sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Vaatoria taas tutkimassa

Kävin pitkästä aikaa taas Bezalel-vaatetorilla Tel Avivin keskustassa,vaikka usein kuljenkin siitä ohi. Viimeksi ihmettelin miten torin käy,koska sen alueelle rakennetaan kalliita luksustaloja ja tori taas on paikka missä tekee halpoja löytöjä. Kun torille tulee King George-kadulta,ei vielä huomaa mitään rakennustyömaata,paitsi että kadulla ei enään näy autoliikennettä...
Näkymä torin alkupäästä King George-kadulle.
Mutta kun edetään vähän sisemmälle ,huomaa muutoksen.Rakennustyömaan aitaus toimii seinänä ja vaatteiden ripustuspaikkanakin. Paljon ahtaampaa kuin ennen.....
Tästä olisi löytynyt bikinit 2 eurolla....
Torikäytävä on katettu kankaalla ja veikkaan että se on tuolla estääksen rakennustyömaalta tulevaa hiekkapölyä.Mutta tuon kattamisen johdosta tuolla oli kuumaa. Rakennustyömaa on vielä monttuvaiheessa joten kestää vielä pitkään ennenkuin luksustalot ovat valmiita mutta entä sitten;miten torin käy......
Korupöytä torilla
Sitten tuli nälkä ja suuntasin Hippo-luomufalafelipaikkaan. Syön harvoin falafelia mutta kun syön ,se on aina tuossa paikassa enkä ota pitaleipää vaan pyydän annoksen lautasella,salaatteineen.  Kastikebaarista voi itse ottaa kastikkeita niin paljon kuin haluaa,nami:) Hippon falafelit ovat mielestäni kaikkein parhaimpia;niissä on paljon vähemmän öljyä eikä niissä ole lainkaan jauhoa,eli ovat myös gluteenittomat.

Ja sen kunniaksi että Barbra Streisand tänään saapuu tänne laitan tänne linkin Barbran laulamaan ihanaan My Man-lauluun. Hän ei tule tänne pelkästään esiintymään vaan myös presidenttimme Shimon Peresin 90-vuotispäiviä juhlistamaan.

23 kommenttia:

  1. Onpa hyvän näköinen annos, nam.

    Vaan ahtaan näköiset paikat tuossa torilla nyt. Huh, iskisi pakokauhu saman tien!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. SusuPetal:tuo annos on kyllä tosi namia ja aika edullinenkin:)
    Iso osa aika ahdasta mutta on kiva tehdä löytöjä;D Mutta sisäänkäynnin kohdalla vielä suht koht väljää...

    VastaaPoista
  4. Hyvän näköinen annos...nälkähän tässä tuli...onneksi mies on grillamassa...:)

    VastaaPoista
  5. Irmastiina:no sinähän sitten saat pian herkkuja;D

    VastaaPoista
  6. Oi, mun taivas <3 Ihania juttuja ja ja ja ja...taivas. Mahtaisikohna mun koltut käydä kaupaksi siellä *pohtii*

    VastaaPoista
  7. Tuollaisilla toreilla on kiva kierrellä ja katsella, mutta en ole tainut ikinä mitään ostaa ... jonkun huivin kai joskus :D Voin kuvitella, miten kuuma tuossa onkaan kun on vielä pressu päällä! Toivottavasti torikauppiaat pystyvät jatkamaan myyntiään vielä sitten kun asuinalue on valmis - jos ei tuossa, niin sitten jossain lähistöllä ...

    halierkut ihanan kesäisestä Sveitsistä <3

    VastaaPoista
  8. Muistan, että olet kirjoittanut tuosta torista ennenkin, mutta olen unohtanut, onko se kirppis vai uusien vaatteiden myyntipaikka vai sekä että. Tuollaisissa paikoissa kiertäminen tekee kyllä nälkäiseksi. ;)

    VastaaPoista
  9. Onkohan tuolla viellä niitä ihania lompakkoja? Kaduttaa vielä(kin), että ostin vain yhden lompsan. Olisi pitänyt ostaa sama vaaleanpunaisenakin :D Voin kertoa, että se rusettilompsa on siis edelleen minulla käytössä ja on ehjä eli vaikka oli edullinen, niin tuntuu olevan ihan laadukas. Yleensähän noissa menee vetskarit helposti rikki, mutta tuo se vaan jaksaa porskuttaa. :))

    Minä muuten ihastuin falafeleihin sinun ansiostasi! Eihän se ole sama asia ostaa kaupasta valmiita kuin saada itse tehtyjä, mutta kyllä ne kaupankin falafelit menee pahimpaan tuskaan ;)

    VastaaPoista
  10. Siellä on paljon vaatteita mistä valita.
    Falafeli näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
  11. Nelli:no varmasti saisit ne tuolla kaupaksi;D

    MaaMaa:aina välilllä tuolla on tosi kiva kierreskellä ja usein olen tehnyt tuolla tosi hyviä löytöjäkin:) Pressu tosiaankin ei ole kiva mutta sen ymmmärtää kun on iso työmaa aidan takana.Toivottavasti tuo nyt saa jäädä vaikka uudet kalliit talot ovat aika lailla tuon paikan vastakohta...Terkkuja takaisin sulle täältä!

    Marja-Leena:Tuolla on edellisten vuosien ylijäämiä tai muuten ylijäämiä tai ehkä hieman viallisia vaatteita mutta ei käytettyjä.Kiva tuolla on kierreskellä ja toivottavasti ei häviä kokonaan pois vaikka siitä on jo paljon hävinnyt.

    Elegia:juu se sama lompsapaikka on tuolla edelleenkin! Pitäis katsoa oisko tuolla jotain vaaleanpunaista mutten muista millainen se sinun ostamasi oli.Minunkin lompsani on tuolta ja hyvin on kestänyt:) Tuoreet falafelit tietysti on ihan eri juttu mutta kyllä sellaiset kaupankin käy välillä.Ja eikös me just tuolla Hipossa oltu ja siellä ihastuit falafeliin;D

    Arleena;hyvä valikoima mutta tänään en löytänyt mitään sopivaa. Ja falafeli oli herkkua:)

    VastaaPoista
  12. Missa tuo Hippo on? Mina syon aina torifalafelit Tshernihovsky-kadulla Benin falafelissa
    https://www.facebook.com/falafel.banin

    Heilta saa myos gluteenittomia pitoja.

    Muuten ainoa falafel paikka jossa nakee paljon paikallisia mummeleitakin syomassa. Ilmeisesti kun on toiminut kymmenia vuosia. Yleensahan falafel on vahan semmosta äijäruokaa.

    Anoppinikin 87v siella joskus piipahtaa laakarikaynnin yms jalkeen.

    VastaaPoista
  13. Anu:Hippo on ihan Rabin-aukion vastapäätä;Zeitlinin ja IBn Gvirolin kulmassa.
    Myös Dizengofilla on Hippo.
    Parasta tuolla ovat salaatit ja ihana kastiketiski,josta saa ottaa itse.Kenellekään muulla ei sellaista ole ja kaikki tuoretta ja hyvää:)
    Tuossa sinun mainitsemassasi olen tainnut käydä joskus kauan sitten.....

    VastaaPoista
  14. Voi että, tuolla tekisi varmaan vaikka mitä löytöjä.

    Juuri nyt ei falafel houkuttele, kun olen toipumassa karmeasta vatsapöpöstä...

    VastaaPoista
  15. Alkoi ihan ahdistaa, helteillä viimeinen paikka jonne menisin. Tarjonta tosin on paljon parempaa kuin täkäläisillä toreilla.
    Ruokakin näyttää herkulliselta, salaatit onkin kesällä parasta ruokaa.

    VastaaPoista
  16. Satu;no voi sun vatsapöpöä,paranemisiin! Tuolla olen tehnyt hurjasti löytöjä vuosien varrella:)

    Sirokko:ei ihan kiva kun ei ole enään niin avaraa kuten ennen mutta äkisti tuolla voi edelleenkin kulkea ja katsoa jos löytyisi jotain kivaa...
    Salaatit kesälä ovat ihan must!

    VastaaPoista
  17. Torit ovat kuin kaupunkien sydämiä, niitä pitää suojella ja antaa mysö puiden kasvaa likellä.

    Jyväskylässä pyörryt kun näet, miten ruma on nyt katu Siihen Yhteen Paikkaan, kun siitä on kaadettu suuret vanhat puut ja vasta ihan babypuut on tilalla. Aina löytyy joku mukasyy puiden kaadolle...

    VastaaPoista
  18. Hannele;on ne:)

    Leena:näin on.Surisin jos tuo häviäisi kokonaan tuolta. Tuonne on niin helppo tullakin kun se on ihan keskustassa (ja ystäväni Mary asuu vastapäätä:)
    Oi miksi ne puut kaadettiin ,inhoan tuollaista!!

    VastaaPoista
  19. Herkullisen värikäs se korupöytä ... tosi kiva vaatetori!
    Ja nuo falafelit ... mmm ... onko siinä hapankaalisalaattia lisänä? Sellaista en ole oppinut tekemään, mutta syön oikein mieleeläni,kun kohdalle sattuu!

    VastaaPoista
  20. Nina:vaatetori on tosi kiva;toivon että se saa jäädä myös sen jälkeen kun hienot kalliit luksustalot on rakennettu viereen.
    Joo otan aina falafelin kanssa sekä hapankaalia että tavallista kaalia,tosi hyvää ja laitan paljon vihreää tahinikastiketta päälle;nami:) Olen kerran tehnyt hapankaalia mutta siinä meni joku pieleen.Pitäisi tehdä uusi yritys.....

    VastaaPoista
  21. Minullekin tuli nälkä, vaikka falafelin herkullisuudesta en osaa (vielä) sanoakaan. Mutta kohta voin, sillä matka on nyt maksettu. Hotelli vielä harkinnan alla:).

    VastaaPoista
  22. Mine:falafeleita on ja on.Tässä ihan lähelläni on yksi paikka jossa aina jonoa mutten ole koskaan vielä syönyt siellä.Mutta tuossa Hipossa on herkulliset ja terveet falafelit;D
    Mahtavaa että nähdään sitten syksyllä:)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...