sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Surusta iloon...

Tel Avivin kaupungintalon viereisen Rabin-aukion ekologinen lammikko on niin ihana keidas keskellä kaupunkia.Ja nuo vesililjat aina yhtä kuvauksellisia.!
Joka puolella lippuja....huomenna illalla alkaa itsenäisyyspäivä,mutta sitä ennen tänään alkaa kaatuneitten päivä.  Illalla klo 8 minuutin sireeni ja paljon muistotilaisuuksia. Huomenna aamupäivällä 2 minuutin sireeni,jolloin kaikki pysähtyy.
Kaupungintalon edessä aukiolla laitettu riveittäin tuoleja ja lava:siellä laulavat tänään  illalla tunnetut artistit surullisia lauluja.Täällä eräs niistä,kaunis  laulu jota kuuntelee mielellään muutenkin kuin tuollaisena päivänä)Huomenna illalla tunnelma muuttuu kun surullisesta kaatuneitten päivästä siirrytään itsenäisyyspäivän aattoon ja erilaisiin tunnelmiin.Monet kaupungit satsaavat silloin kalliisiin ilmaisesityksiin eri puolella kaupunkia; niin myös tässä asuinkaupungissani,mutta ne rahat voisi ehkä sijoittaa järkevimpiin asioihin etenkin nyt kun hallitus joutuu tekemään kivuliaita budjettileikkauksia.Tiistaina,itsenäisyyspäivänä,on sitten se yleinen grillauspäivä jolloin myös tämä kotini viereinen puisto täyttyy grillaajista vaikka ei tuossa nurmikolla saisikaan grillata.Onneksi bussit toimivat niin ettei tarvitse siitä kärsiä ja voi mennä muualle.Puhuin eilen naapuritalon koiranomistajatutun kanssa;hän sanoi ettei hänen lapsuudessaan mitään sellaista tehty....
Kävelyreitin varrella näin rappuset,joiden väleissä kasvoi vihreää.
Ja nämä  fiikukset muodostivat erään talon sisäänkäynnin.Puilla on jännät ilmajuuret.
Ja tätä vuosia niin hylätyn näköistä taloa on vihdoinkin alettu kunnostaa.Huomaattehan että siitä on vain kulissit jäljellä......Vieressä olisi toinenkin hökkelötalo,mutta siihen ei vielä ollut tuollaista kylttiä ilmestynyt.
Ja Välimeri oli kyllä niin turkoosi tänään että otin kuvan bussin ikkkunan kautta kotimatkalla.

30 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Onpas kaunis laulu!

mummeli kirjoitti...

Ihamnia kukkia. Laulu kuulostaa ihan mahtavalta,.
Oikein hyvää tulevaa viikkoa sinne!

Jael kirjoitti...

Allu;on se ja tuo tyttölaulaja,Ninet,on niin hyvä:)

Mummeli:nuo vesililjat ovat tosi nättejä! Kiitos,samoin sinulle hyvää tulevaa viikkoa!

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Niinhän se on, että ihmiselo on surun ja ilon vuorottelua ja se näkyy juhlissakin.

Hyvää itsenäisyyspäivää huomiselle!

Nelli L kirjoitti...

Kaunista...

Marianne kirjoitti...

Ihania nuo puukuvat!

Leena Lumi kirjoitti...

Aika muistaa...

Hurmaava rappukuva!

Karoliina kirjoitti...

Teillä on siellä ilmeisesti paljon kaikkea ekoa ja luomua, näin oon ainakin käsittänyt tässä vuosien mittaan? Aika huippua että tuollainen ekolampikin :)

Mine kirjoitti...

Minä luen nyt sinun maasi Lonely Planetia sellaisella innolla ja pidän sormet ja varpaat ristissä, että saamme lapsenvahdit sovittua. Minussa on oikea fyysinen kaipuu sinne pääkaupunkiin, joten lupaan syödä syksyyn asti kaurapuuroa, jotta saadaan rahat kokoon ja liput tilattua...

Ja jos kaikki hyvin käy, sitten sinä ja minä...

Riitta kirjoitti...

Ihanat kukat... ja meri! Ja miten erikoiset puut! Meillä saatiin viimeinkin nauttia lämpimästä kevätpäivästä, nyt kohti kesää, ihanaa!

Vera Vala kirjoitti...

Niin ihania kuvia <3 Upea tuo viheriöivä portaikko!

Lissu kirjoitti...

Juhlallista aikaa sinne, Jael! Tààllà on alkanut kesà - jo nyt aamulla on helleraja ylitetty.

Lissu kirjoitti...

Huomasin vasta nyt, ettà olet F1-fani! Kalenterista pààtellen. Brava,

SusuPetal kirjoitti...

Nuo fiikusten ilmajuuret ovat mahtavat.

Juhlatavat tuntuvat muuttuvan vuosien varrella, täälläkin, oli juhla mikä tahansa, niin aina sitä juhlitaan juomalla.

Sirokko kirjoitti...

Siellä on jatkuvasti joku juhla menossa, surua ja iloa vuoroon. Palkallisia vapaapäiviä taitaa kertyä vuodessa aika monta, ei kai ne kaikki sentään osu viikonlopuiksi.

Jael kirjoitti...

Katja:Näinä parina päivinä tuo surullisista asioista iloisiin tuntuu kyllä. ja elämähän on sellaista.Kiitos,aion huomenna pysyä kaukana grilllaajist;D

Nelli:)

Marianne:nuo fiikukset ovat kyllä aika vaikuttavia:)

Leena:nuo rappuset olivatkin aika hurmaavia.

Karoliina:aika kivasti on luomua,mutta saisi olla enemmänkin.ja selvästi sellaisia jotka ajattelevat myös eläimiä sillä uusi vegaaniravintola avattiin juuri Tel Avivissa..Tuo ekolampi on ihana ja toinen sellainen avattiin joku aika sitten uudessa puistossa.

Mine:voi kun todellakin pääsisitten tänne ,olisi niin kiva tavata! PIdän peukkuja että kaikki asiat järjestyvät!

Riitta:nuo vesililjat ovat hurjan valokuvauksellisia:;D Ja onpa ihanaa että teilläkin lämpeni ja kesä pian tulossa:)

Vera:kiitos:) Nuo rappuset olivat hurmaavia ,ja myös mitä niiden takana on,mutten ehtinyt mennä katsomaan...

Lissu:meillä on ollut lämpimiä päiviä mutta nyt on ollut just passelia eli vähän alle hellerajan...Kiitos! Höh,formula-fani no en kyllä oikein..;D MIkä kalenteri? Olen vähän ulalla...

SusuPetal:fiikukset ovat aika vaikuttavan näköisiä.Juu ennen ei kuulemma grillattu kuten nykyään,mutta nykyään se näkyy olevan se suosituin tapa viettää itsenäisyyspäivää.Kaikki lihakauppiaatkin ovat laittaneet sopivia tarjouksia...

Sirokko:on näitä kausia kun on juhlia ja sitten taas sellaisia kausia ettei ole juhlia.Mutta loppujen lopuksi ei taida tulla enemmän vapaapäiviä kuin muillakaan.Minullakin tänään työpäivä,huomenna vapaata .Ensi kuussa on taas juhla ja sitten taukoa;D

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Ihanoita tuulahduksia, kuvia, kaikkea!

sannabanana kirjoitti...

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää. Nuo vesililjat ovat niin ihanan kauniit <3

Nurkkalintu kirjoitti...


Hyvää itsenäisyyspäivää!Jael kirjoitti...

Helmi-Maaria:kiitos:) Etenkin Välimeri oli niin ihanan turkoosi:)

Sannabanana:kiitos,minulla ihan kiva juttu tiedossa siksi päiväksi:) Vesililjat ovat tosi nättejä,ja aina niistä saa upeita kuvia:)

Nurkkalintu:kiitos:)

Eeviregina kirjoitti...

Käypä kurkkimassa, mitä näkyy vihreiden rappujen päässä... Ja upeat nuo fiikukset!
Hyvää Itsenäisyyspäivää sinulle ja koko Israelille!

PW kirjoitti...

Tuolla Anun blogin puolella kiitin purkkivinkeista mutta mulla meni teidan blogit sekaisin, eli sinulle KIITOS purkkivinkista! :)

Satu kirjoitti...

Hyvää itsenäisyyspäivää! Toivottavasti pääset pakoon niitä grillaajia...:-(

BLOGitse kirjoitti...

Vaikuttaa että elämä siellä on yhtä juhlaa! Ainakin usein postaat siitä tai tästä juhlasta...ja grillaajat saapuu taas, harmi.
Tuosta juhlien kustannuksista tuli mieleen kuinka uutisissa oli juttu siitä, että ei-valtaväylät ei saa korjausrahaa, joillekin teille tulee vanhan asfaltin tilalle soraa koska rahat ei riitä asfaltin korjauksiin.
Ja kuinka paljon autoilijat maksaa erilaisia veroja mutta infrasta ei ole vuosien mittaan pidetty huolta, argh!
Mukavaa tiistaita!

Kirsti kirjoitti...

Siellä on todella koskettavia ja vahvoja juhlallisuuksia. Niihin voi jopa eläytyä näin matkan päästä sinun välittämiesi tunnelmien kautta ja tietenkin niin ikään vahvan ja ihmeellisen historian kautta.
Sinulla on taas kauniita kuvia!
Pidän muiden ohella tuosta rappus-kuvasta!

arleena kirjoitti...

Kaunista ja vihreää. Juhliminen ulkona kuulostaa ihan kivalta, mutta grillaukset eivät oikein kivalta. Täällä on tarkat määräykset ulkotulien tekemisestä eikä niitä julkisissa puistoissa olekaan. Grillejä löytyy kuitenkin sopivasti pikkuruoan saamiseksi.

Marja-Leena kirjoitti...

Ihana tuo portaikko! Hyvää itsenäisyyspäivää!

Jael kirjoitti...

Eeviregina:siellä näkyi olevan melkein salattu puutarha;D Kiitos,säät suosivat eli olivat pilviset ja tuuliset mikä hieman karsi grillaajia:)

Pilvi:ole hyvä vaan,,,

Satu;kiitos,pääsinkin kivasti grillaajia pakoon,tosin aika lailla oli puistossa nyt roskia kun kävin Bambia ulkoiluttamassa...

BLOGitse:aika normaalisti täällä on juhlia,on vaan sellaisia kausia jolloin muutamat juhlat osuvat melkein samoihin aikoihin.Melkein enemmäm on fiestoja Espanjassa...On kyllä harmillinne juttu kun määrärahat eivät päädy sinne minne pitäisi.Täällä oli eilen paljon ilotulituksia;ihan turha juttu ja kun ajattelee mitä niillä rahoilla olisi voinut tehdä vaikka kouluissa..

Kirsti:kiitos:) Täällä pyhät näkyvät aika lailla myös katukuvassa.Ja nuo portaat olivat ihanat!

Arleena:Nuo portaikot ovat tosi nätit ja niin vihreäää niiden lähellä.Ei täälläkä'än saisi tuolla nurmikolla grillata,säännöt ovat siihen mutta kun sitä ei tarpeeksi valvota niin ihmiset sitten menevät nurmiko9llekin grillaamaan.Kaupungin isossa puistossa on tarkkaan määritetty alue grillaamiselle ja muualla siellä ei saisi grillata.Viime vuonna tämän meidän puiston vastapäätä (tosin ison kadun,monta kaistaa,) toisella puolella laitettiin pikniktuolipenkkejä ja roskikset,sopivasti eukalyptuspuiden alle(varjoa)mutta sinne menevät vain harvat....

Rita kirjoitti...

Keitaat ja muut ihanat yksityiskohdat ja luonnon pilkahdukset virkistävät kaupunkilaisten mieltä. Minullakin mieli virkistyy kun katson valitsemiasi kauniita kuvauksen kohteita.

Unelma kirjoitti...

Onnittelut Itsenäisyyspäivän johdosta.