tiistai 21. huhtikuuta 2015

Kevään lieveilmiöitä.....

Kissanpentueet kuuluvat kevään lieveilmiöihin. Talon edessä olevan puiston kissat ovat kaikki sterilisoituja ,mikä on hyvä asia sillä näin kissat eivät pääse liikaa lisääntymään,mutta aina välillä sinne ilmestyy joku uusi leikkaamaton kissa ja niinpä alkaa lisääntyminen....Kissanpennut ovat suloisia  mutta niitä vaanii moni vaara puistossa. Olin toivonut ettei pentueita löytyisi liikaa puistossa tänä keväänä....
Maya,joka on asunut tässä samassa talossa missä asun ja jonka äiti edelleenkin asuu täällä,kuuli eilen kissanpentujen vikinää ikkunansa alta.Kun sitä kesti kauan meni hän alas katsomaan missä on kissanpentuja ja löysi kaksi aivan pikkuista,ehkä parin viikon ikäistä pentua,parkkipaikalta! Sinne ne olivat joutuneet kun lapset löysivät pentueen emon ollessa kai ruokaa etsimässä ja siirsivät ne parkkipaikalle. Koska emme tienneet missä emo oli eikä se ehkä olisi hyväksynyt pentuja sen jälkeen kun ihmiset olivat niihin koskeneet,niin  pennut tuotiin minulle kunnes löytyi joku ratkaisu. Tämä kuvassa näkyvä poikapentu ja sen täysin musta siskopentu.Ne olivat kenkälaatikossa johon laitoin pienen pyyhkeen  ja kenkälaatikon laitoin kylpyammeeseen. Pennut pitivät aivan kamalaa ääntä! Maya ei voinut ottaa näitä äitinsä luokse sillä hän on kissoille allerginen.
Maya kävi ostamassa vastasyntyiden äidinmaitokorviketta ja syötimme pennut.Kuvassa pentu Mayan ruokittavana.Maya meni soittelemaan eri paikkoihin ja minä jäin pentujen kanssa jotka edelleenkin pitivät kamalaa ääntä,lähes non-stop,joten syötin niitä vielä 2 kertaa ja hieroin vatsaa kuten äitikissa tekee jotta vatsa toimii. Sen jälkeen ne rauhoittuivatkin ja Maya onneksi löysi pariskunnan joka suostui ottamaan pennut luokseen hoitoon muutamaksi viikoksi kunnes näille löytyy toivottavasti koti.
Illalla alkaa kaatuneitten muistopäivä mikä tarkoittaa satoja muistotilaisuukia,sireeniä jolloin kaikki pysähtyy sekä myös sitä että baarit,diskoteekit ja sen tapaiset pitävät illalla ovensa kiinni. Tässä kodin viereisessä koulussa pidetään tämän kaupunginosan muistotilaisuus. Huomenna illalla suru vaihtuu taas  iloksi kun heti kaatuneitten muistopäivän loputtua alkaa itsenäisyyspäivä. Jotenkuten hätkähdyttävää miten siirrytään surusta iloon.....Itsenäisyyspäivänä tähän puistoon ilmestyy grillaajia perhekunnittain(vaikka puistossa on grillaaminen kielletty...)sillä ulkona grillaaminen  kuuluu täällä itsenäisyyspäivän viettoon.  Onneksi on luvattu kylmempää säätä  ja jopa ehkä pieniä sadekuuroja siksi päiväksi;D Tosin en ole silloin kotona mutta kuitenkin;D

19 kommenttia:

  1. Voi noita pikkuisia kissanpentusia..
    Olet aurinko kun hoivaat ja huolehdit..
    Onneksi löytyi koti, väliajaksi pennuille...

    Voi hyvin =)

    VastaaPoista
  2. Vitsit mikä ihana <3
    Rauhaisa itsenäisyyspäivää

    VastaaPoista
  3. Voi mitä pieniä rääpäleitä!! ♥ Meiltä kuoli eilen juuri vanhempi kisu, ja meillä olisi kotona paikka vaikka noille kaikille ihanille pennuille ♥

    VastaaPoista
  4. Hanne:NOilla oli huono tuuri kun tuhmat lapset veivät ne äidin luota.Mutta onneksi löysimme ne ja toivottavasti selviävät hellällä hoidolla.Kiitos samoin!

    Amalia:aika rääpäleitä olivat nuo kyllä.

    Nelli:niin pienet,mahtuivat ihan kämmeneen. Mutta toivottvasti selviävät äidinmaitokorvikkeella,hyvin ainakin maistui.Kiitos;)

    Nanne:Todellakin rääpäleitä. Voi teidän kisuanne,olen pahoillanne ,lemmikin menetys sattuu.Harmi kun on tämä välimatka;teiltä löytyisi niille hyvä koti.

    VastaaPoista
  5. kissanpennut kuuluivat Istanbulin kevääseen. Mies raahasi niitä sisään maidolle aina silloin tällöin. Suomen pihassa juoksee vain naapurin kissat ja molemmille on lupa annettu:).

    VastaaPoista
  6. Huh-huh, onpa säälittäviä kuvia...Kunpa pennut olisivat saaneet heti pysyvän kodin.

    <3

    VastaaPoista
  7. hyvä kun hoidat, niin poikanikin teki kun löysi pienen kissan puistosta täällä.

    VastaaPoista
  8. Voi pikkuisia - onneksi on ihmisiä, jotka auttavat <3

    VastaaPoista
  9. Paluumuuttajatar:kissat taitavat kuulua kaikkien lämpimien maiden katukuvaan,vaikka tosin Venezuelassa en pahemmin niitä nähnyt.Onpa naapurienne kissoilla käynyt hyvin;D

    Leena:niin pieniä vielä että ovat vähän säälittävän näköisiä mutta kunhan saavat vähän painoa lisättyä niin ihan nättejä niistä tulee.Toivottavasti löytyy niille koti.

    Hannele:olivat sellaisessa paikassa ettei niitä voinut sinne jättää.

    Lady of the Mess:) Kunhan vaan löytäisivät nyt kodin itselleen.

    Irmastiina:ovat kyllä aika hellyttäviä nuo kissanpennut.

    VastaaPoista
  10. Sydäntäsärkevää... Hyvä, että autatte!

    VastaaPoista
  11. No voi surku, lapset voivat olla niin ajattelemattomia, onni taas että olit valmiina auttamaan niin kuin aina.

    VastaaPoista
  12. Toivottavasti pienille löytyy kodit. Aivan ihania pikku raasuja<3

    VastaaPoista
  13. Voi mitä ressukoita. Ja voi teitä ihania ihmisiä, kun pidätte niistä huolta!

    VastaaPoista
  14. "Kissa-täti Jael auttaa" - Voimme kuvitella sen lehtiotsikkona :) Kauhean avuttomia nuo pennut. Eivät selviytyisi ilman teitä !

    VastaaPoista
  15. Voi pieniä. Tuli monta surullista muistoa itselle jutustasi mieleen.

    VastaaPoista
  16. Mbkarhu:onhan se tosi sydäntä särkevää kun näkee tuollaisia pikkuisia,jotka joutuneet eroon emosta ihan tyhmyyden vuoksi

    Sirokko:tosiaankin ajattelettomia.Onneksi löysimme pennut ajoissa.

    Mustakissa:toivottavasti löytyykin. Olivat kyllä niin pieniä ressukoita nuo.

    Satu:todellakin ressukoita,Nyt vaan täytyy toivoa että niille löytyy koti.

    Rita;Hih;D Tuossa iässä pennut ovat täysin avuttomia vielä. Ja hyi lapsia kun olivat tuhmia eivätkä lainkaan ajatelleet seurauksia.

    Tanja:surullista.MInulla on pari pientä kuollutkin kotona,kun olen yrittänyt hoitaa. Mutta nämä toivottavasti pärjäävat ja saavat kodin.

    VastaaPoista
  17. Voi raukat mitä sulosia pikkurääpäleitä!
    Onneksi pääsivät sinun hoitoon ja saivat ressut ruokaa.
    Toivottavasti niille löytyy kodit.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...