tiistai 5. helmikuuta 2013

Matkamessuilla

Kävin nyt iltapäivällä  Tel Avivin vuotuisella,kansainvälisellä matkamessuilla.Heti alussa näin nämä herttaiset tserkessitytöt ja he poseerasivat minulle.Tserkessit (Adygeit)ovat täällä asuva vähemmistö ja enemmän heistä voi lukea täällä.
Näyttelyn alussa huomasin myös että täkäläisellä lentoyhtiöllä Arkialla on ensi kesänä kiertomatkoja,joissa käydään myös Helsingissä,Porvoossa ja Kotkassakin.Noissa kirjanmerkeissä lukee Suomi.....
Intian osasto oli aika suuri;tässä vain osa siitä. Matkamessuilla oli aika moni maa mukana(Välimeren mailla,Kyproksella,Italialla,Kreikalla ja Espanjalla oli suurimmat osastot),ja ensimmäistä kertaa näin siellä skandinaavisten maitten osaston:Ruotsi,Norja ja Tanska yhteisellä pienellä osastollaan. Suurin osa näyttelyalueesta koostui täkäläisistä matkailuyrityksistä.Matkamessut ovat auki tänään ja huomenna;aamupäivä oli varattu ammattilaisille ja iltapäivällä pääsivät muutkin ihmiset tuonne;pääsylippua ei tarvittu.
Ekologisen kylän messuosasto
Druusilainen kahvinkeittäjä
Druusilainen rumpali
Druusien ja tserkessiein yhteisellä osastolla tarjottiin palasia näistä leipäsistä,joiden päälle laitettiin oliiviöljyä ja zaatar-maustesekoitusta ja sitten ne paistuivat tuossa uunintapaisessa.
Samaisella osastolla tehtiin myös baklavaa,mutta ei neliömäistä,vaan tuollaisia pitkulaisia rullia,jotka sitten leikattiin pienemmiksi.Tosin kun tulin paikalle oli uuni jo suljettu.....Enempää kuvia en tuolta sitten ottanutkaan,sillä yleisöä oli aika runsaasti.

20 kommenttia:

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Oh, matkamessuilla tulee aina hirvittävä kuume! Sen takia siellä on kiva käydä. Kivan oloiset tunnelmat sikäläisillä messuilla!

Hannele på Hisingen ♥ kirjoitti...

Kauniit puvut tytöillä.

Hippu kirjoitti...

Olipas siellä tutunnäköinen messuosasto. :-)

Minua harmitti, kun tulin Suomeen juuri matkamessujen jälkeen. Jos olisin tullut muutama päivää aiemmin, olisin ehtinyt messuille. Matkamessut ovat ihania!

Amalia kirjoitti...

Samanlaiset näköjään messut joka paikassa,

Leena Lumi kirjoitti...

Kävin heti lukemassa tserkesseistä. Kauniita tyttöjä ilm. kansallisasuissaan.

Yaelian kirjoitti...

Helmi-Maaria.Joo matkakuume;D Ihan kivat messut oli;alkoi vaan olla liikaa porukkaa iltaa kohti.

Hannele:tserkeisseillä on kauniit esiintymisasut.

Hippu:ajattelinkin että sinulle tuttua;D Matkamessuilla on aina kiva käydä ja nytkin tulin kotiin kassi täynnä esitteitä;on kiva unelmoida matkoista;D

Amalia:mutta kiva aina käydä;D

Leena:Heillä on täällä kaksi suurta kylää;olen kerran käynyt toisessa.Nuo asut olivatkin tosi nättejä!

SusuPetal kirjoitti...

En ole vuosiin käynyt matkamessuilla, on kyllä sellainen paikka, että haluaisi aina lähteä heti jonnekin kauas.

Nelli L kirjoitti...

Ruokaa...naminami.

Mine kirjoitti...

Meidän läheisimpien ystävien rouva on tserkessi. Hauska, että saivat sinne oman edustuksen:). Matkamessut olisikin kivat, eipä ole koskaan sattunut kohdalle.

Heljä kirjoitti...

Kiva kun otit messuille mukaan ja että Suomenkin sieltä bongasit, vaikkei (ilmeisesti) mukana ollutkaan. Onko siellä myös kaikenlaisia arvontoja, niinkuin muistan Suomen messuilla olleen?

Irmastiina kirjoitti...

Värikkäät messut!

Kati kirjoitti...

Voi kun tuli taas ikävä sinnepäin (ja ihan minnepäin tahansa, muutenkin, vaellusvietti iskee jälleen). Vesi kielellä katsoin noita zaatarpäällysteisiä leipiä, mun maustevarastoni hupenevat uhkaavasti. Matkamessut ovat hauskoja.

arleena kirjoitti...

Ideoita ja myös edullista matkantekoa saa messuilta.
Hyvät kuvat.

Yaelian kirjoitti...

SusuPetal:matkamessuilla tulee kyllä hurja matkakuume.Mutta voihan sitä aina haaveilla;D Sitäpaitsi ne kaikki esitteet ovat aika kivoja;D

Nelli;D

Mine:muistinkin että tserkessejä on Turkissakin.Tuolla on aina yhteinen osasto druuseilla ja tserkesseillä ja minusta koko messujen paras osasto se onkin:)

Heljä:kiva kun olit mukana:) Oli kivaa että Suomi oli jollain tavoin mukana vaikkei ollutkaan osastoa kuten muilla pohjoismailla.Arvontoja oli;osallistuin vain risteilyarvontaa ja kasvinkin olisi saanut yhdessä kilpailussa mutta jono oli liian pitkä...

Irmastiina:matkamessuilla on aina värikästä:)

Kati:oliskin kiva jos tulisit taas tännepäin:) Pitääkin katsoa jos sitä zaataria saisi sinnepäin;:D
Tykkään tosi paljon matkamessuista ;eilen tosin en kauhean kauan tuolla ollut.

Arleena:Kiitos;matkamessuilta saa aina kivoja ideoita:)

Ciacy kirjoitti...

Matkamessut on niiiiin ihania! Aika jännä, että kiertomatkoja jopa suomeen. Varmasti aika tyyris matka, mutta jeeee hyvä Suomi!

Yaelian kirjoitti...

Ciacy:munkin mielestä on tosi hienoja:)Se kiertomatka menee myös Tallinnaan ja Pietariin,mutta alkaa ja päättyy Helsingissä.Ja välillä käydään Porvoossa ja Kotkassa;D

Nonna kirjoitti...

Onpa mielenkiintoisen oloiset messut!

Marja-Leena kirjoitti...

Tänä vuonna jätin Messukeskuksessa käymättä Matkamessujen aikaan. Yleensä olen niillä käynyt.

Yaelian kirjoitti...

Nonna:matkamessut ovat musta aina mielenkiintoisia:)

Marja-Leena:täällä olen noilla messuilla käynyt viime ja nyt tänä vuonna.Ja kiva kun ei tarvitse tuolla maksaa pääsymaksua:)

MaaMaa kirjoitti...

Kaunitta vatteita ja rekvisiittoja .. Matkamessuilla on kiva käydä, tulee vaan hirrrveee matkakuume!! :D