perjantai 13. syyskuuta 2013

Pyhin päivä

Tänään täällä alkaa taas auringon laskettua vuoden pyhin päivä,sovituspäivä eli Jom Kippur,joka kestää huomiseen iltaan saakka.25 tunnin ajan ihmiset paastoavat,liikennettä ei ole,ei televisiolähetyksiä,ei lentoliikennettä.

Pidän tästä pyhästä koska se,että kaikki pysähtyy totaalisesti kerran vuodessa on rauhoittavaa.Autojen sijaan kaduilla nähdään huomenna laumoittain pyöräileviä lapsia ja iltapäiväkerhossakin toissapäivänä päivän puheenaihe oli polkupyörä. 

Autoja on kyllä ambulanssien,poliisien ja paloautojen muodossa,jos niitä tarvitsee. Ja ehkä ambulansseja tarvitseekin,sillä pyhän aikana on hurjan kuumaa ja voi vain kuvitella että paastoaminen ja nesteistä luopuminen päiväksikin voi kuumalla ilmalla aiheuttaa ongelmia.

21 kommenttia:

  1. Hyvää ja rauhoittavaa pyhää, siis! Toivottavasti hellet helpottaa.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa houkuttelevan rauhalliselta.

    Hyvää pyhää.

    VastaaPoista
  3. Katja:kiitos,sunnuntaina pitäisi helpottaa.Onneksi yöt ovat nyt kuitenkin viileämpiä jo:)

    SusuPetal:ihanan rauhallista onkin pian:)

    VastaaPoista

  4. Rauhauhallisuudesta minakin pidan mutta pitkalle se tuntuu koska paastoan.Ja varsinkin kun on nain kuuma niin uloskaan ei voi menna.Mutta eikohan se taas mene niinkuin edellisinakin vuosina.Zom kal sinulle myos jos paastoat.t:NetaLeena

    VastaaPoista
  5. Muistan kun kerroit tuosta pyhasta oliko se niin etta pyydettiin anteeksi myos juyri tuona päivänä? Vuorokausi ilman vettä kuumalla ilmalla kuulostaa kyllä aika haasteelliselta. Toivotaan että ei pahempia nestehukkia synny ja turhilta sairaalareissuilta vältytään.

    VastaaPoista
  6. Ihana kuva, joka sopii hyvin tähän Sovituspäivään♥

    VastaaPoista
  7. Netaleena>teillä taitaakin olla vielä kuumempi kuin täällä rannikon alueella.Joten zom kal sinulle.En taida tänä vuonna paastota,tai ainakin aion juoda vettä.

    Kaisa:kiitos:)

    Ciacy;:Ihan oikein muistit:)Todellakin täytyy toivoa ettei tule mitään suuria juttuja nestehukan vuoksi.Itse kyllä aion juoda vettä,

    Leena:kiitos:) Se tulikin mieleen kun kuvasin tuota valkoista kiinanruusua.Sovituspäivän kunniaksi on tapana pukeutua puhtaan valkoisiin vaatteisiin.

    VastaaPoista
  8. Mikä ihana rauha olisi, jos ei olisi tuota kamalaa liikennettä.

    VastaaPoista
  9. Mukavaa juhlapäivää! Toivotaan, että ei ole monia kuumuudessa pökertyneitä!

    VastaaPoista
  10. Täällä ainoa tuollainen päivä voisi olla jouluaaton alkuilta ja joulupäivän aamu - muulloin jatkuva rumba on päällä.
    Onneksi pääsee aina välillä karkuun hilaisuuteen...
    Nauti!

    VastaaPoista
  11. Oho, eikö edes televisiolähetyksiä? Muistelen, että olet kirjoittanut tästä pyhästä jo aiemmin, ja jo silloin mietin, että tuommoinen täyden vuorokauden pysähdys olisi hauska kokea.

    Mukavaa pyhää! Ja terkkuja Bambille. Bambikin varmaan tykkää rauhasta. ♥

    VastaaPoista
  12. Allu:aika ihana tosiaankin tuo tauko liikenteestä:)

    Mine:kiitos:) Huomenna pitäisi jossain vaiheessa hieman viilentyä...

    BLOGitse:hyvin muistankin tuon jouluajan tauon,mutta täällä tämä kestää kokonaista 25 tuntia.Välillä on kyllä ihanaa kun on hiljaista.

    Satu;ei mutta nettihän toimii:) Ennen tämä oli videovuokraamoille tosi hyvä päivä mutta nythän niitä ei taida enään olla ja kaikki lataavat netistä katseltavaa täksi ajaksi;D Mutta ihanaa ettei ole liikennettä eikä lentokoneiden ääntä ,jotka muuten kuuluvat hyvin koska niiden reitti kulkee läheltä.Bambi näyttääkin oikein tyytyväiseltä kun on hiljaista:)

    Nelli:kiitos:)

    VastaaPoista
  13. Aika pitkä aika olla nälässä vapaaehtoisesti.

    VastaaPoista
  14. Oikein rauhallista vuorokautta, Jael!

    VastaaPoista
  15. Amalia:ei se niin kauhean pitkä loppujen lopuksi ole...

    Susa:kiitos ja samaa sinulle:)

    Lissu:kiitos:)Rauhalillista onkin ollut.

    VastaaPoista
  16. Hannele:ihan ok kerran vuodessa;D

    VastaaPoista
  17. Varmasti aika omituistakin, jos ei ole liikenteen hulinaa - sellainen olisi kiva kokea, täysi rauhallisuus suuressa kaupungissa. Täyttä rauhaahan saa toki kokea kun menee jonnekin 'keskelle ei mitään' - mutta kaupungissa harvinainen herkku! :=)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...