tiistai 5. helmikuuta 2013

Matkamessuilla

Kävin nyt iltapäivällä  Tel Avivin vuotuisella,kansainvälisellä matkamessuilla.Heti alussa näin nämä herttaiset tserkessitytöt ja he poseerasivat minulle.Tserkessit (Adygeit)ovat täällä asuva vähemmistö ja enemmän heistä voi lukea täällä.
Näyttelyn alussa huomasin myös että täkäläisellä lentoyhtiöllä Arkialla on ensi kesänä kiertomatkoja,joissa käydään myös Helsingissä,Porvoossa ja Kotkassakin.Noissa kirjanmerkeissä lukee Suomi.....
Intian osasto oli aika suuri;tässä vain osa siitä. Matkamessuilla oli aika moni maa mukana(Välimeren mailla,Kyproksella,Italialla,Kreikalla ja Espanjalla oli suurimmat osastot),ja ensimmäistä kertaa näin siellä skandinaavisten maitten osaston:Ruotsi,Norja ja Tanska yhteisellä pienellä osastollaan. Suurin osa näyttelyalueesta koostui täkäläisistä matkailuyrityksistä.Matkamessut ovat auki tänään ja huomenna;aamupäivä oli varattu ammattilaisille ja iltapäivällä pääsivät muutkin ihmiset tuonne;pääsylippua ei tarvittu.
Ekologisen kylän messuosasto
Druusilainen kahvinkeittäjä
Druusilainen rumpali
Druusien ja tserkessiein yhteisellä osastolla tarjottiin palasia näistä leipäsistä,joiden päälle laitettiin oliiviöljyä ja zaatar-maustesekoitusta ja sitten ne paistuivat tuossa uunintapaisessa.
Samaisella osastolla tehtiin myös baklavaa,mutta ei neliömäistä,vaan tuollaisia pitkulaisia rullia,jotka sitten leikattiin pienemmiksi.Tosin kun tulin paikalle oli uuni jo suljettu.....Enempää kuvia en tuolta sitten ottanutkaan,sillä yleisöä oli aika runsaasti.

20 kommenttia:

  1. Oh, matkamessuilla tulee aina hirvittävä kuume! Sen takia siellä on kiva käydä. Kivan oloiset tunnelmat sikäläisillä messuilla!

    VastaaPoista
  2. Olipas siellä tutunnäköinen messuosasto. :-)

    Minua harmitti, kun tulin Suomeen juuri matkamessujen jälkeen. Jos olisin tullut muutama päivää aiemmin, olisin ehtinyt messuille. Matkamessut ovat ihania!

    VastaaPoista
  3. Samanlaiset näköjään messut joka paikassa,

    VastaaPoista
  4. Kävin heti lukemassa tserkesseistä. Kauniita tyttöjä ilm. kansallisasuissaan.

    VastaaPoista
  5. Helmi-Maaria.Joo matkakuume;D Ihan kivat messut oli;alkoi vaan olla liikaa porukkaa iltaa kohti.

    Hannele:tserkeisseillä on kauniit esiintymisasut.

    Hippu:ajattelinkin että sinulle tuttua;D Matkamessuilla on aina kiva käydä ja nytkin tulin kotiin kassi täynnä esitteitä;on kiva unelmoida matkoista;D

    Amalia:mutta kiva aina käydä;D

    Leena:Heillä on täällä kaksi suurta kylää;olen kerran käynyt toisessa.Nuo asut olivatkin tosi nättejä!

    VastaaPoista
  6. En ole vuosiin käynyt matkamessuilla, on kyllä sellainen paikka, että haluaisi aina lähteä heti jonnekin kauas.

    VastaaPoista
  7. Meidän läheisimpien ystävien rouva on tserkessi. Hauska, että saivat sinne oman edustuksen:). Matkamessut olisikin kivat, eipä ole koskaan sattunut kohdalle.

    VastaaPoista
  8. Kiva kun otit messuille mukaan ja että Suomenkin sieltä bongasit, vaikkei (ilmeisesti) mukana ollutkaan. Onko siellä myös kaikenlaisia arvontoja, niinkuin muistan Suomen messuilla olleen?

    VastaaPoista
  9. Voi kun tuli taas ikävä sinnepäin (ja ihan minnepäin tahansa, muutenkin, vaellusvietti iskee jälleen). Vesi kielellä katsoin noita zaatarpäällysteisiä leipiä, mun maustevarastoni hupenevat uhkaavasti. Matkamessut ovat hauskoja.

    VastaaPoista
  10. Ideoita ja myös edullista matkantekoa saa messuilta.
    Hyvät kuvat.

    VastaaPoista
  11. SusuPetal:matkamessuilla tulee kyllä hurja matkakuume.Mutta voihan sitä aina haaveilla;D Sitäpaitsi ne kaikki esitteet ovat aika kivoja;D

    Nelli;D

    Mine:muistinkin että tserkessejä on Turkissakin.Tuolla on aina yhteinen osasto druuseilla ja tserkesseillä ja minusta koko messujen paras osasto se onkin:)

    Heljä:kiva kun olit mukana:) Oli kivaa että Suomi oli jollain tavoin mukana vaikkei ollutkaan osastoa kuten muilla pohjoismailla.Arvontoja oli;osallistuin vain risteilyarvontaa ja kasvinkin olisi saanut yhdessä kilpailussa mutta jono oli liian pitkä...

    Irmastiina:matkamessuilla on aina värikästä:)

    Kati:oliskin kiva jos tulisit taas tännepäin:) Pitääkin katsoa jos sitä zaataria saisi sinnepäin;:D
    Tykkään tosi paljon matkamessuista ;eilen tosin en kauhean kauan tuolla ollut.

    Arleena:Kiitos;matkamessuilta saa aina kivoja ideoita:)

    VastaaPoista
  12. Matkamessut on niiiiin ihania! Aika jännä, että kiertomatkoja jopa suomeen. Varmasti aika tyyris matka, mutta jeeee hyvä Suomi!

    VastaaPoista
  13. Ciacy:munkin mielestä on tosi hienoja:)Se kiertomatka menee myös Tallinnaan ja Pietariin,mutta alkaa ja päättyy Helsingissä.Ja välillä käydään Porvoossa ja Kotkassa;D

    VastaaPoista
  14. Onpa mielenkiintoisen oloiset messut!

    VastaaPoista
  15. Tänä vuonna jätin Messukeskuksessa käymättä Matkamessujen aikaan. Yleensä olen niillä käynyt.

    VastaaPoista
  16. Nonna:matkamessut ovat musta aina mielenkiintoisia:)

    Marja-Leena:täällä olen noilla messuilla käynyt viime ja nyt tänä vuonna.Ja kiva kun ei tarvitse tuolla maksaa pääsymaksua:)

    VastaaPoista
  17. Kaunitta vatteita ja rekvisiittoja .. Matkamessuilla on kiva käydä, tulee vaan hirrrveee matkakuume!! :D

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...