torstai 14. marraskuuta 2013

Talvea odotellaan edelleenkin....

Sugarissa oli taas uudet kukat pöydällä:)
Lämmintä on edelleenkin ollut päiväsaikaan,lähes 30 astetta joinakin päivinä,mutta tänä aamuna mittari näytti 17 astetta,mikä oli jo hieman viileämpää. Katselin 10 päivän sääennustetta ja ensi viikolla ainakin yölämpötilat näyttävät olevan alhaisemmat mutta päiväsaikaan edelleenkin hellelukemissa.
Monet kahvilat/ravintolat sen sijaan ovat jo siirtyneet talviaikaan ja sen näkee siinä,että terassit on nyt kokonaan katettu ja lämmityslaite on laitettu paikoilleen.Tässä lempikahvilani Sugarin ulkoterassia.
Kahvila sijaitsee Ibn Gvirol-kadun varrella,joka on yksi Tel Avivin pääkaduista:leveä katu ja erittäin leveät jalkakäytävät ja kadun  varrella vilkasta liikennettä.Melkein kaikki talot tuolla kadulla on rakennettu niin,että osa kadun puoleista rakennusta on pylväitten päällä.Ja tuo katollinen  pylväsalue on sitten mitä sopivin kahviloiden   ja ravintoloiden terasseja varten.
Eilen kävin ruokamessuilla.Siellä eräs taiteilija teki patsaita margariinista ja kuvassa margariinipatsas Israelin presidentistä;Shimon Peresistä.En ole koskaan ymmärtänyt tuota margariinitaidetta;ei noita voi syödä ja tuo raaka-aine on kyllä hieman vastenmielinen......Mutta taitavasti tämäkin rasvapatsas oli tehty.....Messuilla oli paljon parempaakin silmänruokaa,ja kuvia siitä on täällä.
Kävin tällä viikolla lähiseudun jättimarketissa ja  ihailin uutta lasten leikkipaikkaa. Ennen tuolla oli maksullinen leikkipaikka lapsille,kaikenlaisine laitteineen,mutta joku aika sitten kaikki vedettiin alas ja tilalle nousi uusi maksuton leikkialue.
Ei hullumpi linna!

24 kommenttia:

  1. Aivan ihanat kukat! Sugar vaikuttaa todella kivalta kahvilalta. Tarjolla on sekä silmän että suun ravintoa.
    Tunnistin patsaan Shimon Peresiksi heti kuvasta. Tiedä sitten, kuinka tyytyväinen hän on kunniasta tulla ikuistetuksi margariiniin. Kerron sinulle vielä säätiedotuksen täältä pohjoisesta. Aamulla oli -7, lähipäivien lämpötila näyttäisi olevan nollan molemmin puolin. Päivän pituus noin kuusi tuntia. Tänään paistoi pitkästä aikaa aurinko. Minä lähetän sinulle hieman viilennystä, lähetä sinä tänne hieman lämpöä ja valoa. Sopiiko?

    VastaaPoista
  2. Hei Anonyymi(mikä nimesi muuten on`?))tuo vaihtokauppa olisi mun mieleen,ainakin joksikin aikaa;D Minä pidin siitä aamun viileydestä mutta Sugarin barista-poika vapisi kylmästä ja joi kuumaa teetä samalla kun minulla ei ollut lainkaan kylmää!

    VastaaPoista
  3. Uskaltaisiko sitä heittää tämän anonymiteetin (tulikohan kirjoitettua oikein?) nurkkaan. No olkoon, olen Taija ja olen kommentoitunut muutaman kerran aiemminkin nimettömänä, mm. Etiopian juutalaisista. Blogisi on yksi päiväni piristys, kiitos siitä. Ruokablogisi aiheuttaa minussa tosin yhden ikävän reaktion. Alan kuolata kuin koira Pavlovin kokeessa, mutta se ei ole iso ongelma. Laitan tässä nyt sitten samalla tulemaan hieman viilennystä sinne....terveisin Taija

    VastaaPoista
  4. Hei Taija:kiitos kommentista ja kiitos palautteesta,tällaista on ihana kuulla:) Ja toivottavasti siellä pohjoisessa välillä paistaa aurinkokin!

    VastaaPoista
  5. Täälläkin on ilmat viilenemään päin...tosin meidän mielestämme ei olisi tarvinnut ihan vielä viiletä. Nyt on pariakymmentä, auringossa vähän toki nousee. Kivempi tämäkin kuin Suomen pimeät räntäkelit :)

    Osaatko muuten hepreaa vai mitä kieltä käytät siellä?

    VastaaPoista
  6. Matkatar:ehkä se talvi saapuu sittenkin,jossain vaiheessa.Minä taas olen aika kyllästynyt helteeseen.... Mutta oikeassa olet,kyllä tämä räntäkelit voittaa.Enimmäkseen täällä puhun hepreaa,mutta esim, toisessa vapaaehtoispaikassani puhun englantia.

    VastaaPoista
  7. Viehättävä kahvila on suosikkipaikkasi.

    Tuo margariinijuttu on...;)

    Tähtien taikapölyä täältä, että saisitte viileämpää ♥

    VastaaPoista
  8. Nelli:melkein tekis mieli olla taas lapsi että pääsis tuonne leikkimään;D

    Leena:on se viehättävä ja on kuin toinen olohuoneeni;D
    Margariinitaide on ....no ei ehkä ihan suosikkitaidettani...
    Kiitos,toivottavasti pian viilenee:)

    VastaaPoista
  9. Siellä on ihanan lämmintä täältä viileydestä jopa kylmästä katsottuna.
    Ihanat kukat.
    Lasten leikkialue on kiva, tosin kaikki on muovia kasvitkin, mutta eipä tarvitse leikkiessä varoa.

    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  10. Hassua katsoa kun muotitietoiset nuoret naiset kulkee saapikkaissa tassa helteessa Uggeja en ole sentaan viela onneksi nahnyt. Mina edelleen sandaaleissa. Capri-housut sentaa laitoin jo ylahyllylle.

    VastaaPoista
  11. Minäkin aamulla ihmettelin kun monet oli ihan talvikuteissa ja minä lyhythihaisissa...Caprit on edelleenkin käytössä,kun vien Bambia ulos....

    VastaaPoista
  12. Arleena:teiltäpäin katsottuna täällä onkin lämmintä.Tuo lasten leikkialue on tosi kivasti suunniteltu.Kasvit muovia ja nurmikkokin tekonurmikkoa,mutta lapset viihtyvät kun vanhemmat sillä välin tekevät ostoksia...

    VastaaPoista
  13. Äläs höpsi ;D Antaa vaan odottaa! Toki muistan ettet niistä helteistä oikein välittänyt, mutta täällä on kivaa tämä leutous.

    VastaaPoista
  14. Täällä sentään on aste oikeaan suuntaan. Sateista ja hämyistä, lämpötila noin 15 astetta. Niin sen olla pitää tähän aikaan vuodesta. Ikuisen kesän ihannointi ei ole minun juttuni.

    VastaaPoista
  15. Anu, no mina olen jo kahdet UGGit bongannu! Samalla kun sita ihmettelin mietin myos kuinka moni kayttoiset ne on, viime jouluna suomessa -27 asteessa oli niin lampoiset jalat ja taalla +27 kayvat myos, varmaan myos ihanan 'lampoiset' jalat siella sisalla ;)

    VastaaPoista
  16. Ihan on näköinen tuo patsas, mutta että margariinista...

    Lapset ovat saaneet tosi hienon leikkialueen.
    Ja sinulla on mukavan näköinen lempikahvialue :)
    Hyvää viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
  17. Tuonne Sugariin minäkin jäisin tuijottelemaan..jonnekkin kauas..mutta en ainakaan Suomeen. Täällä sataa räntää ja välillä on pilkkosen pimeää.
    Paranisi varmaan minun kipeä selkäkin siellä lämpimämmässä..
    Nyt en kärsi paljon istua, joten tällä koneellakin käydään harvakseltaan ja äkkiä.
    Kerkesin kuitenkin lähettää Sinulle hyvät viikonloput :-)

    VastaaPoista
  18. Jännän näköinen leikkipaikka.

    Margariini lienee helposti työstettävä materiaali. Olisikohan siitä syystä saavuttanut suosiota kuvanveistäjäpiireissä ?

    VastaaPoista
  19. Lepis.Mutta täällä on ollut hellettä jo liian kauan....sitäpaitsi talvi täällä on ihana!

    Mine:ei minunkaan juttuni se kesän ihannointi.Mutta meillä vielä hellettä päiväsaikaan....

    PW.Kyllä ne jalat varmaan hautuu niissä UGGeissa....Eihän se edes tunnu mukavalta kun on kuumaa...

    Nurkkalintu:niin ennen tehtiin juhliin tuollaisia koristuksia margariinistä.Ei niitä enään näe mutta tuolla oli margariinitaiteilija...Ja kiva leikkialue tosiaankin lapsille,samoin kiva tuo tuttu kahvilani:)

    Maireanna:Toivottavasti pian tulee lunta ettei ole niin harmaata teillä .Ja ole varovainen selkäsi kanssa,toivottavasti pian paranee ja voit liikkua paremmin.Kiitos tervehdyksestä:)

    Rita:Tosi kiva leikkipaikka.Jaa enpähän tiedä miksi juuri margariini on päätynyt tuollaiseen taiteeseen;D

    VastaaPoista
  20. Kadehdin kahviloitanne. Leikkipaikkakin näyttää mielenkiintoiselta.
    Meillepä tuli kunnon vesisateet ja lämpötila hurahti heti 10-15 astetta alemmaksi, ihanaa! Silti povaavat lämmintä talvea, saapas nähdä.

    VastaaPoista
  21. Sirokko:Tel Aviv onkin töpötäynnä kahviloita,ihana juttu.Tämä oma asuinkaupunkini vieressä ei ole ihan sama juttu,mutta nyt sitten tähän viereenkin tulee kahviloita,kun se uusi business center avataan. Meillä ei vielä sateita ja päiväsaikaan oli liian lämmintä.....

    VastaaPoista
  22. Yök, kuulostaa epämiellyttävälle 'margariinipatsas' ... mutta hienohan se on! :D

    VastaaPoista
  23. MaaMaa:mä tiedän että täällä joskus enenn häissä buffetpöydissä oli tuollaiset rasvakoristelut,mutta ei kai onneksi enään;D

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...