torstai 13. helmikuuta 2014

Pitkällä kaupunkikierroksella

Seinätaulu Alma hotellissa.Ihastelimme seinän pintamateriaalia....
Muutama päivä sitten kävelin pitkän kierroksen Tel Avivissa täällä välillä käyvän uuden ystävän kanssa.Kaikenlaista tuli nähtyä päivän aikana.
Tapasimme tutussa Sugar Cafessa ja kahvikupillisen jälkeen lähdimme kävelemään Tel Avivin sydänkeskusta kohti. Kuvassa butiikkihotelli Rothschild samannimiseltä kadulta.Onneksi talon restauroinnin jälkeenkin jätettiin nuo hauskat laulajat parvekkeelle:)
Saman kadun varrella pysähdyimme tarkistamaan että mikäs laite tämä on,
Selvisi että tällä laitteella voi ilmaiseksi täyttää oman pullonsa kylmällä vedellä.Ensin täytyy tosin rekisteröityä laitteen ruudulla,mutta sen voi tehdä myös Wooshin webbisivuilla. Sitten valitaan pullon koko,painetaan nappia ja täytetään pullo.Kiva juttu! WooshWaterin laitteita näkyy olevan muuallakin kaupungissa. Meillä ei tosin ollut tyhjää pulloa mukana...kesällä täällä täytyy juoda paljon ja juomapullot kuormuttavat luontoa ja niihin menee rahaa.Joten tämä on loistava juttu,sellaisista vanhanaikaisista juomalähteistä kun  ei ole kiva juoda....
Matkan varrella näimme kauniita restauroituja taloja.
Kuten tämän
Tämä talo on menossa remonttiin.Siitä pitäisi kyllä tulla tosi upea palatessaan entiseen loistoonsa,mutta on se hieno rähjääntyneenäkin.....
A. halusi nähdä butiikkihotelli Alman,josta oli  lukenut,ja niinpä suuntasimme sinne. Joimme lasilliset viiniä hotellin kauniissa aulassa. Tästä hotellista kirjoitin vuosi sitten täällä. Kiitos A,oli mukavaa:)
Pidimme tuolin selkänojasta....
Kiersimme jemeniläisen korttelin ja sitten huomasimme tämän. Ihan yksinkertainen pikku talo näyttää heti kiinnostavalta kun seinät on näin koristeltu.
Aivan mielettömän kivoja yksityiskohtia seinissä!
Kyllä on paljon mielikuvitusta näissä käytetty!
Enkelinsiivet tässä portissa...
Kävelimme tämän koristellun vanhusten päiväkeskuksen ohitse,jonka olen aiemmin tänne kuvannut,ja jota myös Mine Istanbulista kuvasi täällä ollessaan.
Käväisimme valokuvaliikkeessä,jossa myydään vanhoista Tel Avivia kuvaavista valokuvista tehtyjä julisteita,postikortteja ja tauluja.Kaikki kalusteet ovat vanhasta valokuvaliikkeestä,joka oli tunnettu Tel Avivissa ja johon liittyy  mielenkiintoinen ja koskettava tarina,joka on päätynyt dokumenttielokuvaksi ."Life in Stills"-dokumentti on kiertänyt ympäri maailmaa.Se mm.esitettiin Helsingin DocPoint-festivaaleilla vuonna 2012

23 kommenttia:

  1. Olipa taas hieno kierros, kiva kun päästiin mukaan.

    VastaaPoista
  2. Oi mikä upea kierros taas kauniissa Tel Avivissa! Niin paljon mielenkiintoista ja monta nautittavaa näkymää. Tekee sielulle hyvää.
    Yhden restauroidun rakennuksen pyöreäkulmaiset parvekkeet toivat mieleeni Heinolan reumasairaalan (entinen nykyään, tietääkseni).

    VastaaPoista
  3. Hyvä kun vanhaa kunnostetaan.
    Olikos nuo pyöreäparvekkeiset jotain art deco-tyyliä?
    Hyvää ystävänpäivää ja sapattia sinulle!

    VastaaPoista
  4. Nelli,on ne:) Ja just eilen alkoi Helsingin Arkkitehtimuseossa näyttely Tel Avivin valkoisesta kaupungista,eli funkkistyylisistä taloista,suosittelen...

    Allu:kiva kun olit virtuaalisesti mukana:)

    Kirsti:kiitos:) Tästä kaupungista löytyy aina jotain uutta:) Tuo talo onkin funkkistyyliä,joten sellaista tapaa Suomessakin.

    Eeviregina:onneksi kunnostetaan:) tuo uusittu pyöreäparvekkeinen on just sitä Bauhaus-eli funkkistyyliä.Kiitos,samoin sinulle hyvää ystävänpäivää ja viikonloppua:)

    VastaaPoista
  5. TaijaS sanoi...

    Kun katselen ottamiasi kuvia, en yhtään ihmettele, että kutsut kaupunkia "Tel Aviv my love".
    Hyvää ystävänpäivää sinne appelsiinipuun alle! Sinulle Jael lähetän ajatuksissani ison kimpun gerberoita ja jos voisit välittää Mr Bambille puolestani muutaman rapsutuksen ja silityksen :)

    VastaaPoista
  6. Kiva oli kävellä kanssasi puistoissa ja kaupungilla näin kuvitsekin, sieltä löytyy aina jotain mielenkiintoista ja yllättävää nähtävää.

    VastaaPoista
  7. Olipas kiva kierros, Jael. Meni mukavasti aamukahvit taloja ihaillessa.

    VastaaPoista
  8. Kivaa ja jännää taas Jaelin postaus tulvillaan.

    Hyvää ystävänpäivää ! ♥

    VastaaPoista
  9. Aivan ihania taloja ja oivalluksia muittenkin kulkijoitten iloksi! Ihanaa että otit kuvia. Tulen kiireettömänä aikana tutkimaan niitä uudelleen..
    Oikein ihanaa Ystävänpäivää Sinulle!

    VastaaPoista
  10. Kiva kuvasetti.
    Hyvä, että tuollaisia vesiautomaatteja alkaa ilmestyä eri kaupunkeihin. Pariisissa törmäsimme moderneihin versioihin ensimmäisen kerran viime keväänä.

    VastaaPoista
  11. Ihanan koristeellisia taloja! Hyvää ystävänpäivää, Jael. :-)

    VastaaPoista
  12. Oi ihana kierros! Kiitos kun jaoit tämän, olipa niin mukavaa katsella:-)
    rakastan vanhoja rakennuksia ja nuo koristeet seinissä olivat niin upeita!
    Hyvää Ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  13. Oh, toi valo ja aurinko! Täällä pilvipeiton sisällä (tai ainakin siltä alkaa jo tuntumaan) jo kuvissa auringonvalon näkeminen tekee hyvää. Josko vaihdetaan, sieltä vois tulla aurinkoa ja kuivuutta tänne ja täältä vähän sadetta sinne :)

    VastaaPoista
  14. Voi kun siellä on mielenkiintoista nähtävää!Kiitos kuvista!

    VastaaPoista
  15. Missäpäin tuo valokuvaliike on? Olisi mukava käydä ensi kerralla kun taas pääsee sinne lomailemaan.

    VastaaPoista
  16. Taija:Olen asunut monessa eri kaupungissa,eri maissa,mutta Tel Avivissa vaan on sitä jotain...Kiitoksia,gerberat ovat ihania ja hyvää ystävänpäivää sinnekin! Bambikin oli tyytyväinen;D

    Sirokko:kiva että olit virtuaalisella lenkillä kanssani.Tel Avivista kyllä aina löytää jotain uutta ja kiintoisaa-Never a dull moment!

    Mine:ja kävin siellä missä silloin käveltiin;D Tulet aina mieleen kun menen tuon koristellut talon ohitse...

    Susanne:kiitos samoin:)

    Rita:kiva että tykkäsit:) Ja hyvää ystävänpäivää sinullekin!

    Maireanna:olen aika hulluna taloihin,tykkään katsella niitä (ja kuvata) kiitos,samoin sinulle oikein hyvää ystävänpäivää!

    Luimupupu:kiitos:)Tuollaiset automaatit ovat todellakin tervetulleita,etenkin kaupungissa missä on monta kuukautta hyvin lämmintä.

    Satu;onneksi restauroidaan vanhoja taloja:) Kiitos,samoin sinulle hyvää ystävänpäivää!

    CountryAnnie:Kiva että jätit tänne kommentin ja mukavaa kuulla että pidit kierroksesta:) Hyvää ystävänpäivää sinullekin!

    NaHu:Et arvaa miten mielelläni tekisin tuon vaihtokaupan! Täksi päiväksi luvattiin taas vaihteeksi vähän sadetta jota sitten ei tullutkaan,pettymys...

    Marja-Leena;kaupunki,jossa aina löytyy jotain uutta:)Kiitos:)

    Anonyymi:Tserhnikovsky katu 5.Tuolla on mahtavan upeita kuvia postikortteina ym. Muutenkin sellainen nostalginen kauppa.


    VastaaPoista
  17. Upeita restauroituja taloja!

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  18. Hyvää Ystävänpäivää!

    Nuo teidän talot on kyllä kauniita. Ja tuolin selkänoja vasta varsinainen taideteos onkin!

    Felix sanoo Bambille jap jap wuf. Mitähän se sekin tarkoittaa.

    VastaaPoista
  19. Upeita kuvia taas!
    Huomasin Iltasanomien sivuilla uutisen jannista kuvioista joita linnut on muodostaneet jossain etela-Israelissa, kaypa kurkkaamassa. En ehtinyt tarkemmin asiaan paneutua, mutta nayttaa mielenkiintoiselta, vinkki :)

    VastaaPoista
  20. Anteeksi, Linnut ovat, ei on ;) ontuu joskus tama kielioppi....

    VastaaPoista
  21. Nurkkalintu:on ne:)

    Johanna:kiitos:)Nuo vanhat restauroidut talot ovat ihania.Nytkin odotan että yksi sellainen pian valmistuu,olen jo kauan odottanut...Ja tuolin selkänoja oli ihku! Hau vau mrr ggg sanoo Bambikin Felixille;D

    Tiskiharjafeministi:toda:)Kiitos vinkistä,kävinkin katsomassa.Aika mahtavia kuvioita olikin linnut muodostaneet!

    VastaaPoista
  22. Kyllä on kauniisti koristeltuja taloja. Sitä oli varmaan enkelin vapaapäivä, kun oli siivet jäänyt portille, vai olisko olleet kuivumassa ;)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...