sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Puita ja puita

Olen hulluna puihin! Jotkut puut täällä ovat lehdettömiä talvella,ja tämä on yksi niistä.Juuri tänään mietin että jotkut puut ovat kauniita alastomuudessaankin.Sellainen on tämä  Delonix regia,joka tosin on vielä kauniimpi kukkiessaan joskus kevään lopulla. Silloin se näyttää tällaiselta
Jaffassa näin hauskan puun tai oikeastaan puun rungon.  Siihen oli istutettu kaikenlaisia kasveja ja lopputulos on aika huomiota herättävä.
Tässä sama puu toiselta puolelta katsottuna.
Ja Holonin pääpuistossa törmäsin eilen tällaiseen tuttipuuhun. Vieressä oli kyltti,jossa lapsia kehoitetaan ripustamaan tuttinsa puuhun ,samalla luopuen tutista.Tällainen puu olisi ollut tarpeen kun poikani oli pieni,sillä tutista luopuminen oli kivulias prosessi,ainakin henkisesti.Lopulta heitimme tutin alas parvekkeelta.....

23 kommenttia:

  1. Minä tykkään puista myös kovasti! Tuo puunrunko taitaa olla muuten tosi vanha, harmi kun se on täytynyt poikkasta...vaikka mielenkiintoiselta se nytkin näyttää kun siitä kasvaa kukkia!

    VastaaPoista
  2. Matkatar:puut ovat ihania.Ehkä se puu oli huonokuntoinen,mutta hyvä että rungosta tuli noin elävä:)

    VastaaPoista
  3. Kaktuspuu on hauska, mutta kyllä liekkipuu vie aina voiton!

    VastaaPoista
  4. Hienoja puita.
    Näimme muuten tänään eläintarhan erityisesti lapsille tarkoitetulla kotieläinalueella pienen puun, jossa roikkui paljon tutteja ja mietimme, olivatko ne kaikki pudonneet eläintarhaan. Olikohan senkin puun tarkoitus sittenkin tutista luopuminen?

    VastaaPoista
  5. Tasta puuttuu se karmea paksurunkoinen puu joka on isoja piikkeja taynna. Tassa meidan kadulla on semmoisia. Taytyykin ottaa niista jotain kauhukuvia.

    VastaaPoista
  6. Minun kummipojan tutin vei lintu, aika ilkeä lintu.

    VastaaPoista
  7. Eeviregina:Liekkipuu on kyllä niin upea,sekä kukkiessaan että nakuna;D

    Luimupupu:En voi lakata ihailemasta puita;D Varmaan se sinunkin näkemäsi puu oli sellainen ,joka kehoittaa luopumaan tutista...

    Anu:Holonin sisäänkäynnissä on niitä myös ja tänä aamuna ajattelin että pitäis kuvata mutten sitten jaksanut.Minusta ne ovat tosi upeita ilman lehtiä,ihan mahtavia!

    Allu;no olipa ilkeä lintu:(

    VastaaPoista
  8. Minä myös tykkään puista. Puitten halaamisesta saa voimaa. Teneriffalla piti käydä kuvaamassa saaren vanhinta puuta, lohikäärmepuuta pitkän automatkan päähän.
    Mainioita nuo sinun kuvaamasi puut, hienosti on huonokuntoisesta puusta tullut kukoistava. Ja tuo tuttipuu on kiva. Olisi varmasti hyödyllinen puu Suomessakin :)

    VastaaPoista
  9. Minäkin tykkään puista, niillä on ihan erityinen paikka sydämessäni. Olipa kiva postaus tämä :)

    VastaaPoista
  10. Olipas erikoisia puita! Suomessahan annetaan usein joulupukille tutti...Tai sitten vaikka titi-nallen talossa on tuttiseinä tai jotain vastaavaa
    Terkuin Sarita...alias Ciacy

    VastaaPoista
  11. Puista minäkin tykkään, en osaisi asua puuttomalla seudulla. Teillä onkin tosi upeita puita istutettu ympäriinsä, ihmettelenkin miksi ei täällä ole esim. liekkipuuta.
    Tuttipuu on hauska :)

    VastaaPoista
  12. Minäkin tykkään puista. Kuvissasi olevia puita en ole aikaisemmin nähnyt. Upeita ovat!

    VastaaPoista
  13. Tuo punrunko on aika mieletön idea. Noin pitäisi hyödyntää täälläkin isompia puunrunkoja.

    VastaaPoista
  14. Hieno toi puunrunko, mihin on laitettu kasveja!

    VastaaPoista
  15. Hahahh, tuttipuu, hauska idea.

    Puu ei todellakaan kaipaa lehtiä, oksien kauneus ja ilkikurisuus näkyvät paljon paremmin ilman vihreää.

    VastaaPoista
  16. Wauu..upea tuo puunrunko Jaffassa!! En ole kyllä törmännyt siihen koskaan..missähän päin se on ?? Mietin että milloinhan se kevät siellä loppuu ja vaihtuu kesäksi ?? Ja mitähän puita ja kasveja kukkii silloin kun olen tulossa. Jännityksellä odotan..:)

    VastaaPoista
  17. Ihanoita käkkäräpuita ja todella mainio idea tuo tuttipuu!

    VastaaPoista
  18. Jael, olet selvästi suomalainen, koska olet hulluna puihin! Täällä niitä riittää...Minäkin rakastan puita ja tuntuu pahalta kun la pitää kaadattaa kaksi jättisuurta puuta lehdostamme huonon kunnon takia.

    Hauskoja erikoisuuskia kuvaamasi puut.

    <3

    VastaaPoista
  19. Puut ovat kauniita ja niistä saa voimaa! Erityisen ihastunut olen vanhoihin ja käkkyräisiin puihin! Näyttävä on kuvaamasi vanhan puun 'kannosta' tehty kasvualusta, kuinkahan kauan kestää kasassa, lahoamista tapahtuu kuitenkin koko ajan :-)
    Tuttipuu olisi meilläkin ollut tarpeen parikymmentä vuotta sitten, nuorin poika ei millään olisi hennonut tutista luopua :-D

    VastaaPoista
  20. Hei,jospa tämä kirjautuminen "bloggariksi" nyt onnistui..testitesti..:)

    VastaaPoista
  21. Tuulia;me suomalaiset varmaan tykkäämme paljon puista:) Tosiaankin kivasti laitettu tuo vanhan puun kanto,on oikein nätti nyt. Tuo tuttipuu tuolla on aika uusi juttu,ja tutteja ei vielä kauheasti ollut mutta jatkossa varmaankin;D

    Tanja:kiva kun tykkäsit:) PUut ovat kyllä ihania!


    Sarita:täällä on kiva kokoelma puita.Enpäs tiennytkäään että joulupukille annetaan tutit;D KIva kun tulit kommentoimaan pitkästä aikaa:)

    Sirokko:en minäkään osaisi asua ilman puita eli erämää ei olisi minua varten;DTänne tuotiin aikoinaan sellaisia kuumemman sään puita ja tosi nättejähän ne ovat kukkiessaan,tuo liekkipuu varmaankin upein niistä.

    Susanne:Olen täysin puuhullu;D Ja etenkin keväällä kukkivat puut ovat ihania.

    Nelli:on kyllä tosi kivasti hyödynnetty vanhaa puunrunkoa.Mitenköhän sille kävi,oli vanha puu...

    Amalia:eikös olekin!

    SusuPetal:Tuttipuu on aika mainio idea;D Tuo ja sitten pullopuut joissa sellaisia tappeja ovat aika kauniita lehdettöminä.Pitäisi kuvata sen toinenkin lajike ennenkuin vihertää.

    Anneli:eikös olekin! Se on Jaffan NOgan alueella,trendikäs alue ihan Jaffan ja Tel Avivin rajalla,ihan lähellä luterilaista Immanuel-kirkkoa. Siellä on se Caflix myös ,josta saa todella hyvää kahvia.Musta kesä on sitten kun on liian kuumaa täällä;D Kesäkuun lopussa alkaa jo olla liian kosteaa...

    INkivääri:Nuo puut ilman lehtiä ovat kyllä mainion näköäisiä :)

    Leena:No sieltä varmaan se puurakkaus;D Ja takuulla,sattui kun teidän kauniista pihastanne kaadettiin pari puuta:( Mun täytyy kyllä kuvata tuo Anun kauhistelema puu,sillä minusta se on kaunis ilman lehtiä.

    Hannele:tosiaaankin kauniita:)

    Tuitiina: PUut ovat kyllä ihania,minä näen tästä ikkunasta montakin kun asun puiston laidalla. Mitenköhän tuota puuta hoidetaan ,enpä tiedä.Sama juttu oli pojan kanssa,oli niin vaikeaa luopua siitä rakkaasta tutista;D

    Anneli:onnistuit!!

    VastaaPoista
  22. Tykkään kaikenlaisista väkkyräpuista sekä tietysti kauniisti kukkivista, tuo ylin puu näyttää ihanlta kukkiessaan ja myös ilman kukkia!

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...