perjantai 5. lokakuuta 2012

Oppia hakemassa,tunnustuksia ja muutakin

Pistaasimacaronsien kuoria
Aamupäivän vietin mukavalla kurssilla,jossa opittiin tekemään kaikenlaisia minileivonnaisia kuten macaronseja ja muutakin.Keittiötarvikeliike muisti minua syntymäpäivänäni isolla alennuksella,jonka käytin tämän päiväiseen kurssiin. Kurssi alkoi hieman myöhässä ,sillä tänään oli Tel Avivin pyörämaratoni:kaupungin kaikki pääkadut suljettu ja monilla vaikeuksia päästä perille.Puolen tunnin odotuksen jälkeen päästiin kuitenkin hommiin.
Vaikka kurssi oli tarkoitettu aikuisille,oli mukanaolijoiden joukossa myös 2 10-vuotiasta tyttöä,joista toinen tuli isänsä ja toinen äitinsä kanssa.Isä sanoi olevansa pelkkä apukokki;D Ihmeellisen taitavia olivat molemmat tytöt ja pursotukset sujuivat heiltä kuin ammattilaisilta. Selvää kondiittoriainesta molemmissa;D
Olen taas odotellut kauhean kauan ennenkuin olen kiittänyt saamistani tunnustuksista.Tämän sain Pisaralta,kiitos kaunis!

Ja tämän tsemppaava blogiystävä-tunnustuksen sain ihanalta ystävältäni Leena Lumelta.Kiitos ihanainen!
Koska molemmat tunnustukset ovat kiertäneet eri blogeissa en jaa näitä eteenpäin tällä kertaa.
Ruokablogini on ehdokkaana Glorian suosikkiblogi-sarjassa ja blogia ehtii vielä äänestää täällä. Samalla voi osallistua Gloria-lehden vuosikerran arvontaan.

Oikein hyvää viikonloppua kaikille!

30 kommenttia:

  1. Kaikki tuommoinen moninaisuus tehdà eri asioita puuttuu tyystin tàstà pienestà vuoristokylàstà! Nyt sentààn on alkamassa Mojiho-ilta tuossa piazzalla! Arvaapas, kiinnostaako? Olet saanut paljon ansaittua tunnustusta ja onnea vaan tuohon Gloria-juttuun.

    VastaaPoista
  2. Lissu:suuressa kaupungissa on aina enemmän mahdollisuuksia.Mojito-ilta? Siis mojito-drinkkejä? Kiitos vaan sanoistasi:)

    VastaaPoista
  3. Pistaasi onkin antanut kauniin värin macaronseille - Olisipa kiva kokeilla leipoa niitä! Kurssipäiväsi kuulostaa tosi kivalle - ihana että ollut muutama lapsonenkin mukana ;)

    VastaaPoista
  4. Nina Bille;ehkä nyt tuon kurssin jälkeen vihdoinkin uskaltaudun leipomaan macaronseja,on jo ollut suunnitelmissa pitkään.Ihana pistaasitahna antoi noille väriä. Kiva oli katsella tyttösten touhua tuolla;olivat ihan yhtä hyviä kuin suuretkin!

    VastaaPoista
  5. Minun piti menna sataman torille, mutta tuon pyoratapahtuman vuoksi jatin sen suosiolla valiin.

    Kivalta kuulostaa kurssi.

    VastaaPoista
  6. Kiitos vihjeestä, kävin äänestämässä appelsiinejahunajaa =) *peukku ylös*

    Bambille halit eläinten viikon kunniaksi!

    VastaaPoista
  7. Tuollaisen lapsenlapsi söi tänään, minä en oikein tykkää.

    VastaaPoista
  8. Kävin heti äänestämässä blogiasi!

    VastaaPoista
  9. En ole koskaan tehnyt noita leivoksia. Makeitahan ne ovat.
    Käyn äänestämässä.

    VastaaPoista
  10. Onnea Sinulle kaikista tunnustuksista. Täytyykin käydä äänestämässä :)

    Herkkuja olet taas valmistanut. Meillä olisi innokkaita kokkeja, mutta mamma ei jaksa opettaa. Jos teen jotain niin haluan tehdä vain nopsasti. Mussa ei ole kyllä opettajan aineksia. Pitänee ryhdistäytyä.

    VastaaPoista
  11. Nuo pistaasimacaronit näyttää aivan ihanille. Maistoin pari viikkoa sit ekaa kertaa niitä Pariisissa ja minun mielestä ovat kauniimpia kuin maukkaampia, liian jotain...jota en osaa määritelä että hullaantuisin niihin vaikka olen suuri herkkusuu:)

    VastaaPoista
  12. Lykkyä Gloria-skabaan!!!
    Arvaa onko hankalaa kun en tykkää tuollaisista makeista - kinkut ja salamit menee kyllä! :)
    Tulin just 1,5h lenkiltä - kyllä aikaisin aamulla on paljon helpompi kävellä kuin ip auringossa!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  13. Nyt täytyy sanoa, että ONNEKSI EN OSAA tehdä macaronseja. Kun pidän sokerittomuudesta paussia, ostan niitä paketillisen Carrelta ja syön kaikki yhdeltä istumalta. Onneksi paketti on aika pieni. Jos tekisin niitä, niin söisin varmasti koko pellillisen. Tai kaksi...

    VastaaPoista
  14. Kiiris;Paljon herkkuja tehtiin,mutta itse olen enemmän suolaisen perään...

    Anu:joo aika tyhjän näköistä olikin kaupungilla;D Oli ihan kiva kurssi(4Chef)

    Nurkkalintu:kiitos:) Ja Bambi onkin saanut vähän ekstraherkkuja eläinten viikon kunniaksi:)

    Hannele:nuo ovat hyviä,mutta vähän turhan makeita minun makuuni.

    Marja-Leena:Kiitos:)

    Arleena:Minäkään en ole koskaan tehnyt (paitsi eilen ,osittain).MInullekin vähän turhan makeita,mutta ne ovat niin nättejä!

    Johanna:kiitos kiitos:) Minulla taas oli ihan päinvastainen juttu;halusin kauheasti opettaa jälkikasvulle keittiön salaisuuksia,mutta häntä ei lainkaan kiinnostanut.Myöhemmin joutui pakon edessä opettelemaan kun ei ollut enään mamma kokkaamassa ja nykyään kokkaavat yhdessä tuoreen vaimon kanssa.

    Henrietta:Pistaasimakaronit olivat hyviä mutta eniten pidin tuolla tekemistämme kahvimacaroneista.Ah macaronseja Pariisissa.Ne ovat tosi hyviä kun tuoreita,mutta kyllä niin nättejä,Ja vaihtoehtoja mitä täytteeseen tulee on satoja!

    BLOGitse:kiitos vaan.Minäkin pidän enemmän suolaisesta.Tykkään tehdä tuollaisia makeita juttuja,mutta niin,että muut syövät ne.
    Aamulla kuumassa ilmastossa onkin parempi kävellä;vien koirankin ulos hieman klo 6 jälkeen aamulla.

    Mine:minä olen vasta osittain valmistanut noita,siis osallistunut macaronsien työprossiin;D Mutta ymmärrän että niihin hullaantuu.Ihan pienenä suupalana ovat tosi ihania mutta ei sen enempää.Ja onko kauniimpaa pikkuleipää edes olemassa...

    VastaaPoista
  15. Onnea ruokablogiehdokkuudesta Gloriassa :D Kivalla kurssilla olet kàynyt!

    VastaaPoista
  16. Ciacy:kiitos:) Juu oli kivaa,vaikka olenkin kokenut kokki niin aina voi oppia jotain uutta;D

    VastaaPoista
  17. Kiva kurssi! Jotkut lapset ovat kyllä hämmästyttävän taitavia leipomaan ja kokkaamaan. Katsoin Suomessa pari jaksoa Suomen Junior Masterchefiä, ja siellä oli jopa 9-vuotiaita, jotka osasivat jo vaikka mitä! Ihan käsittämätöntä. Osasinkohan itse edes syödä haarukalla ja veitsellä sen ikäisenä. :-D

    VastaaPoista
  18. Hippu:oli kiva tehdä kaikenlaisia herkkuja ryhmässä.,Ja totta,jotkut lapset alkavat tosi aikaisin kiinnostumaan ruuanlaitosta,taitaa olla ihan muotiasiakin.Täälläkin oli viime vuonna tuo MasterChef Junior,ja heidän sapuskoistaan on tehty jo kirjakin.Ja tuossa samassa paikassa missä nyt kävin kurssilla,on lapsille ja nuorille vaikka minkälaisia kursseja ja ne on aina täynnä! Minä osasin vain syödä saman ikäisenä;D

    VastaaPoista
  19. vad roligt, skulle garna ga en san kurs! kan du gora macarons nu???

    kramar

    VastaaPoista
  20. Sara;Jag tror att jag nu kan;D Kanske du hjälper mig att äta dom om jag gör några macarons.

    VastaaPoista
  21. Mun pitäisi sitten lähettää nämä meidän innokkaan oppilaat sinne sun luoksesi, niin kysyntä kohtaisi tarjonnan :)

    VastaaPoista
  22. Minulla piti olla tänä viikonloppuna Pralinekurssi, mutta peruivat vähäisen osallistumisen takia :( Ois ollu kurssi enkuks ja sille ilmottauduin. Pitää varmaan ens vuonna yrittää ruottinkieliselle.

    Suklaantekovehkeet on jo kotona, voishan tuota yksinkin kokeilla, mutta sen verran hauskaa olisi ollut hienon open ohjauksella tehdä, että harmittaa vallan vietävästi nyt.

    Kurssit on kivoja :D!

    VastaaPoista
  23. Johanna:Sehän sopisi hyvin:) Tykkään tosi paljon leipomisesta ja kakkujen teosta,mutta vähemmän niiden syömisestä.Mutta muille niitä on kiva tehdä:)

    Tanja:voihan harmi,että tuo kurssisi peruttiin.Mullakin on suklaatekovälineet,siis kunnon polykarbonaattimuotit kotona.Joskus harvoin innostun tekemään kohvehtejä ja yleensä annan pois.Viime vuonna olin myös suklaaworkshopissa,jota piti täällä aika tunnettu suklaamestari,joka on puoliksi suomalainen!
    Kurssit ovatkin tosi kivoja,täällä tosi suosittuja ja näkyvät aina olevan täynnä.

    VastaaPoista
  24. LIssu vei sanat suustani, täälläkään ei sit ole yhtään mitään.Tyhmää. Mutta nyt menen kipinkapin äännestämään sinua.

    VastaaPoista
  25. Nami. Tulee aina nälkä kun kuulen tällaista. Etenkin jos näen macaronien kuvia. Kävin äänestämässä ruokablogiasi jo aikoja sitten. Toivottavasti se menestyy :)

    VastaaPoista
  26. Ole hyvä Jael-Ihanainen♥

    Minäkin olen äänestänyt;-)

    VastaaPoista
  27. mmmmm ....macaroons ....
    Kaupoissa olen joskus nähnyt sellaisia 'tee-se-itse' macaroons pakkauksia, mutta ei olla viitsitty ostaa; tuskin ovat kuitenkaan niiin hyviä kuin meidän suosikit Laduré .... <3 <3

    VastaaPoista
  28. Pikkujutut;kiitos vaan.Harmi kun teillä ei ole tuollaista...

    Helmi-Maaria:Macaronsit ovat niin nättejä ja hyviäkin jos vaan joskus harvoin syö.Kiitos,ei kyllä kauheasti mahiksia,koska siellä on monta todella suosittua blogia,mutta kiva olla 20 joukossa kuitenkin:)

    Leena:)Kiitos ihanainen!

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...