keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Appelsiinkukan tuoksua ja muitakin tuoksuja

Appelsiinikukan tuoksu on hurmaava!
Uusvanhaan Sarona alueelle on istutettu suuri määrä sitruspuita ja ne kukkivat siellä just nyt. Tämä pienikin puu oli aivan täynnä kukkia ja olisin voinut nuuhkia sitä vaikka kuinka kauan.Sarona on niin keskustan tuntumassa,että sinne on helppo poiketa hetkeksi,istua penkillä ja nuuhkia sitruspuitten tuoksua.
Tämäkin puu kukkii niin upeasti Saronan alueella.Callistemon-puun kukat tuovat mieleen pulloharjan...Muutkin puut kukkivat nyt ja olen miettinyt että olenkohan herkistynyt kukinnoille,sillä olen aivastellut,nokka vuotaa ja välillä silmätkin.

Muita tuoksuja tuli vastaaan Jaffan kirpputorin alueella. Olin joskus lukenut pienestä kaupasta ,jossa asiakkaalle valmistetaan ihan oma nimikkotuoksu. Sinne pitää tilata aika,ja sitten istutaan ja käydään läpi erilaisia tuoksuja ja kerrotaan millaisesta tuoksusta pitää,ja lopulta päädytään tuoksuun,joka ei varmaankaan tule muualla vastaan.Zielinski&Rozen-kauppa on vaatimattoman näköinen ja hyllyt täynnä pulloja,tuo mieleen ehkä apteekin,ja siellä tuoksuu hurmavalta.
Kerroin pitäväni sitruksisista tuoksuista ja kaupassa oli myytävänä myös joitakin pieniä,valmiiksi sekoitettuja tuoksupulloja. Appelsiinin ja jasmiinin yhdistelmää laitettiin ranteeseen ja se tuoksui pitkään.....

23 kommenttia:

  1. Joltain matkalta toin joskus appelsiinihajuvettä, se oli aivan ihanaa, voin vain kuvitella, mitlä tuolla tuoksuu nyt!!

    VastaaPoista
  2. SusuPetal:eilen kävin pikaisesti tuolla alueella ja tuoksui joka nurkassa,en olisi halunnut mennä sieltä pois! Ja voin kuvitella miten nättiä on sitten kun kaikissa puissa on hedelmät.

    VastaaPoista
  3. Sitrusten tuoksua ei kyllä voita mikään. Kreikassa opin, että sitruunapuun lehtiä voi käyttää käsi"voiteena" ja kädet tuoksuvat pitkään ihanalle!

    VastaaPoista
  4. Mustakissa,´teenkin usein just sitruspuitten lehtien kanssa;muutkin lajikkeet kelpaavat ja se tuoksu on tosiaankin ihana!

    VastaaPoista
  5. Ihana idea tuo nimikkotuoksukauppa! Tahtoo tuonne. :-)

    VastaaPoista
  6. Satu,munkin tekee mieli nyt jotain sitrustuoksua tuolta. Ja se jasmiinilla yhdistetty tuoksui niin ihanasti.Mutta ei ole mitään halpaa lystiä,30 ml maksaa melkein 40 euroa.Mutta sitten ei takuulla ole muilla sellaista tuoksua...

    VastaaPoista
  7. Oi nyt iski hirvee kateus! Mä voisin impata sitä apppelsiinikukan tuoksua vaikka kuin! Ja tu tuoksukauppa! Olis ihana valita ihan ikioma tuoksu!

    VastaaPoista
  8. Eipäs ole tullut tuoksuteltua appelsiininkukkia. Mutta Tunis tuoksui jasminille ja voi miten hyvä tuoksu se olikaan. Ostin parvekkeellekin ja toivoin, että siellä tuoksuisi samalle, mutta ei se nyt sitten ihan onnisunut. Pitäisi kai olla monta jasmiinia?

    VastaaPoista
  9. Tuoksumuisti on muuten ihmeellinen. Joskus tulee joku tuoksu, joka on jostain tuttu. Sitten menee aika miettiessä, että mistä sitä oikein tuntee tuonkin tuoksun.

    VastaaPoista
  10. Appelsiinit alkavat kukkia minunkin puutarhassani. Mandariinipuu tuoksui pitkään, nyt on aplarien vuoro, ja kyllä, on aivan ihana tuoksu!
    Ja kyllä on ihana parfyymikauppakin! Tuoksu jo kutittelee nenässä, varmasti leijui miellyttäviä kukkaistuoksuja ilmassa.

    VastaaPoista
  11. Nothing says spring quite like the sight and smell of orange blossoms! Oh, how I wish there were any flowers out around here... We may be nearing the end of March, but there's still snow in the forecast for us. Thank goodness for your inspiring photos. At least I can see that it's spring out there, somewhere!

    VastaaPoista
  12. olenkin lukenut tuosta Jaffan kaupasta jostain..??? olen hulluna tuoksuihin,joten sinneppä sitten :)

    VastaaPoista
  13. Voi ihanuutta, olin ihastuksissani kun muutimmme Ankarasta tanne Izmiriin ja sitruspuut ja jasmiinit kukkivat, ihania tuoksupöllyja tulee vastaan kun kavelee kaduilla!

    VastaaPoista
  14. Tosi kivaa, kun siellä satsataan tuollaiseen...istutetaan puita asukkaiden ihailtavaksi...:)

    VastaaPoista
  15. Tuoksukauppaan menisin mielelläni, mutta eihän täällä ole noin mukavaa kauppaa.

    VastaaPoista
  16. Sinulla on nyt rikasta tuoksujen maailmassa, oikeata sitruskukkaa ja samaa myös pullosta!
    Kauniisti sisustettu tuo tuoksukaupan nurkkaus, mikä on viimeisessä kuvassasi.

    VastaaPoista
  17. Appelsiinit ja sitrushedelmät yleensäkin ovat ihania, myös tuoksuina. Ja Jaffa... mikä ihana jo lapsuudesta tuttu nimi :)

    VastaaPoista
  18. Amalia...no ymmärrän,se tuoksu on niin mahtava! Ja kyllä oma tuoksu olisi kiva,mulle ehdottomasti joku sitruspohjainen;D


    Sirokko:oi onnellinen kun sinulla on noita sitruspuita ja huumaavia tuoksuja ihan omassa kotipuutarhassa! Oli kyllä aika kiva tuo parfyymikauppa:)Oli viehättävä pieni kauppa:)



    Hannah;right you are,the smell of the blossoms is absolutely wonderful:)Hope the snow in your area soon melts away and that spring comes there very soon.

    Anneli:no sinne sitten;D

    Petra:meilläkin noita molempia ja ne tuoksut ovat kyllä aivan mielettömän ihania:)

    Irmastiina:tuonne Saronan alueelle on laitettu kivasti hedelmäpuita:) En tiedä kelpaavatko hedelmät ihan syötäväksi mutta kun on hedelmiä niin ovat tosi kauniita ja kukkiessaan jakavat sitä ihanaa tuoksua:)

    Arleena:tuo oli kyllä aika kivasti erilainen kauppa:)

    Kirsti:tosiaankin on.Tosin en ostanut tuolta kaupasta vielä mitään tuoksua,vaan kokeilin mutta se tuoksu oli niin hyvä ,pikkupullossa,että saatan mennä tuonne uudestaankin...

    Rita:on ne ja suosikkejani mikä varmaan blogistakin selviää:)

    VastaaPoista
  19. Minulle suosikkituoksu olisi ehkä meri tai suomalainen juhannusruusu.

    Meillä tuoksuvat jasmiinit ja kielot niin voimaakkaasti suvella, että melkein tukehtuu.

    Kukkivat puut ovat aina niin kauniita. Kohta se alkaa: valkoisten kukkien vaahdot.

    Muistan aina tuon 'pulloharjapuun' jutuistasi.

    VastaaPoista
  20. Leena:meri tuoksuukin tosi ihanalle:) Ja ne sinun kurtturuususi,ah!
    Mutta myös appelsiinikukan tuoksu on yksi ihanimmista minkä tiedän. Täällä nyt kukkivat niin monet puut,on niin kaunista! Ja pulloharjapuu on nätti ja erikoinen:)

    VastaaPoista
  21. Tulimme vast'ikään Israelista lomalta ja saimme ihailla ihanaa kukkaloistoa. Kamera kävi kuumana, kun piti saada kuvatuksi mahdollisimman monta erilaista kukkaa ja kukkivaa puuta. Käypä kurkkaamassa kuvasatoablogissani , jos kiinnostaa.Päivitin sinne useamman kerran viikon kestäneeltä matkaltamme.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...