lauantai 21. maaliskuuta 2015

Tapaamisia ja sen sellaista

Tänään sain sitten vihdoinkin otettua kuvan akaasiasta,joiden kukintaa olen viime aikoina ihaillut.Luulin tätä aina mimosaksi mutta tämä on Acacia saligna;täällä yleisesti näkyvä (silloin kun se kukkii) akaasialajike.Kauniit nuo keltaiset pallerot.
Eilen täällä oli instagrammaajien tapaaminen,jonka oli järjestänyt heppu,joka on monen suositun  insta-tagin takana kuten vaikka #insta_globalin takana.Tämä oli ensimmäinen täällä järjestetty insta-tapaaminen,ja ajattelin että on kiva nähdä kasvot profiilien takana. Tapaaminen oli järjestetty Tel Avivin satamaan.
Kuten lähes aina tulin paikalle liian aikaisin ja otin kuvan morsiusparista jotka poseerasivat Instameet-kyltin edessä,Tuuli oli eilen tosi kova ja se oli pilannut morsiamenkin kampauksen mutta  se ei näyttänyt onnellista morsianta häiritsevän.
Ihmisiä alkoi vähitellen ilmestyä ,yhteensä ehkä noin 50 henkeä loppujen lopuksi.Olin kuvitellut tuolla oikean kansanvaelluksen,mutta ehkä kova tuuli karsi tulijoita.Kaksi paikalla olevaa oli tuttua aiemmasta instagram-tapahtumasta mutta muut täysin tuntemattomia;joskin osa oli "tuttuja" instagram profiiliensa kautta. Tuntui vähän tyhmältä kulkea tuolla ja kysyä ihmisiltä että kukas sinä olet instassa......Olisi ollut parempi jos jokainen vaikka olisi tehnyt lyhyen esittelyn itsestään.  Osa tuntui jo olevan tuttuja tuolla. Pari uutta insta-tuttua tuli ihan oikeasti tutuksi,mutta jonkun ajan kuluttua alkoi hieman tuntua tylsältä ,joten lähdin kotiinpäin.Myöhemmin kuulin että lopussa oli ollut ihan kivaa ja satamassa oleva sushipaikka oli tarjonnut kaikille sushit.
Lontoossa asuva tv-tuottaja oli tuonut mukanaan punaisen bussin,joka oli tuolla suosittu kuvauskohde;D

13 kommenttia:

  1. Allu:mimosa ja akaasia muistuttavat toisiaan,sen takia monet erehtyvätkin luulemaan tuollaista mimosaksi.Lehtien perusteella löysin oikean nimen.

    VastaaPoista
  2. Jael, tiedän runoja akaasioista, mutta en muista nähneeni ainakaan kukkivana. Voisiko niitäkin olla erivärisiä, kuten on valkoisena ja punaisena kukkivia kastanjoita...

    VastaaPoista
  3. Leena: akaasialajikkeita on todella monta ,ja kukkien värit vaihtelevat ,mutta nuo palleromaiset ovat yleensä keltaisia.

    VastaaPoista
  4. Tuo akaasia on kaunis kukkiessaan nain kevaisin, mutta pitaa muistaa etta se on vieras kasvilaji joka on tanne jostain ulkomailta tuotu. Se on hyvin agressiivinen ja ottaa tilaa paikalliselta kasvistolta. Se on lahes mahdoton tuhota niilta alueilta jotka se valtaa.

    VastaaPoista
  5. Anu:tiedän tuon,mutta ovat niin kauniita kukkiessaan että sen ihan unohtaa...

    VastaaPoista
  6. Ihana kuva tuosta morsiusparista takanaan instameet-kyltti, passeli sommittelu.

    Tuollaiset tapaamiset hieman kammottavat minua, en ole koskaan käynyt yleisissä blogitapaamisissakaan, kun niitä aikanaan järjestettiin. Pelottaisi esittäytyä ja jos kukaan ei tuntisi vaan kaikki katsoisivat vaan hoomoilasena että kuka??

    Ei tekisi hyvää itsetunnolle, joka on aina vähän koetuksella.

    VastaaPoista
  7. Minunkin Mimosani muuttui tämän tiedon mukaan Acasia salignaksi. Keväisin Golanin alueella teiden varret olivat niitä keltaisenaan, mutta mistä tuli ilmoille se huumaavan hunajainen freesiamainen tuoksu. Oliko se Mimosan tai paremminkin Acasia salignan tuoksu vai villinä kasvavien freesioiden tuoksu samanaikaisesti noiden kullankeltaisten palleroiden kanssa. Ihana muisto kuitenkin keväisestä Israelista. Kiitos kuvasta Jael :)

    VastaaPoista
  8. Oi tosi jännä Insta-kuvaajien tapaamien :) Ihana kuva morsiusparista, niin kaunis puku pitseineen, meri taustalla ... ja tuo punainen Lontoon bussi - Voila!
    Tosi mielenkiintoista myös olo nähdä akaasian kukkasia (kauniita!), tykkään akaasiahunajasta kovasti :)

    VastaaPoista
  9. Kaunis on akkasian pallero kukka, en olisi ensinäkemältä akaasiaksi uskonut, mimosan puolelle olisi minultakin mennyt.

    VastaaPoista
  10. Voi kin oisit saanut sen Mimosan tuoksunkin mukaan

    VastaaPoista
  11. Tässä vaiheessa huomaa, että kevät tulee Suomeen jälkijunassa. Siellä ja Turkissa kukkii ja kukoistaa. Täällä vain uhkailevat takatalvella. No, kaikki aikanaan.

    VastaaPoista
  12. SusuPetal:morsiuspari oli herttainen,etenkin suloinen morsian:) Ja kiltisti suostuivat poseeraamaan:)

    Minusta on ihan mukavaa mennä tuollaisiin tapahtumiin,jossa tapaa uusia ihmisiä.,Olin ennen ujo mutten enään.

    Hannu:täällä näkyy olevan tuo Acacia saligna aika yleinen mutta sitten on muitakin keltapalleroisia ,joiden lehdet ovat erilaisia.Minusta nuo eivät kauheasti tuoksuneet joten oletkohan sittenkin nähnyt mimosa-puiden kukintoja...Mutta kauniita ovat nuo keltaiset pallerot:)

    Nina:oli kiva juttu tuo tapaaminen,mutta vähän harmittaa nyt etten jäänyt loppuun sillä meno muuttui mukavemmaksi myöhemmin. Morsiamella oli nätti morsiusasu ja muutenkin oli suloinen morsian.
    Akaasioiden kukat ovat kauniita,ja lajikkeita tosi monta,mutta en ole varma onko se akaasiahunaja juuri tuollaista akaasioista.

    Mummeli:lehdistä kai sen huomaa.Minäkin ensin ajattelin että mimosa,kunnes tutkin asiaa tarkemmin.

    Amalia:tuo ei niin paljon tuoksunut joten oli akaasia eikä mimosa.

    Paluumuuttajatar.Toivottavasti ette saa takatalvea. Mutta onneksi takatalvet ovat lyhytkestoisia:)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...