torstai 16. tammikuuta 2014

Flunssa yllätti mutta onneksi ehdimme leipoa pikkuleivät ennen sitä...

Flunssa pahus yllätti viime yönä ja herätti kamalalla kurkkukivulla.Tosin jonkinlaisia merkkejä lähestyvästä flunssasta oli jo eilen....Onneksi oli jotain särkylääkettä ja tänään kävin apteekissa hakemassa flunssalääkkeet,joten nyt sitten levätään ja juodaan paljon kuumaa viikonlopun aikana.Tähän aikaan vuodesta tuntuu että joka toinen ihminen on sairastunut flunssaan...
Viime viikolla ohjattavani E. toisesta vapaaehtoispakastani kysyi voisimmeko tällä viikolla tehdä yhdessä pikkuleipiä.Kun vielä iltapäiväkerhon silmänruokaa tarjoava komistus-johtaja sanoi sen käyvän hyvin,kysyin E.:ltä millaisia pikkuleipiä hän haluaa.Myslipikkuleivät ovat hänen herkkuaan joten päätimme tehdä sellaiset. Kotona valmistin myslin etukäteen ja eilen otin varmuuden vuoksi mukaani vielä voita ja leivinpaperia;muiden ainesten piti olla talon puolesta.E sai valita 2 kaveria leivontahommiin ja niinpä ryhdyimme hommiin. Myslipikkuleivät ovat onneksi siitä helpoimmasta päästä ja aina niin herkulliset! Tässä odotettelemme pikkuleipien uuniin menoa. Pieneksi ongelmaksi muodostuivat rusinat,sillä kukaan kolmesta ei niistä oikein välitä ja niinpä jouduin poimimaan myslistäni suurimman osan rusinoista pois....
Ja tässä valmiit pikkuleivät ja tyytyväiset leipojat.Arvatkaa  tulivatko melkein kaikki muut lapset heti tämän jälkeen anomaan makupalaa...no onneksi melkein kaikille riitti pieni maistiainen:)

19 kommenttia:

  1. Arvokasta työtä teet siellä!
    Pikaista paranemista, onneksi meillä ollaan (vielä) terveitä.

    VastaaPoista
  2. Täällä menee päänsärkyvirus, johon yksi ja toinen on sairastunut. Meillä kaksi pienintä on ollut vähän vuoron perään poissa koulusta ja minullakin on päätä särkenyt… Pikasta paranemista!

    VastaaPoista
  3. Pikaista paranemista! Meille ei viela flunssa ole saapunut, kop kop puuta vaan. Toimistossa alkaa kylla olla enemman sairaslomia ja tuhisevia ihmisia, eli kai se joskus iskee.

    VastaaPoista
  4. Paranemisia! Ja kiitos, että jaksat vapaaehtoistella!

    VastaaPoista
  5. Voi, pikkuihmisten innostus on niin ihanaa. Hienoa työtä teet. Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
  6. Paranemisia!
    Itsellani on viikon yrittanyt tulla flunssa,mutta onneksi ei pienta nuhaa ja kurkun karheutta vakavammaksi ole paassyt....

    VastaaPoista
  7. Huilaa ja lepää. Kyllä se kohta on ohi.

    Pikkuleivät ovat mystinen juttu. Täällä meillähän niillä voi melkein lahjoa porukan kuin porukan. Varsinkin jos joukossa on suklaata :)

    VastaaPoista
  8. Oi , mitä namusia pikkuleipiä . Maistuivatko sinulle flunssaisena ? - Mitenkäs se flunssa pääsi yllättämään ?
    Minulla on flunssa aniharvoin , kun olen innokas pukemaan lämmintä päälle , päähine aina .

    VastaaPoista
  9. Kivoimpia touhuja lasten kanssa on juuri tuollaiset kun voidaan yhdessä puuhailla, ja vielä maistellakin tuotoksia.

    Ajattele noita onnellisia touhuja niin pääset flunssasta nopeammin eroon. Se Susanna Purran kirja jota juuri luen kertoo sisäisistä parantavista voimistamme muun asian ohessa.

    VastaaPoista
  10. Ihania. ♥ Sekä pikkuleivät että leipojat. :-) Pikaista paranemista sinulle!

    VastaaPoista
  11. Flunssaa ja erityisesti kipeää kurkkua voi parannella lämpimällä juomalla, missä on sitruunaa, inkivääriä ja hunajaa. Kääräise kaulaan lämmin huivi ja jalkoihin villasukat. Sitten vain lepäilet ja ajattelet mukavia asioita, vaikkapa sitä kerho- komistusta ;)
    Tervehdyttäviä terveisiä lähettelee TaijaS

    VastaaPoista
  12. Flunsat tulee ja menee kuten piparitkin;)

    VastaaPoista
  13. Ihanaisia pikkuleipojia, hienoa kun jaksat touhuta heidän kanssaan. Flunssalta on meillä vielä säästytty onneksi. Pikaista paranemista sinulle, rohdot näyttää jo olevankin hallinnassa.

    VastaaPoista
  14. Allu>kiitos! Vielä en ole ihan ulosmenokunnossa mutta pahin on jo ohi:)

    Mine:kiitos ja parenemisiin teillekin!

    Anu:ajattelin etten tätä saa vaikka viikkoa aiemmin kävin sairastuneen ystävän luona mutta pahuksen virus tarttui sitten minuunkin....

    Helmi-Maaria:kiitos ja kiitos:)

    Tuulia:oli niin kivaa tosiaankin kun tytöt olivat tuosta niin innostuineita:)

    Lisay:kiitos ja toivottavasti ei teille tätä tule...

    Johanna:levätty on koko viikonlopun ja kaiketi vielä huomennakin sillä olo on vielä vähän sellainen hutera. Pikkuleivillä kyllä voi aika kivasti lahjoa joitakin;D

    Kyllimarjaana:kun noita teimme se oli päivää ennen flunssan puhkeamista kunnolla ja silloin oli vielä makuaisti tallessa.Harmi kun tuli näin pahana tämä flunssa...

    Rita:lasten kanssa on aina niin kiva touhuta kaikenlaista:)Olenkin kovasti yrittänyt noin ajatella ja pahin onkin jo ohi,perjantaina olin ihan out.

    Satu:pikkuleipojat ihania:) ja kiitos!

    Taija:tuo samainen juoma on ollut jo vuosia flunssajuomani ja nytkin olen sitä litkinyt vaikka kurkkukipu menikin ensimmäisen päivän jälkeen ohi.Kiitos:)

    Arnoya:niin ne meneekin ,pitää vaan huolehtia ettei mene pahemmaksi.

    Sirokko:;kun tuli pyyntö tehdä pikkuleipiä olin yhtä innostunut kuin pikkuleipojat ja toivottavasti otetaan tällainen uusiksikin:) Kiitos,ja rohdot ovatkin hyvin lievittäneet oloa:)

    VastaaPoista
  15. No nyt se Selvis miksi kàyt noissa vapaaehtoistòissà....ei suinkaan auttamisen iloksi vaan sa kàyt sità komistusta katsomassa, ihihihihi! Ei kai..ihanaa, kun teet kaikkea noiden kanssa. Varmasti antaa enemmàn kuin ottaa.

    VastaaPoista
  16. Pikaista paranemista sinne! Meillä myös flunssa on löytänyt tiensä taloon, pitäisikin hakea lisää flunssalääkettä. Hyvältä näyttää pikkuleivät. On muuten hienoa että käyt tekemässä vapaaehtoistyötä, se on kyllä arvostettavaa. Hattua nostan! Tsemppejä sinne.

    VastaaPoista
  17. Aino:Kiitos, ❤️Tämän postasin jo aikoja sitten, ja nyt ei ole ollut flunssaa 2 vuoteen, ja siitä voin kiittää maskipakkoa täällä. Kiitos, noiden lasten kanssa oli kyllä ilo tehdä vapaaehtoistyötä❤️Oikein hyvää viikkoa sinullw Aino

    VastaaPoista
  18. Flunssat ovat kurjia. Ihanaa työtä tuommoinen, mukava kun on avuksi. Flunssasta kuitenkin puheenollen, itse juuri mietin, että pitääkin tarkistaa apteekin asiakasedut, jos olisi jotain tarjolla flunssan hoitoon. Tuntuu olevan liikkeellä.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...