sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kirjaviikko

Meillä on täällä nyt käynnissä kirjaviikko ja moneen kaupunkiin onkin pystytetty kirjatori. Ikävä kyllä 2 suurinta kirjakauppaketjua ovat vallanneet täysin suurimman osan näistä kirjatoreista ja vain 5 kaupungissa näkyy myös pienempien kustannustalojen kojuja-Alkuillasta kävin pikaisesti Tel Avivin Rabin-aukion kirjatorilla.Kun tulin paikalle siellä oli enimmäkseen lapsiperheita ja tapahtumia lapsille.Tässä pankin säästämiseen liittyvä hahmo,joka näkyi olevan suosittu!
Kiersin nopeasti kirjakojut mutten viipynyt pitempään. Luen tosi harvoin hepreankielisiä kirjoja;hyllyssä on kyllä pari lukematonta hepreankielistä kirjaa mutta aina tuntuu että ne muun kieliset pitäisi ensin lukea pois.No luen ainakin päivälehden hepreaksi,,,,
Aukion reunassa kasvaa niin kaunis liekkipuu että oli ihan pakko kuvata sekin....

16 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Tuo puu on ihan epätodellinen.

Miten menee teidän suomalaisella kirjastolla. Se kiinnostaa minua kovin...haluan vähän olla osa sitä;)

Jael kirjoitti...

Leena;jotkut noista liekkipuun yksilöistä ovat ihan niin upeita että katse viipyy niissä kauan.Tuo on aivan mahtavan upea yksilö!
Ja olethan sinä osa kirjastoa;siellä on sinulta tulleita kirjoja.....Viime viikolla oli viimeksi ja Jerusalemistakin tuli silloin suomalainen vahvistus käymään:)

Nelli L kirjoitti...

Mahtava puu :O
Äitini toi juuri vinon pinon kirjoja joita pitäisi alkaa lukea. Saa nähdä onko minulla jossakin välissä sellainen mahdollisuus.

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Kirjaviikko, hienoa! Isot kustantamot saavat aina parhaimmat paikat, mukavaa että pienetkin ovat mukana. :)

Leena Lumi kirjoitti...

Uskon sen, että tuosta puusta kuin syttyy liekkeihin.

Kiva kuulla ja jatketaan suomalaisen kirjaston tukemista siellä.

Jael kirjoitti...

Nelli:tosi mahtava se onkin:)Toivottavasti ehdit lukea niitä kirjoja..

Katja:Täällä on aina samaan aikaan vuodesta tämä kirjaviikko. Ja paljon ihmisiä katselemassa ja ostamassa kirjoja. Olisi kiva jos pienemmänt kustantamot pääsisivät esille myös muualla kuin 5 kaupungin kirjatoreilla.

Leena:tuossa se kukinta on niin upea.Tuo puu muutenkin antaa muotonsa vuoksi kivasti varjoa:) Ja kiva kun kirjastolla on tukijoita:)

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Oh, miten kivaa, että tuollainen kirjaviikko järjestetään! Lukuiloa millä kielellä nyt sitten luetkaan :)

Sirokko kirjoitti...

Onpa taas ollut tapahtumia siellä! Sinä pystytkin lukemaan kirjoja monella kielellä, millähän mieluiten, vai meneekö teoksen alkuperäiskielen mukaan? Minä luin ennen paljon ranskaksi ja englanniksi, viime vuosina on suomesta tullut tärkein, ehkä siksi että se muuten on vaarassa unohtua tai sitten kotimainen vain menee tajuntaan helpoiten.
Tuo puu on kyllä aivan uskomaton, kuin jostain satukirjasta!

Johanna kirjoitti...

Olen joskus KATSELLUT heprean kielistä kirjaa - oli silkkaa hepreaa.

Hahmo muistuttaa vähän tonttua. Hauska :)

Karoliina kirjoitti...

Upea puu - ja ihanaa, että järjestetään tuollaisia kirjaviikkoja!

Istanbulissa on pystytetty kansalaisvoimin ulkoilmakirjasto sinne Gezi-parkiin, aika loistava idea :)

SusuPetal kirjoitti...

Satupuu!

Kaikenlaiset kirjaviikot ovat hyviä, mutta soisi todellakin, että näkyvillä oli myös muita kuin suuria kustantamoja.

Maireanna kirjoitti...

Kun aikoinaan kuuluin kirjastolautakuntaan ( joskus -80 luvulla ) silloin pelättiin että äänikirjat lopettaisi paperikirjat.
Turhaan pelättiin. Paperikirjat ovat ja pysyvät.. Äänikirjat ovat sokeitten pelastus, mutta esim tyttäreni lukee vähän..mutta kuuntelee äänikirjoja paljon.

Kirjaviikot ovat hyvä idea ja silloin tekee löytöjä. Itse etsin erikoisesti tosi vanhoja klassikkoja tai sitten dekkareita.

Tuo puu..se vangitsee katsomaan! Kaunis..

Jael kirjoitti...

Helmi-Maaria:tuolla kirjaviikolla on pitkä perinne täällä:)

Sirokko:tapahtumia riittää Tel Avivissa aina;D Ennen luin eniten englanniksi,mutta viime vuosina olen taas palannut suomenkielisten kirjojen pariin:) Ja välillä menee myös ruotsinkielisiä ja espanjankielisiä kirjoja.Lukeminen tosiaankin pitää yllä suomen kieltä(ja sitten tämä bloggailu...) Tuo puun on kyllä ihan satumainen:)

Johanna:niinhän se sanonta meneekin,silkkaa hepreaa;D
Säästötonttu tuo taitaakin olla;D

Karoliina: Puu on tosiaankin ihana ja tänään näin bussin ikkunasta monta melkein yhtä upeaa. Hienoa ettöä Gezin puistossa on tuollaista järjestetty.Täälläkin 2 kesää sitten kun oli telttakyliä ja prostesteja niin oli myös paljon solidaarisuutta:)

SusuPetal:kuin sadusta tosiaankin tuo puu.Tel Avivissa on kirjaviikolla hyvin myös pienempiä kustantamoja ,samoin tässä asuinkaupungissani mutta monessa pienemmässä kaupungissa taitavat olla vain suuret....

Maireanna:aika turhaan pelättiin. Tosin luen osan kirjoista nykyään tabletin kautta enkä ole ainoa mutta paperikirjat ovat kuitenkin etusijalla.Kirjaviikot on mukava tapahtuma ja näkee mitä kirjoja on kustantamoilla mutta taitavat olla kaikki uusia kirjoja...
Nuo liekkipuut ovat kyllä aivan satumaisia kukkiessaan:)

Marja-Leena kirjoitti...

Liekkipuu on aivan mahtavan kaunis.Minulle aivan outo ennestään.

Jael kirjoitti...

Marja-Leena;tuo onkin minusta kaikkein kaunein täällä kukkiva puu:)

Jael kirjoitti...

Marja-Leena;tuo onkin minusta kaikkein kaunein täällä kukkiva puu:)