torstai 20. marraskuuta 2014

Pikavisiitti Jerusalemissa

Kävin hyvin pikaisesti eilen Jerusalemissa;tapaamassa vanhaa Munchenissä asuvaa ystävää ,joka kävi täällä aika  lyhyellä visiitillä.Sellainen oli myös oma visiittini Jerusalemissa,enkä ottanut kuin muutaman kuvan;joista osa ruokablogin puolella.
Tuonne pitää lähteä uudelleen paremmalla ajalla,eikä vain pikavisiitille.Jerusalem on niin erilainen kuin Tel Aviv,on melkein kuin tulisi eri maahan;D

18 kommenttia:

  1. Se onkin kätevää kun pääsee eri tunnelmiin samassa maassa :)

    VastaaPoista
  2. Tämä bloggaaminen on kiva asia , avartavaa. Mietin, että mitenkähän monessa maassa meitä suomalaisia on. Usein tuntuu, että elämäsi on jotenkin eksoottista. Onko, vai onko se tavallista elämää, eri puolella maapalloa vaan.

    VastaaPoista
  3. Tanja:tosiaankin:) Ja jos haluaa talvella rantalomaa,voi mennä Eilattiin;D Tämä on pieni maa mutta eri osat niin erilaisia,pohjoisessa vuoria,etelässä erämaata ja rannikkoalueella Välimeren ilmasto.

    VastaaPoista
  4. Kyllimarjaana.onkin tosi kivaa nähdä miten bloggaajat elelevät eri maissa.Ei se minun elämäni mitenkään erikoisen eksoottista ole,ihan tavallista vain.Eksoottista oli kun olin matkassa eksän kanssa mutta silloin ei ollut blogia.

    VastaaPoista
  5. Kyllä minä joskus vielä sinnekin. Uskovana sitä haluaisi jo ihan raamatun kertomusten takia "vähän kurkkailla hoodeja" ;)

    VastaaPoista
  6. Tanja:toivottavasti sitten joskus,ja täällä olis opaskin valmiina;D

    VastaaPoista
  7. Jerusalemissa haluaisin käydä jälleen. En ole sieltä nähnyt vielä paljon mitään, vaikka olenkin käynyt siellä opastetulla retkellä. Toisella kerralla olin matkalla ystäväni kanssa, jolle paikat olivat niin tuttuja, ettemme liikkununeet paljon missään Jerusalemissa, mutta seikkailimme jonkin verran eri puolilla Israelia.

    VastaaPoista
  8. Eräs ystäväni on menossa Jerusalemiin joulunviettoon. Pitääkin pistää hänelle linkki näihin sun kuviisi !

    VastaaPoista
  9. Ihan kesäisen näköistä - stadissa sataa lunta!
    Relaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  10. Jerusalem on todellakin pakko nähdä vielä joskus ja varsinkin Mea Shearimin alue.

    VastaaPoista
  11. Marja-Leena;Jerusalem on muuttunutkin siitä kun viimeksi kävit,sillä keskusta koki muodonmuutoksen ja tuli paljon siistimmäksi,ja sitten on tuo ratikka/kaupunkijuna. Toivottavasti pääset tuonne uudestaan vielä.

    Rita:No kiva:) Mullahan tässä ei paljon kuvia ollut tällä kertaa,mutta jotain ehkä löytyy.

    BLOGitse:huomasinkin Instassa,kun lähes kaikki olivat laittaneet #ensilumi kuvia;D

    Nelli:Toivottavasti vielä näet:)

    VastaaPoista
  12. Hyvää viikonloppua. Jerusalem olikin tänään tuttujen luona puheenaiheena, kun yksi vieraista oli juuri palannut sieltä lomalta.

    VastaaPoista
  13. Paluumuuttajatar:kiitos samoin teille:) Minulla on muistissa ne teidän hienot kuvat tuosta kaupungista:)

    VastaaPoista
  14. Pitääkin kurkata ruokablogisi puolelle. Kiinnostava katsoa kuvia Jerusalemista.

    VastaaPoista
  15. Minullahan on ollut haaveena jo pitkään että pääsisin joskus käymään Israelissa, se on kyllä kallis matka, mutta kaikki se historia kiinnostaa silti. Kuvia sieltä on kiva katsella.

    VastaaPoista
  16. Hannele:)

    Katja:tosin niitä kuvia tällä kertaa oli vain vähän kun oli pikavisiitti mutta ensi kerralla sitten enemmän.

    PIke:toivottavasti unelmasi joskus toteutuu.

    VastaaPoista
  17. Jouduin kauan sitten yhden illan varoituksella äkillisesti sairastuneen matkanjohtajan sijaiseksi matkalle Israeliin yli 30 vuotta sitten. Kävimme kahden viikon aikana tavalliset turistikohteet. Masada oli dramaattinen kohde, sen ajan rauhallinen Jerusalem kuin matka menneisyyteen. Ja kuten tiedämme "the past is another country". Matka on säilynyt eksoottisena muistona, ja se on auttanut minua ymmärtämään emotionaalisesti ja visuaalisilla muistikuvilla keskiaikaa.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...