tiistai 14. heinäkuuta 2015

Käpylä

Toissayönä palasin kotiin ja voin nyt vihdoinkin tehdä postauksia koneella,sillä Suomessa olin puhelimen ja tabletin varassa ja niiden kautta postailu ei ollut kaikkein helpointa. Oli niin ihanaa olla taas Helsingissä:kävelin paljon joskin sateinen sää aina välillä karsi suunnitelmia.Ennen matkaa niin kivuliaana tuntunut luupiikkikin alkoi voida paremmin vaikka kävelin paljon,etenkin loppua kohden.Yksi ihana kohde Helsingissä on Puu-Käpylän alue. Suurten puiden varjostama ja puutalojen reunustama Pohjolankatu on niin kaunis:) Sinne pääsee raitiovaunuilla 1 ja 1 A. Raitiovaunuilla matkustaminen on muutenkin loistava tapa tutustua kaupunkiin. Tässä tulee nyt kuvapläjäys Puu-Käpylästä:osa kuvista on otettu puhelimella.
Raitiovaunun päätepysäkkiä vastapäätä sijaitsee Hotelli Park,joka rakennettiin vuonna 1949 olympialaisia varten.Siellä on myös kuvattu useita televisiosarjoja.Kuvassa näkyy Hotel Parkin Puisto-ravintola.
Oli aikainen aamu,ulkona tihrutteli ja kahvihammasta kolotti...menin sisälle Hotel Parkkiin ja aamiaiselle.
Ihan mukava aamiainen siellä olikin.

22 kommenttia:

  1. Onpa kauniit kuvat! Siellä Käpylässä on todella viihtyisää. Puutalot ja kookkaat, lehtevät puut ovat kodikkaaksi tekevä yhdistelmä.
    Olen ajatellut (silloin kun vielä olit täällä), että mahdatko nauttia tästä viileydestä Suomessa.
    Se oli melko vallitsevana säätilana täällä. Mielestäni ei ollut kuitenkaan liian viileää.

    VastaaPoista
  2. Häpeä tunnustaa, etten ole koskaan tuolla käynyt - mutta nythän pääsin nojatuolimatkalle;)
    Näyttää kyllä viehättävältä alueelta ja menee toivomuslistalle jotakin Helsingin matkaa varten!
    Kivaa kotiinpaluuta sinne!

    VastaaPoista
  3. Todella kauniita puutaloja ja vihreitä pensaita ja puita ... Ihastuttava alue, jossa ennole vielä käynyt! Pian käväisen serkun luona Helsingissä, jospa hän näyttäisi minulle Käpylän!
    Nauti kotiinpaluuta - se on sekä haikeuden että ihanan oman kodin jälleennäkemisen sekoitus.

    VastaaPoista
  4. Tunnelmallista tuolla Puu-Käpylässä; on puuta rakennuksissa ja puita maisemasa. Opetin enkkua tuossa lähellä Laboratoriokoulussa silloin kun se oli samoissa tiloissa kuin Käpylän ammattikoulu. Hotel Parkia en ollutkaan ennen nähnyt sisältä. Hauska Käpyläpostaus !

    VastaaPoista
  5. Tervetuloa takaisin!
    Ihanan nakoinen alue.Eipa ole tuolla koskaan tullut kaytya vaikka aikoinaan asuin Helsingissakin vahan aikaa...

    VastaaPoista
  6. Kiva postaus ja kauniit kuvat!♥
    Viimeisimmällä Helsinki reissulla kävimme raitiovaunulla kääntymässä tuolla, mutta ajanpuutteen vuoksi ei ehditty kierrellä siellä. Mutta paikka jäi meidän seuraavan Helsinkireissun käyntikohteisiin niin houkuttelevalle se näytti. Kaunis ja viihtyisä alue♥

    VastaaPoista
  7. Olet ollut ihan meidän naapurissa :)

    VastaaPoista
  8. Auts, luupiikki, kamalan kivulias vaiva, kokemusta on.

    Käpylässä en ole koskaan käynyt, upeita kuvia olet ottanut. Kaikki siellä on vielä noin vehreää, ainakin vettä on tänä kesänä puille ja pensaille tullut runsaasti.

    Hienoa, että lomasi oli onnistunut.

    VastaaPoista
  9. Kirsti;kiitos:)Suosittelen tosiaankin kävelemään tuolla seuraavalla Helsinki-matkallanne.Itse asiassa en kokenut että oli viileää,sadetta olisi ehkä saanut olla vähän harvemmin;D Ihmettelin kun bussissa aamulla monilla oli takki päällä kun taas minulla oli miellyttävää kevyemmillä vaatteilla.

    Lady of the Mess:niin hurmaava on tuo Käpylän alue että ehdottomasti suosittelen käymään siellä.Kiitos,olisi ollut kiva jäädä vielä Helsinkiin (koko kesäksi....) mutta oli ihan kiva tulla takaisinkin...

    Nina:tuolla on kesällä niin ihanan vihreää ja muutenkin niin kaunista joten toivottavasti pääset tuolla käymään. Oli haikeaa tulla takaisin mutta oli ihanaa nähdä miten iloinen Bambi oli kun avasin oven.Hän oli nyt ensimmäistä kertaa kotona vastassa Suomesta saapuessa.

    Rita:pitkään oli ollut tarkoitus käydä tuolla mutta nyt vasta ehdin ja sitten vielä satoi kun olin tuolla;D Mutta niin ihanan vehreää ja kauniita nuo puutalot. Kiva että tykkäsit:)

    Lisay>kiitos:) Onneksi ei vielä ole niin kauhean kosteaa täällä rannikon alueella. Ja Käpylä on suositeltava kohde jos joskus taas olet Helsigissä.

    Susanne:kiitos:) Toivottavasti pääsette seuraavalla Helsingin reissulla käymään tuolla,sen verran kaunis vierailukohde tuo on ,etenkin nyt kesällä.

    Nelli;asutte ihanan alueen vieressä;)

    Irmastiina:on se;)

    Unelma;Sattui kamalasti ennen matkaa ,nyt onneksi parempi mutta olen koko kesän käyttänyt vain lenkkareita,muiden kenkien kanssa en uskalla kun yritin ja sattui taas,
    Käpylässä oli niin upean vihreää ,sitä oikein ahmi silmillään:) kiitos,oli hyvä reissu,olisin vaan halunnut jäädä pitempään...

    VastaaPoista
  10. Olen menossa kuun lopulla miehen kanssa yöksi Helsinkiin. Täytyypä pistää Puu-Käpylä korvan taakse iltakävelyä ajatellen. Vai jo se sinun Suomi-lomasi loppui. Sait nyt sitten viilentyä, että jaksat taas Israelin ilmoja:).

    VastaaPoista
  11. Kauniita kuvia, kaunis paikka :)
    Mutta kiinnitin samaan huomiota kuin Suomessa käydessäni teen: teiden huono kunto.

    Toivottavasti oli kaikin puolin antoisa loma :)

    (Peeäs. En tiedä onko se vika vain iPadissa, mutta minun on kamalan hankala lukea tuota kaunoa, on niin kovin pientäkin ruudulla :D)

    VastaaPoista
  12. Ah ihana Käpylä, pitkään haaveilin muutosta Pyykäpylään, mutta tulikin sitten Latviaan muutto. :) Lähimpiä ystäviäni asuu tuolla, joten Käpylästä saan aina tarvittaessa nauttia. :)

    Kivaa päivää Jael <3

    VastaaPoista
  13. Viehättävä ja vehreä keidas! Käpylä on tullut tutuksi ystäväperheen kautta, ovat asuneet siellä yli 20 vuotta.

    Suomi-lomasi on takana, sinua eivät koleat ja sateiset säät ilmeisesti häirinneet.

    VastaaPoista
  14. Kauniita paikkoja olet bongaillut! Kiva kun Suomiloma oli mukava sateista huolimatta. Muuten, eräs työkaverini kertoi joskus aikaa sitten käyneensä työmatkalla Israelissa ja selitti miten monimutkaiset tullimuodollisuudet sinne on...pitääköhän se vielä nykyäänkin paikkansa? :D

    VastaaPoista
  15. tuli ihania muistoja mieleen. Pikkuveljeni asui 80-luvulla vuokra-asunnossa Käpylässä Pohjolankadulla tuollaisessa punaisessa talossa. Asunto oli toisessa kerroksessa ja sinne mentiin talon päädystä. Käytiin ip-kaljalla siinä kadun päässä olevan hotelin patiolla. Ihana paikka ja ihanat muistot <3

    VastaaPoista
  16. Ihanat kuvat, tallaiset puutaloalueet ovat Suomessa aivan ihania, miten valjaa, rauhallista ja vehreaa. Toivottavasti Suomen lomasi meni kivasti, meilla se on vasta edessa elokuussa.

    VastaaPoista
  17. Nämä sateiset säät todellakin pistävät suunnitelmat uusiksi! Olemme nyt viikon kytänneet kuivaa päivää Linnanmäkeä varten ja huonolta näyttää. Se oli lapsille ainoa juttu, jonka he haluavat ehdottomasti Suomessa kokea, ja parempi olisi ensi viikolla säiden parantua, muuten on meillä melko vihaisia lomalaisia ;)

    VastaaPoista
  18. Ihania kuvia! Asuin vuoden verran Vallilassa puutalossa ja ihastuin Vallilan ja Käpylän tunnelmaan. Keskustaan oli lyhyt matka, mutta tuntui kuin olisi astunut ihan toiseen maailmaan :).

    VastaaPoista
  19. Voih miten kivoja kuvia ja maisemia!!! Hmm. Minulta on täysin mennyt ohi tuo Puu-Käpylä, alueen olympiakylässä olen käynyt piipahtamassa mutta nuo upeat puutalot on mennyt ohitse... Olen aina tykännyt noista vanhoista puutalo-alueista Helsingissä (Puu-Vallila, Kumpula, Alppila ja Kamppi) ja puhumattakaan noista upeista rannikkokaupungeista. Edelleenkin haaveilen joskus asuvani tuollaisessa talossa... Kiva uusi kohde visiteerata Suomi-lomalla...

    VastaaPoista
  20. Ihania kuvia Jael! Kiitos että olet jaksanut etsiä kuvauskohteita sieltätäältä, sillä minun liikkuminen on nyt aika rajoittunutta.. Se vanhuus ja vaivasuus.. Jalat eivät tykkää pitkistä kävelyistä. Se ärsyttää..
    Palaan kuviisi vielä pian, nuo ovat niin kauniita näkymiä!

    VastaaPoista
  21. Heippa Viismummoista huutelee. Asuin tuolla Käpylässä 50 vuotta sitten parisen vuotta. Tuli ihan ikävä kuvia katsellessa, vaikka asuinkin silloin Peräpohjolantiellä, jota ei kuulemma nykyään enää olekaan. Kävelin usein Taivaskalliolla, siinä ihan ykkösen ratikan kääntöpaikan lähellä. Olin yhtenä juhannuksena serkkuni kanssa juhannusta viettämässä kalliolla, silloin näin Loirin Veskun eka kertaa livenä. Hän oli laulamassa ylioppilas teatterilaisten kanssa.Voi noita vanhoja muistoja.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...