maanantai 7. tammikuuta 2013

Jonkinlainen talvi on täälläkin...

Tällä viikolla on sitten meilläkin talvi,ja aamulla aikaisin mennessäni silmän näkökenttätutkimukseen tuuli niin kovaa,että sateenvarjoni oli hajota ja minä melkein lensin sen mukana;D
Hieman kylmäkin oli aamulla (15 astetta,Jerusalemissa puolet siitä) mutta näkökenttätutkimuksen jälkeen välillä satoi ja välillä aurinko tuli esille. Illalla suomalaisessa kirjastossa oli harvinaisen vähän väkeä,taisi monet jäädä sateen vuoksi kotiin.Kotiin tultuani huomasin,että sähkökatkokin oli ollut jja kellot piti taas laittaa oikeaan aikaan.Nytkin sataa.Ihanaa!

Edit.Viimeksi satoi näin paljon vuonna 1992!

20 kommenttia:

pikkujutut kirjoitti...

Saanen olla eri mieltä ?:).

Olen umpijäässä, meillä on vain genu päällä mikä tarkoittaa yhtä lämpöpatteria lasten huoneessa.Vuokraisäntä vaihtoi meille uuden AC:n, joka ei edes toimi.olen niin kiukkuinen, että se pitää liikkeessä.Onneksi se edes vähän lämmittää.:)

Yaelian kirjoitti...

Pikkujutut:Saat olla ,teillähän taitaa olla siellä kylmempää kuin täällä minun seudullani. Ei kai tämä kauan kestä ja pian varmaan aurinkokin palaa lämmittämään.Tsemppejä!

arleena kirjoitti...

Sade raikastaa ja puhdistaa ilmaa.
Ihana katsella, kun siellä on niin rehevän vihreää.

Amalia kirjoitti...

Sateessa on mukava olla, sisällä :)

Allu kirjoitti...

Meillä on taas vähän liiankin keväistä täällä, ei voi tajuta, että on tammikuun alku eli oikeastaan pitäisi olla talvi.

mummeli kirjoitti...

Siellä talvi vähän erilainen kuin täällä. Ei tietoakaan tuosta upeasta vihreydestä.

Anne kirjoitti...

Musta sade on ihanaa täällä suomessakin,olipa se sitten vettä tai lunta.Ihan parasta on kesällä sateen ropina mökin peltikattoon :)

Kiiris kirjoitti...

Tuollaisen talven minäkin kestäisin!

Tuula kirjoitti...

Mary Poppins sateenvarjollaan lentelee ;).

Hyvä hyvä, sade on varmaan ihan tarpeen teille siellä!

Nelli L kirjoitti...

Miten sadekkin näyttää niin ihanalle?

Yle on eilen aloittanut mahottoman hyvän Israelilaisen sarjan (sodan vangit)
http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkisto/sodan-vangit-16

Eeviregina kirjoitti...

Jerusalemissakin oli kylmää ja olikohan Hermonilla satanut lunta?
Tällä hetkellä meillä on muutama aste pakkasta ja lumisateita on luvassa lisää. Puut ovat kauniissa kuurassa, siis parasta Suomen talvea nyt! En kaipaa yhtään enempää pakkasia.
Minäkin katoin tuon tv-ohjelman. Ihan hyvältä näytti ainakin eka jakso.
Touhukasta tammikuun jatkoa!

Irmastiina kirjoitti...

No, jopas näkyykin olevan kova tuuli..
Ei taida teidän talvessa turkkia tarvita...:)

Mine kirjoitti...

Minullekin tuli heti mieleen Maija Poppanen:).

Täällä on kova tuuli ja lunta muutama sentti maassa. Koko kaupunki sekaisin ja koulut kiinni. Hitsit! Minun piti olla ostamassa helmitarvikkeita, mutta olenkin nyt sitten lasten kanssa kotona. Stressipisteet kasvaa...

Elegia kirjoitti...

Onpa jännä nähdä sadekuvia sieltä, kun ovat niin harvinaista herkkua ;) Voin kuvitella, että paikallisille sade on enemmänkin ilo kuin riesa. Ja sateen jälkeen, kun aurinko taas paistaa, näyttää tosi raikkaalta ja kauniilta.

anumorchy kirjoitti...

Juu en viitsinyt minakaan kirjastoon tulla. On tuota luettavaakin ihan kiitettavasti. Tanaan vasta talvista onkin, kun kadut tulvii. Ilmakin on entisestaan kylmenemassa.

Nina Bille kirjoitti...

Onpas siellä myräkkää - hyvä että päästi tutkimuksiin ja takaisin! Sade varmaan raikastaa kivasti, tuo tuuli on vaan aika voimakas kun sähkötkin menee poikki!

Yaelian kirjoitti...

Arleena:täkäläisen talven paras puoli onkin tuossa vihreydessä.Kesällä taas on niin kuivaa...

Amalia:mutta ulkonakin kiva kävellä sateessa;D

Allu;jännää! Ja täällä ei ole vuosiin satanut näin paljon!

Kiiris:paras mahdollinen talvi!

Mummeli.Näinhän se on,Mutta kun teillä on vihreää niin täällä on rutikuivaa.

Anne:Minustakin on ihana kuulla sateen ropinaa.Viime yönä se herätti minut ennen klo 5 mutta en edes ärsyyntynyt siitä;D

Tuula:hih;sateenvarjo meinasi lentää;D Meille tämä on ollut hyvä vuosi sateen suhteen,ja joka tippa tarpeen,vaikka se onkin nyt aiheuttanut myös tulvia ja sellaista.

Nelli;minustakin sade on kaunista.Kiitos tiedosta,enpäs tiennytkään,että tuo sarja ostettiin Suomeen. Sehän on se,jonka pohjalta tehtiin valtavan suosittu amerikkalainen Homeland-sarja.Tuosta sarjasta,joka nyt näkyy teillä,olen juuri seuraamassa toista kautta.

Eeviregina:Valkoinen talvi on kyllä niin kaunis! Tuleekohan Jerusalemiin lunta tänä vuonna...Kiva tietää että tuo sarja ostettiin Suomeenkin,se on erittäin hyvä!Hermonilla on lunta ,pääsee hiihtamään...

Irmastiina:eilen oli hurja tuuli,tänään non stop sadetta!

Mine:Teillä luntakin! Harvinaisen runsas sade tänään piti kyllä ihmiset aika lailla sisäpuolella täälläkin.Ja sade on täällä saanut kaupungit sekaisin...

Elegia:Tänä talvena on satanut harvinaisen paljon ja tänään koko päivän,melkein.Minä rakastan sadetta mutta tänään oli vähän hankalaa ja liian märkää.Mutta muutama päivä vielä ja taas paistaa aurinko...

Anu:eilen oli tosi vähän väkeä siellä,ylhäällä istuttiin Airan luona.Ja tänään ihan hurjan märkää joka puolella!Huomenna pitäisi olla tosi kylmää ja sen jälkeen lämpenee ja aurinko tulee taas esille.Minusta on ollut ihanaa kun edes yksi päivä on ollut totaalisesti ilman aurinkoa!

Nina BIlle:Eilen oli hurja tuuli,tänään taas sade.Ja kun sataa noin runsaasti niin menee vähän sekaisin kaikki;tänäänkin tietokone yhtäkkiä vain sammui,oli joku hetkellinen sähkökatko.Kuwaitin kaunotar kirjoitti...

Please, laheta sadepilvia myos tanne!

Barbara kirjoitti...

beautiful pictures!

Yaelian kirjoitti...

Kuwaitin kaunotar;Saisi teillekin tulla sateita!

Barbara:thank you:)