tiistai 2. huhtikuuta 2013

Huhtikuun alkua

Viime viikolla ostamani narsissit ovat edelleenkin elossa!
Niitä oli runsaasti kukkakaupassa viime viikon loppupuolella
Siellä oli myös pienissä putkiloissa olevia orkidean varsia.Mitenköhän nuo kestävät....
Eilen oli taas hiekkamyrsky;kuulemma pahin 4 vuoteen.Mutta sehän ei  estänyt grillipiknikille tulleita ihmisiä.Puisto oli heitä täynnä ja tänä aamuna erittäin roskainen. Ihmettelin miten ihmeessä sitä viitsii olla ulkona grilaamassa kun hiekkatomua tulee päälle...Grillaaminen on sitäpaitsi kiellettyä nurmikolla,joissa osa piti piknikkiään mutta kaupungilla ei taida olla resursseja käydä valvomassa ja sakkoja jakelemassa.Puhdistuskulut tulisivat  niillä sakoilla kuitattua...
Bussin ikkunasta huomasin että japaninmispelin hedelmät ovat jo valmiita.Tämä oli erään talon pihalla.Tuo hedelmä ei kuulu suosikkeihini mutta monet pitävät siitä.Meidän talon edessä,yhdellä sivulla ja takana on puutarha-aluetta,mutta ei yhtäkään hedelmäpuuta....
Ja tämä puu kukki S.A.C.H.-taloa vastapäätä.Kuuluu samaan sukuun kuin se parin  postauksen takainen orkideapuu.Taloon oli tullut joukko tansanialaisia miespuolisia sairaanhoitajia ja EKG-teknikkoja..He harjoittelevat nyt sairaalan lastensydänosastolla  yhdessä siellä harjoittelevan tansanialaisen sydänkirurgiksi erikoistuvan lääkärin kanssa ja kun lääkäri palaa kotiin Tansaniaan on hänellä koko täällä koulutettu tiimi valmiiina.Näin pystytään sitten sielläkin hoitamaan sydänsairaita lapsia.

20 kommenttia:

Kiiris kirjoitti...

Suloista kukkaloistoa! Ihanaa kevättä sinulle!

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Minun on niin tosi vaikea ymmärtää, miksi puistot jäävät aina roskaisiksi ihmisten jäljiltä. Se ei todellakaan ole iso homma, kun kerää omat roskansa mukaan pussiin ja tiputtaa lähimpään roskikseen.
Naapurikaupassa käyvät koululaisetkin ovat jo oppineet pistämään karkkipaperinsa roskikseen (ainakin kun näkevät minun tulevan). Olen minä ne sen verran monta kertaa pistänyt siivoamaan omiensa lisäksi myös muilta tippuneita ;-) Minulla on varmaan aika kamala maine tuossa naapurikoulussa.

Nelli L kirjoitti...

Kauniita kukkia. Roskien jättäminen ympäri maailmaa kertoo paljon ihmisestä...

Tuula kirjoitti...

Kovin meikäläisittäin keväisissä merkeissä siellä sinun luonasi huhtikuu alkaa. Meilläkin paistaa aurinko täydeltåä terältä, mutta kun yöllä on kovasti vielä pakkasta, niin ei lumetkaan sula vielä.

Jael kirjoitti...

Kiiris:keväällä puut kukkivat.Ja mukavaa huhtikuuta sinullekin!

Minna:Samoin minun.Olen usein soittanut kaupungille kun tuolla on grillattu ja aina tulevat jälkikädessä.Olen myös vaatinut tuonne takaisin kylttiä,jossa lukee että grillaus on nurmikolla kiellettyä.Tuolla puistossa on vaikka kuinka monta roskista, mutta kuitenkkin jotkut jättävät roskia sinne missä olivat:ikävä juttu! Ja hyvä vaan että olet pannut lapset keräämään roskansa:)

Nelli:Jotkut keräävät mutta jättävät pussit auki,ja kun tuolla on kissoja niin tottakai roskat sitten ovat ympäri puistoa.Onneksi puisto heti aamulla siivottiin kunnolla...

Tuula:Talvi ja sateet loppuivat ennen aikojaan mutta onneksi puut kuitenkin kukkivat.Toivottavasti ne lumet teillä jo sulavat...

Sirokko kirjoitti...

Pitäis perustaa roskapoliisi, sille olisi käyttöä täälläkin. Rantabulevardin lakaisijakin näytti hutaisevan katuroskat alas hiekalle..
Meillä ei mispelit vielä ole läheskään kypsiä.

Riina kirjoitti...

Aika sissejä nuo narSISSIT kun noin kestävät. ;) Hekoheh... ;D

anumorchy kirjoitti...

Oltiin eilen ihan shokissa kun laskeuduttiin koneella eika mitaan nakynyt ennen kuin ihan hetki ennen kiitorataa. Yak! Onneksi eivat sentaa sulkeneet kenttaa ja siina olisi kotiinpaluukin mennyt ihan pipariksi.

pikkujutut kirjoitti...

Ihanaa kukkaloistoa, kaunista!
Hiekkamyrsky, voi ei. Kivaa puuhaa pestä parveketta tuollaisen jälkeen...

Nina kirjoitti...

Upeita kukkasia - aivan ihanat narsissit ja nuo puissa kukoistavat kaunokaiset! Huh - luukostaa Aika eksoottiselta tuo hiekkamyrsky - joka maanosassa omat "ilmastovaivat"!
Aurinkoista huhtikuuta sinulle ;)

Leena Lumi kirjoitti...

Hurmaava kukkiva puu!

Minäkin jaksan vuodesta toiseen ihmetellä kanssasi noita puistopiknikintoilijoita;)

Aurinkoista huhtikuuta! Täällä öisin vielä pakkasta, mikä pitää ladut kunnossa, mutta päivällä heittää reippaasti plussalle eli kohta alkavat ainakin köynnöshrtensiat työntää silmuja.

Hippu kirjoitti...

Voi apua noita orkideoita! Tahtoo joka väriä! :-)

Allu kirjoitti...

Enpä taitaisi tykätä picnikistä hiekkamyrskyssä, se hiekkahan menee suuhunkin. Nuo kukat on kyllä niin kauniita että!

Jael kirjoitti...

Sirokko:roskapoliisi onkin hyvä idea.Minähän olen sellainen roskaavien kyttääjä,ihan kaupungin kurssittamana ja sellainen korttikin minulla on ,jossa tulee ilmi että minulla on sellaisia valtuuksia.Mutta kun ei suositella mennä sanomaan tuollaisille ihmisille...

Riina:Aika moni oli vielä hyvässä kunnossa,pari kuihtunutta ja pari nuppuakin.Eli aikamoisia narSISSEJA tosiaankin;D

Anu:oli tosiaankin aikamoinen hiekkamyrsky ja ei varmaan ollut kiva palata sellaiseen...

Pikkujutut:kukkien loistoa on nyt,Ja sinullekin taitavat nämä hiekkamyrskyt olla tuttuja....

Nina:Narsissit ovat niin ihanan keväisiä ja kukkivat puut ovat ihania.Nyt on pitkä kausi sellaisia,jotkut kukkivat nyt ja jotkut myöhemmin.Joo kaikenlaisia sääilmiöitä siellä sun töällä...Kiitos,samoin sinulle aurinkoista huhtikuuta!

Leena:Kukkivat puut ovat hurmaavan kauniita,kuin valtavia kukkakimppuja! Kevään ja lämpenemisen ikävempi puoli on tuo piknikki -ja grillauspuoli.Ja kadun toiselle puolelle laitettiin piknikpöytiä ja roskiksia eukalyptuspuiden alle,mutta kun siellä ei ole nurmikkoa niín ei näytä kelpaavan..Mutta kyllä Helsingissäkin on etenkin vapun jälkeen aika tuhruista isoissa puistoissa...
Kiitos,samoin sinulle.Kauan teillä kestääkin tuo lumen pois sulaminen...

Hippu:aika nättejä mutta mitenköhän ne kestävät...

Allu:näköjään oli pakko viimeisenä lomapäivänä päästä ulos grillaaman,oli sitten hiekkaa tai ei.Astmaatikkoja,lapsia ja vanhuksia pyydettiin pysymään kotona mutta kaikki eivät varmaan olleet sitä kuulleet,,,

BLOGitse kirjoitti...

Aivan mahtava kukkaismaailma siellä!
Täälläkin paistaa mutta yöpakkaset estää oikean kevään tulon...noh, kyllä se sieltä jonain päivänä.
Mukavaa torstaita!

Mine kirjoitti...

Mieheni veli prheineen saapui meille vuosia sitten kylään ja olivat Thaimaan kentältä ostaneet orkideoja. Jokainen pieneen vesipulloon pakattuna. Hyvin kestivät pitkät lennot ja olivat pitkään ilonamme vielä kotona.

Jael kirjoitti...

Blogitse:kun puut kukkivat on se mahtavan näköistä-Aika sitkeät nuo teidän yöpakkaset mutta kohta varmaan häipyvät,toivottavasti!

Mine:no hyvä tietää,jospa vielä sortuisin ostamaankin;D

MaaMaa kirjoitti...

Luulisi, että hiekkaa pöllyää grilliruokaankin - ei ois kiva jos hampaissa narskuu!
Täällä ei keväästä ole oikein tietoakaan vielä - kovin on harmaata ja kylmää, tänään muhkeat +7 astetta! ... Noh, eiköhän se siitä ... ;)

Jael kirjoitti...

MaaMaa:mä vähän luulen että kun oli vika lomapäivä niin ei heitä edes tuo hiekka saanut pysymään grillauksesta pois;täällä tuo grillausjuttu on jotenkuten sellaista kansanhupia (ei tosin minun). Meillä oli tänään vähän viileämpää ja satoikin, mutta se taisi vaan olla se vika pieni sade ennen pitkää kuivaa kautta.

Hannah kirjoitti...

Though spring really is my favorite time of year, I'm amazed at what beauty you manage to capture in your photos through every season. That's the mark of skill, and an eye for photography!