sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Melkein talvinen sunnuntai

Bougainvilleat kukkivat
Sunnuntai-aamu alkoi pienellä sateella ja hieman viileämmällä säällä,miten ihanaa! Eilen illalla satoi muutaman tipan,mutta se jo riitti raikastamaan ilmaa kuukauden kuivuuden jälkeen .Sunnuntaina en ole töissä (täällähän sunnuntai on tavallinen arkipäivä) ja koska sääkin oli niin suotuisa,menin Tel Aviviin lenkille.
Vähän rähjäinen talo josta tehdään hieno uudempi (ja kallis) talo.
Viime viikollahan oli lämpimiä pasaatituulia,jotka huipentuivat perjantain 35 asteen kamalaan säähän,johon kuului myös aavikolta tullutta pölyä,ja astmaatikkona tuntui myös keuhkoissa,joten otin ylimääräisen astmalääkeannoksen. Perjantaina piti olla Tel Avivin Gillette -maratoni jota sitten siirrettiin viikolla tuon sään johdosta mutta puolimaratonia ja muita lyhyempiä juoksuja ei siirretty.Nuori mies kuoli maratonin seurauksena ja monet joutuivat sairaalaan ja nyt sitten puidaan että miksi nuo juoksut sallittiin kun sää oli tuollainen.
Tätä kylttiä olen ihaillut usein kun olen kulkenut sen ohi.
Taitavat nämä viileät  kävelysäät olla nyt sitten todellakin ohi.Huomisesta lähtien lämpenee taas...
Jos omistaisin parvekkeen,laittaisin sinne tällaisia kukkaruukuja.
Olin aikaisin liikkeellä,kaupat olivat vielä kiinni.
Tällä karkkikaupalla oli aika mainio sanoma ikkunassa: "kevät halleluujaa,heitä kipu pois."..ehkä karkit auttavat lieventämään kipua.Ehkä koska kaupan nimi on karamelliapteekki,joka on apteekinvalkoinen mutta karkkien värittämä;hyvin erikoinen!
Menin ystävän luokse,ja vein hänelle tekemiäni todella hyviä pikkuleipiä.Lähellä toria rappuset,jotka näyttävät alhaaltapäin menevän ei minnekkään.Ja takaa näkyy valtava tornitalo.
Jos osaisin ommella,menisin ehkä tänne ostamaan tarvikkeita.

24 kommenttia:

Mine kirjoitti...

Vai karkkiapteekki. Moni syökin suruun, pahaanmieleen, harmiin, väsymykseen. Ja joskus se oikeasti tuntuu auttavankin.

lepis kirjoitti...

Suloisen näköinen karkkikauppa! Eikös sitä ennen muinoin aina apteekista haettu salmiakit, joten hieman menneiden aikojen tunnelmaa.

Kuulostaa kovalta tuollainen kuumuus ja pöly yhdistelmänä. Koita jaksaa!

Anonyymi kirjoitti...

Ompelutarvikkeita piisaa :D Siellä taitaa käsityöharrastus ollakin hyvin suosittua ja tosi taitavaa ... FB:ssä olen seurannut joitakin ulkomaalaisia sivustoja ja niissä on kyllä ihan uskomattomia virkkauksia yms.

Melissa kirjoitti...

Mun paratiisi :) Mä voisin luoda vaikka mitä...

Jael kirjoitti...

d-Malli:tuo kauppa on kadulla ,joka on täynnä kangaskauppoja ja ompelutarvikekauppoja.En tiedä miten paljon täällä harrastetaan käsitöitä mutta kaupungissa on paljon pieniä suunnittelioiden putiikkeja ja monet ehkä ompelevat itse vaatteensa ja on kätevää kun kaikki on samalla kadulla:)

Jael kirjoitti...

Lepis: Pitää mennä joskus sinne sisällekin kuvaamaan,on vähän erilainen karkkikauppa;D Juu salmiakkiahan sai ennen pienissä pusseissa jauheena apteekista,saakohan vieläkin...Se kuumuus ja pöly onneksi loppui kun lauantai alkoi.Oli huonoa tuuria että se osui juuri siihen päivään kun piti olla maratoni.

Nelli:sinä kun omepelet löytäisit tuolta vaikka mitä!

Jael kirjoitti...

Mine:no niinhän se on,.Suklaa ainakin välillä auttaa;D

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, näyttääpä talviselta;-) Minulla on jemmassa sun upein bouganvillekuva.

Ostin launtaina tuollaisen kuin on mallinuken päällä. Odotan siis ihmettä...

Jael kirjoitti...

Leena;kaikki on suhteellista;D Muistankin sen kuvan,aika onnistunut! Ooh,onko sulla tuollainen;D Itse asiassa minullakin,ei vaan mahdu päälle;D

Sirokko kirjoitti...

Täällä saa vieläkin salmiakkia apteekista.. on kyllä vähän outo apteekki tuo, varmasti ei Suomessa menisi läpi :)
Voisin jo lähetellä näitä sadepilviä täältä sinne, tänäänkin harvinaiset 25 astetta ja SATOI vaikkei pitänyt!

arleena kirjoitti...

Tuosta nauhakaupasta hullaantuisin kovasti ja ostaisin nauhoja, vaikka en osaa ommella niitä mihinkään. Ihmettelisin kotona mihin niitä laittaisin.
Täällä taas on luvattu kylmenevää.

Kiiris kirjoitti...

Oi, minäkin tahdon tuollaisen talvisuuden:)))

Anonyymi kirjoitti...

Nuo parvekelaatikot ovat hauskat, täällä olen nähnyt samalla idealla pitkulaisia. Turvallisetkin, kun tulevat molemmille puolille kaidetta! Nimim. putoavia parvekeruukkuja kadulla väistellyt kuljeskelija ;)

Petra kirjoitti...

Meilla sahaa kelit taalla edestaas, valilla on paivisin yli +20 ja seuraavana paivana sataa lunta ja on pakkasta, arvaamaton kevat ja viime vuonna samaan aikaan taisi olla viela lumet maassa. Ihana karkkiapteekki :)

Maireanna kirjoitti...

Voi, minä rakastan bougainvillea! Kunpa se kasvaisi täällä pohjoisessakin, mutta sehän tietysti paleltuu alta aikayksikön :-(

Tulee kaukokaipuu lämpimään täällä pakkasen keskellä.

Jael kirjoitti...

Sirokko :siis teillä siellä Algeriassa salmiakkia,saakohan täältäkin...
On kyllä jännä apteekki tosiaankin;D Meillä oli eilen ja tänään oikein miellyttävää mutta nyt taas lämpenee.Sadetta ottaisin mielelläni vastaan,,,,

Arleena:en minäkään oikein osaa mitään ommella mutta nuo nauhat ovat hurjan houkuttelevia kun olivat vielä tarjouksessakin.Teillä on kyllä kumma talvi..

Kiiris:Toivottavasti teillä pian kevät tulee...

Pinea:minustakin ovat kivat ja noitahan saakin eri kokoisina ja eri värisinä.Helppo laittaa kun ei tarvitse kiinnikkeitä ja tosiaankin turvallisia:)

Petra:Kevät on täälläkin aika arvaamaton mutta talvi loppui aivan liian aikaisin.Eilen tuli pari hassua tippaa mutta ei sen enempää...Aika kiva tuo apteekki tosiaankin;D

Maireanna: Bougainvilleat ovat kyllä mahtavan upeita kukkiessaan:)Voi kun teilläkin pian jo lämpenisi...

Wanha kirjoitti...

Olipas siellä sää ja voi juoksijaparkaa :( Tuollaiset kisat ovat kyllä siinä mielessä hankalia, jos tulee paljon osallistujia ulkomailta. Monilla saattaa olla lähtö seuraavana päivänä takaisin.

Marianna kirjoitti...

Meillä on jonkinlainen takatalvi ja kylmin maaliskuu 60 vuoteen. kertoilivat iltauutiset juuri äsken. Viljelijät ovat vaikeuksissa, sillä istuttaminen olisi pitänyt aloittaa jo pari viikkoa sitten, mutta sää ei salli. Viime vuonna samaan aikaan +16, nyt -1 ja kova tuuli idästä. Kuvasi näyttävät siksi aivan hurmaavan lämpimiltä :) Kukkapurkit ovat minunkin mieleeni, samoin karkkiapteekki.

Wanha kirjoitti...

Barcelonan maratonillakin kuoli muuten juoksija. 47-v kokenut juoksija, sai sydänkohtauksen maaliviivan ylittämisen jälkeen.

Jael kirjoitti...

Elisabeth:on kyllä harmi että sää vaikuttaa noin ja että ihmisiä kuolee urheilun vuoksi.Täällä kuollut oli vain 29-vuotias,tottunut juoksija.Nyt sitten perjantaina,kun piti olla se siirretty maratoni,peruttiin kokonaan,koska perjantaiksi taas on luvattu sitä kuumaa pasaatituulisäätä.Eli kyllä oli tosi huono tuuri tänä vuonna maratonitapahtumalla.Pitäisi siirtää ne ehkä helmikuulle...

Marianna:Kyllä on kurjaa kun on tuollainen hurja talvi ja etenkin kun ajattelee viljelijöitä.Meillä taas oli muutamaan otteeseen Egyptin puolelta tulleita kulkusirkkaparveja,jotka syövät kaiken vihreän eli viljelijöille tuli niistä paljon vahinkoa ja hinnat nousivat.Nuo kukkapurkit ovat tosi käteviä:)

Sarppu kirjoitti...

Tosi mahtava poukanville, meillä isä niitä kasvattelee ja talvettaa ja on saanut niistä kyllä isoja ja komeita ja kukat niin ihania :) sävyjäkin on tosi monia.

Satu kirjoitti...

Joko siellä on kesä alkamassa? Kuulostaa aika kamalalta tuo 35 asteen ja hiekkapölyn yhdistelmä.

Hanneles paradis på Hisingen kirjoitti...

Kivoja kuvia taas!

Jael kirjoitti...

Sarppu:tuo ei edes ole niitä parhaimpia yksilöitä;D Täällä lähellä on yksi iso,mutta se ei vielä kuki,on vähän varjossa.ONpa hienoa että isäsi on onnistunut kasvattamaan bougainvilleä,vaatii varmaan paljon hoitoa siellä pohjolassa.

Hippu:no ei ihan vielä,mutta nuo on sellaisia kevään ilmiöitä.Nyt on ihana sää,alle 20 mutta perjantaina taas tuollainen sama kuin viime perjantaina ja maratoni sitten peruttiin lopullisesti tältä vuodelta,harmi.

Hannele;kiitos:)