torstai 17. tammikuuta 2013

11 kysymystä

Sain Mineltä 11 kysymystä ja näihin samoihin kysymyksiin vastattiin 11 eri blogissa,ja yritän tässä nyt sitten laittaa oman panokseni näihin kysymyksiin.

1. Jos sinun olisi mahdollista yhdistää asuinmaasi ja Suomen parhaat puolet, mihin ne liittyisivät (vuodenaikoihin, ruokaan, asumiseen, kulttuuriin, ihmiisin tms.)?
Koska pidän viileästä säästä enkä voi sietää itäisen Välimeren kuumaa,kosteaa kesää,yhdistäisin tuon ilmaston niin että talvet ja keväät täällä olisivat paljon pidemmät ja kesä paljon lyhyempi.Lunta saisi olla myös,mutta korkeintaan viikon
Torilta löytyy vaikka mitä
Ruoka....kuten Anu totesi omissa vastauksissaan,niin täällä on ruoan puolesta melkein mitä tahansa.Ainoa mikä tulee mieleeen on että olisi kiva jos täälläkin voisi poimia marjoja.Tai sieniä,mutta toisaalta lähijättimarketissani on tosi hyvä sienivalikoima.Suomen hyvän kierrätyssysteemin toisin tänne ilomielin  ja olisin iloinen,jos joukkoliikenne täällä olisi yhtä hyvä kuin Helsingissä.Suomen koulutussysteemistä voisivat täällä myös ottaa mallia.

2. Jos pystyisit ratkaisemaan yhden asuinmaasi ongelmakohdan, minkä valitsisit ja miksi? Minulle tulee tätä kirjoittaessa yksi juttu vain mieleen ja se on lähestyvät vaalit (ensi tiistaina) .Jo valmiiksi kovin oikeistolainen hallitus todennäköisesti menee vielä enemmän oikealle vaalien jälkeen.Kunpa sen saisi muutettua...ja kuten Anukin,niin tietysti toivon että olisi rauha naapurien kanssa.
Talvi on ehkä loppu sillä eilen näin jo näitä;kevään kukkia
3. Teitkö lupauksia vuodelle 2013?En kyllä yleensä tee uuden vuoden lupauksia enkä tälläkään kerralla tehnyt...
4. Mikä on bravuurisi keittiössä?
En kyllä osaa tarkalleen sanoa mikä se olisi..Mutta minullahan on tuo ruokablogi täällä ja kai siellä joitakin bravuureita on.Mutta teen tosi  hyvää kasvisruokaa.
5. Miten rentoudut?
Monellakin tavalla.Kuuntelen musiikkia ,luen ja olen tietokoneella...
6. Mikä on sinusta mukavin asu?
Vaikka tällainen ,joka juuri nyt on päällä.Collegehousut,T-paita ja sen päällä collegejakku. Kesän kuumuudessa riittää  joku pareo.
7.Mikä kirja jäi mieleesi viime vuodelta?
Näkymätön Silta. Kiitos Leena:)
8. Onko sinulla kesälomasuunnitelmia ensi kesälle? Jos on, minne aiot matkustaa?
Suomeen taas....Helsinkiin 
9. Mikä on ollut elämäsi suurin saavutus?
Tämä on nyt sitten vaikea.Ehkä se on se,että olen selviytynyt kaikista elämän kierteistä,välillä vaikeistakin.
10. Entä pettymys?
Pettymyksiä tulee ja menee;niihin pitää osata suhtautua oikealla tavalla.Ehkä suurin pettymykseni oli ero elämäni rakkaudesta.
Lempikahvilani on suurentunut ja sen ilme hieman muuttunut
11. Millainen on tavallinen arkipäiväsi?
Ei mitenkään erikoinen ja sekin vaihtelee.Mutta tänään oli näin:nousin klo 6.05,laitoin itseni kuntoon ja sitten vein koiran ulos.Bussi vähän ennen klo 7,matkasin lempikahvilaani.Kahvia ja luin pikaisesti aamulehdet.Tarkoitus oli mennä sieltä Pilates-tunnille,mutta en mennytkään,sillä nilkkaani sattuu kävellessä .Sieltä sitten kotiin,ja hieman kääntämistä ja muita hommia.2 aikaan vein koiran taas ulos,ja sitten takaisin kaupunkiin:vein syntymäpäivälahjan toiseen vapaaehtoispaikkaani;suojattini täytti 11 vuotta. Sen jälkeen bussilla kotiin,kaupan kautta,ruoanlaittoa ja nyt istun koneella.Myöhemmin illalla tapaan naapurini ja ulkoilemme yhdessä koiriemme kanssa,mutta sitä ennen syötän ulkokissat.

16 kommenttia:

hanne virtauksesta kirjoitti...

Kiva aina lukea toisen maailmasta, etenkin sinun siellä kaukana..

Kiinnostaa tuo kirja,
oliskohan se mun kirja myös?
Halit

Yaelian kirjoitti...

Hanne:tuo kirja oli mahtava lukuelämys.En olisi halunnut sen edes loppuvan.Lue Leenan arvio siitä;Olen varma että myös sinä pidät tästä kirjasta.

Lissu kirjoitti...

Minustakin on mukava lukea toisten pohdintoja omasta elämästään. Omaa vastaustani täällä sorvailen.

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Oli kivaa ja kiinnostavaa lukea vastauksiasi. Tuntuu, että kun asut kaukana kotimaasta, näet monia asioita paremmin. :)

Hanneles paradis på Hisingen kirjoitti...

et ole näköjään hiihtäjä :)

Yaelian kirjoitti...

Lissu:näitä on kiva lukea ja tulen sitten lukemaan niitä sinun vastauksiasi;D

Katja:ehkä sitä näkee kaukaa asioita hieman eri tavalla.Ja se ,että olen asunut parissa eri maassa kai myös vaikuttaa.

Hannele;no en mutta kaipaan luistelua....

anumorchy kirjoitti...

Hyvinhan se sujui vaikka ihmettelit mita vastata. Vaalien tuloksesta olen jo etukateen masentunut. Vaalimainoksia telkkarista katsoessani naureskelen niille samaan tyyliin kuin joillekin hervottomille satiiriohjelmille, ja sitten tajuankin etta tama on ihan oikeeta elamaa.

Onko sinulla viela tuo kirja, vai oletko lahjoittanut sen kirjastoon? Olisi mukava lukea se!

Allu kirjoitti...

Sun ruokasi taitaa olla kaikki bravuurinumeroita ja jaksat tehdä niin työteliäitäkin juttuja.
Minäkin tykkäsin siitä kirjasta ja olen lahjoittanut sitä jo ainakin kaksi kertaa tyttökavereille synttäriksi.

Nelli L kirjoitti...

Olen huomannut saman...kovasti paatoksellisuutta monilla kun olen lukenut kavereiden postauksia ja kirjoituksia.Ääripäät ei ole muassa varten vaikka kyllä joissakin asioissa olen rouva ääripää.
Israelin pitäisi kokeilla edes toisenlaista politiikkaa kun tuo ei kerran saa mitään aikaan.

Mine kirjoitti...

Hei Yaelian! Palasin reissulta ja olen maannut aamun migreenissä. Nyt yritän tsempata itseni ylös, jotta lapsilla olisi koulusta tullessaan äiti poissa olon jälkeen. Yritän myös palata blogistaniaan ja oli aika monta kymmentä postausta odottamassa:). Kiva löytää myös vastauksesi. Nyt menen sitten lukemaan mitä muut vastasivat...

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, sun 9 ja 10 on kuin minulta.

Näkymätöntä siltaa ovat kaikki kehuneet, eikä suotta.

Toivon todellakin, että alat rakastaa lunta! Kaikki ystäväni ovat ystäviä lumessa, meressä, koirissa ja kirjoista - ja hyvässä ruoassa. Miten ihmeessä saisin sinusta lumisen...

Maria kirjoitti...

Joo sain myös kesällä tuon kirjavinkin Leenalta.Niin kaunis ihana kirja!Olipa mukava kuulla kuulumisiasi näin

Yaelian kirjoitti...

Anu:minäkin olen aika down noista vaaleista mutta ei sitä koskaan tiedä,ehkä tulee yllätyksiä,vaikka ei ihan kauhean todennäköistä sellainen....Kirja on tosi hyvä,lähetin sulle siltä tiimoilta meiliä..

Allu:kiitos:) ja tuo kirja on tosiaankin sellainen,mitä ei halua laskea käsistään sitä lukiessa.

Nelli:Niin ,se ääripäisyys ahdistaa.Saisi tulla joku muutos tuohon.

Mine:tervetuloa takaisin ja toivottavasti migreeni on jo ohi.Ja oli ihan kiva vastata näihin kysymyksiin:)

Leena:sinun ansiosta minulla on se kirja ja on kyllä mahtava lukukokemus:) Mutta minähän rakastan lunta! Tosin vain vähäksi aikaa,en kestä sellaisia pitkiä talvia kuten Suomessa.Olisi ihanaa jos tännekin minun alueelle tulisi lunta,olin kateellinen jerusalemilaisille kun he saivat sitä...

Maria:) Todella hyvä kirjavinkki olikin:)

Sirokko kirjoitti...

Hyvinhän se joukkoliikenne siellä näyttää kulkevan, kun jaksat moneen otteeseen bussillakin lähteä liikkeelle. Ilmaston suhteen olen vähän samaa mieltä, vaihtaisin täkäläisen kesän heti Suomen kesään, voisin ehkä sallia kuukauden helleajan paikallisille mutta sitten haluan tilalle kuukauden lumet talvella :)

Petra kirjoitti...

Sinulle on tunnustus blogissani!

Yaelian kirjoitti...

Sirokko:Mutta kun minä aina vertaan kaikkia joukkoliikenteitä Helsingin sellaiseen,joka on niin hyvä! Minä en lunta ihan niin pitkäksi aikaa haluaisi mutta lunta saisi kuitenkin tulla jonkun verran ja tätä viileämpää säätä saisi olla enemmän..

Petra:kävin katsomassa..