia noista kissoista. Tuon yhden jalka on vissiin jotenkin viottunut?

    VastaaPoista
  23. Ihana kun pidät kisuista huolta! Minä ruokin vielä entisen naapurini kanssa entisen asuinpaikkamme kulkurit, joista suurin osa on jo saatu eläinsuojeluyhdistyksen kautta koteihin, mutta pari itsepäistä kulkuria siellä vielä hiipii apajille, kun tunnistavat tutut askeleet :)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...