torstai 26. helmikuuta 2015

Hyvästi talvi,tervetuloa kevät

Tämä on melkein kuin lupiini mutta ei se taida olla lupiini On se sittenkin
lupiini eli täplälupiini,kiitos Eeviregina:)
Viime viikonloppu oli vielä kivasti talvinen,mutta tämän viikon aikana alkoi lämmetä ,ja kai se niin on että talvi täällä on loppu,vaikka toivon että vielä tulee joku talvinen episodi. Mutta ei pitäisi valitella,sillä oli aika hyvä talvi edellisiin verrattuna;sadetta tuli kivasti,oli kylmääkin välilllä ja Jerusalemiinkin tuli lunta kahdesti.
Huomenna on taas vuotuinen Tel Avivin maratooni,päivä jolloin kaupungin ulkopuolta tulevan on ihan turha edes yrittää tulla kaupunkiin....Sitä varten oli kaupungintalon edessä olevalle Rabin-aukiolle pystytetty taas jättitelttoja,joissa oli pisteet  maratoonipakettien hakua varten, sekä kaikenlaisia urheiluun ym. liittyvien yritysten kojuja (myös 3 suomalaisen yrityksen edustajat :Suunto,Polar sekä FootBalance). Samsung on maratoonin pääsponsori,ja heillä oli taas iso teltta-alue,jossa kuvittelin näkeväni Samsungin viimeisimpiä tuotteita,joita on kiva näpräillä vaikkei sellaisia ostaisikaan.Yllätys oli suuri kun teltta-alueella ei näkynyt yhtäkään puhelinta,televisiota,kameraa tai muuta tuotetta,vaan  sen sijaan oli Hyvien tekojen kauppa,Hyvien tekojen kioskeja ja iso seinä,jossa kuvia Samsungin sponsoroimista nuorisotapahtumista. Uteliaana menin Hyvien tekojen kauppaan,jossa oli seinällä listat erilaisista hyvien tekojen kohteista;puolet erilaisissa apua tarvitsevissa paikoissa ja puolet hyvistä teoista pystyi tekemään ihan perhepiirissä.
Jokainen sai sitten kauniin turkoosisen kassin,jossa turkoosin värinen laatikko,jonka sisällä oli kuppikakku turkoosilla kuorrutteella.Minä menin lupautumaan keittäjäksi (yhdeksi kerraksi) kodittomien soppakeittiöön.Saapa nähdä koska soittavat ja missä tuo kyseinen keittiö on., Maratoonareilla ei muuten ole säitten suhteen onnea tänä vuonna: huomenna on viikon kuumin päivä,ja asteet hipovat 30 astetta,mistä johtuen maratoonin alkua aikaistettiin tunnilla.
Ensi viikolla täällä vietetään Purimia,eli juhlaa ,jolloin pukeudutaan naamioaisuihin.,Tämän kaupan ikkunassa oli erikoisia hattuja,mutta en ole ihan varma että ovatko ne tuota purimia varten vai muuten vain erikoisia hattuja.
Iltapäivällä kävin seuraamassa jonkun aikaa luistelukilpailuja kodin lähellä olevassa jäähallissa. Luistelemassa oli suurimmaksi osaksi pieniä ja hieman isompia luistelijatyttöjä. Joku poikakin oli välissä,ja yleisön joukosta (vanhemmat,sukulaiset suurimmaksi osaksi) kuului paljon venäjää....
Puitten uutena vuotena Cofixista ostamani  iso ruskea siemen,jossa luki Cofix,alkoi vihdoinkin itämään,.Ruskean kuoren alla olevassa siemenessä luki myös "Cofix" kummallakin puolella.  Tällä viikolla alkoi ilmestyä lehtiä tuohon,ja kanta-.Cofixini  henkilökunta väitti että lehdissäkin pitäisi lukea "Cofix" Höpö höpö:D Mutta ei aavistustakaan mikä kasvi on kyseessä..,..

20 kommenttia:

  1. Hae haaste :) http://wondersbykaari.com/2015/02/26/tanaan-sinua-kohtaa-onni/

    VastaaPoista
  2. Kyllä se on yksi laji lupiinia. Kauniimpi kuin tuo maantien reunojen lupiini. Tuo kasvi alakuvissa on mielenkiintoinen. Lehti vähän kuin yhdessä meillä sisäkasvissa.

    VastaaPoista
  3. Niin minäkin luulen, että se on täplälupiinia, joka kasvaa Välimeren maissa. Olen minäkin nähnyt sitä Israelissa.
    Aika hauskaa, että siellä satoi lunta pariinkin kertaan (ei teillä) ja nyt
    on sitten kevät.
    Joku vuosi me osuttiin juuri maratonpäivänä Jaffoon ja joka puolella oli ruuhkaa. Hyvää sapattia!

    VastaaPoista
  4. Voi vitsit mitä hattuja. Mun on näköjään ihan pakko postata varmaan hattu minkä tein sammakolle. Tulee nimittäin nuo hatut mieleen :)

    VastaaPoista
  5. Totta, jos jokainen tekisi yhden hyvän teon päivittäin, maailma voisi olla parempi paikka.

    Nuo hatut, iik! Ihania!!

    VastaaPoista
  6. Että näitä sinun postauksia on kiva lukea ja kuvia katsoa. Pääsee aitoon tunnelmaan kiinni. Voi että miten kauniisti pakattu muffinssi. <3 Sydämen vei.

    Aurinkoisia kevätpäiviä. <3

    VastaaPoista
  7. Lupiinin näköiset lehdetkin tuossa on. Varsin erkoisen näköisiä hattuja. Ei sopis mun naamaan nuo :)

    VastaaPoista
  8. Joo, kyllä se on lupiini. Ihanan värinen good deed -turkoosi vaikka ei kylläkään kakun päällä houkuttele.
    On teillä siellä lämmin jo. Täällä on ollut harvinaisen pitkä ja kylmä talvi ja jatkuu edelleen, padot on täynnä ja pellot tulvien alla, lisää vettä tulee koko ajan. Kevät saisi tulla ennen kuin kesä yllättää.

    VastaaPoista
  9. Jännittyneenä kuulolla mitä tuosta Cofixista tulee. Ei vielä mitään teoriaa...

    VastaaPoista
  10. Kiitos haasteesta Kaari3,yritän tehdä-

    Allu:no se onkin lupiini!

    Mummeli:on se ja sain nimenkin:) Kaunis tumma väri tuolla lupiinilla,mutta kyllä ne haalean värisetkin lupiinit ovat kauniita.Jännää mikä tuosta kasvista kasvaa;D

    Eeviregina:googlasin ja kaiketi se on just se täplälupiini,joten kiitos tiedosta:) Niin viikko sitten oli vielä ihan talvi ja nyt tänään 28 astetta,huh! Maratoonipäivänä ei todellakaan kannata mennä Tel Aviviin kun kaikki pääkadut on suljettu liikenteeltä.

    Nelli:aikamoisia hattuja;D Laitappa kuva siitä sunkin hatusta blogiin vai onko se ollut siellä.

    SusuPetal: niinpä,eikä vaadi paljon tekijältä ja tuo vain iloa. Nuo hatut ovat kyllä aika mainiot!

    Tiia:kiva kun tykkäsit,kiitos:) Oli kyllä niin nätti kassi ja laatikko,ja olihan se kuppikakkkukin kaunis;D

    Amalia:Lupiini se sitten olikin.Ei mullekaan sopisi nuo hatut,vaikka aika hauskoja ovat;D

    Sirokko:jeps,se se on.En kauheasti välittänyt tuosta kuppikakusta ja liian makea kuorrutus meni roskiin,mutta pakkaaus oli ihana! Mulle olisi sopinut vielä tuollainen pidempi talvi,mutta tänään oli 28 astetta.Huomenna pitäisi helpottaa...

    MBkarhu1:ei edes Cofixin henkilökunta tiennyt kun kysyin;D





































    VastaaPoista
  11. Lupiinilta tuo näyttää. Minusta lupiini on kaunis vaikka meillä sitä pidetänkin vieraslajina eli jotkut rasistit niitä yrittävät tuhota. Onneksi saa kasvattaa omalla tontilla ja vaikka minkä värisenä.

    Luin just niin unelmaista herkuleivontakirjaa, että voihan kuppikakku! Onneksi olen laiska ja huono leipomaan;)

    Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  12. Leena:Lupiini tuo onkin,huomasin että lupiineja on vaikka kuinka monta lajiketta. Tuhmat ne jotka haluavat kauniit lupiinit hävittää:( Ooh,kuulostaa ihanalta tuo leivontakirja,mikäköhän se on`?
    Ihanaa viikonloppua sinnekin!

    VastaaPoista
  13. Hyvien tekojen kauppa. Ihana idea. Toivottavasti poikii paljon hyvää.

    VastaaPoista
  14. Kassi Tiffanyn väriä. Kauniita kuvia ..tuo Cofixin kasvi näyttää TOSI oudolta !!! Leppoisaa Shabattia Jael !

    VastaaPoista
  15. Tännekin eksyin jotain kautta! Kiva lukea ja katsella suomalaisen näkulmaa asioista ulkomailla. Appelsiinipuut kadun varrella ihania.

    VastaaPoista
  16. Paluumuuttajatar:oli kyllä ihana idea tuo Hyvien tekojen kauppa:)

    Anneli: Aika ihana väri tuolla kassilla:) Olisi kiva tietää mikä tuo Cofixin kasvi on,saapa nähdä mitä siitä tulee,Ja kiitos,hyvää viikonloppua sinulle:)

    Maatuska:kiva kun löysit tänne:) Minustakin on kiva lukea muiden ulkosuomalaisten blogeja:)

    VastaaPoista
  17. Ihana kuva luistelijasta - varmasti ollut hienoa seurata harjoituksia. Ja herkullisin kuppikakku - nam nam :) Hienoa että voit olla mukana vapaaehtoisena - sen myötä myös usein kohtaa kivoja ihmisiä, ja oppii uutta.

    VastaaPoista
  18. Nina:kiitos,hieman epäselvä kuva tosin koska pitkän matkan linssini hajosi ja peruslinssillä ei voi kuvata kaukaa. Kuppikakku oli nätti,mutten välitä oikein tuollaisista kuorrutuksista;paketti sen sijaan on hurmaava. Jännitänkin nyt että pääsen kokkaamaan,niin erilaista kuin muuut vapaaehtoishommani:)

    VastaaPoista
  19. Haha, hauska tuo siemen jossa lukee!

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...