maanantai 12. elokuuta 2013

Ei hullumpi elokuu tähän asti...

Tuttu kukkakaupan ikkuna taas uudessa asussa.
Muutama päivä tänne paluuni jälkeen kävin vieraistyöläisten lasten iltapäiväkerhon tämän vuoden  päättäjäisjuhlassa.
Nämä kuvassa olevat lapset ovat tulleet tutuiksi viimeisen 3 vuoden aikana ja nyt syyskuun alussa,kun koulut täällä taas alkavat,siirtyvät he isompien lasten iltapäiväkerhoon,joka on kauempana.Olen ollut vihreähameisen tytön ohjaaja  mutta nyt tiemme erosivat;tosin toivon,että hän pitää yhteyttä .Ikävä tulee näitä lapsia.Eräs pienempi neiti  iltapäiväkerhossa on pyytänyt että minä olisin hänen ohjaajansa nyt syksystä lähtien;saapa nähdä jos siitä tulee jotain.Mielelläni jatkaisin siellä.
Ja tänään tapasin taas ihastuttavan Marian,joka pian lähtee täältä pois,nyyh! Käykääpä katsomassa Marian blogia,jossa hän kirjoitaa ajastaan täällä.Kaikenlaista hän onkin ehtinyt kokea....

Ja tuo otsikko viittaa ilmastoon.Elokuu on vuoden kuumin kuukausi täälläpäin ja yleensä täällä rannikkoalueella on sillloin ympäri vuorokauden niin kostean kuumaa,että vaatteet liimautuvat ihoon,meikit valuvat ja tukka on märkä.Mutta ei tänä kesänä,ainakaan tähän asti. Nyt illansuussa oli jopa melkein viileää eikä kosteus tuntunut lainkaan pahalta ja kävelimme ja ihastelimme miten mukava kävelysää olikaan.Sama juttu aamuisin;olen herännyt aikaisin ja lähtenyt Bambin kanssa pitemmälle lenkille.En muista että olisin pystynyt sellaiseen aikaisempina vuosina tähän aikaan vuodesta. Tosin nyt on keskiviikosta lähtien luvattu kuumempaa ja kosteampaa joten ehkä tämä sitten loppuukin tähän.

20 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Ihanaa, että teillä ja meillä on elokuun kostea kuumuus hellittänyt!

Iloista jatkoa aamukävelyillenne;)

Jael kirjoitti...

Leena,ihanaa on ollut juuri sen vuoksi mutta nyt on kuumenemassa ja kosteutumassa,ikävä kyllä....Mutta ehkä elokuukin jää normaalia viileämmäksi.Teillä on jo sadetta:)

anumorchy kirjoitti...

Totta, tahan asti on ollut ihan siedettavaa. Tanaan paivalla jo alkoi pikkusen tuntumaan silta etta kosteus on lisaantynyt. Vai etta pahempaa tiedossa jatkossa, harmi!

Anonyymi kirjoitti...

Täällä Tikkurilassa on ollut tänään vaihteleva sää - välillä on satanut aika voimakkaasti ja sitten on vähän taas paistanutkin. Kova tuuli on puhaltanut kaiken päivää.

Nelli L kirjoitti...

Aivan ihania kuvia jälleen.

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Täälläkin on kosteaa, muttei kuumaa. Ukkonen jyrisi koko yön ja koululaiset aloittivat tänään uuden lukukauden melkein saappaat jalassa :-)

Heljä kirjoitti...

Ihana "valmistujaisjuhla". Toivottavasti toiveesi toteutuu iltapäiväkerhon suhteen ja alkaa uusi jakso. Mun mielestä täällä nyt normaali kesä = sateet ovat joko "sun shower" tai "soft rain" tyyppisiä.
Mitä parhainta päivää!

SusuPetal kirjoitti...

Kosteaa ja kuumaa on ollut Hgissäkin, outoa, nyt tosin ukkoset ovat vieneet lämmön pois, nyyh.

Tuollaiset juhlat ovat haikeita, vaikka irti on päästettäväkin.

arleena kirjoitti...

Lasten parissa työskentely on antoisaa. Ikävää on vain se, kun he muuttavat pois.
Täällä on jo syksyn viileyttä ilmassa.

Jael kirjoitti...

Anu:eilen illansuussa oli peräti viileää Even Gvirolilla kun asteli pohjoiseen päin:)

d-malli:kuulinkin että teillä jo sataa,taitaa olla syksy lähestymässä...

Nelli:)

Minna:no sitten ei ainakaan tarvinnut harmitella että pitää olla koulussa hyvällä säällä;D Mekin nin tarvittaisi vettä!

Heljä:oli ikävää erota mutta toivottavasti pieni afrikkalaisperäinen E tulee ohjattavakseni,Olemme jo tunteneet muutaman vuoden ajan joten olisi muutenkin helppoa.Ihanaa loppuviikkoa sinulle Heljä!

SusuPetal:jospa teillä vielä tulisi lämmintä ennen syksyä,,,,Oli vähän surullista luopua suojatista mutta toivottavasti syksyllä sitten uusi sellainen tiedossa.Mutta B.kasvua on ollut mukava seurata 3 vuoden ajan ja hyvät muistot on jäljellä:)

Arleena:ehdottomasti antoisaa:)En voi mennä sinne isompien kerhoon koska on kauempana enkä pääse sinne helposti enkä myös oikein osaa enään auttaa läksyissäkään noita isompia lapsia... Toivottavasti vielä tulee hieman lämmintä ennen syksyä,mutta teillä oli hyvä kesä,josta minäkin sain nauttia aika pitkään:)Johanna kirjoitti...

Kuule, meillä ei ole tänä kesänä ollut yhtään yli 40 C asteen päivää! 90 F päiviäkin on ollut yksi kolmannes viime vuoteen verraten. Olen nauttinut!

On varmasti haikea sanoa hei hei näille nuorille. Onnea heidän teilleen.

hanne virtauksesta kirjoitti...

Meillä alkoi ehkä tuo sateenaikakausi.
Kosteaa ja niin kosteaa mutta ei lämmintä.
Jotenkin tuntuu, että kesä saisi vielä jatkua paljon pidempään.
Villatakki päällä jo vaeltelen.
Halit sinne ja Bambille myös!!

Jael kirjoitti...

Johanna:40 astetta on niin kamalaa että onneksi olette siltä säästyneet:)Ikävä tosiaankin luopua mutta toivottavasti joskus näemme vielä-
Nyt alko täällä kosteus nousta...

Hanne:me taas tarvittais täällä sitä sadetta.Nyt on kosteaa ja lämmintä ,se kamala kosteus tuli taas,viime yönä heräisin siihen että oli kuumaa ja piti laittaa tuuletin päälle...

Hannah kirjoitti...

I can't imagine a better mentor- That's wonderful! I sure wish there were more role models out there that kids could look up to, just like you. :)

Hannah kirjoitti...

I can't imagine a better mentor- That's wonderful! I sure wish there were more role models out there that kids could look up to, just like you. :)

Rita kirjoitti...

Lasten päättäjäisissä yhdistyy aina ilo ja surumieli. Kivoja kuvia sinulla taas.

Jael kirjoitti...

Hannah>Thanks for your so very kind words:) Working with kids is such a pleasure:)

Rita:näin se on:)

BLOGitse kirjoitti...

Nautinnollisia ei-niin-hiostavan-kuuman kelin kävelyitä! :)
Mukavaa viikonloppua!

Satu kirjoitti...

Onpa ihanaa, että olette saaneet nauttia hieman siedettävämmästä elokuusta. Toivottavasti ilo jatkuu. :-)

Jael kirjoitti...

BLOGitse>no nyt on jo hiostavaa...Kiitos ja hyvää viikkoa!

Satu:no just kun olin tuosta kirjoittanut niin tuli se kosteus eli nyt on sitten äh niin kosteaa....